2022-01-15 46 浏览
這一間食川菜位於元朗又新街嘅店舖,環境都算幾寬鬆舒適😙,坐著感覺都算唔錯🤔!.滋味2人套餐 $338十三少酸菜魚呢一碟酸菜魚賣相都幾好🤔,色香味都有😋,我就叫咗完全唔辣,佢嘅湯底都好濃郁帶有小小酸,而酸嘅程度恰恰好🤔,尤其是去用嘅係鱸魚,肉質厚度恰恰好又夠嫰滑😋,這一碟酸菜魚份量十足😲!.口水雞呢款口水雞賣相都睇得吓🤔,係一款凍食食到入口帶有小小辣😝,色香味都俱全😙,雞肉肉質都好嫰滑又有口感😋,沾埋佢嘅辣汁更加惹味,口水雞面放滿芝麻更加香又吸引!.椒麻皮蛋呢一碟皮蛋細細碟賣相都好靚😍,睇得又食得帶有小小辣😋,食到入口味道特別🤔,透明通透外皮,裹面金黄皮蛋索哂D汁液感覺幾好味!.紅糖糍粑 +$28糍粑望落都唔錯🤔,一條條長長嘅賣相,洒滿紅糖粉好吸引😍,外脆內軟咬入口都好有口感🤔烟韌,點埋去嘅黑糖醬更加好食😋!

滋味2人套餐 $338

口水雞

紅糖糍粑 +$28

2022-01-13
2022-01-08 31 浏览
本身勁鍾意食酸菜魚😳元朗開咗間新嘅,同屋企人去試吓先。本身勁鍾意食酸菜魚😳元朗開咗間新嘅,同屋企人去試吓先。二人餐都幾抵食$338,而且份量好多爭啲食唔晒。❁ 涼菜 (3選1)麻椒皮蛋/涼拌土豆絲/蒜泥青瓜要左蒜泥青瓜🥒蒜味不會過重,青瓜爽口、脆,份量多😳唔肥,正❁ 主菜 (2選1)十三少酸菜魚/水煮魚揀左酸菜魚🍲🐟少辣味道剛好,因辣椒放得耐成碟魚會更辣,自己覺得啱啱好。熱辣辣成大盤放上枱,賣相靚好靚,食落魚唔腥,好滑。湯香濃不會過酸,送飯一流。❁ 小菜 (3選1)川式口水雞/乾煸西季豆/麻婆豆腐揀左口水雞,睇落好紅,以為會好辣😳食落又唔係太辣,好香辣油味,雞肉滑😛❁ 紅糖糍粑 +$28有8條😳煎到脆卜卜,外脆內軟,蘸上少少紅糖,味道剛好🥺話減肥嘅我都忍唔住食左幾件🙈

❁ 涼菜 (3選1)
麻椒皮蛋/涼拌土豆絲/蒜泥青瓜
要左蒜泥青瓜🥒蒜味不會過重,青瓜爽口、脆,份量多😳唔肥,正

❁ 主菜 (2選1)
十三少酸菜魚/水煮魚

❁ 小菜 (3選1)
川式口水雞/乾煸西季豆/麻婆豆腐

❁ 紅糖糍粑 +$28

2022-01-04 32 浏览
元朗都出名既川菜餐廳,平時夜晚都見到佢有人排隊或者入面坐滿人😳今次就決定係佢開門嘅時候12點就去食佢有2人餐提供,首先前菜揀左尖椒皮蛋,第一次食黃金皮蛋口感好彈牙, 佢既醬汁都香但係個人認為佢唔夠濃味,而且唔夠辣🤪黃金皮蛋冇咩特別味道,比起普通皮蛋冇咩味,所以主要都要靠醬汁🤭之後就揀咗干扁豆角,豆角俾我想像中好食,首先豆角炒到乾身好香口而且佢嘅豆角係食得出解新鮮食材好嫩,出面食嗰啲有機會比較乾爭爭,但係呢度嘅豆角佢係爽口多汁,加埋小量肉碎成件事好好食!😛主菜就揀咗酸菜魚,另外加咗啲寬粉(+$28)落去!首先寬粉好煙韌!唔會煮得太淋,配埋酸菜魚嘅湯一流🤣酸菜魚用嘅係鱸魚肉,每一句野都好滑同埋份人一啲都唔小!一盤酸菜魚有20-30片魚肉,相信2個人食一定夠!😛佢既湯底酸辣適中 好開胃!佢加埋花椒入去增添左小小麻既口感 有一下唔小心咬到花椒成個口麻哂😆紅糖糍粑個人就還好,紅糖唔會太甜,糍粑口感都軟糯 上面有黃豆粉 整體成件事無話去到好夾 但可以一試作飯黎甜品🤤🤤,
元朗都出名既川菜餐廳,
平時夜晚都見到佢有人排隊或者入面坐滿人😳
今次就決定係佢開門嘅時候12點就去食
佢有2人餐提供,首先前菜揀左尖椒皮蛋,

