2019-06-15
今日去咗元朗探一個朋友,順便就同佢食埋飯啦,點知俾我哋發現左呢一間平靚正嘅西餐廳,個名都幾特別。咁啱落雨,但係都有啲人坐喺戶外嘅位置,如果天氣好應該都幾有feel。內在嘅裝修都幾懷舊,係半開放式嘅水吧,感覺都幾整齊骨子同朋友都幾肚餓, 咁我哋就叫咗兩個套餐晚餐,一個小食同兩杯啤酒。首先就係前菜啦,呢個係溫泉蛋芝士薯蓉,仲有一啲類似粉團嘅pasta係面,好有口感我自己幾鍾意,朋友就話如果薯蓉嘅份量多啲就更加好啦😛😛溫泉蛋好留心好邪惡好正😈主菜方面我自己就要左燒春雞大蝦加意粉,大蝦煎得好香脆,而燒春雞比起其他食肆都算中常,肉質鮮嫩,仲有啲茄子做配菜添🤩意粉我就覺得如果可以軟身少少會更好或者下次試吓薯菜朋友就要左手工意粉,係墨魚汁整嘅,我試過少少都好好味,仲有好多海鮮例如帶子,青口,大蝦,真係好正🤩我哋叫咗兩杯kirin啤酒,係唔同口味,peach 同埋黑加倫子,上面啲原來係好似刨冰咁嘅泡泡,啱晒夏天飲,可以消暑啊而佢個甜品都好特別,係香橙雪苞,真係成隻橙皮都喺度,仲有半粒好香甜嘅士多啤梨添,正呀🤣😛