2021-01-04 69 浏览
第一次寫評論 就係比呢間 首先豉油 燒肉汁 沙律醬全部 要自助 燒肉汁勁稀 二來刺身全部勁乾 以為係兆萬個d地獄放題咁 再來d肉肥到食唔到 肥牛扮烤肉咁 不得不提下佢個好犀利既抽氣系統 佢個爐上面 有個乜淨化系統 但完全冇用 成間野煙霧彌漫 再來個爐勁難控火 一係中心點勁熱 燒到錫紙兜 有燶味 一係就勁快燶 食個幾鐘 好似冇乜落到肚咁 炸野一般 冇評價 最後諗住甜品起碼有個貴價雪糕 點個得雀巢 同韓國雪條 見買一送一先試下 為番lunch 251 1個人 完全唔應該係呢d肉 求其去乜八 乜角都唔會咁

唔知咩肉
2021-01-03
2021-01-04 55 浏览
疫情後已經很少外出食飯, 難得今日出旺角辦年貨順便食個靚lunch 新一年食好一點 吧八木橋位於旺角地鐵站上面一座新商場的4樓 ,新開張, 地點非常方便!裝修極其華麗 ,看起來簡直是高級餐廳的裝修 !時間尚早人不算太多, 反而能夠好好享受新張期內買一送一 !親切友善的店員為我們 安排坐在舒服的卡位, 推介下我們點了 120分鐘任食套餐398蚊 ,94品(買一送一) 一坐低,店員就為我們送上限定的食物刺身限定一碟如要再食便要加58蚊任食, 包括了限量的刺身, 烤肉拼盤等。 一定知道我好肚餓了 ,一坐低就有得食! 非常貼心!下單使用app下單的一下單食物幾分鐘就送上非常之快肉類、菜類、小食、甜品、天婦羅、 揚物 麵食、海鮮類,一應俱全。蟹味噌甲羅燒, 鹹香鮮味濃,用來配餅乾吃起來很幸福 飲品款式很多好大只蝦!如果你喜歡食牛的話就非常幸福了!首推豉醬油牛肋肉,雖然是限定的! 口感有如在韓國食烤肉 !甜甜的醬油稍為醃過牛腩肉,食起來好juicy又厚重!很多款牛肉都很美味一口牛粒、極上牛板腱、原味肩脊肉牛、腹腔極上牛板腱 、肩脊肉 牛油燒廣島蠔 size都很大隻!食起來頗鮮甜的食到最後雖然已經很

一坐低,店員就為我們送上限定的食物
刺身限定一碟如要再食便要加58蚊任食
, 包括了限量的刺身, 烤肉拼盤等。

一定知道我好肚餓了 ,一坐低就有得食! 非常貼心!
下單使用app下單的一下單食物幾分鐘就送上非常之快

蟹味噌甲羅燒, 鹹香鮮味濃,用來配餅乾吃起來很幸福

飲品款式很多

好大只蝦!

如果你喜歡食牛的話就非常幸福了!

很多款牛肉都很美味

牛油燒廣島蠔 size都很大隻!食起來頗鮮甜的

食到最後雖然已經很飽,但食甜品有另一個胃~款式都好多!隨意叫了幾件 !我最喜歡就是朱古力puff,外脆內流著朱古力,最重要是細細粒唔會為腸胃增加負擔!

