2019-06-08 74 浏览
元朗有好多好嘢食而今日我哋就遇到一間好高質素嘅西餐廳凡直友裡餐廳走時尚格局 右邊係開放式廚房同埋酒吧 左邊一直排全部都係座位 格局分明我哋今次叫咗兩個set dinnerSet dinner包埋是日餐湯 而今日嘅餐湯係大蒜薯仔湯 好香好creamy 蒜蓉包焗得好脆身 另外一個湯我哋轉咗法式龍蝦湯($30)一上菜已經聞到一陣好香嘅龍蝦味道 湯底濃而鮮香 真材實料 真係有龍蝦肉喺入面 唔會過鹹 呢個價錢就可以飲到 性價比高另外我哋追加左個香煎法國鵝肝(+$48)鵝肝外面煎得脆身 而且唔乾身好嫩滑 食落啖啖油香 再配合香脆嘅士多一齊食 絕對係味蕾嘅享受呢個有驚喜 好食主菜方面 烤美國特級西冷牛扒黑椒燒汁伴意大利粉 (4成熟)($188)烤得啱啱好 唔會過熟 肉質鮮嫩 多汁 食落唔會 韌 意大利粉即叫即炒 會分碟另上 緬因州龍蝦尾羅勒番茄汁自家製寬條麵 ($218)龍蝦尾肉質細嫩 新鮮 再配上西班牙辣肉腸 意大利青瓜 車厘茄等多種配料 更突顯鮮味 口感一流飲品方面我哋叫咗兩杯果汁 除咗有果汁同埋汽水之外呢度提供多款酒精飲品 放工想同朋友飲返杯 絕對係一個好選擇
元朗有好多好嘢食
而今日我哋就遇到一間好高質素嘅西餐廳

我哋今次叫咗兩個set dinner

另外一個湯我哋轉咗法式龍蝦湯($30)

另外我哋追加左個香煎法國鵝肝(+$48)

呢個有驚喜 好食
主菜方面

緬因州龍蝦尾羅勒番茄汁自家製寬條麵 ($218)

飲品方面
我哋叫咗兩杯果汁