主菜就揀咗酸菜魚,另外加咗啲寬粉(+$28)落去!
首先寬粉好煙韌!唔會煮得太淋,配埋酸菜魚嘅湯一流🤣

• 酸菜魚
  • 乾煸四季豆
2022-01-02 21 浏览
酸菜魚之旅元朗好似開咗好多唔同食酸菜魚既餐廳,我近排做左酸菜魚既fans,成日都有個癮😂十三少呢間酸菜魚好似周圍都有分店,近近地係元朗又有一間。一入去店員介紹咗我哋叫呢個二人餐。前菜揀左椒麻皮蛋,佢唔係我哋平時食既黑色皮蛋,中間個黃流心,配埋個汁其實勁送飯。主菜梗係叫呢間嘅招牌菜十三少酸菜魚,佢有得俾你揀辣度,我呢啲唔食得辣嘅廢J 當然係揀少辣。成個盤大大兜咁上,魚都有唔少,當然首先要試吓佢個湯先,佢唔係嗰隻超酸嗰種嘅酸菜魚湯,偏酸酸甜甜個種既。啲魚片大部份都冇骨,入口唔錯算嫩滑,量都係足料。佢辣度唔高,主要偏麻多啲,有時唔小心食到啲花椒粒,我個嘴麻到😂口水雞雞件幾嫩,辣度比酸菜魚低,好多醬唔使驚唔夠味。最咪用個紅糖糍粑收尾,外皮香香脆脆,入邊煙煙韌韌,點啲黃豆粉同埋紅糖漿,食完一堆麻辣嘢最啱攞嚟解解辣。地方好大,坐得好舒服,同朋友可以食下川菜吹吓水都唔錯。
酸菜魚之旅

口水雞雞件幾嫩,辣度比酸菜魚低,好多醬唔使驚唔夠味。

地方好大,坐得好舒服,同朋友可以食下川菜吹吓水都唔錯。
2021-12-31 34 浏览
有日突然好想食酸菜魚同辣野經朋友介紹就去左十三少!!夜晚6點幾去都要等30分鐘先有位,我地一行4個人,睇到佢有個4人餐,有酸菜魚,2個餸,1個小食加4個飯,岩岩好👍🏻👍🏻👍🏻好快就上到菜,個口即刻分泌d口水小食青瓜味道幾好,主菜酸菜魚味道一絕,好岩我口味….小辣都夠哂味,配菜都好好食😋真係無黎錯!!仲有個辣豬腸,不得了,份量好足,食極都仲有,最後一件不留🤩🤩🤩🤩有下次呀….👏🏻👏🏻👏🏻
有日突然好想食酸菜魚同辣野
2021-12-30 25 浏览
今日去開元朗,有D凍又落雨,就想去間又有熱野又有辣野既鋪頭食,經過呢間十三少,就俾佢既川辣香味吸引左入去啦!😋入到去侍應好殷勤招呼我地坐,間鋪頭好大好乾淨,坐得好舒服!😊講返野食先!我地先叫左碟前菜:椒麻皮蛋,賣相好靚,唔似一般皮蛋,D皮係透明既,食入口無皮蛋果陣UP味,麻辣味又好開胃!🤤🤪然後就到最期待既主菜:酸菜魚啦!😋😆好大碟,兩個人食都好夠!除咗酸菜之外,仲有各種菇菌類,薯粉,芽菜,好豐富!😙D魚好滑,湯底又香,酸酸辣辣好正好開胃!今日咁凍,食完就好暖胃既感覺!☺️為左送酸菜魚,我地叫左兩碗白飯,食啖飯又食舊魚咁,好豐富!🤩另外我地仲叫左個口水雞,雞肉好嫩滑,辣度剛剛好,食得非常滋味!😝最後就黎左個甜品:紅糖糍粑,口感一流,味道甜甜地,又唔黏牙,加埋細糖醬更好食!😋😁