食得落嘅仲可以食埋佢哋嘅韓國雪條~很完美嘅一餐

最近疫情去唔到日本,所以約咗朋友去旺角搵吓有咩好嘅日式燒肉食。行過T.O.P見到有間新開嘅八木橋日式燒肉做緊買一送一放題咪入去試吓。我覺得食日式燒肉最緊要火力夠,如果唔係就會影響到燒出嚟嘅牛肉唔好食,出乎意料地八木橋個爐火力夠之餘,仲要冇乜油煙。呢樣野係值得俾個讚!至於牛肉方面佢哋主推嘅濕式同熟成極上牛西冷,牛味好重同埋夠淋。係有少少喜出望外嘅感覺。另外佢哋套餐入邊既Mozzarella芝士雞腿肉,燒溶啲芝士再將雞腿肉沾上去食,嗰條拉絲勁長,好過癮。另外佢哋仲有個蟹味噌甲羅燒,同出面平時食開嗰啲好唔同,平時出邊食開放題嗰啲甲羅燒,完全食唔出有咩味道。但八木橋呢間嘅甲羅燒唔單止味道夠濃,仲要好足料。但美中不足嘅係只可以叫一次,可惜可惜。總括嚟講,新的餐廳格局算高級,抽油煙方面都做得唔錯,而且價值398放題仲要買一送一。下次再嚟旺角一定會再試多次!

2020-12-30
庆祝纪念
圣诞节
  • 濕式同熟成極上牛西冷,
  • 蟹味噌甲羅燒,
  • Mozzarella芝士雞腿肉
2021-01-03 78 浏览
揀咗八木橋霞餐90分鐘放題先來刺身盤,有甜蝦、帶子、希凌魚、三文魚等等,有光澤,味道鮮甜。甲羅燒,蟹膏味濃郁,配搭蟹柳,味道啱晒!雞泡魚乾,唔使燒太耐,加熱至軟身,好香鮮魚味,配搭餅乾,一脆一軟!新鮮比目魚牛肋肉,夠厚身,肉味濃郁!西冷,雪花分明,唔使燒太耐,好快上碟!特別推薦:天婦羅櫻花蝦炸物,第一次試,好香蝦味,勁脆勁香口!燒鯖魚,冇說明,燒出嚟鯖魚油份多,味道濃郁!黑松露溝牛油雜菇,味道一流!燒牛空腹肉,味道香濃。燒雞腎,大大塊,完全冇靱邊,好彈牙,推!朱古力布朗尼,濃濃朱古力加有d朱古力碎,好味!蕨餅,彈牙煙靭,唔會太甜!
揀咗八木橋霞餐90分鐘放題

甲羅燒,蟹膏味濃郁,配搭蟹柳,味道啱晒!

新鮮比目魚
牛肋肉,夠厚身,肉味濃郁!
西冷,雪花分明,唔使燒太耐,好快上碟!

特別推薦:

天婦羅櫻花蝦炸物,第一次試,好香蝦味,勁脆勁香口!

燒鯖魚,冇說明,燒出嚟鯖魚油份多,味道濃郁!
黑松露溝牛油雜菇,味道一流!

踏入新一年兼連續三日假, 當然要去shopping+食餐勁啦! 連接旺角地鐵站嘅新商場T.O.P, 有唔少餐廳食肆, 今日就發現左間隱閉烤肉放題, 任飲任食90分鐘。見新開, 一於做白老鼠去試試!餐廳可能新開+隱閉關係, 唔係太多人知, 所以人流比較少。餐廳內大部分都係卡位, 自助區包括有醬料、飲品、甜品食物都以手機掃QR code落單, 確認落單時會通知缺貨, 所以所order嘅食物都黎得好齊。價錢依據套餐而定, 我地揀左"霞"set, 不但可以食到M5和牛烤肉, 同時可以order埋"雪"、"雲"所包含嘅食物款式。頭盤先送上一次性刺身拼盤、甲羅燒等...如果想再encorn, 就要額外加錢追加。刺身質素唔算係超高質, 但勝在唔腥, 帆立貝鮮甜烤爐以發熱線取締明火, 所以烤熟時間比較耐, 但餐廳指將會把全場烤爐換過, 相信日後會得到改善。甲羅燒味道偏鹹; 醬油牛肋肉甜甜地帶有肉香極上牛西冷, 肉味香濃, 薄切容易咬開肉類仲有豬同雞, 當然牛嘅款式比較多不過肉類大多沒有額外調味, 可以食到不同款嘅原汁原味。雞翼已被切成單骨, 方便食用, 雞腎一片片的薄切, 燒熟後, 爽而不硬海鮮方面都

