2011-10-29 260 浏览
單刀直入!是次比賽共有四位佳麗,佢哋係:候選佳麗一:黑松白鹿 ($60 / 300ml)酒氣帶芳香醇厚,尚算抵喝。樽上的四棵松葉代表釀酒的四個過程,有心思。香氣:3.5/5,味道:3.5/5,價錢:4/5,總分:11候選佳麗二:山田錦 ($58 / 300ml)味道是淡出個鳥來,只識合初喝者啊。香氣:3/5,味道:2.5/5,價錢:4/5,總分:9.5候選佳麗三:浪花正宗 ($70 / 300ml)這個大吟嚷的名字相信大家不會陌生,皆因它是日本酒商協會的得獎作品。香氣清雅,味道不搶喉,同枱女士讚不絶口;以這價錢來說,喝得過。香氣:4/5,味道:4/5,價錢:3.5/5,總分:11.5候選佳麗四:獺祭 ($88 / 300ml)非常 Q 的名字,聞下去有一股士多啤梨的果香,酒味豐郁,配天婦羅吃,一冷一熱,效果應該相當不俗;只是價錢略貴。香氣:4/5,味道:4/5,價錢:3/5,總分:11結果,候選佳麗三號「浪花正宗」 以半個馬鼻勝出,恭喜哂!「美女廚房」有「粥、粉、麵、飯」相伴,是次清酒大賽也不可沒有小吃相伴啦。「糖心蛋」先來兩隻,賣 $20,絕對流心,比「囍 • 宴」的桂花薰蛋更好吃
單刀直入!是次比賽共有四位佳麗,佢哋係:

候選佳麗一:黑松白鹿 ($60 / 300ml)

候選佳麗二:山田錦 ($58 / 300ml)
味道是淡出個鳥來,只識合初喝者啊。

香氣:3/5,味道:2.5/5,價錢:4/5,總分:9.5

候選佳麗三:浪花正宗 ($70 / 300ml)

候選佳麗四:獺祭 ($88 / 300ml)

香氣:4/5,味道:4/5,價錢:3/5,總分:11

結果,候選佳麗三號「浪花正宗」 以半個馬鼻勝出,恭喜哂!

「糖心蛋」
先來兩隻,賣 $20,絕對流心,比「囍 • 宴」的桂花薰蛋更好吃,起碼分量多一倍。

「和風豬軟骨」
蔥粒減低了豬軟骨肥膩感,豬肉的調味亦足,趁熱吃,不錯。

「七味燒魚趐」
這個太細碟了,燒得又不夠脆身,半濕不乾,無下次。

「燒雞泡魚乾」
份量還可以,吃落與尤魚絲無兩樣,一般啦。

「鹽燒雞翼串」
有水準,外皮脆卜卜,送酒一流。

「叉燒拉麵」
主打拉麵的餐廳多的是,「別府」的水準其實也不算太差。麵豉湯底喝後不口渴,簡簡單單的配半肥瘦叉燒,飽肚之選。

「福岡明太子高菜鵝肝三文魚石頭炒飯」
噱頭多多的炒飯,有點雜亂無章。不太覺有明太子的味道,鵝肝寒酸地只有兩少粒,那冷冷的高菜 (即腌菜) 也無關痛癢地加在飯上,奇怪。

