2022-12-04
今次同朋友嚟咗八木橋食燒肉 叫咗有特級A5和牛 (今次我地兩個人嚟所以Share一片A5 )嘅雨餐 而家FB訂位仲可以有半價優惠再加四小時任食真係好抵雨餐除咗包哂其餘雪、雲、霞餐嘅放題食品之外 仲提供四品和牛燒肉任食 牛嘅部位選擇繁多 A5和牛大大片 食落入口即化 牛味十足 好入味 除除呢一片A5和牛之外 其他嘅A4牛都可以任食 我哋即刻試埋其他A4牛和牛四品有A4 肉眼 五花腩 三角腩 肩胛肉 五花腩嘅肥脂充足 配埋肉一齊食口感鬆化 和牛香味隨即係口內面滿瀉出嚟 其他嘅和牛嘅牛味亦好突出 非常滿足另外頭盤仲提供咗牛肋肉 香蔥薄切牛 鮑魚 味淋魚干 同比目魚西京燒 鮑魚嘅大細都好平均 食落彈牙新鮮 味淋魚干帶點甜甜嘅味道 魚肉質硬度適中 味道不錯其他嘅放題食材都正常且新鮮 選擇亦好多 叫啲菇類仲可以中和返食太多牛肉嘅油膩感最尾甜品仲有得任食 Haagen-Dazs雪糕 滿足雪糕控個胃!
和牛四品有A4 肉眼 五花腩 三角腩 肩胛肉