2023-02-11 16 浏览
在旺角新寶戲院睇完戲,見到旁邊有間拉麵店。簡約日系裝修,和式風格。店員好友善,餐廳以拉麵為主,少量日式小食~選了最受歡迎的多肉拉麵!!☁️肉愛食者拉麵 $120拉麵湯底可以揀濃湯或者清湯,選了濃湯。湯底是嚴選西班牙產地的優質豚骨配合天然食材超過12小時熬制而成,結合了秘製醬油的濃厚豚骨白湯!!湯底好濃郁帶黏,比較傑身~叉燒超多!!係西班牙梅肉~好足料◔.̮◔✧肉片鋪滿碗邊,一上枱時都好震撼!! 碗裡面都有角切叉燒粒,肉食愛好者感到好幸福!食落肉味濃郁,脂肪比例分佈均勻,入口不會覺得好heavy~每一啖都好享受ॱଳॱ溏心蛋係優質日本蛋,呈橙紅色流心狀態,色澤漂亮!!☁️柚子汽水 $24個樽好靚!!有富士山圖案飲落好清新柚子梳打味~

☁️肉愛食者拉麵 $120

溏心蛋係優質日本蛋,呈橙紅色流心狀態,色澤漂亮!!

☁️柚子汽水 $24
個樽好靚!!有富士山圖案
飲落好清新柚子梳打味~
  • 肉愛食者拉麵
2023-02-09 18 浏览
僕之拉麵🍜旺角豉油街74號地舖這次去了一間高質的拉麵店,環境舒適,小食選擇多,有驚喜。😉👍🏻特選拉麵 (濃湯)配料有叉燒1.5倍、炙叉燒、紫菜、蔥、味筍、味付雞蛋。濃湯湯底餚制得非常好,香濃的豬骨湯底,真材實料,沒有味精,不油膩,我和老友把湯底喝光了🤤。叉燒入口即溶、肉質鮮嫩、保留新鮮的肉味。炙叉燒用了五花腩肉,肉質層次分明,整件一起吃,上層香滑,下層煙韌。味付雞蛋處理得很好,鹹度適中、蛋味濃郁。其他配料好新鮮,必食。😍🤘🏻人氣拉麵 (濃湯)配料有叉燒、紫菜、粟米、蔥、味筍、味付雞蛋,和特選拉麵一様,正常份量🤣。炸雞即叫即炸,外層香脆,雞肉鮮嫩,加了檸檬汁和沙律醬,味道更佳。😁炸章魚丸上層加了木魚和紫菜,適量醬汁,章魚丸外脆內軟,章魚肉口感煙韌。😚僕之拉麵🍜真心正,食物質素好,回頭率高。🤘🏻😎
僕之拉麵🍜
旺角豉油街74號地舖

特選拉麵 (濃湯)

人氣拉麵 (濃湯)

炸雞

炸章魚丸

僕之拉麵🍜真心正,食物質素好,回頭率高。🤘🏻😎
2023-02-09
旺角真係開左好多間拉麵鋪🫡身為拉麵狂人既我點可以唔試下店內裝修好有日本🇯🇵風味🥰呢間拉麵店既配料勁多肉 好吸引🤩去到都要等位 大約等10-15分鐘就入得去了🫶🏻.叫左兩碗拉麵 湯底一啲都唔油膩😆肉既份量俾一般拉麵多☺️叉燒大大份 薄得黎又帶點脂肪 好有肉香~.特選餐清湯 $135叉燒餐濃湯 $95炸章魚 $30剛炸起既章魚非常酥脆 章魚鬚十分彈牙爽口配埋蛋黃醬 酸酸甜甜更入味🥳期間限定- 蟹肉忌廉餅 $36非常特別既小食 裏面滿滿既蟹肉 炸粉一啲都唔厚~配埋軟滑忌廉 口感一流!
旺角真係開左好多間拉麵鋪🫡
身為拉麵狂人既我點可以唔試下
店內裝修好有日本🇯🇵風味🥰
呢間拉麵店既配料勁多肉 好吸引🤩
去到都要等位 大約等10-15分鐘就入得去了🫶🏻
叫左兩碗拉麵 湯底一啲都唔油膩😆
肉既份量俾一般拉麵多☺️
叉燒大大份 薄得黎又帶點脂肪 好有肉香~
特選餐清湯 $135

