2022-01-12 494 浏览
⭕二刷鋒哥廚房,飲左先講,一口惹味的啖啖肉雞配上口感氣泡豐富啤酒完全係最佳拍檔,今次講下小編試左既4款啤酒。 ⭕嘉士伯用純麥芽制度啤酒花比較多味道厚重一些,比較苦。⭕黑啤係一款愛爾蘭黑啤murphy's 有拖肥糖和咖啡味道,柔滑幾乎没有苦味,仲要creamy 口感。小編偏向溝白啤飲大家可以試下俗稱(可樂溝雪碧)⭕神泡係原產地係東京武藏,捷克的鑽石麥芽頂級材料,另外用100%純天然水釀制,口感果香味覺,清新甜味,今人一試難忘⭕Erdinger釀酒廠坐落於慕尼黑東方,口感帶著一點香草與果香風味;入口則帶著清爽感,融合著些許果酸味,啤酒花苦味絲絲淡薄,入喉後順口不澀,口中帶著些許的香草氣息,餘韻不絕。 ⭕野飲有coke zero,檸檬茶,coke,我地最最緊要係要有啤酒,有黑啤生啤任飲(全港最多,8個頭)1664,嘉士伯。 ⭕另外有鲍魚,海蝦,生蠔送,味道新鮮。 ⭕甜品有雪糕雪條任食(Dreyers)真係好好好食架。 ⭕個人感想:侍應反應好快,加水速度夠,態度主動,親切。 小編第一喜愛係黑啤。地址:元朗馬田路80號御庭居地下5號鋪。 電話:37059182/63329803(whatsapp

⭕嘉士伯用純麥芽制度啤酒花比較多味道厚重一些,比較苦。

⭕另外有鲍魚,海蝦,生蠔送,味道新鮮。

甜品有雪糕雪條任食(Dreyers)真係好好好食架。

地址:元朗馬田路80號御庭居地下5號鋪。

電話:37059182/63329803(whatsapp)
2022-01-05
用餐优惠
試食活動
  • 雞煲
🌃 食肆環境為典型火鍋店風格,出面有自助吧, 包括配料,飲品, 但係有一種係其他任食火鍋係少有既 👉全港任食火鍋店最多啤酒自助吧, 包括1664、Asahi、三得利黑、白啤、Hoegaarden、Erdinger黑啤、Murphy's、Paulaner, 嘉士伯青島, 總共有八個頭, 除此之外還有支裝啤酒,任飲大支裝醇滑嘉士伯、大支裝藍妹🍻.👨‍👩‍👧‍👧以下為2人份參考(💲人均$200) (5-7pm).👉 首先食雙冬支竹黑草羊腩煲, 兩個人食分量都唔少, 調味好夠,黑草羊腩軟腍唔騷, 唔點腐乳醬 都夠味, 配料有支竹,用黎索汁好正🤤, 除了支竹之外, 仲有鮑魚、冬菇、冬筍、馬蹄、檸檬葉, 非常足料。.👉 當食完羊腩煲後, 也可以任添羊腩, 不過由於時間關係, 小編之後食雞煲, 小編特別提醒店員要 較少雞件, 怕好快會飽, 店員都好滿足到我嘅要求, 大約有八件雞件左右, 雞肉都好嫩滑,而調味都好夠, 好多芫茜同埋洋蔥,帶小辣,幾惹味,小編甚至想叫一碗飯配雞煲食🤣.👉 當食完雞煲之後, 就是火鍋上場了, 小編點了一個鴛鴦鍋, 選了飄香沙嗲湯 同埋四川麻辣湯, 沙嗲味幾濃郁,有啲似係潮式
🌃 食肆環境為典型火鍋店風格,
出面有自助吧, 包括配料,飲品,
但係有一種係其他任食火鍋係少有既
👉全港任食火鍋店最多啤酒自助吧,

👉 當食完雞煲之後, 就是火鍋上場了, 小編點了一個鴛鴦鍋, 選了飄香沙嗲湯 同埋四川麻辣湯, 沙嗲味幾濃郁,有啲似係潮式沙嗲, 而四川麻辣湯 有不少辣椒, 起初小編覺得唔夠辣, 不過之後煲耐咗, 辣味就開始出嚟😋。

👉 店員奉上安格斯牛頸脊冰山, 呢個冰山係一次性, 主要用嚟影相打卡之用, 不過之後可以無限追加牛肉, 安格斯牛頸脊肉紋條理分明,肉味偏濃。

👉 之後店員奉上鮑魚海鮮拼盤, 呢個都係一次性, 有鮑魚、 海蝦、 桶蠔,、蜆等, 雖然呢啲係一次性, 不過有部分海鮮可以任食, 例如海蝦、蜆、脆肉鯇等

👉 還有其他丸類、蔬菜類都係任食

👉 自助吧還有少量熱盤、炸物、 糖水

👉 除了有全港任食火鍋店最多啤酒自助吧, 還有汽水、各款茶飲、涼茶、涼粉爽。
👉 雪糕吧都係火鍋店嘅一大特色, 就係無限任食Dreyer's 雪糕雪條, Dreyer's雪糕方面,有朱古力、芒果同紅豆, 而Dreyer's雪條有白提子乳酪雪條, 另外有雀巢甜筒。

🤠 通粉 foodie 食評總結 :
👉 喺200蚊左右嘅價錢嚟講, 可以任食羊腩煲,任食雞煲, 任食安格斯牛頸脊,最重要係擁有全港火鍋最大啤酒吧, 以酒吧來說,飲幾杯黑啤就可以回本, 淨係飲酒都抵,可想而知, 呢間CP值爆燈, 食完火鍋飲完酒之後, 仲有dreyer's雪糕雪條任食, 抵到冇話說。
🕍 鋒哥廚房
元朗馬田路80號御庭居地下5號舖
此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
2022-01-05
2021-12-23 546 浏览
鋒哥廚房上次就介紹左天水圍分店 今次當然要介紹埋元朗分店啦 由於上次無試到雞煲 所以就同職員講想試左雞先🙈點知一上煲 見到有2隻鮑魚 即刻覺得好揼本🙈職員話要等7分鐘先可以食🙈甘就行一圈睇下出面有d咩野食 發現元朗店好多野都係自助形式 出到去會見到有熟食區 飲品區 重有最重要嘅雪糕區呢間一樣都係1) 雪糕雪條任食(Dreyers)2)黑啤生啤任飲 (全港最多,8個頭)2xx蚊/1個人黎講又有羊腩煲雞煲 同火鍋價錢算Ok
鋒哥廚房上次就介紹左天水圍分店

發現元朗店好多野都係自助形式
出到去會見到有熟食區 飲品區
重有最重要嘅雪糕區
呢間一樣都係
1) 雪糕雪條任食(Dreyers)

2)黑啤生啤任飲 (全港最多,8個頭)

2xx蚊/1個人黎講
又有羊腩煲雞煲火鍋
價錢算Ok
2021-12-20 468 浏览
元朗有間地舖餐廳就鋒哥廚房,第一次去食佢既晚餐放題,真係好鬼抵食。下午5 點左右本身唸著約個朋友去happy hour, 朋友就帶我來鋒哥廚房,而唔係酒吧。心唸,點樣happy hour 啊?原來呢度有5款啤酒任飲,最緊要有我鍾意既1664,就已經很滿足,因為我真係可以飲好多。除左飲酒,呢個時段5到7點,羊腩煲雞煲火鍋放題都係$198一位,crazy price, 超抵食啊。我無唸過一次過食咁多野,羊腩煲口感不錯,夠香夠騷夠煙韌。雞煲微辣就最好不過,而且雞都係比較新鮮,要自己煮7分鐘先食,而火鍋就點左個清湯底, 每一客火鍋都已附送鮑魚同海鮮,仲有靚牛肉,當然都可以再點其他火鍋配料,話明任食啊嘛。最後仲有甜品雪糕,今雲真係食飽飽抵到爆,下次會再來。
最後仲有甜品雪糕,今雲真係食飽飽抵到爆,下次會再來。
2021-12-17
2021-12-16 388 浏览
想食羊腩煲,搵鋒哥,想食雞煲,搵鋒哥,想食火鍋呢?都係搵鋒哥啦。鋒哥廚房,一次過滿足曬三個願望既羊腩煲,雞煲,火鍋,一個價錢就可以同時試暈三樣嘢,早場下午5-7pm, 仲要係$198/位, 真係抵到癲呀,前所未有。就算夜晚場都係$300內,坐成晚去到宵夜都係$400內,就算當飲酒都唔止呢個價錢。講開飲酒,食甘地道既港式羊腩煲雞煲火鍋,又點少得飲返杯啤一啤,呢度有手工啤,嘉士伯,1664等比較受歡迎的啤酒,真係正到爆啊。再講下d 野食先,南乳羊腩煲真係好好味,超入味又夠煙韌,冬天食,女士食,男人食,一樣咁補身啊。雞煲就選擇左小辣,唔係講玩笑,新鮮雞要煮一陣,煮完即刻惹味到爆,雞煲送啤酒,人生大樂事。最後就當然十下十下,打邊爐啦,入座已經每人一客鮑魚,生蠔,同大大粒的蜆,仲有靚牛肉,食到飽飽食到癲,甘正甘好食甘抵食,得吾得架。食到呢度,未完呀~~~最後仲有甜品,出名既dryers 雪糕吾該,除左雪糕仲有其他甜品,水果等,吾講甘多掂啦,大家來試一次就知架啦,小柔極力推薦🥰
鋒哥廚房,一次過滿足曬三個願望既羊腩煲,雞煲火鍋,一個價錢就可以同時試暈三樣嘢,早場下午5-7pm, 仲要係$198/位, 真係抵到癲呀,前所未有。就算夜晚場都係$300內,坐成晚去到宵夜都係$400內,就算當飲酒都唔止呢個價錢。
2021-12-14
2021-12-15 282 浏览
This is a good choice for those who like to drink beer as they offer unlimited  beer on the tap. For one price per person, this hotpot place includes not just the one pot but 3, the first is the spicy chicken pot, after finishing this pot then they offer you a fish "pot"  and then finally you finish with the soup base of your choice for your last pot. They include a small seafood platter for the last hotpot. Apart the hot pots they also have a varied selection of cooked foods which is included i

Draught beer

Chicken pot

Chicken pot

Fish pot

Hotpot soup

Apart the hot pots they also have a varied selection of cooked foods which is included in the price as well as soft drinks.

Satay

Hot foods

Hot foods

The price is very reasonable, the taste of each pot is ok and you will definitely leave the place full.  Did find the 2 hour time limit (5-7pm) a bit rushed as we had to eat our way through the 3 different pots.  The choice of ingredients to cook in the final hot pot is not that great but to be honest by the time you reach your last pot you are almost full.

Food for cooking in hotpot

2021-12-13 386 浏览
呢排天氣咁凍就同左朋友去元朗嘅一間餐廳食飯都幾有驚喜同大家分享吓~……….餐廳係任食嘅形式一開始會有羊腩煲然後可以食雞煲最後就打埋個邊爐🤣🤣就咁睇已經覺得好豐富!!佢仲要羊腩雞煲嗰啲都係任加🤪好正!!……….先講羊腩煲平時唔係特別鍾意食羊嘅我都覺得佢啲羊肉都唔錯唔會好羶 肉質軟滑另外仲有腐乳俾你點加埋一齊好好食🤣🤣🤣雞煲都好唔錯!雞肉非常嫩滑 亦都好夠味……….然後就到打邊爐最欣賞嘅佢係可以換湯底出面好多都係雞煲直接加湯搞到湯底好油😵‍💫😵‍💫呢度就可以直接揀鍾意嘅湯底重新上👍🏻👍🏻👍🏻另外佢Dreyers雪糕雪條任食🤣仲有幾款甜品可以揀!黑啤生啤都係任飲!!! .……….總括而言呢度性價比極高!咁多嘢可以任食又唔貴一大班朋友一齊嚟就最啱👍🏻👍🏻鋒哥廚房地址:元朗馬田路80號御庭居地下5號舖
呢排天氣咁凍就同左朋友去元朗嘅一間餐廳食飯
都幾有驚喜同大家分享吓~
餐廳係任食嘅形式
一開始會有羊腩煲
然後可以食雞煲
最後就打埋個邊爐🤣🤣
就咁睇已經覺得好豐富!!
佢仲要羊腩雞煲嗰啲都係任加🤪好正!!

先講羊腩煲

出面好多都係雞煲直接加湯
搞到湯底好油😵‍💫😵‍💫
呢度就可以直接揀鍾意嘅湯底重新上👍🏻👍🏻👍🏻

另外佢Dreyers雪糕雪條任食🤣
仲有幾款甜品可以揀!
黑啤生啤都係任飲!!!

.……….
總括而言呢度性價比極高!
咁多嘢可以任食又唔貴
一大班朋友一齊嚟就最啱👍🏻👍🏻

鋒哥廚房
地址:元朗馬田路80號御庭居地下5號舖
2021-12-05 616 浏览
羊腩煲、雞煲、火鍋2小時任食🥘 無限制,無限制,無限制,即使你叫幾多輪都冇問題! 😆每枱按人數送海鮮拼盤,裹面有硯、蝦、蠔、鮑魚餐廳亦提供熟食區,可以邊食邊等火鍋配料有安格斯牛頸脊、黑毛豬、麵、蔬菜、脆魚腩、丸任食,不過款式唔多羊腩煲裹有鮑魚、冬菇、支竹、馬蹄、荀,跟一大碟腐乳醬😂 羊腩連皮,無雪味同羊膻味,但煲唔夠淋肉質偏硬同味道較淡飲品方面亦任飲,除雪櫃茶類、啤酒 (大支裝藍妹、嘉士伯),仲有生啤!!!🍺⚠️ 喺全港最多8個頭,基本上淨飲3杯已經回本🤫甜品有Dreyers 雪糕🍦、雪條,或中式糖水如果唔係要求極高,其實都係一間唔錯既選擇

羊腩煲、雞煲火鍋2小時任食🥘 無限制,無限制,無限制,即使你叫幾多輪都冇問題! 😆

每枱按人數送海鮮拼盤,裹面有硯、蝦、蠔、鮑魚

餐廳亦提供熟食區,可以邊食邊等

⚠️ 喺全港最多8個頭,基本上淨飲3杯已經回本🤫

甜品有Dreyers 雪糕🍦、雪條,或中式糖水

如果唔係要求極高,其實都係一間唔錯既選擇
2021-11-27 881 浏览
因為陪朋友做運動既原故,平時好少機會入元朗既我, 都搵左好耐先搵到元朗運動場係邊.咁好啦,做完運動肚餓係正常既, 咁岩唔洗行好遠就運動場附近有一間食過人人讚既餐廳 - 鋒哥廚房 係度於是我同朋友唸都唔唸直接去試啦!一開始係上左個雞煲先,咁有唔辣至大辣俾大家揀既,我怕食辣所以揀左唔辣!餐廳一D都無偷工減料架,係原隻雞成隻上架!食落入哂味都係先前加工過一段長時間架啦應該!除左煲內既鮑魚每人一隻無得任添外, 係可無限任添雞隻!之後我地就試左羊腩煲. 今次大家就真係要俾D耐性啦!佢上左黎無耐我就即食, 點知肉質仍比較硬身, 難咬架都!建議大家煲一煲佢起碼10分鐘先好食, 入口鬆軟非常美味!之後我地就加多D水入煲食肥牛啦!牛肉雖然唔係算上等和牛類別, 但勝在簿身易熟, 都算合格既!除此之外, 其他海鮮,茶,肉丸類都係任食既!出面仲有少少熟食俾客人選擇, 但雪糕同雪條都係分別得一款就比較可惜了!飲品任飲外, 記得有個酒吧自助區可以任飲幾款唔同既啤酒, 小編我自己就最中意黑啤, 比較香口!老闆鋒哥好親民又吹得, 侍應服務良好, 下次再去朗屏一定會再幫襯既!鋒哥廚房地址: 元朗馬田路80號御庭居地下5
於是我同朋友唸都唔唸直接去試啦!

餐廳一D都無偷工減料架,係原隻雞成隻上架!
食落入哂味都係先前加工過一段長時間架啦應該!
除左煲內既鮑魚每人一隻無得任添外, 係可無限任添雞隻!

之後我地就試左羊腩煲. 今次大家就真係要俾D耐性啦!
佢上左黎無耐我就即食, 點知肉質仍比較硬身, 難咬架都!
建議大家煲一煲佢起碼10分鐘先好食, 入口鬆軟非常美味!

