2017-06-21
人大左,同朋友食飯除咗講求食物質素外,餐廳好唔好坐都成為左一個好重要嘅因素。今次朋友介紹左呢間餐廳,佢話都OK好坐,同埋冇限時,所以就嚟試吓。未入去已經見到梵高嘅畫,好有藝術氣氛。和牛就食得多,和羊真係未食過,既然呢個菜係呢到招牌,點都要試吓!所以我地就叫咗個和羊餐$398。頭盤係挪威三文魚雜菜卷,外層酥皮鬆脆,食落味道唔錯。餐包上枱時仲熱辣辣,好軟熟,陪埋佢個香草牛油一齊食,味道幾夾。野菌忌廉湯飲落會食到一粒粒菇菇,都幾足料。食咗好幾樣後,終於到主角羊架啦!羊架烤得啱啱好,係我地要求嘅7成熟!食落唔會有羶味,而且唔會韌,另外仲可以配埋我最鍾意既薄荷醬一齊食,唔錯。唯一問題係份量比較適合女仔!另外,我仲叫咗個帶子鮮蝦伴墨魚汁扁意粉。意粉軟硬度適中,帶子鮮蝦都算大隻,而且味道爽甜。最後就到甜品藍莓芝士蛋糕啦,食落有少少檸檬香,唔會太甜!而且攞盤攞得好靚,食起嚟都特別開心食完飯我地仲傾到計10點先走期間侍應仲肯主動不停加水,都算唔話得啦!
頭盤係挪威三文魚雜菜卷,外層酥皮鬆脆,食落味道唔錯。
野菌忌廉湯飲落會食到一粒粒菇菇,都幾足料。