2022-09-15 23 浏览
本身喺灣仔行到好攰,諗住求其經過食啲平平哋啲嘢就算,咁啱就經過呢間十兄弟,點知有驚喜😍😍今次就試咗一牛一豬嘅組合。🐂牛就係:柱侯牛四寶首先相信大家一望落去都會見到份量好大。除咗有四種牛嘅餸菜,仲有青菜同埋另上嘅橙橙紅紅嘅配料。首先湯底方面其實都算惹味得黎唔太漏,所以啲食材吸咗湯汁之後都唔會太鹹。我揀咗呢個河粉底,河粉出奇地好滑。🎿牛腩方面啖啖肉係基本,而且夠曬入味;牛孖筯真係如佢所講咁腍;牛丸爽口彈牙香濃;金錢肚煙韌冇揸。😮🐖豬就係:香脆豬元帥呢個睇落仲更加震撼,比起頭先牛四寶嗰碗麵仲更加多。🤩 佢真係完完全全舖到滿曬,同樣有青菜仲有蔥花。特別係炸豬皮真係第一次試,食落去真係好脆但又唔太油。豬腩肉唔會得啲肥肉,肥瘦相間真係剛剛好。佢呢度嘅炸豬頸肉都只係輕微嗰種咋,個邊小小脆,內裡保持到肉嘅林滑👍🦑最後仲有魷魚因為我哋都幾鍾意食魷魚就忍唔住叫咗。真係如其名似玻璃等脆口,正😜😘三樣嘢係$65 + $68 + $38,所以真係超值!!

今次就試咗一牛一豬嘅組合。
🐂牛就係:柱侯牛四寶

🐖豬就係:香脆豬元帥

🦑最後仲有魷魚

三樣嘢係$65 + $68 + $38,所以真係超值!!
2022-09-14 23 浏览
同男朋友經過見到呢度環境企理ok,又諗住平平哋食下車仔麵,於是就入去試下啦。🐖我哋鍾意食豬肉就嗌咗呢個“香脆豬元帥”。五款豬嘅餸都非常多,份量真係好夠,兩人食都應該夠😲✍️豬皮食得多,但泰式炸嘅就第一次試。食落真係好脆口,如果點湯汁食又有另一種風味。✍️豬大腸方面亦唔會有臭味,滷得入味入口唔錯。✍️豬頸肉同豬腩肉都啖啖肉,不過不失。✍️豬肉丸真係爽口彈牙。見仲食得落就叫多兩個小食試下。香辣玻璃魷魚真係似玻璃咁脆口🦑。炸雲吞唔會用太重油炸,脆口得嚟又易入口。🥟如果想清熱可以叫返罐王老吉架😆兩個人食都係百幾蚊而且好飽。😌😌
🐖我哋鍾意食豬肉就嗌咗呢個“香脆豬元帥”。

五款豬嘅餸都非常多,份量真係好夠,兩人食都應該夠😲

如果想清熱可以叫返罐王老吉架😆

兩個人食都係百幾蚊而且好飽。😌😌
2022-09-14 18 浏览
估唔到一個人食車仔麵都咁開心,呢間十兄弟真係有驚喜😆🐂中意食牛嘅我當然就叫左個柱侯牛四寶 大大碗,仲有4餸好足料。🥬特別想一讚既係佢仲有埋菜(出面通常都要加錢), 而且仲係翠綠新鮮。河粉方面係幼滑嗰種,都幾正。湯底方面惹味得黎不會太濃,同食材都幾夾。🐂牛坑腩就啖啖肉,又夠入味,係好林滑同埋唔韌;牛孖筯基本上成條咬到,又腍又滑又香,唔似出面嗰啲咬唔開又有渣;金錢肚唔會死咸,咬口爽腍,又惹味;牛丸彈牙正常,味道唔假,似用牛湯調製過。✔️整體黎講食得開心滿足,都係60幾蚊
估唔到一個人食車仔麵都咁開心,呢間十兄弟真係有驚喜😆
🐂中意食牛嘅我當然就叫左個柱侯牛四寶
大大碗,仲有4餸好足料。