之後我地就加多D水入煲食肥牛啦!
除此之外, 其他海鮮,茶,肉丸類都係任食既!

鋒哥廚房
地址: 元朗馬田路80號御庭居地下5號舖
電話: 37059182 / WhatsApp: 63329803
營業時間:
星期一至日 07:30 - 23:00
火鍋放題
早鳥優惠(120分鐘)1700 - 1900 前結帳及離座: 成人$158 小童$118
黃金時段(120分鐘)1900 - 2100 前結帳及離座: 成人$198 小童$158
宵夜(90分鐘)2100 入座: 成人$158 小童$118
送一次性安格斯牛頸脊肉+刺身拼盤
自助區:
火鍋配料,熱盤美食,壽司,炸物,雪糕,甜品
學生優惠:
持有學生證者可享有85折優惠
生日月份優惠:
本月生日之星,全單8折,當日生日者全免(不適用早鳥時段)
+本片只反映餐廳當日品質,價格及優惠+
2021-11-26
2021-11-26 621 浏览
羊腩煲任食🍲 羊腩煲入面有好多料啊,包括有我最鍾意大大嚿嘅筍、滿滿骨膠原又有超多嘅羊腩🍖、冬菇🍄、滲到好入味嘅滑脫脫腐竹,好足料冬天食暖粒粒好啱呀麻辣雞煲任食🥘雞煲入面嘅雞肉好嫩滑,好似每一舊都係雞俾肉咁好重本😻,味道雖然有少少麻麻辣辣,但係整體來講唔會太鹹同埋辣嘅程度容易接受🌶,值得推介火鍋任食火鍋嘅湯底已經有六種選擇,超級多元化,好似有新鮮蕃茄湯🍅、飄香沙嗲湯、四川麻辣湯、同埋黑蒜蓉豬骨湯等等🍗,而多種唔同嘅矜貴食材都有得任食,包括安格斯牛脊骨🥩、黑毛豬同埋唔同嘅海鮮🦞,性價比極高得來又好食😋甜品、糖水、雪糕任食 除咗唔同嘅火鍋配料同埋多種熟悉可以任食之外,啤酒🍻、汽水、各種飲品、滋潤中式糖水、特色西式甜品🍮同埋意大利雪糕都有得任食🍨,真係好正啊
羊腩煲任食🍲

麻辣雞煲任食🥘

火鍋任食
火鍋嘅湯底已經有六種選擇,超級多元化,

甜品糖水、雪糕任食
2021-11-23 582 浏览
天氣寒冷,一班朋友,想食麻辣雞煲,想打邊爐,又想飲啤酒🍻暖下身,鋒哥廚房就滿足到你。第一次食,試咗個BB辣。雞肉非常嫩滑,唔會過老,有冇雪味。雞煲調味濃郁,但又唔會過鹹。入面除咗洋蔥蓮藕,仲有鮑魚食完雞煲,仲有任食邊爐。我就叫咗個皮蛋芫荽煲,仲有任食安格斯牛頸脊同黑毛豬肉片,仲有唔同嘅丸同蔬菜任君選擇。雖然食物嘅種類唔係好多,但係員工服務良好,環境舒適。同一班朋友吹水飲酒敘舊,都未轉一個差嘅選擇。今次嘅人工消費, $200左右,坐咗一晚都值得嘅~

今次嘅人工消費, $200左右,坐咗一晚都值得嘅~
2021-11-22
2021-11-18 500 浏览
天氣開始轉冷🌬又到食羊腩煲,雞煲,火鍋既時間啦🐥辣辣地,熱熱地,又可以成班人聚埋一齊💕呢間餐廳有兩個與別不同嘅地方2️⃣鍾意食羊腩嘅朋友,可以先羊腩,後雞煲,火鍋湯底可以重新選擇 ,這樣湯底就不會變淡🍲一個價錢,三種享受💃🏻火鍋配料選擇好多,絕對不馬虎💁🏻‍♀️雞煲🐥辣度仼揀,雞肉嫩滑,仲好入味📌另外,仲會送海鮮🦞拼盤,豚肉片,肥牛,不停追加📌店內最特別既賣點係生啤仼飲,仲有成6款仼揀,仼飲唔嬲👏🏻Hoegaarden 愛爾蘭🇮🇪PaulanerEurphy’s1664Erdinger激安日本premium malts(黑啤/啤酒🍻)比較特別係Eurphy’s(黑啤)帶有甘甘地既味道,就算飲多兩杯,都唔會好苦🙅🏻‍♀️飲得多啤酒都可以飲老火湯同埋糖水🫕兩款都好足料🐽❣️同朋友聚會,又可以多一個選擇啦生啤自己玩,玩完又可以飲,飲完又可以食🍲店員服務仲好細心👍👍
天氣開始轉冷🌬
又到食羊腩煲,雞煲火鍋既時間啦🐥
辣辣地,熱熱地,又可以成班人聚埋一齊💕