突然心血來潮好想食酸菜魚,上open rice睇左三間分別係辣媽,十二味同十三少,最後見呢間十三少一個負評都無仲有咁多好評都抱住無伏嘅心情去食,我地叫左個二人餐,有一個皮蛋,四季豆,酸菜魚同兩個白飯。個魚黎到個賣相係正常都吸引嘅,但一入口個湯真係太酸,我本身都好食得酸同重口味,但佢真心超級酸同咸無其他。。。魚食落去無魚味。得個碟大。。。魚一啲都唔多。仲要佢唔跟寬粉,如果你要寬粉仲要再加錢先有。。咁嘅價位都唔跟寬粉真係無言。個二人餐嘅四季豆都係唔好食好啖。。最好食竟然係個前菜皮蛋。。。無言成個二人餐加埋一$37x好搵笨。。。無下次。。。唯一讚係員工態度幾好好細心。
2021-12-23 57 浏览
很久沒有入元朗搵食了這夜又心思思想吃辣,一於約元朗友兼辣腳清麗村姑一起去解辣癮!找來這間吃酸菜魚的十三少,以落地玻璃作裝修通透感十足,而且內裏樓底非常高所以坐得特別舒適。近年多了見到這個懷舊酥炸黃豆,甫坐下侍應便會免費送上一兜,脆卜卜的口感非常好絕對是佐酒良伴。吃辣當然要凍飲才匹配我選了四季春冷泡茶$28,用上別致的膠樽盛載好可愛味道甘醇好清爽配辣一流,而清麗村姑就選了加多寶$20有了它吃辣也不怕熱氣了!首先點來兩個涼菜開開胃,第一款是份量足的涼拌木耳$32,用上貓耳朵來炮製口感很清爽。然後這一份是金光閃閃的椒麻皮蛋$42,皮蛋質地非常Q彈還有軟滑蛋黃,配上香口的醬汁好匹配。眼看招牌酸菜魚幾乎檯檯也有點上,我們亦不甘後人點一份十三少酸菜魚$238來品嚐,上檯時真的有點被那超強份量嚇倒!魚湯富有鮮味酸菜亦挺醇香湯底不會很油膩全個組合也十分不錯,內裏除了魚片之外還有鮮菌、萵筍、泡薑及泡蘿蔔片等配料很豐富。。酸菜魚選用新鮮的鱸魚來炮製,吃下口感滑溜最重要是魚片沒有帶上一絲腥氣。每次吃水煮魚或酸菜魚我也很喜歡內裏有索味的薯粉,這兒也可另外加配寬粉$26我當然也要來一客吧!晶瑩剔透的寬粉索盡了酸

每次吃水煮魚或酸菜魚我也很喜歡內裏有索味的薯粉,這兒也可另外加配寬粉$26我當然也要來一客吧!晶瑩剔透的寬粉索盡了酸菜魚湯的味道口感滑嘟嘟的怪滋味呢。

我們還點了一客十三少麻辣香鍋$38,像吃車仔麵般自選五款配料,我們選了萵筍、千張豆皮、花菜各$26,另外兩款則選上鮮蝦$58及田雞$48。

麻辣香鍋端來時香氣撲鼻而來很是誘人,中辣的味道挺刺激麻、辣兼備越吃越過癮,配料中索味的千張豆皮和花菜吃得我更很爽皮,蝦肉很新鮮味帶甜肉質爽口,最驚喜是入味的田雞香氣迫人好吸引。

吃罷此餐後我倆要在2022年再見面,希望來年疫情會快快消失大家身體健康便好了。
2021-12-20
2021-12-21 45 浏览
在附近YoHo行完街,就來依邊覓食近期特別愛食酸菜魚所以就入左十三少試下兩個人最適合揀依個二人餐,唔洗煩惱要揀咩!滋味二人套餐$338前菜-椒麻皮蛋麻麻辣辣好開胃主菜-酸菜魚酸菜魚嘅靈魂當然係酸菜同魚!依度嘅魚非常新鮮嫩滑,完全無骨,推介!小菜-麻婆豆腐豆腐滑嫩很入味,而且不會碎!麻麻辣辣很過癮,絕對是[白飯神偷]!套餐包兩碗白飯,好適合配搭前面嘅小菜甜品-紅糖糍粑+$28口感Q彈軟糯,味道香甜,非常喜歡這個口感,不黏牙好吃!
在附近YoHo行完街,就來依邊覓食

近期特別愛食酸菜魚所以就入左十三少試下

兩個人最適合揀依個二人餐,唔洗煩惱要揀咩!