食物就如人心一樣,有好有壞。還是不要管太多,喝多杯吧。要多支「浪花正宗」唔該!
2011-10-25
  • 浪花正宗大吟嚷,糖心蛋
又到星期日外出搵食日呢檔我地兩公婆已經上個再上個星期食過一次架喇點解咁快又要食過呢?唔通真係好食得咁交關?咁又的確係過到我呢個尖嘴嘅,等陣再講實情係上次黎食嘅時候我睇中左佢地嘅包箱設計同埋昏暗燈光但係2部手提冇電..一部Tab太黑影唔出..一部Pad鏡頭爛爆唔洗講所以呢個星期日一定要再黎影同埋岩岩先做左個單反師奶....更加要試下部機影成點丫嘛果然 ﹗單反新手影嘅相都唔知似乜...哈哈一星期2日嘅報告又完畢喇 ~~ Over ~~ 去(相)片如果係2道門同埋燈光調暗啲我更加鐘意,L型坐椅咁坐入面嗰個唔洗一睇睇到對面房仲有鐘比客人禁黎叫人架,實際上用途唔係咁大,因為服務員行來行去有個套套好,感覺衛生﹗有誠意大大張,攤開大過張台滑旦果然夠滑,夠汁得黎唔會出現成個碗底都係汁咁恐怖,豬排夠鬆化,用匙一切就切開終於食到一檔湯底唔過咸嘅麵喇,黑芝麻味未足夠,拉麵都好普遍,雞絲冇肥冇皮鐵版咁上一個弊病就係好油,呢到用大量洋蔥蒜片隔開墨魚咀,咁就冇咁油啦一般炒椰菜紅蘿蔔加啲木魚碎咁樣,但啲汁對我黎講都係咸,可能真係我個人清淡左
又到星期日外出搵食日
呢檔我地兩公婆已經上個再上個星期食過一次架喇
點解咁快又要食過呢?唔通真係好食得咁交關?
咁又的確係過到我呢個尖嘴嘅,等陣再講
實情係上次黎食嘅時候我睇中左佢地嘅包箱設計同埋昏暗燈光
所以呢個星期日一定要再黎影
同埋岩岩先做左個單反師奶....更加要試下部機影成點丫嘛
果然 ﹗單反新手影嘅相都唔知似乜...哈哈
一星期2日嘅報告又完畢喇 ~~ Over ~~ 去(相)片

包箱設計
有個套套好,感覺衛生﹗有誠意
餐具
大大張,攤開大過張台
餐牌
墨魚咀
炒雜菜
成台都係,4樣嘢爆棚
2011-06-27 33 浏览
當天(六月二十五日)七時十五分到達別府荃灣分店門口,等了大約十分鐘後,終於有位,心想好O野,因已有點肚餓又有點急,因食完這餐還要去愉景新城辦事,所以一坐下已立即跟一個女性服務員(代號:A)落單,要了兩碗麵食及一個薄餅,當時是七時二十九分,心想應該很快就有得食,食完立即走人,因我們不是在這裡吹水,, 但直至八時正,還未有任何食物到,已覺得很奇怪,立即跟站在門口的女性服務員查詢,這個女的查完結果後,並未有再告訴我們有關結果,而是同當時下單的女職員(代號:A)談話,再者代號:A走過來告知並沒有落單,還問我們叫了什麼,吓??? 我們已很-憤怒,等了三十五分鍾,仍然是無落單,天呀...!! 今時今日的服務態度....差到這樣....!!! 我真的十分不滿意,雖然我們不是食一些貴價食物,但不至於發生這樣可怕的事.因我們已很急,為有再重新叫一次,代號:A話會好快,所為好快,是要再等十五分鐘(8:15PM)才有第一個麵食,而第二個麵食是要等多八分鐘(8:23PM),最後那一個薄餅要多等二分鐘(8:25PM).其實我們只用了十五分鍾已完成了這一餐,但個人失誤而令到我們浪費了三十五分鐘,並且將我們原先要做
,還問我們叫了什麼,吓??? 我們已很-憤怒
因我們已很急,為有再重新叫一次,代號:A話會好快,所為好快,是要再等十五分鐘(8:15PM)才有第一個麵食,而第二個麵食是要等多八分鐘(8:23PM),最後那一個薄餅要多等二分鐘(8:25PM).其實我們只用了十五分鍾已完成了這一餐,但個人失誤而令到我們浪費了三十五分鐘,並且將我們原先要做的事,都辨不到的事.
,而這些經理們仍然包庇這名女職員,真的黑暗,香港是一個自由社會,但投訴基制都沒有,別府集團是否需改進有關制度,客人是需付錢的,並不是白食,但得不到服務是否應該???

其實食物是好食的,但職員服務態度偏差,都會影響到生意及有待改善.

豬頸肉拉麵 ($44.00) : 不知道是否肚餓,真的覺得好味.
牛肉拉麵 ($44.00) : 而友人都是一樣,覺得不錯.
千島三文魚薄餅 ($41.00) : 雖然淋了些,和西式不一樣,但都好味.

如大家發現等得太久的時候,立即詢問職員,以免他們重濤覆轍.
2011-06-25
$127.7 (晚餐)
2011-06-22 40 浏览
因為本身係呢到既MEMBER,是日想食日本野,就黎呢到啦!一入到黎就見到佢宜家做緊個二人餐,就試下啦~蟹子沙律,三品刺身,三文魚手卷首先~蟹子沙律好正,新鮮,同好多蟹子,FRESH!!三品刺身,下面係放了好多冰粒,可能KEEP得住刺身既鮮甜,可見細心!!三文魚手卷,都係好新鮮,入面仲有芝麻同少許蔥花,入口又香又滑~天婦羅北海道南瓜蕃薯我覺得一般,因為揚物係唔應該會食到成口油,你地睇下,見到都膩啦...炭氅帆立貝串味道不錯,但略嫌細粒...迷你豬軟骨拉麵其實都唔迷你,都好夠食!味道...就好似好多味精,食完超渴!!火焰牛油牛柳粒陶板燒我唔知佢係咪俾左一舊用完既蠟我地...搞到個女好細,塊板又唔熱,牛油都要好耐先溶得晒,何況係牛肉呢??我地燒左好耐,牛肉外面先有少少『熟』係人都知,唔熟既牛肉係咬唔開的...咁你呢我點食=-=??不過算啦,最後食個甜品都唔錯...順返條氣~另外我想講一樣野,就係積分之前一路都係一蚊一分,夠250分就有一客三文魚SUSHI宜家要1000分先有一客SUSHI,但就一蚊2分...其實即係貴左一倍...本來都已經難儲分...宜家仲難!!

蟹子沙律,三品刺身,三文魚手卷
首先~蟹子沙律好正,新鮮,同好多蟹子,FRESH!!
天婦羅北海道南瓜蕃薯
炭氅帆立貝串
味道不錯,但略嫌細粒...
迷你豬軟骨拉麵

火焰牛油牛柳粒陶板燒
不過算啦,最後食個甜品都唔錯...順返條氣~

另外我想講一樣野,就係積分
之前一路都係一蚊一分,夠250分就有一客三文魚SUSHI
本來都已經難儲分...宜家仲難!!
2011-04-25 48 浏览
不過不失的dinner本來eat 爭鮮 太多人就去了別府食3人行叫左一個拉面,鰻魚炒飯,雞硬骨同cheese mushroom全部都係一般好食鰻魚炒飯predictable ge好食cheese mushroom 比較特別真係好一般不過好清靜,好岩chit chat
不過不失的dinner
本來eat 爭鮮 太多人就去了別府食

全部都係一般好食

鰻魚炒飯predictable ge好食
cheese mushroom 比較特別

真係好一般
不過好清靜,好岩chit chat
2011-04-25
2011-01-18 17 浏览
成日LUNCH 同屋企人過開尼綠楊而想食日本野既,,都會選擇別府通常我都係叫 [ 金龍地獄拉面 ] 或者 [ 吉列豬扒拉面 ] + 單骨chicken wings ( 再落D七味粉) 正!!!!!佢又吾係拉面特別好味, 但係食完會OK滿足. 個人覺得佢D壽司吾多抵食, 都幾貴, 又冇咩特別........但係呀媽同細佬都鍾意尼食..又吾係我埋單XD 最緊要都係食得開心有時會送 [ 香桃益力多沙冰 ] <<- 咁上下名=3=" 好味道!!!!!!環境, 細個巳經覺得好特別 服務態度OK.

