2021-03-23
呢間餐廳喺銅鑼灣開業多年,真係唔簡單!今次去食晚餐🍴上到去環境非常特別,色彩繽紛,充滿藝術氣息,仲有唔少打卡位 🎨餐廳仲有桌球🎱適合包場開party或者公司、家庭聚會等等。想浪漫晚餐或者同三五知己嚟食都相當不錯👍🏻 晚餐選擇有好多,基本上有多款不同套餐:有單人餐、雙人餐及散叫等等,菜式選擇非常多! 我哋揀咗兩個一人餐,店員推介呢度嘅M7牛扒,所以叫咗嚟試。✴️極緻牛之盛宴餐$598▶️前菜:煙三文魚帶子塔有煙三文魚、煎帶子及熟蝦🦐帶子煎得幾香,蝦都爽口~▶️普羅旺斯式炒田螺有以前舊式西餐嘅風味,配上薯蓉及少少沙律菜🥗▶️升級左98%野菌忌廉湯+$38呢個係餐廳signature,用上不同嘅嘢菌類,有粒粒菇嘅口感,夠creamy ▶️炭燒澳洲M7和牛有炭燒味,牛扒揀咗5成,大大塊。配有法國黑松露醬、阿拉斯加岩鹽,仲有車厘茄及瓜類。▶️甜品Crème brûlée用上低糖做法,唔會太甜,女士之選!面上有焦糖,燉蛋幾滑。▶️飲品叫咗機沖即磨咖啡☕️✴️晚宴套餐$248▶️前菜Parma ham 配哈蜜瓜擺盆都幾精美,做前菜幾開胃~▶️升級左98%野菌忌廉湯+$38▶️燒澳洲刺身級帶子及虎蝦伴墨魚汁意大利粉🍝有兩粒帶
✴️極緻牛之盛宴餐$598
▶️前菜:煙三文魚帶子塔
有煙三文魚、煎帶子及熟蝦🦐帶子煎得幾香,蝦都爽口~
▶️普羅旺斯式炒田螺
有以前舊式西餐嘅風味,配上薯蓉及少少沙律菜🥗
▶️升級左98%野菌忌廉湯+$38
▶️炭燒澳洲M7和牛
▶️甜品Crème brûlée
用上低糖做法,唔會太甜,女士之選!面上有焦糖,燉蛋幾滑。
▶️飲品叫咗機沖即磨咖啡☕️
✴️晚宴套餐$248
▶️前菜Parma ham 配哈蜜瓜
擺盆都幾精美,做前菜幾開胃~
▶️升級左98%野菌忌廉湯+$38
▶️燒澳洲刺身級帶子及虎蝦伴墨魚汁意大利粉🍝
有兩粒帶子、兩隻蝦,墨汁意粉份量相當多,意粉醬汁夠濃郁!
▶️提拉米蘇乳酪蛋糕
有乳酪味道,酸酸地,面上有少少咖啡粉,中間係cream狀為主,下邊有少少蛋糕底。
呢啲咁富有特色嘅餐廳,真係值得到訪!