自助區包括有醬料、飲品、甜品

刺身質素唔算係超高質, 但勝在唔腥, 帆立貝鮮甜

相信日後會得到改善。

甲羅燒味道偏鹹; 醬油牛肋肉甜甜地帶有肉香

極上牛西冷, 肉味香濃, 薄切容易咬開

肉類仲有豬同雞, 當然牛嘅款式比較多
不過肉類大多沒有額外調味, 可以食到不同款嘅原汁原味。

雞翼已被切成單骨, 方便食用,
雞腎一片片的薄切, 燒熟後, 爽而不硬

海鮮方面都係任食, 雖然唔算好新鮮, 但其中清酒煮蜆同埋牛油香草藍青口值得encorn!

蜆肉清甜冇沙, 有陣陣白酒香
藍青口有很重香草味, 配上牛油香, 超正!!

熟食選擇都唔少, 主要係炸物為主,

雞軟骨香脆有口感, 一口芝士鬆脆, 淡淡鹹香芝士;

章魚燒入面有兩粒魷魚粒, 好夠料! 對於放題質素黎講, 至少唔會全粒粉漿。

最後到甜品, 部份小糕點都係手機QR code落單,
香蕉糕中層有香蕉蓉, 喜歡食蕉嘅朋友唔可以錯過!

至於雪糕、雪條就係自助區拎。

新開張, 一送一優惠, 更加抵食!
2021-01-02
2021-01-03 73 浏览
嚟到旺角t.o.p 行街見到四樓開咗間日本燒肉放題價錢好親民 由198到668任食都有今日我揀咗398蚊套餐因為有買一送一優惠四百幾蚊已經夠兩個人食有94樣唔同嘅食物任食👍最近仲有擴充時間優惠增至120分鐘😱真心超平!!.唔使叫已經有曬頭盤如果再加68蚊由可以任食刺身!1⃣濕式熟成極上牛西冷真心超好食 醃料勁惹味熟成牛肉質地比普通雪藏牛肉好味更多咬入去好juicy 完全唔需要點任何醬汁2⃣頭盤仲包括mazzarala芝士拼雞腿肉 甲羅燒 西京燒 刺身盛合等等特別推薦蟹甲羅燒 真係勁好食入面嘅蟹肉 好鮮味刺身都好出色 帶子有雙加大嘅size鮮味十足3⃣390蚊套餐包括霞雲雪所有嘢任食 無限追加特別推薦韓風醬油牛板腱,原味燒一口牛,虎蝦,黃金螺,金錢展4⃣除咗燒肉類,熟食 炸物都一樣好出色由於我怕太飽所以冇食到和牛炒飯 湯烏冬老實講 真係心旭旭想試😂仲有好多炸物 例如炸蠔炸餃子 炸雞軟骨 炸蝦 蔬菜類天婦羅全部都即叫即炸連章魚小丸子都有得食😙絕冇偷工減料!5⃣餐廳仲有好多甜品好多都係出面比較少見嘅有港女macaroon 香蕉凍餅 日式綠茶蕨餅 泡芙 朱古力brownie特別推薦日本風嘅甜品全部都整得
嚟到旺角t.o.p 行街
入面嘅蟹肉 好鮮味
刺身都好出色 帶子有雙加大嘅size
鮮味十足
3⃣390蚊套餐包括霞雲雪所有嘢任食 無限追加
特別推薦韓風醬油牛板腱,原味燒一口牛,虎蝦,黃金螺,金錢展
4⃣除咗燒肉類,熟食 炸物都一樣好出色
7⃣喺飲品櫃隔離仲有一個小雪櫃
有好多雪條任食
主要都係韓國雪條同埋本地薑雪條
全部都味道唔錯
燒肉咁熱氣 食番條雪條心曠神怡!
另外要讚嘅係全部冇漏單
用qr code落單簡單方便唔使怕漏單
座位好舒適全部都係卡位梳化位
點菜後5分鐘即刻上菜
位置幾方便 行出地鐵三分鐘就到
試業期間仲買一送一
真心幾值得去試下😊😊
2021-01-02 68 浏览
買一送一為$502,120分鐘,原價3百-4百幾一位,90分鐘,原價咁貴,呈願食自助餐😓,食材方面,新鮮優質,但款色不多,頭盆送你指定牛類和蟹膏不是任食,下單時要睇清楚是否0價錢,刺身只送一碟,如要再食便要加$58任食,飲品任飲自取,但無熱飲,任點食物,叫完一次隔一輪才可再點,爐中的發熱管細,放鍚紙盆在爐側,等到天荒地老都未熱,而放中間又阻住位置燒烤,可能新,真的有待改進😖
2020-12-28 131 浏览
近排限聚令底下,好少出街食飯,今日同朋友一齊食返個early dinner, 燒肉放題,超多肉,食到好飽!最近仲有優惠升級,可以食足120分鐘~首先,會有固定set,一盤刺身,趁熱爐期間用嚟醫肚就最啱,帶子厚肉、大蝦爽彈新鮮~蟹味噌甲羅燒配餅乾,幾有趣嘅配搭,咸得嚟幾鮮,味淋魚乾燒返熱少少幾好咬~熟成牛西冷,肉味香濃,多點幾份食返夠本~我幾鐘意Mozzarella芝士雞髀肉,煮溶芝士撈上燒到嫩滑嘅雞髀肉,好juicy~用瓷壼裝住嘅醬油牛肋肉都good, 醃得夠味,牛肉軟身好味~仲有個牛油燒廣島蠔都幾正,蠔味新鮮,蠔肉飽滿~飲品除咗一jar蜜桃汁,仲有好多汽水同韓式飲品任飲,同雀巢雪糕~