佢又吾係拉面特別好味, 但係食完會OK滿足.

環境, 細個巳經覺得好特別

服務態度OK.
2011-01-15
2010-12-19 12 浏览
臨近聖誕去荃灣睇下有咩衫買就去個到搵野食我同同事都中意食魚生飯就去左綠揚既別府因為覺得佢抵食去到我食魚生飯同事見到火鍋就試新野啦太耐冇黎過食飯啦碗魚生飯細左好多呀唔夠飽架細到食既速度快到我食完同事個火鍋仲未到唔抵至於佢個火鍋都麻麻個火又唔夠強,熄幾次個烏冬又麻麻總之就失望
臨近聖誕去荃灣睇下有咩衫買
細到食既速度快到
我食完同事個火鍋仲未到
唔抵
至於佢個火鍋都麻麻
個火又唔夠強,熄幾次
個烏冬又麻麻
總之就失望
2010-12-16
2010-12-01 5 浏览
又是跟老闆出外工作的日子,來到荃灣,目標是別府這個地方。好在早一步來到,因為差兩分鐘就last order,看服務生都不想讓我們進去的樣子。坐下,馬上點些食物,免得阻人家落場。炸軟殼蟹,面頭鋪上一堆菜蔬,亂七八糟,賣相絕不討好,或許是師傅趕落場的原因。菜蔬老實說是很普通,只有車厘茄是清甜;軟殼蟹總算炸得香口,不過蟹羔並不澎湃。另點了壽司盛(松),有幾款壽司,軍艦以及加州卷。飯糰都過得去,起碼不會很容易散,材料則屬一般,如三文魚不肥美、吞拿魚顏色都不對辦,最好的是蟹籽軍艦,粒粒圓潤肥大,有咬口。坐了一會,還有其他工作,要離開了。

又是跟老闆出外工作的日子,來到荃灣,目標是別府這個地方。

坐了一會,還有其他工作,要離開了。
入座後,我地坐近正門那條必經之路,那兒的紅色燈光實在非常刺眼,真的不太喜歡~~~有時不覺意直望過去,真係唔太舒服~我諗唔駛整咁大堆紅燈會更好吧...我那份便當上菜速度真係幾快,仲快過朋友點的拉麵呢~ 金菇肥牛卷便當 $56有3文魚厚切的刺身x2片及珍寶蝦刺身x2片~ 非常滋味+肥美+fresh 再沾上wasabi食,非常惹味!伴碟的白蘿蔔絲我也一一把它們吃掉,好吃! 很不喜歡別府製的餃子,不太好吃~只係得個脆字,毫無特別的口感+好味道可言.... 餡料有普通的椰菜及少許豬肉,我想不到金菇肥牛卷共6件咁多呀, 好開心呀!!每年肥牛中間有很多很多的金菇條~食落去唔會很油膩!加上日本肥牛很好吃~肉質很合我的胃口,有少少紅牛,日本肥牛燒烤後有幾分脆~仲有2片黃薑配白飯,不錯!白飯上有少許芝麻點綴,較為美觀!珍珠飯的口感good,適中的硬度! 至於千島沙律有好多柴魚碎配搭,而且沙律醬很多,味道清新~整體來說,沙律有日式的感覺,很好味~凍檸茶 少甜走冰,只有2粒細粒的冰而已,good~
就係這些紅光...令我的眼睛很不舒服

有時不覺意直望過去,真係唔太舒服~
我諗唔駛整咁大堆紅燈會更好吧...

