2023-07-07 2361 浏览
天氣熱辣辣緊去冷氣夠勁既地方食好西,今天我就約咗老友到咗旺角一間主打韓燒餐廳-「炑八韓烤」品嘗是日晚餐❗餐廳設有一個個寬敞既卡位,裝修簡約精美,店員殷勤有禮,利用QR code落單轉頭就迅速上菜。我們一行2人點了以下「雨」套餐餐點:1️⃣ A5和牛西冷油花分佈均勻既A5黑毛和牛西冷,用最猛既爐火燒兩分零鐘,果然高質和牛入口即溶,牛既肉味非常濃郁!2️⃣ 肉類其他肉類選擇非常多包括有四品和牛燒肉盛,A4黑毛和牛薄切及韓風瓷壺醬油牛肋肉,每一款都各具特式,但同樣令你滿口牛肉汁,十分滿足滋味!3️⃣海鮮唔好錯過仲有種類䌓多既海鮮包括有鮑魚,比目魚西京燒及味琳魚干,每樣燒烤完都鮮味無比!4️⃣ 其他掦物及面食等緊燒熟既同時食吓熟食都唔錯,呢度有好多選擇包括炸蝦,蟹柳及南瓜天婦羅等,仲有炸薯角及餃子棒等小食,還有面食赤坂魚蛋烏冬,每樣非常美味可口!5️⃣自助櫃飲品及雪糕呢度除咗罐裝及紙包飲品外,仲有難得一見既玻璃樽裝汽水俾你任飲,非常冰凍,跟以上食材都係絕配,仲有雪糕雪條俾你揀添!總括而言,這間以和牛做主題既燒肉店的食物種類䌓多,每樣都份量十足及新鮮,而且所在商場連接住旺角站,絕對是旺角一帶高質燒肉之選❗

我們一行2人點了以下「雨」套餐餐點:

• 炸物
  • 刺身
  • 海鮮
2023-07-07 50 浏览
旺角呢間位於TOP四樓嘅日式燒肉放題設有4個套餐,有經濟實惠嘅雪套餐$208/位,仲設有最高質最靚嘅日本和牛·熟成肉燒肉盛嘅雨套餐$1108/位😌😉最近餐廳做緊優惠,光顧「雨」套餐2位以上就可以以半價優惠享用,訂座嘅話仲可以免費升級至4小時任食😙😙今次仲就同朋友食左呢個雨嘅套餐,半價後先大約$665/位😙😙價錢即刻平左一半😍仲可以任食到A4和牛啦☺️☺️呢個套餐包左唔同各式各樣嘅肉類,唔少得入口即化嘅和牛😙豚肉、羊架和雞肉等等,仲有各種配菜、米飯和湯品、炸物、海鮮等等😝😝一入到座位冇耐,店員就會送上頭盤~頭盤有成4個🤤最吸精就係呢塊超大型嘅巨型A4和牛,真係仲大過我塊面呀!!望落塊油脂分布到超靚,雪花紋清晰可見🤓🤓和牛肉質鮮美入口肉汁鮮甜多汁☺️而另一個頭盤就有4款唔同部位嘅和牛😙分別係A4 黑毛和牛牛肩、A4 黑毛和牛後腰肉、A4 黑毛和牛和尚頭 同埋A4 黑毛和牛三角腩😽😽口感帶點結實又有彈性,入口都唔會覺得太肥膩🤤🤤而餐廳係採用QR code自助形式落單,覺得好食可以再encore👅完全唔會出現漏單嘅問題🥹呢到嘅員工都禮貌周到,快速響應到客人嘅需要,仲會自動換盤😙省時又方便!

2023-07-06 50 浏览
🍴八木橋日式燒肉 (旺角) 🍴✨高質半價旺角日式燒肉✨-·雨套餐 - - - $1330(連加一)一坐低就上左頭盤比我地😍A5和牛西冷:宜個超正!質素似係超級市場賣56百蚊😍油脂豐富🤤🤤入口即溶咁濟😍真係好正!四品和牛燒肉盛:A4 黑毛和牛後腰肉A4黑毛和牛牛肩A4黑毛和牛三角腩A4黑毛和牛和尚頭A4香蔥薄切岩手和牛比目魚西京燒、鮑魚、味淋魚千最推介係A4黑毛和牛三角腩同A4黑毛和牛牛肩!2款都係入口即溶🤤三角腩牛味比牛肩重小小🤏🏻好正重有好多海鮮🫶🏻比較特別係燒螺同埋沙嗲蠔🤝🏻啲螺好好食😍重有拉絲芝士雞肉😍好特別!先溶芝士🧀️煎香雞肉😍加埋一齊!😍推介指數:8/10———————————————🔺 八木橋日式燒肉 (旺角)🔺 旺角彌敦道700號T.O.P. This is Our Place 4樓409A & 409 B號舖-----------------------
🍴八木橋日式燒肉 (旺角) 🍴

✨高質半價旺角日式燒肉✨

·雨套餐 - - - $1330(連加一)
一坐低就上左頭盤比我地😍

A5和牛西冷:

四品和牛燒肉盛:
A4 黑毛和牛後腰肉
A4黑毛和牛牛肩
A4黑毛和牛三角腩
A4黑毛和牛和尚頭
A4香蔥薄切岩手和牛

比目魚西京燒、鮑魚、味淋魚千

重有好多海鮮🫶🏻比較特別係燒螺同埋沙嗲蠔🤝🏻啲螺好好食😍

推介指數:8/10
———————————————
🔺 八木橋日式燒肉 (旺角)
-----------------------
2023-07-06 36 浏览
呢日黎到旺角呢間八木橋, 地點實在係太方便, 我地今次落重本, 揀左食呢個雨餐~ 呢個餐係最高既級別, 有多過110種食品可以叫! 佢既牛肉係A4牛肉, 全部都好好食!D和牛充滿牛香, 入口勁多牛味, 真係超香超好食! 仲有比目魚西京燒可以食! 甜品仲有hagendaz! 真係令人好滿足! 值得一讚既係佢既爐好夠火侯! 我最中意係佢既A4黑毛和牛三角腩, 夠哂油香! 海鮮又有鮑魚可以燒下! 超多種類既野食, 但我最愛都係牛! 呢度既牛肉都好高質, 食到我地停唔到口, 同埋佢個爐夠哂火候, 我地120分鐘都燒到好多野食, 真係超滿足!

呢間旺角T.O.P嘅日式燒肉放題餐廳收藏咗好耐🍽️燒肉放題永遠都係我嘅最愛,每一啖都係肉係一個天堂嘅享受😇😇我同媽咪揀咗食嘅套餐係雨☔️🦑墨魚仔墨魚仔比起大塊嘅墨魚更加好食,唔會太過煙靭,更加多嘅係爽脆😌🦐蝦每一隻嘅size都好平均,有好似手板咁大,係燒完都keep到咁大,識落係新鮮嘅唔會霉👍🏻🐮A4香蔥薄切岩手和牛因為係薄切,上面鋪滿蔥油,同埋可以沾蛋汁,所以食落雖然係重口味,但係好滿足😜🤤🏺瓷壺醬油牛肋肉醬汁好特別,完全係另一番風味😎🥩🥩🥩🥩A4黑毛和牛和尚頭、A4黑毛和牛三角腩、A4黑毛和牛後腰肉、A4黑毛和牛牛肩雪花紋路清晰,之後仲可以陸續添加任食🐄濕式熟成M5和牛西冷厚切啖啖肉,燒完肉汁仍然存在,入口即溶,沒有多餘嘅脂肪肥膩感🤩
🦑墨魚仔
🦐蝦
🐮A4香蔥薄切岩手和牛
🏺瓷壺醬油牛肋肉
醬汁好特別,完全係另一番風味😎
雪花紋路清晰,之後仲可以陸續添加任食
🐄濕式熟成M5和牛西冷
2023-07-05 24 浏览
同朋友嚟呢度食放題,超多嘢食選擇,正呀!餐廳喺旺角彌敦道T.O.P. 嘅 4樓,我哋叫咗個霞餐。因為係星期四去食,每人$460,有120分鐘任食。餐廳主打日式燒肉,其他好野仲有海鮮,燒物,炸物,仲有飲品任飲,雪糕任食。M5 和牛西冷,呢塊西冷牛絕對係全場最正,一大塊燒西泠牛扒🥩,顏色已經非常吸引,一邊燒香味一路飄過黎,油脂包住整件牛肉,食落去非常香。另外仲有4款超新鮮好味的4 A和牛任食。🤤芝士🧀️雞腿肉🐓,芝士加雞肉呢個組合真係一絕。雞腿肉滑嫩,燒過嘅芝士,又香又好味,仲可以拉絲嚟食勁正呀!韓風瓷壺醬油牛肋肉,味道超濃郁韓風牛肋肉,醬汁甜甜辣辣非常惹味,牛肋肉夠晒牛味,滋味無窮。原味燒一口牛,燒完即食,一口一粒食得好滋味。香草羊架,超大件嘅羊架,充滿着香草味,羊肉非常嫩。米澤三元豚肉,超新鮮嘅豚肉,大大嚿豚肉帶有油脂燒完之後,又知同豚肉混合入口超甘香鮑魚大大隻,肉質彈牙鮮甜。👍鮑魚:新鮮大隻,超鮮甜。 👍味淋魚干:整體甜甜焦焦,又香又有咬口,佐酒一流。 👍比目魚:肉質嫩滑肥美,淡淡魚肉冇得彈。 其他仲有無限追加即炸天婦羅,香芋丸,炸薯角,章魚🐙小丸子.香菇,大蝦,蜆,魚片可以燒嚟食,真
原味燒一口牛,燒完即食,一口一粒食得好滋味。
香草羊架,超大件嘅羊架,充滿着香草味,羊肉非常嫩。

