2024-01-05
試咗佢哋嘅濕式熟成M5和牛西冷,真係一個字:正😍!首先,同普通嘅和牛比起嚟,M5等級嘅肉質更加頂級,脂肪分佈得均勻,肉眼就望得到啲大理石紋理🌟。師傅話過,呢塊肉係經過濕式熟成嘅過程,令到味道更加濃郁,口感更嫩滑。我哋將肉片放喺燒烤架上,慢慢嘅翻烤,佢哋喺火上嘩啦嘩啦嘅聲音🔥令人口水直流🤤。當肉變到微微嘅金黄色,邊緣微微焦香嗰陣,就已經聞到一種令人癲狂嘅香氣,霎時食欲大增。咬落去嗰一刻,肉汁四溢,啲和牛西冷嘅肉質軟若無骨,而且脂肪嘅甜味同肉嘅鮮味完美融合,簡直係口中嘅藝術品😋!每一口都可以感受到啲肉滑過嗮舌頭,好似啲脂肪係嘴裡面融化噉👅。透過濕式熟成,啲肉質變得仲要更加鬆化,入口即溶,即場就覺得自己好似置身喺和牛嘅天堂🎉。最正嘅係,雖然呢塊和牛西冷價錢唔平,但任食店都食到,正到無朋友👍🏼。一餐食落來滿足感滿滿😄,呢個和牛西冷絶對係牛肉愛好者唔可以錯過嘅一個選擇!下次去燒肉,我一定會再點,推薦俾所有朋友試吓!🥩其他任食既牛都有好多款,牛板腱都有幾款味🤩🤩🤩牛板腱款款都好新鮮,質素好好,最香就係法式芥末牛板腱,牛板腱肥膏唔會太多,但都做到肥瘦均勻,食到香濃既牛味,加上法式芥末既刺鼻辣味,攻鼻