牆上的圖樣~

我那份便當上菜速度真係幾快,仲快過朋友點的拉麵呢~
整份金菇肥牛便當~

金菇肥牛共6件~

金菇肥牛卷便當 $56
有3文魚厚切的刺身x2片及珍寶蝦刺身x2片~
珍寶蝦及肥美的3文魚刺身~

非常滋味+肥美+fresh
好開心呀!!每年肥牛中間有很多很多的金菇條~
共6件金菇肥牛,正~

白飯附的黑芝麻粒

有機千島醬汁沙律,柴魚片好吃~

至於

凍檸茶~做到少甜走冰~

凍檸茶 少甜走冰,只有2粒細粒的冰而已,good~
就係這些紅光...令我的眼睛很不舒服
牆上的圖樣~
凍檸茶~做到少甜走冰~
整份金菇肥牛便當~
金菇肥牛共6件~
珍寶蝦及肥美的3文魚刺身~
有機千島醬汁沙律,柴魚片好吃~
共6件金菇肥牛,正~
2010-09-22 12 浏览
今日(22-9-2010 Wed)中秋節正日,爸爸返o左鄉下,男友公司終於有得放早,可惜我今晚唔想出街食飯,就由男友買o野o黎食,佢o係o度買o左:1. $24.00o既炸秘製芝麻雞翼真係好唔明,點解雞翼唔畀雞全翼咁搵笨,男友話味道就真係芝麻同雞翼.我覺得有啲啲甜味,雞翼尖香口.2. $43.00o既吉列豬扒拉麵豬扒,拉麵同湯都分開裝,豬扒o既粉唔太厚,豬扒夠腍.拉麵有好多海帶,拉麵蛋味好足,湯o既鹹淡適中,唔錯o既.3. $33.00o既芥辣餃子無骨雞翼呢個係咁多個之中最搵笨o個個,好彩佢係炸過,味道一般吧,就連蘸調好味o既wasabi都冇驚喜.4. $43.00o既蝦天婦羅一客四隻,粉漿唔厚,味道淡淡,一定要蘸天婦羅豉油呢.

1. $24.00o既炸秘製芝麻雞翼

2. $43.00o既吉列豬扒拉麵

3. $33.00o既芥辣餃子無骨雞翼

4. $43.00o既蝦天婦羅
一客四隻,粉漿唔厚,味道淡淡,一定要蘸天婦羅豉油呢.
芥辣餃子無骨雞翼同蝦天婦羅
炸秘製芝麻雞翼,wasabi豉油同天婦羅豉油
拉麵同湯
吉列豬扒
放o左湯o既拉麵
吉列豬扒側面
芥辣餃子無骨雞翼close up
2010-09-22
外卖自取
$71.50 (晚餐)
雞柳壽喜飯定食46元雞蛋採用青森縣的 雞件真不錯,香滑又唔會好咸!小鍋的餸真係幾多料,比較清淡的味道,一發開隻蛋,就見到好多黃蛋~幾香滑,用黎撈飯真係好!!  而且蛋的質感比滑蛋豬扒的蛋更加軟滑tim呀!正!! 盛餸的小鍋仲有好多金菇絲,2小束芋絲,椰菜同埋露荀都有好多,一個平底的小鍋都可以盛滿滿的食材,而且湯底真不錯! 附1碗飯,以為唔係好多,勝在飯碗夠深,所以好飽呀!不過我發現上菜果陣,同埋meau所顯示的食物有所差別,就係個鍋無左2件豆腐呀....因為我見家人與我食同樣1份餐,但係見佢累果份有豆腐,而我果份又無..之後叫waiter跟進一下!服務態度幾好,不久後,送回醬汁+ 2件滑豆腐,次次黎親呢道都唔駛等位,真好!! 不過冷氣開得幾凍就真..所以環境方面..減返少少分...不過夠晒靜! 加10元的小食~ 吉烈墨魚餅~ 吉烈和墨魚兩者之間「痴」得好實!而且墨魚味咸左少少 oily! 另一款小食~ 海鮮野菜餅較吉烈墨魚餅大件,而且係採用煎的方法,唔係炸的~真係好好味!個餡仲有好多野菜tim 凍檸茶不用加錢~而且大杯!不過茶味略嫌濃左少少~
雞柳壽喜飯定食46元
雞蛋採用青森縣的
 而且蛋的質感比滑蛋豬扒的蛋更加軟滑tim呀!正!!