鮑魚大大隻,肉質彈牙鮮甜。

其他仲有無限追加即炸天婦羅,香芋丸,炸薯角,章魚🐙小丸子.香菇,大蝦,蜆,魚片可以燒嚟食,真係超級豐富!
2023-07-05 29 浏览
霞餐係呢度係食120分鐘,呢度裝修又靚,通風又好,真係可以慢慢坐!濕式熟成M5和牛西冷係任食既,和牛上枱果陣已經切好一塊塊,方便我地去燒,西冷部位脂肪比例相對少,反而肉質更有嚼勁,肉味更加突出,牛扒唔係太厚亦唔會太薄,厚薄好適中,燒完出黎仲好多肉汁添,唔駛點調味都好好好食啦(*^o^*)除佐牛其他既肉都好值得試,好似有mozzarella芝士雞腿肉同埋九層塔香草雞腿肉都好味,濃香既芝士包住雞腿肉,雞肉又夠嫩,芝士控最愛呀;香草雞腿肉既天然香草味亦都帶出雞肉既肉味,好香好食( ^ω^ )呢個餐都有任食海鮮,連鮑魚都有,好新鮮好鮮味,燒完口感味道仲好添,另外味淋魚干都係任食,魚干好有咬口,煙煙韌韌,做下小食都唔錯(^з^)其他前菜都係任食,蕃茄青瓜果啲沙律都好清新,仲有其他燒既蔬菜都好味呀,認真豐富^_^
旺角T.O.P.呢個商場可以話係帶旺番旺角,有好多近年興起嘅IG買衫舖頭之外,仲有好多新嘅餐廳,打卡定想食好西都有😍😍作為女仔真係好鍾意行,消費叫做負擔得起,間唔時放假,想睇靚衫同食好嘢都會揀呢度。今次就入咗一間日式燒肉嘅放題,既然都係放假,我同朋友就揀咗最貴嗰個「雨」套餐 🌧️,全品多過110款☺️☺️肉類我哋食咗A4黑毛和牛和尚頭、A4黑毛和牛三角腩、A4黑毛和牛後腰肉、A4黑毛和牛牛肩。三角腩油花細膩,入口即化🤤🤤跟著仲有M5和牛西冷🐄雪花紋理分布均勻,肉質超軟嫰,牛肉味濃😋😋同埋,牛胸腹好正,脂肪比例較高,但係因為超級薄,唔會太肥膩,反而有油香味,配飯食一流😙😙海鮮類我哋都嗌咗幾多款下,有清酒煮蜆、沙嗲燒廣島蠔、黃金螺、比目魚、鮑魚。鮑魚鮮甜彈牙🦷比目魚京燒肉質超嫩滑,用條脷就可以分開到啲肉🐟每一款其實都好鮮味,嗌乜都唔會驚伏👍🏻除咗主食,其他小食都做得唔錯。好似牛油粟米、中華沙律、涼拌青瓜、涼拌蕃茄。每款都做得好夠味🤩🤩

同男朋友一齊就係不停揾好嘢食,食唔晒又有人幫手清😜😜想嗌乜都得,放題就好岩我哋呢啲為食情侶👫🏻我哋揀咗係旺角咁多選擇嘅一個地方好值得去食嘅日式燒肉放題,我同男朋友都一致好評🥰🥰❣️A4黑毛和牛和尚頭、A4黑毛和牛三角腩、A4黑毛和牛後腰肉、A4黑毛和牛牛肩❣️三角腩油脂特別豐富,好香口😌😌❣️A4香蔥薄切岩手和牛❣️好薄身,配埋啲香蔥勁香口,燒完之後可以撈埋啲蛋漿一齊食🥚完全係喺日本食到高水準嘅燒肉嘅質素👏🏻👏🏻❣️味淋魚干❣️鍾意食零食嗰啲魷魚絲嘅人一定特別鍾意,鹹鹹地口,跟住又有啲咬口,越咬啲味越出👍🏻👍🏻❣️A5和牛西冷❣️呢一碟係一次性,平時喺超市見到靚啲嘅都要幾百蚊,絕對係回本位之一😎😎油脂豐富,牛味極重,口味軟嫰❣️扇貝❣️扇貝唔係hea,個size有成手掌咁大,肉質超級鮮甜,一大啖肉塞滿成個口好滿足😳😳❣️牛油粟米❣️切左好大嚿牛油落去,真係可以每一粒粟米都比牛油包住咗,超邪惡😈

三角腩油脂特別豐富,好香口😌😌

❣️A4香蔥薄切岩手和牛❣️
❣️味淋魚干❣️
❣️A5和牛西冷❣️
❣️扇貝❣️
❣️牛油粟米❣️
冇耐之前其實先同男朋友食過,今次已經係我哋第三次嚟,咁梗係要記錄吓係旺角T.O.P.入面嘅日式燒肉放題究竟有乜咁好食😌🙌🏻❤️秋葵、冬菇。洗得好乾淨,超級夠新鮮💦❤️芥末牛胸腹,芥末肩脊肉,芥末單骨雞翼。男朋友係芥末嘅超級愛好者,成日都要喺ikea買一樽番屋企加落啲嘢食到😂😂唔使多介紹,任何嘢其實只要加咗芥末個衝擊味覺都好正😉❤️台灣黑椒腸台灣嘅腸仔真係有一種魅力,外皮雖然係一浸好薄嘅,但係一咬開係爆開咁樣,仲要唔係真係得鹹味咁單調,係有黑椒嘅味道同埋甜甜地,食落唔會咁寡😍😍❤️瓷壺醬油牛肋肉佢係用特別醃製嘅醬料,好惹味🤡
❤️秋葵、冬菇。洗得好乾淨,超級夠新鮮💦
❤️台灣黑椒腸
❤️瓷壺醬油牛肋肉
佢係用特別醃製嘅醬料,好惹味🤡
2023-07-05 20 浏览
今日朋友生日,旺角八木橋有燒肉放题,我地即刻约埋一齊去食生日飯。旺角地鐵站行去好近,餐廳主要是做日式燒肉放题,有幾款不同套餐選擇,我地坐入其中一個卡座,環境好舒服。套餐有4款,包括雪雲霞雨,我地揀左最高级的雨餐,是日本A4燒肉放题。我地先食味淋魚干,然後開始食A4岩手和牛不同部位,包括有三角腩、肩胛肉、肉眼、五花腩燒肉,每個部位各有特色,都可以任食。我地最鍾意食三角腩,充滿和牛油脂,只要7分熟,食落入口即溶,無得頂。仲有A4香葱薄切岩手和牛,稍稍燒下,就可以撈埋D香葱同蛋汁一齊食,美味極了!又食左醬油牛肋肉,好好食,肉質正。我地都好鍾意食比目魚西京燒,好香好食,肉質鲜美。除左雨套餐之外,我地仲可以揀其他套餐的燒物,我地揀左唔同的海鲜,包括廣島蠔、鮑魚、扇貝、炸物,都好正,水準好高。最後,我地食左好多甜品同雪糕,更可以食到Haagen Dazs杯裝雪糕,真是好滿足,好完美。

