2021-11-24
荃灣最近開左間台式餐廳,鍾意食台灣野既我當然要去試試~~餐廳環境唔錯,有好多櫻花樹裝飾🌸,好啱打卡📸📸客人入座時仲會送一張小書籤🔖,可以將願望寫低,然後掛喺櫻花樹度~十分有心思呢❤️❤️🍱九宮格小食拼盤 $78✨賣相精緻!幾乎在場每枱人都有點~~一共有9款台式小食,包括鹽酥雞、花枝丸、甜不辣、醉雞、滷水蛋、肉鬆豆腐、肉燥燙青菜、香腸同香酥魷魚~~每款味道都唔錯!當中鹽酥雞係我至愛🤤🤤炸得外脆內嫩,好juicy!調味得啱啱好~~拼盤份量足夠2人share,食完可以再試埋其他野食😋😋🍜紅燒湯麵 $48✨紅燒湯底味道濃郁,好有牛肉味❤️❤️麵條係刀削麵,口感彈牙,仲好掛汁~~我地另外加($18)叫左紅燒牛肉,有4大塊~~牛肉煮得好軟腍,咬落啖啖肉,必試👍🏻👍🏻🍖台式排骨飯 $50✨排骨份量十足,都幾大塊~~食落唔會好硬身,醃得入味好送飯🤤🤤個飯都好大碗!面頭鋪滿肉燥、酸菜,仲有隻荷包蛋🍳撈勻之後食好惹味~~🍓綜合水果芋泥窩夫 $78✨最後叫返個甜品作結尾~~窩夫可以揀朱古力味同原味,我地揀左原味😋😋味道都唔錯!窩夫偏薄身,口感煙煙韌韌,有d似食緊鬆餅咁~~面頭既士多啤梨好鮮甜!芋泥好綿密,幾香芋頭味
餐廳環境唔錯,有好多櫻花樹裝飾🌸,好啱打卡📸📸
🍱九宮格小食拼盤 $78✨
賣相精緻!幾乎在場每枱人都有點~~
每款味道都唔錯!當中鹽酥雞係我至愛🤤🤤
炸得外脆內嫩,好juicy!調味得啱啱好~~
拼盤份量足夠2人share,食完可以再試埋其他野食😋😋
🍜紅燒湯麵 $48✨
紅燒湯底味道濃郁,好有牛肉味❤️❤️
麵條係刀削麵,口感彈牙,仲好掛汁~~
我地另外加($18)叫左紅燒牛肉,有4大塊~~
牛肉煮得好軟腍,咬落啖啖肉,必試👍🏻👍🏻
🍖台式排骨飯 $50✨
排骨份量十足,都幾大塊~~
食落唔會好硬身,醃得入味好送飯🤤🤤
🍓綜合水果芋泥窩夫 $78✨
最後叫返個甜品作結尾~~
窩夫可以揀朱古力味同原味,我地揀左原味😋😋
味道都唔錯!窩夫偏薄身,口感煙煙韌韌,有d似食緊鬆餅咁~~
面頭既士多啤梨好鮮甜!芋泥好綿密,幾香芋頭味,唔錯❤️❤️
跟餐會包一杯是日台式飲品🍹🍹
是日飲品係葡萄玉露,飲落幾清甜!啖啖都飲到玉露,口感豐富~~
另外都可用半價轉其他野飲,下次可以試試😎😎