✔️整體黎講食得開心滿足,都係60幾蚊
2022-09-14 13 浏览
今日喺灣仔食個快食嘅午餐車仔麵,雖然快食但係車仔麵仍然係好高質!灣仔呢間十兄弟車仔麵不嬲都好多人排隊,好彩一個人去好快就有位✌🏻今次自己食就叫咗一個車仔麵同埋一個小食,食到非常之飽亦都好滿足🥰今次我叫嘅柱侯牛四寶分別有五香金錢肚,牛骨濃汁牛丸,柱侯牛坑腩,勁腍牛孖筯。佢四款唔同嘅牛加埋落個湯底度令到湯底都非常香濃嘅牛肉味,而且佢嘅麵質非常掛湯。每件牛坑腩都好大塊,而且牛骨濃汁牛丸非常Juice,而且咬落去好彈牙👍🏻👍🏻因為自己太鍾意食魚,就另外叫多咗一個鮑汁魚肚小食,聽講都好多人推介,食過之後就之後點解🥰因為佢個鮑汁真係好香甜,而且魚肚非常入味。

2022-09-14 15 浏览
記得朋友介紹過呢間十兄弟唔錯,今日經過見到,就入去試下。🍜“食神嗱喳麵”樣樣有啲,5餸分量大份唔失禮。賣相睇落夠大夠多,完全覆蓋到個碗表面。聞落去好香,未食已經覺得開胃。味道方面,啲餸其實都唔算太辣,唔食得辣嘅人都啱食。好似豬紅有少少微辣得黎係香口,咬落唔會好易散。牛丸爽口彈牙就基本,做到醬汁會爆就更高一層,再做到醬汁唔油膩就更高水準。🔆我好中意食魷魚,所以叫完一碗有魷魚嘅麵,都另外再叫左個魷魚小食😂😂🦑“香辣玻璃魷魚”真係做得好好,所以另外叫一碟都唔拘。個咖哩汁唔錯,而且更重要係咬落冇渣,塊塊脆口😋。今次嗌咗咁多嘢都唔使一百蚊,而且非常好食,絕對值得一來👍
記得朋友介紹過呢間十兄弟唔錯,今日經過見到,就入去試下。

今次嗌咗咁多嘢都唔使一百蚊,而且非常好食,絕對值得一來👍
2022-09-13 16 浏览
第2次外賣,2次都等超過15分鐘。炸雞飯要炸15分鐘以上?仲要係得5舊炸雞。隻雞咩構造要炸咁耐?炸成15分鐘以上,食落又唔係特別好食。上次豬排飯又係要咁既時間。價錢幾平都好無下次。
25 分钟 (外卖自取)
2022-09-04 37 浏览
呢間車仔麵係公司同事成日外賣返去食嘅首選,佢哋餸嘅種類比較新穎,好似有炸燒賣、炸雲吞咁⋯我就點咗豬軟骨、豆腐、豬紅同豬肉丸米線加滷水汁同辣醬。整體我覺得豬軟骨偏淡味,可以再煮得啲~

我就點咗豬軟骨、豆腐、豬紅同豬肉丸米線加滷水汁同辣醬。
整體我覺得豬軟骨偏淡味,可以再煮得啲~
2022-08-30 38 浏览
早一輪都見成日有人排係門口等外賣,呢間新式車仔麵檔餐牌好多選擇,見佢都幾光猛整潔,去試試。🤪👍🏻第一次黎又樣樣都想試,就叫咗個食神嗱喳麵配鮮製油麵,包咗:辣豬紅,蘿蔔,汁魚肚,魷魚同醬爆瀨尿牛丸。😽😽😽哇!好豐富,蘿蔔勁清甜無渣,食咗幾啖麵,油麵無怪味,仲比出面食到嘅油麵更索汁,加埋辣菜脯一齊食,食落脆香粒粒又夠麻辣!😋而粒醬爆牛丸仲驚喜😝一咬落去即爆到周圍都係汁,好彩無整污糟衫同前面係牆黎,即刻抹番!粒丸好有咬口彈牙,真係可以用黎打乒乓波啊!!😂🏓🏓炸雲吞都炸得好酥脆,大大粒有蝦肉,有得揀要一份定半份,過下口癮,已經好滿足!!一口氣飲埋啖汽水,埋單!會再黎食!👍🏻👍🏻👍🏻😬

