2022-12-10
朋友介紹位於旺角T.O.P商場四樓的「八木橋日式燒肉」店,主打高質靚牛🐮。我地簡左「雨」套餐,可以一口氣食曬霞、雲、雪套餐中有既野食。FB訂座仲有成人半價優惠😍問左職員,2至3位位送A5和牛一塊,四位以上就送兩塊,如此類推,人越多越驚喜!先呈上一塊吸睛A5 和牛,油脂分佈平均,油花花紋精緻,而且有一定厚度!識食一定燒至半熟程度,肉質香嫩帶粉,牛味香濃,齒頰留香,做到入口即化,根本不需蘸任何醬料,食其最原味。另外仲有4品任食,牛肋肉薄切牛有一層白色筋膜,燒起來豐富油脂溢出,濃郁的牛肉鮮味十足。鮑魚:新鮮大隻,柔嫩细滑,爽口彈牙。魚干:因為用上味淋調味,整體甜甜焦焦,燒過的魚干又香又有咬口,佐酒一流。比目魚:肉質嫩滑肥美,富有豐富蛋白質和維生素,多食補一補。甜品仲有最愛的Haagen daz 任食😍總結:高質燒肉店偶爾食好啲
鮑魚:新鮮大隻,柔嫩细滑,爽口彈牙。
比目魚:肉質嫩滑肥美,富有豐富蛋白質和維生素,多食補一補。
甜品仲有最愛的Haagen daz 任食😍
總結: