2021-09-01
前排同男友經過呢頭見到呢個位置封起左圍板準備開十三少🎉我同男友好定期就會想食酸菜魚,知道開左張拿拿林過黎試下,因為聽講個名係"十三X"開頭既川菜水準都好高😯 (雖然我唔知佢地有無關係😅)呢度人手充足,店員服務超殷勤同勁有禮貌😊出菜速度仲好快👏一坐低就有碟脆卜卜既炸豆做前菜,勁香脆! (我本身好中意食但我唔知佢叫咩名🤣)呢度用左花生代替筷子托,好搞笑😂我地叫左個二人套餐⭐涼拌土豆絲土豆絲切得好平均,口感清爽唔會太辣,開胃一流👍❤️十三少酸菜魚揀左default既辣度,相信大部分人都接受到,一黎到見到超大兜嚇親我地,即刻覺得呢個二人餐好抵食!😂😂 店員同我哋講個湯底係每日用鮮魚熬製,建議我哋飲咗湯先再食魚😊飲落的確同平時食既酸菜魚唔同,呢度既湯底係會多左層鮮味,而且充滿芝麻香😋 魚同酸菜既份量都勁多!魚肉超嫰滑,仲有萵筍同菇等等既配料,萵筍爽口,菇都好入味😋⭐乾扁四季豆又係勁大碟😂 整得算乾身,唔油膩,不過食落我覺得仲有少少豆既青味 (我麻麻地但男友中意呢陣味😂)❤️紅糖糍粑加28蚊就有八大件😵同店員講甜品起得之後廚房就即刻整,熱辣辣好香口😍 裡面口感非常煙韌,點埋好香又濃郁偏稠既紅糖汁好正😋
呢度人手充足,店員服務超殷勤同勁有禮貌😊
出菜速度仲好快👏
前菜
呢度用左花生代替筷子托,好搞笑😂
我地叫左個二人套餐
⭐涼拌土豆絲
涼拌土豆絲
土豆絲切得好平均,口感清爽唔會太辣,開胃一流👍
❤️十三少酸菜魚
⭐乾扁四季豆
乾扁四季豆
又係勁大碟😂
❤️紅糖糍粑
紅糖糍粑
紅糖糍粑
加28蚊就有八大件😵
同店員講甜品起得之後廚房就即刻整,熱辣辣好香口😍
裡面口感非常煙韌,點埋好香又濃郁偏稠既紅糖汁好正😋
呢個二人餐食到我地超級飽!!
食完之後兜勻成個元朗幫助消化先再行返屋企🙈😂