滋味二人套餐$338

前菜-椒麻皮蛋
麻麻辣辣好開胃

主菜-酸菜魚

小菜-麻婆豆腐

套餐包兩碗白飯,好適合配搭前面嘅小菜

甜品-紅糖糍粑+$28
口感Q彈軟糯,味道香甜,非常喜歡這個口感,不黏牙好吃!

2021-12-18 52 浏览
一早聽聞十三少的酸菜魚很出色,心思思想吃很久,終於有機會吃到😋店家用花生🥜作為筷子拖實在很有創意🤣我們點了一個二人套餐,自選主菜、小菜和涼菜各一款,包兩碗白飯🍚,另外還加了一碟紅糖糍粑作為飯後甜品😆總共$366~1. 酸菜魚🐟超大碟😳份量夠2-3人share,湯底濃郁而且夠酸👍🏻魚肉嫩滑鮮香,而且無骨😆吃完整碟魚一條刺都沒有!裡面還有萵筍和菇,都挺入味~辣度方面可以選擇不辣或小辣,嗜辣的小編表示小辣辣度偏低🙈希望之後有其他辣度選擇!評分🌕🌕🌕🌕🌕2. 川式口水雞🐔醬料滿滿,超多芝麻,川味十足,非常惹味🤩雞件肉質緊實,可惜有點柴😢如果口感再滑些就更好啦~評分🌕🌕🌕🌕🌑3. 椒麻皮蛋🥚皮蛋晶瑩剔透,幾乎嘗不到堿水味,很滿意😝麻辣味不太吃得出,但醬汁本身味道都不錯👍🏻適合大眾口味。評分🌕🌕🌕🌕🌗4. 紅糖糍粑糍粑上淋了一些黃豆粉,吃起來更香口🤤煙煙韌韌,口感很軟糯,喜歡這種口感的朋友一定要試!配上些許紅糖汁,是一道很不錯的飯後甜點👍🏻評分🌕🌕🌕🌕🌕

1. 酸菜魚🐟

評分🌕🌕🌕🌕🌗

4. 紅糖糍粑
評分🌕🌕🌕🌕🌕
  • 口水雞
【麻辣香鍋+鮮椒安格斯牛肉】呢間十三少係間川菜館,有多間分店:香港仔、紅磡、樂富、西環、元朗都有。今次試佢既lunch menu,價錢$52-$68之間,套餐均配前菜、白飯及飲品。______________________________【食評篇👇👇👇】🤓🤓評分benchmark參考🤓🤓✏10分 - rare heaven😇✏8, 9分 - 屬高分之作✏7分 - 正正常常,同平時食到嘅差唔多 ✏6分 - 有d失望,expect佢會好食d✏5分 - 伏野,零分重作前菜係一小碟酸辣土豆絲麻辣香鍋 (💝8/10)- 有全素($58)同田雞($68)選擇,店員解釋全素有assorted veggies,但田雞就無菜,所以我地揀左全素- 有娃娃菜、蓮藕片、油浸薯仔片、木耳、芽菜,兼顧鹹味同辣味,再撒上白芝麻同香菜點綴鮮椒安格斯牛肉- 用上四種辣椒,炒得好香,牛肉炒得好嫩,而且好掛汁再配埋甜甜地加多寶,好正______________________________【環境篇👇👇👇】- 裝修成中國風,卡位同卡位之間有space,sofa branch坐得舒服____________________
【麻辣香鍋+鮮椒安格斯牛肉】

✏6分 - 有d失望,expect佢會好食d
✏5分 - 伏野,零分重作

前菜係一小碟酸辣土豆絲

麻辣香鍋

麻辣香鍋 (💝8/10)

再撒上白芝麻同香菜點綴

鮮椒安格斯牛肉
- 用上四種辣椒,炒得好香,
鮮椒安格斯牛肉

牛肉炒得好嫩,而且好掛汁

再配埋甜甜地加多寶,好正
【環境篇👇👇👇】

Overall
- 呢間餐廳辣度一般港人都接受到,可以安心唔好太辣架
✏✏✏✏✏✏✏
👅味道:7.5/10
🌌環境:8/10
🙋🏻‍♂️服務:8/10
💰價錢:$149 (lunch無加一)
👍🏻推薦:8/10