熟成牛西冷,肉味香濃,多點幾份食返夠本~

仲有個牛油燒廣島蠔都幾正,蠔味新鮮,蠔肉飽滿~

2020-12-27 108 浏览
与朋友去吃旺角TOP 的八木桥,門口的員工語氣差,象趕客。电炉火力不夠大,服务员说已经是最大火力,烧牛肉15分钟也未熟,雖然有180分钟,但很多食物都未能烧熟来吃,徐非你喜欢半生熟食物。唯一可取的是有天婦罗,但上菜慢,点菜后差不多30分钟才上菜,其他食物种类有限,尤其是飲品及甜品种类十分少,是香港吃过众多日本式放題店中最少的,所以中午繁忙时间也很少客人,有一半吉位,厕所也很难找,門口的服务员指示路线不清楚,整体服务差劲,下次也不再光顾。
2020-12-24
2020-12-25 114 浏览
新開張買一送一優惠!假日$418一位另收加一!刺身拼盤普通,甲羅燒好腥😅!燒爐發熱位得中間,周圍燒唔到食物,叫左的食物燒唔切,會食唔飽!Qr code落單後,要等候數分鐘才可再下單!有d仲會轉頭就無曬!抽風系統好差,周圍d煙唔散,一路燒d煙公住隻眼又澀又辛苦!食物種類唔多,雪糕雪條得幾款,有d剩一二條都無補貨!二人去食,平均每人$250!出面食其他應該會舒服同飽肚d!
新開張買一送一優惠!假日$418一位另收加一!
刺身拼盤普通,甲羅燒好腥😅!
抽風系統好差,周圍d煙唔散,一路燒d煙公住隻眼又澀又辛苦!
食物種類唔多,雪糕雪條得幾款,有d剩一二條都無補貨!
二人去食,平均每人$250!出面食其他應該會舒服同飽肚d!
2020-12-25
2020-12-25 95 浏览
見新開又買一送一咪試下,食物還可以,但環境同爐真的好垃圾,成間店煙霧離漫,抽風好差,個爐好癈,食物好難熟,除左中心位置可以將食物燒熟,爐邊完全燒唔熟,換燒網都要問幾幾個人先可以換,換完又要等好耐個網先熱可以再燒,爐邊簿牛肉放了半個鐘都唔熟,垃圾爐,以後唔會再食,兩個人食左$502沒有下次
沒有下次

