2021-01-03
踏入新一年兼連續三日假, 當然要去shopping+食餐勁啦! 連接旺角地鐵站嘅新商場T.O.P, 有唔少餐廳食肆, 今日就發現左間隱閉烤肉放題, 任飲任食90分鐘。見新開, 一於做白老鼠去試試!餐廳可能新開+隱閉關係, 唔係太多人知, 所以人流比較少。餐廳內大部分都係卡位, 自助區包括有醬料、飲品、甜品食物都以手機掃QR code落單, 確認落單時會通知缺貨, 所以所order嘅食物都黎得好齊。價錢依據套餐而定, 我地揀左"霞"set, 不但可以食到M5和牛烤肉, 同時可以order埋"雪"、"雲"所包含嘅食物款式。頭盤先送上一次性刺身拼盤、甲羅燒等...如果想再encorn, 就要額外加錢追加。刺身質素唔算係超高質, 但勝在唔腥, 帆立貝鮮甜烤爐以發熱線取締明火, 所以烤熟時間比較耐, 但餐廳指將會把全場烤爐換過, 相信日後會得到改善。甲羅燒味道偏鹹; 醬油牛肋肉甜甜地帶有肉香極上牛西冷, 肉味香濃, 薄切容易咬開肉類仲有豬同雞, 當然牛嘅款式比較多不過肉類大多沒有額外調味, 可以食到不同款嘅原汁原味。雞翼已被切成單骨, 方便食用, 雞腎一片片的薄切, 燒熟後, 爽而不硬海鮮方面都
自助區包括有醬料、飲品、甜品
刺身質素唔算係超高質, 但勝在唔腥, 帆立貝鮮甜
相信日後會得到改善。
甲羅燒味道偏鹹; 醬油牛肋肉甜甜地帶有肉香
極上牛西冷, 肉味香濃, 薄切容易咬開
肉類仲有豬同雞, 當然牛嘅款式比較多
不過肉類大多沒有額外調味, 可以食到不同款嘅原汁原味。
雞翼已被切成單骨, 方便食用,
雞腎一片片的薄切, 燒熟後, 爽而不硬
海鮮方面都係任食, 雖然唔算好新鮮, 但其中清酒煮蜆同埋牛油香草藍青口值得encorn!
蜆肉清甜冇沙, 有陣陣白酒香
藍青口有很重香草味, 配上牛油香, 超正!!
熟食選擇都唔少, 主要係炸物為主,
雞軟骨香脆有口感, 一口芝士鬆脆, 淡淡鹹香芝士;
章魚燒入面有兩粒魷魚粒, 好夠料! 對於放題質素黎講, 至少唔會全粒粉漿。
最後到甜品, 部份小糕點都係手機QR code落單,
香蕉糕中層有香蕉蓉, 喜歡食蕉嘅朋友唔可以錯過!
至於雪糕、雪條就係自助區拎。
新開張, 一送一優惠, 更加抵食!