2021-04-29
偶然間醒起有家餐廳以凡高做主題,朋友話幾有興趣,我們就想約去食晚餐!餐廳門口已經見到凡高的畫,入到去見到更多,還有不同裝飾,好適合打卡影相,好有藝術氣息!原來餐廳有買一送一Sangria,一路食一路飲有路傾計,幾開心!紅酒加上不同新鮮水果粒,幾fresh!餐牌有不同的set!想不到有健康晚餐的set,貼心之處是每款食物都標示了卡路里,要keep fit的朋友仔都可以放心選擇!我都想試下!頭盤有挪威雪蟹田園沙律,好鮮甜的蟹肉,份量也不少,令平淡的沙律生色不少!沙律菜好新鮮!野菜湯酸酸地,開胃又健康!微微烘過的蕃茄包,鬆軟!主菜我選了炭燒美國Prime護心肉柳、刺身帶子伴乾菌及法國黃菌!賣相已經相當吸引,屬於油分不多的部位,所以感覺較健康,應該蛋白質都豐富,肉味濃郁,沒有肥膩感!加上燒汁味道更提升!帶子都好鮮甜!炭燒大啡菇上有芝士,juicy又香,還有意大利青黃瓜和火箭菜,健康!朋友點了Set dinner。Parma ham 沙律,蜜瓜幾甜!餐湯+$38 轉野菌忌廉湯,好香濃的菌味,creamy,又好滑!值得一試!主菜點了煎刁草挪威三文魚柳伴白豆牛油檸檬,魚皮脆脆地,三文魚超嫩滑,加了香
餐牌有不同的set!
野菜湯酸酸地,開胃又健康!
微微烘過的蕃茄包,鬆軟!
帶子都好鮮甜!
朋友點了Set dinner。
Parma ham 沙律,蜜瓜幾甜!
主菜點了煎刁草挪威三文魚柳伴白豆牛油檸檬,魚皮脆脆地,三文魚超嫩滑,加了香草,調味洽到好處,忌廉汁都幾match!
甜品都好精緻,有法式焦糖燉蛋,好香蛋味!