叉燒餐濃湯 $95

炸章魚 $30
剛炸起既章魚非常酥脆 章魚鬚十分彈牙爽口
配埋蛋黃醬 酸酸甜甜更入味🥳

期間限定- 蟹肉忌廉餅 $36
非常特別既小食 裏面滿滿既蟹肉
炸粉一啲都唔厚~
配埋軟滑忌廉 口感一流!
2023-02-09 89 浏览
望落個門面唔錯就一心諗住試吓。當時夜晚8點幾,我同個friend想試嘅款式同味道都已經無晒,所以就唯有叫咗個豚骨清湯(鹽味)嘅叉燒拉麵。職員帶我哋去嘅位,連張枱都未抹,仲係好油,想斟杯水飲吓嗰個壺又係吉嘅,隔離枱個壺都係無水,都唔緊要,諗住因為忙所以一時唔記得啫。碗拉麵嘅嚟到,個賣相普通啦,點知食嗰吓真係「虎」出嚟,豚骨湯?史雲生清雞湯嚟㗎喎,個湯底完全唔得囉......啲麵食落嘅味簡直係我去街市2、3蚊買個返嚟嘅麵底。嗱好老實講,出街食嘢係貴架啦個個都明,但都唔係俾啲咁嘅質素人食掛?連味千都好味過呢間嘢咁大家諗吓係咪值得去幫襯。要喺香港食好嘅拉麵有好多選擇,但呢間就一定唔會係!

叉燒拉麵
2023-02-09 45 浏览
原本想食另一間拉麵, 但遲咗就轉戰同區拉麵店, 見呢間係佐敦都有分店, 深信差極有限, 點知中伏, 後來朋友都笑說別名係伏之拉麵先講食物, 當日冇哂最特別嘅款式, 一場嚟到只好叫2碗普通拉麵, 揀咗鹽味湯底但好淡, 拉麵唔計湯底另一個重要項目就係溫度, 可惜第一啖已經係凍, 唔服氣再試一啖正中心嘅麵都只係微溫, 然後見到隔離枱木板寫 - 在這世間裡 我們唯一做不到的事 就係令你失望, 但真係要講句好失望服務都係用餐體驗重要一環, 我地坐位杯同水都冇哂, 到落單先講5款拉麵得返3款, 完全冇炸物, 忍唔住問店員點解咁多野冇都係坐低嘅時候講, 淨係回應我好忙唔得閒講, 之後後期入座食客都係落單先知咩都冇, 非常無奈; 然後比我地明顯遲落單嘅拉麵都到齊, 只差我地雖然門口有細字條寫冇A, B款,  但我點會知係咩, 整體都不如其他評論般

午餐
2023-02-09 14 浏览
真係食過番尋味,今次已經係第2次幫襯啦! 呢間位於旺角嘅僕之拉麵嘅叉燒真係好多好震撼‼️。 肉愛食者拉麵絕對係必點之選,鍾意食叉燒嘅朋友見到碗麵一定會眼前一亮😍,啲叉燒係平時嘅3️⃣倍份量,鋪滿晒成隻碗邊,叉燒軟稔,配埋香葱,味筍 ,味付雞蛋,成碗拉麵都好吸引。豬骨湯底濃香,拉麵Q彈。 我今次試咗個特選拉麵🍜,叉燒有1.5倍份量🐖🐖,有炙叉燒同紫菜,其他配菜葱,味筍 ,味付雞蛋都係同肉愛食者拉麵一樣,個炙叉燒有微微焦燶,充滿油脂香,豐厚滿足。個溏心蛋黃呈橙紅色,流心效果值得一讚👍。 炸章魚呈金黃色🐙,粉唔算厚,香脆十足,章魚爽口彈牙。

真係食過番尋味,今次已經係第2次幫襯啦!