一口氣飲埋啖汽水,埋單!會再黎食!
👍🏻👍🏻👍🏻😬
2022-08-27 37 浏览
🎵 放 假 出 走 一 遍 平 日 太 匆 趕 這 秒 先 發 現 常 路 過 那 街 市 開 滿 新 店 🥢┊@tenbros.noodles┊// ♬ 憶年以前成日經開春園街 已經覺得有好多唔同餐廳選擇🤤最近發現原來個邊又開咗間比較新式嘅車仔麵店 仲竟然有鮑魚食!😳◍「呢碗唔嘢少」🍜 $75呢碗真係唔嘢少🤤有鮑魚、冬菇、魚肚做配料 食材夠晒矜貴🤑另外仲有玻璃魷魚同珍寶蟹柳 樣樣野都好食😋◍「柱侯牛四寶」🐮 $65另外要咗碗同樣出色嘅牛四寶!有金錢肚、牛骨濃汁牛丸、牛坑腩、牛孖筋🐄特別推薦一下佢哋嘅濃汁牛丸超重牛味🧡另外麵仲可以選擇菠菜麵呢🤪📍十兄弟車仔麵 (灣仔) #lala_foodie_wanchai 灣仔春園街地下16號舖

┊@tenbros.noodles┊// ♬ 憶年

◍「呢碗唔嘢少」🍜 $75

◍「柱侯牛四寶」🐮 $65

灣仔春園街地下16號舖
2022-08-25 48 浏览
見到車仔麵關注組都有谷友介紹呢間,身為一份子,當然要去試下啦!😎😎柱候牛四寶$65,未食前😌以我揾食觸覺話我知,佢必定係呢度嘅top 1/2/3,食到就好確信係!😂牛味好濃,我連湯底都加腩汁食河粉,索湯啊嘛!金錢肚份量好多,😆片片切到好厚,啖啖肉,牛孖筋都幾特別,呢個位淋得黎,咬入中間又少少膠,口感好獨特,唔同一般牛筋😽牛坑腩肥瘦適中,牛丸如果係醬爆牛丸就仲perfect 啊!🤤🤤八寶麵$55,呢個抵食,有八款食材配搭好晒,快靚正🤤有齊車仔麵必食嘅蘿蔔豬皮豬紅,仲要有粟米粒雲耳呢啲自己嗌唔捨得,送嘅又嗌得嘅配菜!影相顏色又豐富,老闆好醒!😎👍🏻要贊下個蘿蔔索晒牛腩汁,好多汁得黎入口即化,靚蘿蔔🌝又有試埋雞翼同炸墨丸,雞翼唔錯有啲甜甜滷水汁,個調味幾啱我重口味!炸墨魚丸簡直香口,炸得唔油膩,脆身彈牙,肚仲有位嘅,可以加單呢款!😋😋😋報告完畢,係附近嘅街坊有福了!

2022-08-25 28 浏览
呢度嘅車仔麵配菜好多選擇,而有時無乜idea想食乜時,佢配搭好嘅八寶麵同嗱喳麵都幾抵食,有驚喜有創意。加埋辣菜脯一齊食,好開胃,唔覺唔覺就食晒成碗麵。最鍾意食佢個玻璃魷魚,一試驚人,再試失魂!秘製香辣汁玻璃魷魚,辣汁麻香帶勁配埋魷魚蘇啲爽身口感有咬勁,D香辣鮮味真係一秒上腦!所以佢可以一碟咁叫,係有原因㗎!!!👍🏻👍🏻😬😝炸墨魚丸都好生鮮,炸到上碟一滴油都無,無油益味,個皮脆卜卜,墨丸勁彈牙,落足料,食到有墨魚粒粒,鮮味十足🤤🤤🤤總結而言,選擇夠多,油麵都係必食啦,見餐牌話係鮮製,其實我都為咗食油麵先想食車仔麵,香港特色黎啊嘛!

2022-08-25 30 浏览
又獨自一人開飯,天氣熱,想食碗麵,就緊係黎呢度開餐啦!今日同往常一樣都係叫咗八寶面,同埋一整份炸墨魚丸,雖然墨魚丸有得半份咁叫,但係又點會夠我食呢,你試過就知點解要叫一份而唔係半份啊哈哈!😆😆😆鮮炸墨魚丸炸得外皮鬆脆,內裏有咬口!小心睇熱,真係即叫即炸!八寶面入面有柱候牛坑腩其實呢個配搭更顯得牛坑腩嘅珍貴,牛坑腩肥瘦適中,我仲要叫埋腩汁底真係牛上加牛啊!好食唔黐牙!🐄🐄🐮跟麵魚蛋並不是普通魚蛋,而呢度就用咗陳皮製魚蛋,識落有陳皮香,煙煙韌韌更加彈牙!🐟🐟🐟豬紅蘿蔔食落無渣。噢,食得辣嘅,記得叫辣菜脯啊,一試難忘啊,啱食嘅,有得買樽番屋企㗎!🤤咁啱見到隔離枱食麻辣蓮藕,下次黎都要試下!👅💦
又獨自一人開飯,天氣熱,想食碗麵,就緊係黎呢度開餐啦!