(📍元朗) 十三少
元朗又新街56號置富中心地下1-3號舖
  • 鮮椒安格斯牛肉
  • 麻辣香鍋
2021-12-15 897 浏览
元朗又新街十三少已經開左一段時間,上次去隔離間泰國嘢食,見到13少都幾多人排隊,今次夜晚去試下,入到去環境真係幾靚空間感十足,但有好多張卡位坐好舒服,坐底左之後,店員會俾一大樽熱嘅檸檬水你自己倒嘅飲,好細心,之後有小兜嘅零食,而落單方面,但有餐牌傳你自己tick想食咩,十三少主要係食酸菜魚或者水煮魚果類,有兩隻size,我地叫左二人餐,酸菜魚普通size已經好大盤,有少少嚇親!初頭以為得個盤大,點知魚同湯嘅量超多超滿滿的!仲有極大量酸菜同辣椒仲有其他香料!但味道超好味超麻麻辣辣的仲會越食越辣添,食唔到辣嘅朋友,可以嗌唔辣架!個湯送埋個飯好好好味,好好似泡飯咁,最岩呢個季節食,暖粒粒好暖胃。麻辣豬手豬手做得好出色,入口即溶好入味,依個覺得係必點嘅小菜辣椒麻皮蛋辣椒,蒜蓉粒,秘制麻汁再配外層Q彈,內裡糖心既黃金皮蛋,好好食紅糖糍粑外脆內軟,入口先食到紅糖香甜嘅味道,跟住就係糍粑軟綿煙韌嘅口感,味道口感一流,有驚喜!

麻辣豬手
豬手做得好出色,入口即溶好入味,依個覺得係必點嘅小菜

辣椒麻皮蛋

• 酸菜魚
  • 涼拌土豆絲
  • 乾煸四季豆
  • 口水雞
📍十三少(元朗)💖二人滋味套餐 $338套餐包括涼菜、主菜、小菜,仲有兩碗白飯我哋揀咗椒麻皮蛋、十三少酸菜魚、麻婆豆腐🐠🌟前菜:兩小碟蒜泥青瓜 好多蒜粒 好好味😋🌟涼菜:椒麻皮蛋佢唔係平時食開嘅黑色皮蛋好特別😋配埋尖椒一齊食好好味呀🌟主菜:十三少招牌酸菜魚(小辣)酸菜魚好大碟😮😮除咗酸菜仲有菇等 好豐富!!!魚好滑好彈牙 湯底好香聽職員講係用新鮮魚熬的😋酸酸辣辣咁好正好開胃!!!連平時唔鍾意食酸野嘅朋友都話勁正啲魚起晒骨好正😋🌟小菜:麻婆豆腐啲豆腐好滑😀呢個菜都幾辣🌶🌶真係好正宗川菜職員都提醒咗我哋個辣度係冇得揀係正常辣,冇得揀小辣🙈但依然想試吓😂點知對我嚟講真係幾辣食得辣嘅朋友先好叫🙈🙈如果食得辣應該會好鍾意🔥🔥🌟甜品:紅糖糍粑(+$28)食完川菜食呢個甜品超正😋新鮮整起熱辣辣,外層香脆內裡煙韌,加埋紅糖醬超級正!!!越食越上癮停唔到口💖卡位環境闊落 餐廳樓頂好高👍🏽好有空間感張梳化坐得好舒服店員不時幫忙添水🫖職員好有禮貌好細心 又好主動幫忙服務非常好 🌟🌟🌟🌟🌟我同朋友都食得好開心🥳

📍十三少(元朗)

💖二人滋味套餐 $338
套餐包括涼菜、主菜、小菜,仲有兩碗白飯

我哋揀咗
椒麻皮蛋、十三少酸菜魚、麻婆豆腐🐠

🌟前菜:兩小碟蒜泥青瓜
好多蒜粒 好好味😋
蒜泥青瓜

🌟涼菜:椒麻皮蛋
佢唔係平時食開嘅黑色皮蛋
好特別😋配埋尖椒一齊食好好味呀
椒麻皮蛋

🌟主菜:十三少招牌酸菜魚(小辣)
酸菜魚好大碟😮😮
除咗酸菜仲有菇等 好豐富!!!
魚好滑好彈牙 湯底好香
聽職員講係用新鮮魚熬的😋
酸酸辣辣咁好正好開胃!!!
連平時唔鍾意食酸野嘅朋友都話勁正
啲魚起晒骨好正😋