呢間位於旺角嘅僕之拉麵嘅叉燒真係好多好震撼‼️。

炸章魚呈金黃色🐙,粉唔算厚,香脆十足,章魚爽口彈牙。
2023-01-19
🔸 特選拉麺(Special Ramen) 💲1️⃣3️⃣5️⃣叉焼1.5倍+炙叉焼 +紫菜2枚+葱+味筍+味付鶏蛋💁🏻‍♀️我揀咗豚骨清湯(アッサリスープ)鹽味🧂!大家睇吓第一幅圖就會知道,嗰塊炙燒叉燒究竟有幾大塊!🥩 第三幅圖會見到啲肉好有層次,分咗幾個layer,最鍾意食呢塊叉燒中間有少少冧身、好似豬軟骨個個味!除咗嗰塊叉燒好厚之外,其他普通叉燒更加升級左有1.5倍嘅份量咁多!見到咁多叉燒,我呢個日式拉麵叉燒紅控真係超級開心!完全冇嗌錯到!🔸 人気拉麺(Popular Ramen)💲9️⃣8️⃣叉燒+紫菜4枚+粟米 +葱 +味筍+味付鶏蛋💁🏻‍♀️我揀咗豚骨清湯(アッサリスープ)醬油味!朋友嗌咗呢一個拉麵,佢話醬油味濃啲,下次如果再嗌啲嘅話應該會想食返鹽味!😂😂😂 我第一眼淨係見到佢碗拉麵湯就見到有好多嘅粟米粒。佢話其實呢碗都算夠食嘅,因為佢本身比較細食,所以普通叉燒嘅正常份量,佢已經覺得夠滿足!佢話覺得日本味筍好爽好好食,所以好似有額外再加一啲味筍。🔸柚子梳打 💲2️⃣4️⃣朋友嗰支梳打係柚子味道,非常清爽!🍊🍊🍊🍊🍊 個樽超級靚,佢話要攞返屋企收藏喎!😂🔸桃梳打 💲2️⃣4️⃣個樽都係超級超級靚,粉紅色勁少女!不過
叉焼1.5倍+炙叉焼 +紫菜2枚+葱+味筍+味付鶏蛋

💁🏻‍♀️我揀咗豚骨清湯(アッサリスープ)鹽味🧂!

大家睇吓第一幅圖就會知道,嗰塊炙燒叉燒究竟有幾大塊!🥩

控真係超級開心!完全冇嗌錯到!

🔸 人気拉麺(Popular Ramen)💲9️⃣8️⃣
叉燒+紫菜4枚+粟米 +葱 +味筍+味付鶏蛋

💁🏻‍♀️我揀咗豚骨清湯(アッサリスープ)醬油味!

