2025-08-18
🇯🇵 隱世關西風壽喜燒初體驗!係太子大南街, 有一間隱世關西風味壽喜燒專門店🍶, 一入到門口, 已經充滿着滿滿的日式感覺🥰🥰 細心留意, 我個店主應該都幾鍾意魔女宅急便入面隻貓🐈⬛🥰, 因為見到佢分布喺不同嘅角落✨✨真係非常之可愛又精緻💕.壽喜燒方面🩷, 有不同的和牛套餐, 有飛禪牛,近江牛🐮,澳洲和牛…. 等, 真係超多選擇😍😍, 我哋就叫咗近江牛套餐🥩🥰 入面包左近江牛,澳洲和牛,蔬菜拼盤🥗同飲品🍹, 真係超級豐富😋😋.一入座店員就先炒香洋蔥🧅同大蔥,淋上秘製醬汁的瞬間~那個香氣直接暴擊💥💕 醬油香帶點甜味,關西風的靈魂啊!🥩 主角登場!近江牛油花分布超美,下鍋5秒就變粉嫩色~沾滿蛋汁入口瞬間融化⋯⋯蛋香+肉香+醬汁的甜,這個組合簡直無敵😋💯 澳洲和牛也毫不遜色,肉味更濃郁又多一份嚼勁,兩種風格一次滿足✨ 🥬 最後食蔬菜拼盤超貼心~豆腐同粉絲😋😋吸飽湯汁超juicy,東菇同蔬菜增加口感,中和肉肉的油膩感,完美平衡👍 真係完美的一餐😋.