呢間餐廳有兩個與別不同嘅地方2️⃣
鍾意食羊腩嘅朋友,可以先羊腩,後雞煲火鍋湯底可以重新選擇 ,這樣湯底就不會變淡🍲
一個價錢,三種享受💃🏻
火鍋配料選擇好多,絕對不馬虎💁🏻‍♀️
雞煲🐥辣度仼揀,雞肉嫩滑,仲好入味
📌另外,仲會送海鮮🦞拼盤,豚肉片,肥牛,不停追加📌

店內最特別既賣點係
生啤仼飲,仲有成6款仼揀,仼飲唔嬲👏🏻
Hoegaarden
愛爾蘭🇮🇪Paulaner
Eurphy’s
Erdinger
激安日本premium malts(黑啤/啤酒🍻)

比較特別係Eurphy’s(黑啤)
帶有甘甘地既味道,就算飲多兩杯,都唔會好苦🙅🏻‍♀️

飲得多啤酒都可以飲老火湯同埋糖水🫕
兩款都好足料🐽

❣️同朋友聚會,又可以多一個選擇啦
生啤自己玩,玩完又可以飲,飲完又可以食🍲
店員服務仲好細心👍👍

2021-09-11 1088 浏览
我們埋單後,要另外收費請大家小心不要埋單後攞飲品或食品他們在你以付費之前沒有提醒你的大家小心最後,我俾它們要求的$76,因拿了飲品最後我們俾了,免多事大家小心,小心

我們埋單後,要另外收費
請大家小心不要埋單後攞飲品或食品
他們在你以付費之前沒有提醒你的
大家小心
最後,我俾它們要求的$76,因拿了飲品
最後我們俾了,免多事
大家小心,小心
2021-09-10
2021-09-08 854 浏览
前後食過3次,啲相係我3個月前第一次去影嘅,但近月去咗2次,發現質素每況愈下,開始偷工減料,雞煲唔好話龍蝦,近日連小龍蝦都無埋。依家雞煲啲雞梅嘅,冰鮮雞未溶雪就煮就會咁。其他嘢食亦都越嚟越少,自助邊爐材料區好肉酸,2隻蝦放一碟,每次放得2碟喺枱,一人兩隻都無咁喇咁肉酸, 另外啲串燒燒得唔夠乾身,羊架全部都係肥肉仲要薄切。另外員工啲態度又係越來越差,落個單都無時間,呼呼喝喝咁。整體而言食物上唔好抱有任何期望,係得啤酒任砌幾好,但無相應美食配合係一個致命傷,經過琴晚嗰餐唔會再去食。

2021-09-07
2021-06-29 1624 浏览
放假緊係同屋企人去食好嘢 今晚來到元朗食好西 有雞煲有邊爐有串燒有海鮮有甜品只可以講一句要乜有乜 。最正就係雞煲同邊爐可以一齊 可以一路食雞煲 一路打邊爐 因為我哋五個人係統一時間有兩個煲喺枱 而且雞煲仲可以不斷加雞 😝😝火鍋湯底-麻辣湯同埋龍蝦海鮮湯 麻而不嗆 絕對入到口 ,蕃茄龍蝦湯有成隻波士頓龍蝦 再加大量嘅蕃茄薯仔😍😍 用嚟淥海鮮真係好正而且每人+30仲有串燒任食。有羊架同埋生蠔已經完勝 ,最後仲有movenpick任食🥰 週末係愉快既
放假緊係同屋企人去食好嘢 今晚來到元朗食好西 有雞煲
有邊爐
有串燒
有海鮮
甜品
只可以講一句要乜有乜 。

週末係愉快既
2021-06-27