🔸柚子梳打 💲2️⃣4️⃣

🔸桃梳打 💲2️⃣4️⃣

個樽都係超級超級靚,粉紅色勁少女!不過桃味就甜咗少少,我同朋友都唔係咁鍾意食甜野。🍑🍑🍑 好彩係有氣嘅,感覺唔會太漏,都OK 㗎,話晒個樽咁靚咩都抵返晒啦!🥰🥰🥰🥰
僕之拉麵今日中午去咗旺角食僕之拉麵,之前bookmark咗好耐,終於今日打波前去食,呢間拉麵店門口有一級,又要出動自己塊斜板,不過呢間拉麵店要L形入去先到座位,輪椅人士入去要小心,好考駕駛技術!😎1.肉愛食者拉麵$120(9/10)呢碗拉麵真係勁多叉燒,入面有8大片,角切叉燒都有接近20舊,仲有蔥、味筍同味付雞蛋,湯底可以揀豚骨濃湯或豚骨清湯,我就揀咗濃湯,店員話湯底係用幾十kg豬骨淆製,湯底十分濃郁,好傑身,拉麵麵條粗幼度適中,叉燒又唔難,油脂分佈均勻,味筍爽彈,味付雞蛋又滑,成碗拉麵性價比超高!2.牛肉可樂餅$36(9/10)呢個牛肉可樂餅有2件,甜甜地,幾好味!3.蟹肉忌廉可樂餅$36(9/10)呢個蟹肉可樂餅有2件,炸得啱啱好,食到有少少蟹肉,甜甜地,幾好味!4.炸雞4件$38(9/10)炸雞外皮炸超脆,肉質非常juicy,我就加咗七味粉,就好似食緊炸辣雞咁!😂😂😋5.炸章魚丸$30(7/10)一共有6粒炸章魚丸,炸粉多咗少少,每粒章魚丸都有一粒章魚粒,外脆內軟,加咗木魚絲同紫菜更好味!6.炸章魚$30(9/10)一碟有8舊,炸粉好薄,章魚炸到好爽口彈牙,完全唔韌,非常抵食!2
僕之拉麵

1.肉愛食者拉麵$120(9/10)

2.牛肉可樂餅$36(9/10)
呢個牛肉可樂餅有2件,甜甜地,幾好味!

3.蟹肉忌廉可樂餅$36(9/10)

4.炸雞4件$38(9/10)

5.炸章魚丸$30(7/10)

6.炸章魚$30(9/10)

2人總共價錢$290

個人口味總評分:8.66/10

@boku_no_ramen

地址:旺角豉油街74號地舖

#僕之拉麵 #拉麵 #香港美食 #旺角美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
  • 肉愛食者拉麵
  • 炸章魚
  • 炸雞
  • 蟹肉忌廉可樂餅
  • 牛肉可樂餅
2023-01-31 36 浏览
人日梗系想到慰勞下自己嗰胃新年天氣又凍,自己又想食拉麵,咁樣自自然然放工又順路咁揀左尼間來食。初初去到以為門面好大差啲搵唔到門口嘅裝潢設計有晒拉麵店嘅feel。可能系餐牌上寫住暫時售罄特濃湯底等特色湯底,所以店舖內唔系好多人。等嘅時間唔多就入左去。落單食嘢雖然叉燒系有啲失水準,但唔會影響份拉麵整體嘅質素由於唔系特濃湯底,食晒成碗麵同湯嘅份量啱啱好夠八成飽。🐙🐙🐙食落口感酥脆,啲章魚肉彈牙。掂啊。不過就系好熱氣,耐唔耐食一次好過癮。🥟🥟🥟炸餃子~~每次去拉麵舖都會叫餃子食。上檯後急不及待食左一隻焫親條脷。表皮酥脆,內餡飽滿,實屬難得。整體嘅用餐體驗中上。如果有機會都會試下間舖嘅特濃湯底同大大份叉燒set。
人日梗系想到慰勞下自己嗰胃

