2010-11-18
入座後,我地坐近正門那條必經之路,那兒的紅色燈光實在非常刺眼,真的不太喜歡~~~有時不覺意直望過去,真係唔太舒服~我諗唔駛整咁大堆紅燈會更好吧...我那份便當上菜速度真係幾快,仲快過朋友點的拉麵呢~ 金菇肥牛卷便當 $56有3文魚厚切的刺身x2片及珍寶蝦刺身x2片~ 非常滋味+肥美+fresh 再沾上wasabi食,非常惹味!伴碟的白蘿蔔絲我也一一把它們吃掉,好吃! 很不喜歡別府製的餃子,不太好吃~只係得個脆字,毫無特別的口感+好味道可言.... 餡料有普通的椰菜及少許豬肉,我想不到金菇肥牛卷共6件咁多呀, 好開心呀!!每年肥牛中間有很多很多的金菇條~食落去唔會很油膩!加上日本肥牛很好吃~肉質很合我的胃口,有少少紅牛,日本肥牛燒烤後有幾分脆~仲有2片黃薑配白飯,不錯!白飯上有少許芝麻點綴,較為美觀!珍珠飯的口感good,適中的硬度! 至於千島沙律有好多柴魚碎配搭,而且沙律醬很多,味道清新~整體來說,沙律有日式的感覺,很好味~凍檸茶 少甜走冰,只有2粒細粒的冰而已,good~
我那份便當上菜速度真係幾快,仲快過朋友點的拉麵呢~
金菇肥牛卷便當 $56
有3文魚厚切的刺身x2片及珍寶蝦刺身x2片~
凍檸茶 少甜走冰,只有2粒細粒的冰而已,good~