咁啱見到隔離枱食麻辣蓮藕,下次黎都要試下!👅💦
2022-08-25 44 浏览
八寶麵,呢款我至愛黎,每次黎我都介紹朋友食呢款,一黎一定夠飽,二黎我覺得有種好似兒童餐嘅感覺,均衡營養,好味嘅食物就係有營養㗎啦,你話係咪!八寶麵入面嘅大腸,清洗得乾淨,但又夠厚度,脂肪感十足。👍🏻😋😋😋食神嗱喳麵,呢個香港情懷黎,細細個睇食神嘅時候,已經叫阿媽帶我去食,阿媽話邊有可以打乒乓波嘅醬爆瀨尿牛丸㗎,廿年後,真係有!😂😂😂爆晒啲湯餡,好好味啊!mamma Mia!炸雲吞,每粒實的的,堅係真材實料,花肉同豬肉嘅比例調配非常之好,唔會話淨係得肉冇蝦!炸到雲吞皮好似配粥食嗰啲卜卜脆咁!雞翼都滷得幾入味!買單嗰陣時仲買埋佢哋舖頭自家製嘅辣菜脯,返屋企餸麵真係一流呀!!

2022-08-25 23 浏览
車仔麵總有間在左緊,競爭激烈,鬥味道之餘,服務及週邊其他野都好緊要今次食十兄弟既體驗唔錯,怪唔得佢下午茶時間都密密有客,絕無冷場間店唔算大,一個人食都係坐面壁位,店員都會好有禮貌咁請客人坐埋一邊,盡量令後邊入座既客人可以快啲入座, 點餐就用QR code, 點餐系統都算friendly, 好易睇同揀野食今次叫個淨餸車仔+小食紫菜,蠔油冬菇,香辣豬紅,滷水豬大腸,加辣菜脯上菜時真心有啲surprise, 估唔到淨車仔餸既擺碟咁有誠意,仲要湯另上,以為自己去左拉面店, 我叫左小辣, 辣汁會放在匙更內,幾好, 可以自己揀要落幾多在湯滷水豬大腸同豬紅都有5件, 豬大腸都幾大塊,有膏同無膏都有,豬紅好入味,冬菇就有三粒, 都幾厚身入味,另外菜脯真係必加, 辣得來好惹味,撈埋啲蔥好和味另外追加既吉列豬扒只係$20, 真心抵食, 塊豬扒大塊又炸得好

今次叫個淨餸車仔+小食

紫菜,蠔油冬菇,香辣豬紅,滷水豬大腸,加辣菜脯

2022-08-24 32 浏览
今次終於唔使門口排隊,兩個人直入坐低,用QR Code極速完成落單等食!😝😝😝🏃🏻‍♀️🏃🏽🌬落完單無耐,阿姐極速上飲品,即係收到我order啦,叫咗個嗱喳麵同八寶麵同小食炸墨丸!😬😬😬嗱喳麵個組合有我想食嘅醬爆牛丸同豬紅蘿蔔,粒牛丸漲卜卜,都知佢會爆,食得極小心,係碗度用筷子開個窿試探下先,一插爆曬汁,啜曬啲牛肉汁,咬開一半,原來個真面目係有好多肉餡!記得要食得小心啲啊!!蘿蔔清甜無喳又大舊,豬紅處理得乾淨,配埋腩汁,簡直係最佳組合!😆😆😆👍🏻八寶麵,其實比嗱喳麵更健康,入面有埋粟米雲耳,拼埋嗰色水好靚!炸墨魚丸推介!👍🏻呢個係見隔離枱食得好滋味加單嘅,生鮮炸起,彈牙,仲食到入面有墨魚粒口感,炸到超香口!😬👍🏻😬👍🏻下次帶朋友黎食牛牛牛牛四寶先!😋

下次帶朋友黎食牛牛牛牛四寶先!😋