初初去到以為門面好大差啲搵唔到

門口嘅裝潢設計有晒拉麵店嘅feel。

落單食嘢

Dset  叉燒清湯拉麵
雖然叉燒系有啲失水準,但唔會影響份拉麵整體嘅質素
由於唔系特濃湯底,食晒成碗麵同湯嘅份量啱啱好夠八成飽。

🐙🐙🐙
炸章魚
食落口感酥脆,啲章魚肉彈牙。掂啊。
不過就系好熱氣,耐唔耐食一次好過癮。

🥟🥟🥟
炸餃子
。表皮酥脆,內餡飽滿,實屬難得。

整體嘅用餐體驗中上。
如果有機會都會試下間舖嘅特濃湯底同大大份叉燒set。
2023-01-28
炸章魚
炸餃子
  • 叉燒拉麵
2023-01-30 20 浏览
🍽 僕之拉麵 (Boku no ramen) 📍地址: 旺角豉油街74號地舖今日行過旺角,見到平時人來人往的小店好似唔多人,剛好我又想吃拉麵,就打算去看看有沒有剩餘坐位,幸運的是入面有位之餘還比較多位,可以自己選坐「卡位」定其他廂座。餐廳採用當代日式裝修風,而用心程度由門面開始可見一斑。入面的裝飾擺設同服務令人彷彿去到一個日本奢華的地方用餐。另外,餐廳亦有廁所提供。👉🏻特選拉麵 Special Ramen 🍜 $135一坐底就見到當眼處有個「新假期必吃食店大獎2020必吃日式拉麵」大奬,就即選了特選拉麵。2條超長1.5倍叉燒選用西班牙豬胛肉😍,肥肥地大大塊,聞落有少少炙燒過既香味,油香分佈平均,十分可口。蔥及味荀新鮮爽口。選了清湯湯底,不過都比想像中咸。如果覺得不夠味,每張枱都有七味粉等調味料。👉🏻肉愛食者拉麵 Meat lover Ramen🍜 $120作為一個食肉獸,當然要試下這個肉愛食者拉麵。6大片3倍大細的角切叉燒一個碗都差點不夠放,聽聞是以日本調味料醃足3小時,超正。拉麵軟硬度適中🍜,較幼身,一食食到唔想停。同樣選了清湯湯底,有香濃既豬骨味。👉🏻炸餃子🥟4個 Fried
🍽 僕之拉麵 (Boku no ramen)

📍地址: 旺角豉油街74號地舖

👉🏻特選拉麵 Special Ramen 🍜 $135

👉🏻炸餃子🥟4個 Fried Dumplings $30
脆卜卜,份量較小,餃子較細粒,不怕熱的話,基本上可以一口食一粒,不過都好食。

👉🏻炸章魚🐙 Fried Tako $30
在香港好稀有的炸章魚,在炸章魚燒同炸章魚中選了炸章魚。份量不少,每粒好像骰子般大小,不會太煙韌,配上沙律醬/蛋黃醬,勁好食,下次可以再試。

好味指數: 3.4/5
性價比: 3.5/5
環境: 3.8/5
2023-01-28 13 浏览
有日經過就想入去食🤭🤭肉愛食者拉麵$120一看到拉麵的豚肉量真的多到驚人,完全就是肉食愛好者的最佳選擇另外還有角切叉燒,能食到陣陣燒過的焦香味奶白色的湯底也濃郁誘人,麵條口感彈牙,食完唔會有口渴感人氣拉麵$98配菜包括叉燒、紫菜、粟、蔥、味筍、溏心蛋,十分豐富,最適合選擇困難症患者紫菜保持香脆的口感,與拉麵搭配起來很不錯溏心蛋也做得十分出色!蟹肉忌廉可樂餅 $38?有點記不清楚…聽說是期間限定menu,於是決定試一試結果意外好味,裡面的薯蓉十分creamy而且真的能看到一絲絲的蟹肉,證明真材實料炸章魚$30上菜時還冒著熱氣,可見是即點即炸章魚好彈牙,材料新鮮同埋炸得好香,個皮唔會好厚桃梳打$24桃味好濃郁,完全唔係嗰啲藥水味梳打氣泡都好夠,飲落好爽唯一缺點就係太細支唔夠飲哈哈日式裝修好有feel,似係去左日本咁入黎同埋離開既時候職員都會用日文打招呼,十分親切走既時候見到門口都有唔少人排隊,建議盡量避開用餐高峰期
有日經過就想入去食🤭🤭

肉愛食者拉麵$120
另外還有角切叉燒,能食到陣陣燒過的焦香味
奶白色的湯底也濃郁誘人,麵條口感彈牙,食完唔會有口渴感

人氣拉麵$98
紫菜保持香脆的口感,與拉麵搭配起來很不錯
溏心蛋也做得十分出色!

