2023-03-23
今日中午黎到食燒肉放題,食完晚飯都唔駛食呀,買一送一,110款以上既食物,燒足兩個鐘,超癲!🫦味淋魚干,比目魚西京燒,鮑魚全部都任食,魚干咸咸地,燒完唔會太硬又有口感,慢慢食就岩晒;比目魚就都算厚,見到幾肥美,燒到啲魚油出晒黎,好香甜,鮑魚都大大隻,又新鮮,燒完都好鮮甜,軟嫩不老!💋A5 黑毛和牛西冷呢個只有一塊,真係唔夠喉呀,因為真係好好好正!應該係由鹿兒島直送,特別新鮮,係後腰脊肉,近臀部,所以特別有質感彈性,霜降分佈都好好,好有咬勁,燒到每一啖都有濃郁既牛肉香氣,仲好有肉汁,爽!👅四品和牛燒肉盛呢個有幾款A4和牛,無A5和牛咁靚,但都好掂呀!我覺得最好食係A4黑毛和牛三角腩,腩位肥美萬分,啲膏紋勁多,肉質係柔軟,綿滑既,好似棉花糖咁,又香牛味,好食到爆呀!👀香蒽薄切和牛呢個薄切既和牛就仲正,薄薄地,燒完點啲蔥花,豉油,生雞蛋,味道豐富,好掂!