次次黎親呢道都唔駛等位,真好!!

oily!

凍檸茶不用加錢~而且大杯!不過茶味略嫌濃左少少~

每個季節都set不同款式的set lunch
餐桌擺設
雞柳壽喜飯定食的小鍋~
細細碗飯~其實份量很多~
打開個蓋後望清楚~
凍檸茶 與 吉烈墨魚餅(加10元)
香滑雞柳配上青森縣打散了的蛋黃
打散了蛋後的雞柳壽喜飯定食
海鮮野菜餅 比吉烈墨魚餅更好味
後來再附上的2件滑豆腐~
每個季節都set不同款式的set lunch
餐桌擺設
雞柳壽喜飯定食的小鍋~
細細碗飯~其實份量很多~
打開個蓋後望清楚~
香滑雞柳配上青森縣打散了的蛋黃
打散了蛋後的雞柳壽喜飯定食
海鮮野菜餅 比吉烈墨魚餅更好味
後來再附上的2件滑豆腐~
  • 海鮮野菜餅
  • 雞柳壽喜飯定食
2010-05-09 14 浏览
今天和哥到灣逛完幾個廣場,買了要買的東西後便開餐去。哥提議到和民或別府吃,他說之前和同事試過和民,所以我們便試一下別府。等位等了大約半小時,中間的時間上了樓上看看,到了萬寧買東西,其實別府周圍都有商店,大家大可到附近商店逛逛再回來,省回等候時間外又不至於站著沒事做。今天吃了幾樣東西,大多都是普普通通,壽司不太新鮮,熟食的便味道偏重,不過不失,但又不是十分突出。和風豬軟骨拉麵:湯底偏咸,有很重味精的味道,豬軟骨也不錯,麵側是普普通通吧。份量適中。黑松露三文魚花之戀:不太相信這是黑松露,畢竟和電視上看見的不同,但如果這真是黑松露,我會說它的味道真的很特別。三文魚不太新鮮吧。炸bb河豚:聽起上來就像煲仔飯般殘忍。這個都是普通吧,炸得不夠脆,也不太熱。魚生飯:魚生也是不夠新鮮,吃時很懷念峰壽司。牛肉刺身山葵汁:牛肉沒鮮味,可能是被十分重味的山葵汁覆蓋了,也可能是因為它根本就不鮮芥辣餃子無骨雞翼:不覺得有芥辣味,只是雞翼脫骨後釀入肉餡炸,普通到不能再普通。待應好像很趕很多東西做,其實魚生飯是落錯了單,但是最後也無所謂地吃了。中途也有人添茶,經理見我們桌子放不下那麽多東西也給我們re-arrang

魚生飯:魚生也是不夠新鮮,吃時很懷念峰壽司

待應好像很趕很多東西做,其實魚生飯是落錯了單,但是最後也無所謂地吃了。中途也有人添茶,經理見我們桌子放不下那麽多東西也給我們re-arrange一下。感覺也不錯吧。

打這篇食評足足用了接近45分鐘,原來打食評真的那麼困難,看來我要練一下中文打字了。
豬軟骨拉麵
黑松露花之戀
魚生飯
炸bb河豚
牛肉刺身山葵汁
芥辣餃子雞翼
2010-05-08
2010-04-07 13 浏览
大前日(4-4-2010 Sun)2:30pm,陪男友返工,行經呢o度,男友話食啲o野.啊,好吖.我o地叫o左:1. $26.00o既松葉蟹蟹麵豉軍艦女侍應話未有松葉蟹蟹腳,會用松葉蟹蟹膏代替,男友話冇問題.o黎到,嘩!成件青色o既膏,我同男友挑啲松葉蟹蟹膏麵豉試吓先,好有蟹味,勁啊.咁成件食呢,冰冰涼涼咁,撈埋啲飯,感覺似係一pet膏o係口腔裡面攪勻啲飯o黎食.味道: 4分2. 特價$18.00o既燒帆立貝壽司見呢個特價就叫啦,呢個冇乜問題吖.味道: 3分3. 辣吞拿魚軍艦先試一粒辣吞拿,唔係好辣,只係好輕微,又OK喎.味道: 4分5. $20.00o既鰻魚壽司呢個鰻魚竟然切得幾薄,味道都係正常呢.味道: 3分4. $25.00o既吉列蝦反卷呢個外面加o左加飯素,食落好香口,啲飯似炒過咁.OK.味道: 3.5分呢餐埋單$92.60