蟹肉忌廉可樂餅 $38?有點記不清楚…
聽說是期間限定menu,於是決定試一試
結果意外好味,裡面的薯蓉十分creamy
而且真的能看到一絲絲的蟹肉,證明真材實料

炸章魚$30
上菜時還冒著熱氣,可見是即點即炸
章魚好彈牙,材料新鮮
同埋炸得好香,個皮唔會好厚

桃梳打$24
桃味好濃郁,完全唔係嗰啲藥水味
梳打氣泡都好夠,飲落好爽
唯一缺點就係太細支唔夠飲哈哈

日式裝修好有feel,似係去左日本咁
入黎同埋離開既時候職員都會用日文打招呼,十分親切
走既時候見到門口都有唔少人排隊,建議盡量避開用餐高峰期
2023-01-27 25 浏览
新年去拜哂年 終於有時間出去搵食🤭 去旺角行吓街順便搵食 OpenRice見到呢間拉麵店🍜開咗好似唔係好耐 不過都幾多好評 就去試吓lunch🍴肉愛食者拉麵 $120 👉🏻 有三倍叉燒嘅份量,重有角切叉燒,叉燒輕輕火炙過,更加香口。湯底要左濃厚豚骨白湯,假如要清湯豚骨 就可以揀醬油或鹽味湯底。基本拉麵 $78 👉🏻 有2片好大片既叉燒,都係要咗濃口豚骨白湯 個人比較重口味🤣 湯底有小小黏黏哋,真係濃 但完全唔會咸👍🏻👍🏻小食叫咗炸章魚🐙同章魚小丸子 各$30 👉🏻 佢嘅小食全部都係即叫即整 上枱嘅時候熱辣辣,好食👍🏻食拉麵梗係要飲日本飲品,要左🍑桃梳打 $24 同 🍵烏龍茶 $18餐廳仲有一款期間限定拉麵係🦐拉麵,我哋一路食嘅時候聞到好香濃嘅蝦湯味🦐🦐🦐 勁香~ 下次要試吓😋 Btw餐廳無加一 食物都唔錯,店員好好禮貌 可以有下次👍🏻👍🏻

2023-01-26
2023-01-27 76 浏览
午餐時間,喺旺角突然想食拉麵,經過門口見無食過呢間於是入去試下,一試難忘,以後都一定唔會再食呢間! 入到去,坐底佢都係寫紙落單,當時鋪頭入面係唔算好多人,諗住叫兩個最豪華嘅麵試下實力,另外佢推緊可樂餅,諗住都叫一份支持下。 寫好晒之後落單佢就話:「你叫嘅野全部都無」我就問佢:「你咁多野無我地坐低嘅時候你唔講聲嘅?」佢嘅回答係:「我好忙,唔得閒講」然後轉頭隔離枱落單,亦係落單先知咩都無。 (不過公平啲,走嘅時候發現其實佢門口有張好細張嘅手寫紙有寫住有啲野係無,只係入去嘅時候完全睇唔到)其實果下已經想起身走,不過真係餓,算喇,叫左「人氣拉麵」(加芽菜)同「基本拉麵」試下。 我地隔離兩枱都係遲過我地落單,佢地兩枱都係先過我地上菜,同埋呢兩碗嘅質素,應該係我近年食過最低之一,上枱嘅時候已經係唔熱,叫左鹽味湯底但係湯係無味亦無質感,叉燒係薄到好似 打邊爐啲肉咁,最癲係係佢隻匙羹,係完全「畢」唔到野嘅,最後成碗食剩啲粟米根本係食唔到,最好食係枱面可以畀你加嘅蒜蓉,成件事係好伏。仲要佢坐位度有塊板寫住「我們唯一做不到的事,就係令你失望」,呢種 Roland式金句 嘅標語,無Roland級嘅實力

寫好晒之後落單佢就話:「你叫嘅野全部都無」
我就問佢:「你咁多野無我地坐低嘅時候你唔講聲嘅?」
佢嘅回答係:「我好忙,唔得閒講」
然後轉頭隔離枱落單,亦係落單先知咩都無。