🌟小菜:麻婆豆腐
啲豆腐好滑😀
呢個菜都幾辣🌶🌶
真係好正宗川菜
職員都提醒咗我哋個辣度係冇得揀
係正常辣,冇得揀小辣🙈
但依然想試吓😂
點知對我嚟講真係幾辣
食得辣嘅朋友先好叫🙈🙈
如果食得辣應該會好鍾意🔥🔥
麻婆豆腐

🌟甜品:紅糖糍粑(+$28)
食完川菜食呢個甜品超正😋
新鮮整起熱辣辣,外層香脆內裡煙韌,
加埋紅糖醬超級正!!!
越食越上癮停唔到口

服務非常好 🌟🌟🌟🌟🌟
我同朋友都食得好開心🥳
蒜泥青瓜
2021-12-12 76 浏览
元朗又新街 又有新食肆登場😍 今次係川菜😚整體環境好乾淨好舒服,而且店員都好好服務😙 好彩今日都叫早去到,6:30就座低,去到7:30既時候 全場已經座滿哂~ 所以如果有興趣嚟嘅話 就記得早啲啦!❣️#十三少酸菜魚佢哋標榜既酸菜魚湯係即日新鮮熬製😋 個湯好好J🤪 送埋飯仲正🤣 重點⚠️魚質好鮮嫩 口感好滑,仲有酸菜、木耳同萵荀,萵荀非常爽口,係我鍾意嘅口感。份量好多~ 兩個人食完超級飽 !❣#川式口水雞一上枱已經好吸晴,口水都流🤤 上面仲有好多芝麻🤤 望落好似好紅好辣咁,但係實際都唔算好辣,呢個辣度岩岩好!而且個雞都幾嫩滑😋 ❣#椒麻皮蛋呢個皮蛋唔算有好大嘅驚喜,不過不失咁😆 椒麻味唔算濃郁,口痕想食下皮蛋都可以一試。❣#紅糖糍粑 一上枱仲係熱辣辣,糍粑配埋紅糖漿,甜甜地又幾有咬口,煙煙韌韌咁😆 而且有好多黃豆粉,點埋一齊食都唔錯😙🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🐷味 道 : 🟡🟡🟡🟡🟡🏠環 境 : 🟢🟢🟢🟢🟢💰抵 食 : 🔴🔴🔴🔴🔴‼️性價比 : 🟣🟣🟣🟣🟣❣️整體評分 👉🏻 10/10-📍十三少 (元朗)元朗又新街56號置富中心地下1-3號舖

❣️#十三少酸菜魚

🏠環 境 : 🟢🟢🟢🟢🟢
💰抵 食 : 🔴🔴🔴🔴🔴
‼️性價比 : 🟣🟣🟣🟣🟣
❣️整體評分 👉🏻 10/10
📍十三少 (元朗)
元朗又新街56號置富中心地下1-3號舖
酸菜魚
川式口水雞
2021-12-11 41 浏览
🐋在元朗也有不少新開張的餐廳,這間”十三少”就是其中一間,乾淨舒服,服務態度超好,男侍應特別溫柔,有親民的感覺!滋味二人套餐💰338配兩碗白飯🍽涼菜~椒麻皮蛋🥚這個皮蛋的顏色很特別,它是全透明的,逞淡黃色,口感和味道跟一般的皮蛋差不多,但配上秘製醬料,味道就完全不一樣了,蒜辣香味!🍽主菜~十三少酸菜魚第一次嘗試酸菜魚,不敢點正常辣,所以我們點了少辣🌶。份量超級的大,三個人也夠吃,味道酸酸辣辣,又開胃又惹味!湯是用魚骨熬製而成,又有很多魚肉🐟,沒有骨,感覺很滿足!😌🍽小菜~乾煸四季豆 👈🏻推薦我個人很喜歡四季豆,我覺得這個四季豆十分好吃,很推薦!份量也很多,而這裡用的四季豆肯定是很新鮮的,也放了一點肉碎一起炒,更帶出它的鮮味!🍽紅糖糍粑+💰28紅糖糍粑是用紅糖、糯米製作的一道福建省傳統的小吃。味道甜甜,口感QQ😍

滋味二人套餐💰338
配兩碗白飯