我o地叫o左:

1. $26.00o既松葉蟹蟹麵豉軍艦
味道: 4分

2. 特價$18.00o既燒帆立貝壽司
見呢個特價就叫啦,呢個冇乜問題吖.
味道: 3分

3. 辣吞拿魚軍艦
先試一粒辣吞拿,唔係好辣,只係好輕微,又OK喎.
味道: 4分

5. $20.00o既鰻魚壽司
呢個鰻魚竟然切得幾薄,味道都係正常呢.
味道: 3分

4. $25.00o既吉列蝦反卷
呢個外面加o左加飯素,食落好香口,啲飯似炒過咁.OK.
味道: 3.5分

呢餐埋單$92.60
軍艦menu
左上:松葉蟹蟹麵豉軍艦,右上:辣吞拿魚軍艦,左下:鰻魚壽司,右下:燒帆立貝壽司
吉列蝦反卷
$46.30 (下午茶)
軍艦menu
2010-03-31 4 浏览
同好耐冇見既朋友食晚飯唔想出mk,就tw食簡簡單單的嗌左鰻魚飯($55)一般,似買完番黎叮番o個種一份自己燒既牛舌($45)呢個幾好食,仲有d veges,不過份量少三文魚sushi,甘蝦sushi,玻璃蝦sushi都知唔會有咩驚喜,不過不失,但係個甜蝦唔新鮮呢炸蝦天婦羅手卷($18)朋友點的,不過見佢個炸醬好厚wo加州手卷($18)完全唔掂,勁多飯啦,跟住又冇牛油果,點樣加州手卷帶子thousand island pizza($38)呢個味道係ok的,不過佢冇話有sweetcorn,我個frd係唔食架law還可以既,一般當食飯還過得去不過唔會推介不過話服務,佢又真係幾好既,不過唔好食,幾好都冇用啦大佬
同好耐冇見既朋友食晚飯
唔想出mk,就tw食簡簡單單的

嗌左鰻魚飯($55)
一般,似買完番黎叮番o個種

一份自己燒既牛舌($45)
呢個幾好食,仲有d veges,不過份量少

三文魚sushi,甘蝦sushi,玻璃蝦sushi
都知唔會有咩驚喜,不過不失,但係個甜蝦唔新鮮呢

炸蝦天婦羅手卷($18)
朋友點的,不過見佢個炸醬好厚wo

加州手卷($18)
完全唔掂,勁多飯啦,跟住又冇牛油果,點樣加州手卷

帶子thousand island pizza($38)

還可以既,一般當食飯還過得去
不過唔會推介

不過話服務,佢又真係幾好既,不過唔好食,幾好都冇用啦大佬
2010-03-30
(非会员)
2010-03-21 9 浏览
$60 一碗叉燒拉麵,d叉燒硬到無人有,仲要似係捲出o黎,見到一個個圈......日式叉燒係本身塊肉有肥膏,唔係夾硬捲出黎嘛......兩個人o既座位,懶係有私隱度咁,坐得好逼,腳都無得伸,同埋聽隔離左右講野都好清楚,真係多餘!
日式叉燒係本身塊肉有肥膏,唔係夾硬捲出黎嘛......

2010-03-20