2020-12-25
2020-12-24 124 浏览
諗住$398/$418半放題一個質素應該有返咁上下,點知錯哂~見佢新開張,買一送一,膽粗粗去試下新野...首先會上啲冇得添食啲菜俾你,開頭都對路嘅,黑毛和牛同西京燒都對辦。但甲鑼燒得一個,心諗洗唔洗咁寒酸。到刺身,嘩,好似發育不良咁。食完頭盤,到放題先係最伏。第一,個爐係用發熱線,除咗中間之外,喺爐外圍燒燒手成半個鐘都唔熟。第二,點肉點幾多上嘅份量都一樣。第三,所謂M5啲肉超鞋,扇貝得手指公指甲咁大,虎蝦細到好似基圍蝦咁,個頭又甩出嚟,你就知道有幾新鮮。第四,調味料要自己走出去搵,第一次見日式燒肉會咁安排。放題部份反而最好食係天婦羅同炸芝士,唉!如果想中伏就一定要試,包你一試難忘!

見佢新開張,買一送一,膽粗粗去試下新野...

食完頭盤,到放題先係最伏。

第二,點肉點幾多上嘅份量都一樣。
第四,調味料要自己走出去搵,第一次見日式燒肉會咁安排。

放題部份反而最好食係天婦羅同炸芝士,唉!

如果想中伏就一定要試,包你一試難忘!

A4黑毛和牛
西京燒
刺身
2020-12-24
A4黑毛和牛
西京燒
向 社交平台睇到一間新開既鋪,做緊買1送1優惠,又突然想食燒肉既情況下,就揀左依間仲向試業階段既燒肉店,內裡環境都不錯,地方整潔,座位都唔迫,幾好坐,飲品種類比較少,雪糕都係,有d頭盤係一坐低就會送黎既,不過就唔記得影相,有刺身,甲羅蟹膏等等,都係一次性,唔係任叫,另外任叫既食物種種都多既,不過真係無咩時間食,時間只有90分鐘,如果個爐係明火爐會好d,佢地個電子發熱線爐根本唔夠熱,好多野食都要燒好耐先熟,根本係唔夠時間食,不只我們這樣認為,因剛好隔離枱既食客都係咁講,都有反映俾職員聽,仲有,原來向離座前30分鐘,就係last order ,入座前都無講,因我用qr code點野食果陣,發覺失效,落唔到單,先望一下張qr code,原本寫住離座前30鐘,就唔可再落單.....依個係我大意,無睇到,但職員都應該向入座時就同客人講,還有值得一讚既就係其中一個店只好有禮貌,服務態度非常好,但留意,只係其中一個,另外兩個,一個帶位既,我就向門口等入座果陣,佢就已經好無禮貌,黑口黑面咁,唔知係佢本身既說話方式係咁定其他原因啦,d語氣真係差到不得了,另一個就無咩特別,野食都係好一般,我
,另一個就無咩特別,野食都係好一般,我有另外加左6隻生蠔食,但真係好失望,d生蠔🦪好難食,唔係好新鮮,坦白講,時間真係唔夠,雖然佢拎單俾我地埋果陣,有講話已經夠鐘,不過依家係試業階段,都可以有位走盞,但依句係佢自說自話,我地都未應佢,佢就即收錢走人,希望依d咁既情況,向佢地正式開業果陣,會有所改善啦
2020-12-22
2020-12-22 89 浏览
-.-送的食物燒咗50分鐘個溫度最高都要燒50分鐘個少少也服咗 第一轉叫的東西需要吹先上!都算 得90分鐘時間 , 呢個買一送一 我願意稱之為 服服服服, 12點入座 12點50分先上第一轉野食 應該唔會再來, 買單478~我只可以說樓面服務唔錯,見到門口有人入都想過去同佢說唔好入來呀!😂😂😂😂至於以後可能會有改動近期都不會再來各位見到三思而行..............................

2020-12-22
午餐