2023-07-05 15 浏览
今日同朋友行旺角T.O.P.發現原來4樓有間燒肉放題,岩晒我呢D食肉獸🤩! 餐廳夠晒寬敞, 而且抽氣仲做得好好,完全唔會覺得焗! 😛我地揀左”雨套餐”, 可以任食120分鐘咁耐! 呢個餐已經包咗110款食材同日本A4和牛, 真心正! 🥰呢度嘅A4和牛真係好靚, 睇佢油脂分佈已經知係高級貨! 😍牛肉燒一陣就食得, 口感柔嫩,入口即溶,油脂喺口腔入面大爆發! 配埋月見汁同埋同其他醬一齊食又係另一種滋味! 重點推介A4黑毛和牛三角腩! ☺️除左牛肉之外,海鮮都係唔錯嘅選擇, 鮑魚夠晒新鮮, 肉質彈牙! 😛牛油廣島蠔同牛油帆立貝真心無得輸! 食埋天婦羅同炸物之後都已經勁飽, haha! 最後食埋Haagen Dazs 雪糕畫上完美句號!😳

2023-07-04 15 浏览
燒肉放題真係我至愛之一❤️旺角呢間燒肉餐廳地點就腳,座位又大又舒服,重點係燒肉任食90分鐘,燒肉款式又夠多,性價比好高呢👍🏻我哋揀咗「雲」套餐,有超過82+嘅食品,有多款牛肉同豚肉,仲有海鮮添,真係食到好幸福同滿足🙈個M5和牛西冷牛味好濃烈😋,肉質又嫩又juicy😳正呀!韓風瓷壺醬油牛肋條同米澤三元豚肉🤟🏻都無得頂🤤不停想encore!!!!之後啲海鮮鮑魚,虎蝦,比目魚,蜆都超鮮美🥰有肉有海鮮,值回票價啦。另外甜品飲品都有好多款架,真係食到我哋飽一飽😎

2023-06-28
食左 $410 果款,基本上所有上檯既食物都係切到紙咁簿,你點一份雞翼佢上雞中翼斬半,叫西冷就大約半個手掌咁大,而且簿到不能,點一口牛就細粒到一粒骰咁,最好食係個鴨胸沙律(建議煎十秒),其餘既食物都係非常一般,連個燒肉汁都係淡而無味。另外四人一爐係唔夠熱既,開到最大都一樣。飲品選擇還可以,甜品雪糕只有一款。最唔好既係催你埋單好似催命咁,明明晚市得一半客都唔夠。服務就幾慢既,成個樓面好似得兩個人做野,只此一次,下次會去第二間

另外四人一爐係唔夠熱既,開到最大都一樣。

飲品選擇還可以,甜品雪糕只有一款。

最唔好既係催你埋單好似催命咁,明明晚市得一半客都唔夠。

服務就幾慢既,成個樓面好似得兩個人做野,

只此一次,下次會去第二間

2023-07-03 42 浏览
呢個係霞餐,2個鐘既放題和牛任食,其他肉呀,海鮮呀,菜呀,前菜呀,炸物呀,全部都任食,抵!呢度既M5和牛係濕式熟成M5和牛西冷黎,牛肉係用天然酵素熟成,軟嫩多汁,西冷又夠厚肉,牛味香濃,仲要任食既,真係好掂!其他既豚拖羅都好特別,口感真係好似拖羅咁嫩咁腍,入口即化咁,油花十足,有唔同既味道選擇,好似有酸酸地既青檸汁,辣辣地既生姜汁,咸咸地既味噌汁,唔同味道唔同感覺,不得了!呢個餐仲有其他牛肉都係任食,都係唔同部位既牛肉,同埋都係靚既牛肉部位,仲有其他雞肉羊架果啲都係任食,款式多多!另外任食既海鮮都係好好食,好似鮑魚好新鮮,口感好爽,好有嚼勁,魚又夠嫩夠滑,慢慢簡!仲有前菜沙律果嚼都好正,嚼沙律好新鮮好清新,食到有啲膩既話食番啲菜就正啦!