基本拉麵

仲要佢坐位度有塊板寫住「我們唯一做不到的事,就係令你失望」,呢種 Roland式金句 嘅標語,無Roland級嘅實力backup住,實在係尷尬到不能。

午餐
2023-01-22 32 浏览
𝒥𝒶𝓅𝒶𝓃𝑒𝓈𝑒 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝑀𝑜𝓃𝑔 𝒦𝑜𝓀旺角豉油街有好多食肆,見呢間拉麵店門面都幾有日本感覺,仲有個牌寫住【在這世間裡,我們唯 一做不到的事就係令你失望】,哈哈幾搞笑,即管試下。裡面的格局果然好似日本的拉麵店,拉麵 只專注做幾款,每個位有冰水自己斟,枱底有掛鈎掛手袋,感覺係可以一個人放工黎食的好地方☺️🌟特選拉麵 𝗦𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹 𝗥𝗮𝗺𝗲𝗻 ($𝟭𝟯𝟱)我揀左豚骨濃湯,一大條火炙叉燒好邪惡不過真係好肥美好滿足,而且火炙過特別香 🌟人氣拉麵 𝗣𝗼𝗽𝘂𝗹𝗮𝗿 𝗥𝗮𝗺𝗲𝗻 ($𝟵𝟴)朋友鍾意清淡少少,所以揀左清湯、味薄,果然好啱口味,有4大塊紫菜、3塊叉燒、粟 米、筍、一隻溏心蛋,好豐富,難怪係人氣拉麵 🌟牛肉可樂餅 𝗥𝘂𝗻𝗱𝗲𝗿𝘃𝗹𝗲𝗲𝘀𝗸𝗿𝗼𝗸𝗲𝘁 ($𝟯𝟲)本身想叫蟹肉忌廉可樂餅不過賣晒,所以叫左比較傳統的牛肉可樂餅,熱辣辣,外脆內軟,裡面係滿滿的薯蓉同牛肉粒 🌟章魚小丸子 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗧𝗮𝗸𝗼𝘆𝗮𝗸𝗶 ($𝟯𝟬)總共6粒,食到粒粒章魚肉,配埋蛋黃醬、紫菜、木魚、燒汁,好有日本風味😁📍僕之拉麵𝐛𝐨𝐤𝐮 𝐧𝐨 𝐫𝐚𝐦𝐞𝐧旺角豉油街74號地舖

🌟特選拉麵 𝗦𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹 𝗥𝗮𝗺𝗲𝗻 ($𝟭𝟯𝟱)

🌟人氣拉麵 𝗣𝗼𝗽𝘂𝗹𝗮𝗿 𝗥𝗮𝗺𝗲𝗻 ($𝟵𝟴)

🌟章魚小丸子 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗧𝗮𝗸𝗼𝘆𝗮𝗸𝗶 ($𝟯𝟬)

📍僕之拉麵𝐛𝐨𝐤𝐮 𝐧𝐨 𝐫𝐚𝐦𝐞𝐧
旺角豉油街74號地舖
2023-01-20 60 浏览
基本拉麵真係好基本,鹽味湯一般般,食落覺得麵ok,料都ok,係湯差左啲。可能係我口味要求比較濃味,所以對呢碗拉麵評價較低人氣拉麵多左半隻蛋,同多左幾塊紫菜,其他同基本拉麵一樣,醬油湯冇乜特別,都係覺得味淡左。可惜,濃湯賣哂(8點幾就sold out 🥲🥲🥲 )可能濃湯會好味好多。另外我覺得麵既份量比較小,可能係我大食啦,但係一碗拉麵,我食完覺得好似食左半個麵咁🤔🤔🤔🤔有機會要再試一下,不過,呢個價錢,其實我覺得唔多抵食。

有機會要再試一下,不過,呢個價錢,其實我覺得唔多抵食。
2022-12-29