2019-04-18
從來都懶得寫食評, 如果唔係極度不滿, 真係懶得打咁多字, 話說今晚行完宜家傢俬, 又肚餓又落緊雨, 於是乎即刻搵地方食嘢, 見到有間八月花, 諗都唔諗就即刻衝入去, 一坐低個侍應就攞咗碟唔知乜嘢過嚟, 太太好有禮貌咁話, 請問餐前小食有冇其他選擇, 跟住佢話仲有花生, 然後太太問請問仲有冇其他, 圖中果位侍應馬上西門, 然之後用極度不肖嘅態度同我哋講,其他要收錢㗎, 之後就攞咗碟嘢走咗, 當時我同太太第一個反應就係O咀, 我哋洗杯之後, 呢位侍應又過嚟倒水, 因為囡囡個碗仲有水喺度, 西面侍應話使唔使到咗佢, 我太太好有禮貌咁講唔使啦, 個西面侍應不斷口噏噏係咁鬧, 真係忍唔住咁問, 我係咪殺咗你全家, 佢呢種極度優質嘅態度, 真心講美心集團就係畀呢種咁嘅人害死, 佢只係出咗我幾分鐘, 就令到我對佢有如此深刻印象, 不得不廣(服)其實唔係想針對任何人, 我只係想講, 我唔係冇俾錢㗎, 我唔係要求你超級貼身服務, 但最小你都要做返基本嘢講返食物水準先, 真心呢個價錢,換取呢個質素真係唔得, 128蚊嘅韓國蟹子卜卜砂鍋飯, 但佢最失敗嘅地方就係, 落咗啲好細小嘅炸鹹魚, 個人認為令到個炒
講返食物水準先, 真心呢個價錢,換取呢個質素真係唔得, 128蚊嘅韓國蟹子卜卜砂鍋飯, 但佢最失敗嘅地方就係, 落咗啲好細小嘅炸鹹魚, 個人認為令到個炒飯非常之硬, 當然佢個味道其實唔錯, 至於賣338蚊嘅大盤魚加鹽香雞, 雞鹹味ok, 但質素只係普通, 條魚想嗰陣會有個爐慶住, 咁樣做反而令到條魚好快過熟, 嚴重影響口感, 整體嚟講呢餐飯絕對係垃圾
另外有張相見到佢啲餐具, 唔係未洗嘅情況之下,係非常之污糟, 總括嚟講絕對絕對絕對絕對唔會有下次