2022-08-25 27 浏览
呢間位於旺角嘅人氣拉麵店✨,已經食過幾次,每次嚟到我都會叫呢碗🍜特選拉麵最鍾意食佢嘅長長炙叉燒,燒到油脂滿滿又超香😍湯底我揀咗豚骨清湯塩味,清清地冇咁膩,帶有淡淡嘅豬骨香,另外一片片嘅叉燒肥瘦適中,入口軟腍,配料有蔥、一粒溏心蛋同味筍🍜基本拉麵阿囝就叫咗呢款🍜湯底揀咗豚骨濃湯,真係好濃郁,拉麵幼身彈牙非常掛湯,溏心蛋橙紅蛋黃好流心炸餃子🥟炸得香脆,餡料滿滿,有豬肉同椰菜桃🍑|蜜瓜梳打兩款梳打都好好飲,味道好香,又夠氣
呢間位於旺角嘅人氣拉麵店✨,
已經食過幾次,每次嚟到我都會叫呢碗

🍜特選拉麵

🍜基本拉麵

炸餃子🥟
炸得香脆,餡料滿滿,有豬肉同椰菜

桃🍑|蜜瓜梳打
兩款梳打都好好飲,味道好香,又夠氣

2022-08-25 20 浏览
旺角人氣拉麵店🍜位於豉油街位置相當方便 東瀛風門面甚具特色 木系裝潢感覺乾淨企理每款拉麵都相當吸引仲免收加一費肉愛食者拉麵 $120叉燒3 倍圍滿碗邊 偏薄而且肥瘦適中仲有粒粒角切叉燒 份量十足!配料有葱、味荀、味付雞蛋喜歡重口味必選豬骨濃湯 湯底比較稠濃 使麵條更加掛湯真係肉量多過麵 食肉獸必點!👍🏻人氣拉麵 $98有4 大塊紫菜 喜歡食紫菜嘅朋友就啱晒啦!尼款拉麵比較素一點 仲有大量粟米😍一樣有叉燒、葱、味荀、味付雞蛋選擇秘制醬油味清湯 更有日本拉麵傳統風味👍🏻炸雞4件 $38好夠熱焫焫 皮脆肉滑 唔錯嘅小食桃梳打 / 蜜瓜梳打 $24尼款枝裝梳打果味好清新 唔太甜幾好飲
旺角人氣拉麵店🍜
位於豉油街位置相當方便
東瀛風門面甚具特色 木系裝潢感覺乾淨企理
每款拉麵都相當吸引
仲免收加一費

肉愛食者拉麵 $120
叉燒3 倍圍滿碗邊 偏薄而且肥瘦適中
仲有粒粒角切叉燒 份量十足!
配料有葱、味荀、味付雞蛋
喜歡重口味必選豬骨濃湯
湯底比較稠濃 使麵條更加掛湯
真係肉量多過麵 食肉獸必點!👍🏻

人氣拉麵 $98
有4 大塊紫菜 喜歡食紫菜嘅朋友就啱晒啦!
尼款拉麵比較素一點 仲有大量粟米😍
一樣有叉燒、葱、味荀、味付雞蛋
選擇秘制醬油味清湯 更有日本拉麵傳統風味👍🏻

炸雞4件 $38
好夠熱焫焫 皮脆肉滑 唔錯嘅小食

桃梳打 / 蜜瓜梳打 $24
尼款枝裝梳打果味好清新 唔太甜幾好飲

今次嚟到位於旺角嘅僕之拉麵 位於旺角街頭 入面座位主要以二人枱或者四人枱為主 點餐方面每人一張點餐紙 選擇自己拉麵嘅配搭 除咗揀拉麵之外 仲可以另外有加黑蒜油和蝦油嘅選擇😚————————————————❶ 特選拉麵 $135叉燒1.5倍| 炙叉燒| 紫菜| 蔥| 筍| 雞蛋選擇咗清湯原味 嚴選西班牙產地的優質豚骨配合天然食材長時間慢火熱製清湯湯底結合秘製醬油而成 麵條偏幼 叉燒偏向乾身 而炙叉燒相對上比較出色 經過火炙後油脂香爆出 如果有再多啲咁就會更加滿足😚❷ 叉燒拉麵 $98叉燒2倍| | 蔥| 筍| 雞蛋選擇濃湯原味 係嚴選西班牙產地的優質豚骨配合天然食材煮沸超過1小時熱製而成 結合了秘製醬油常來了豐富的濃厚豚骨白湯,喺店舖人氣之選 叉燒兩倍都已經好滿足😚❸ 炸章魚 $30炸章魚不過不失 配上沙律醬同埋檸檬 份量大約有八至十嚿 不過炸皮有時會脫落 而且唔算話特別香脆————————————————推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑| 6/10環境指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10服務指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10好食指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑| 5/10性價比指

————————————————

服務指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10
好食指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑| 5/10
性價比指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑| 5/10
回訪指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑| 5/10
🔺 僕之拉麵 (旺角)🔻特選拉麵($135)入面有叉燒,炙叉燒,紫菜,蔥,味筍,味付雞蛋,我自己額外追加阻粟米($12)。湯底揀阻豚骨濃湯,佢麵條軟硬度同埋湯底濃淡度都有得比你揀~呢到湯底夠熱,味道岩岩好唔會飲完好口渴,麵條幼身偏滑口感,每款餸都唔錯,味付雞蛋流心同埋夠入味,叉燒片好嫩易入口,炙叉燒經燒過帶出油脂香肥瘦相隔,整體都好唔錯~🔻炸章魚($30)必嗌小食❗️章魚唔會好un咬唔到,食落好彈牙,炸到外面好脆又唔會油淋淋,加埋檸檬汁同沙律醬食好開胃又香口,食唔停口~
🔺 僕之拉麵 (旺角)

🔻特選拉麵($135)

🔻炸章魚($30)
  • 炸章魚
2022-08-22 16 浏览
豉油街成條街都係食店,其中有間一睇門面就知道日本味濃,就係呢間拉麵店,一入去就見到有靚靚既佈置,整體感覺舒適。 👧🏻人氣拉麵 $98因為想食拉麵但又怕會好油膩,所以揀左豚骨清湯既鹽味,所以湯底味道淡淡地,亦唔會超濃厚,有成4塊紫菜,仲有一堆粟米, 👧🏻叉燒拉麵 $98而朋友就試左豚骨濃湯既拉麵,真成件事唔同左,湯底好濃稠,同清湯既稀杰程度唔一樣, 我都偷左佢幾啖湯,呢款有2倍叉燒,叉燒厚度岩岩好,易入口! 👧🏻炸章魚丸 $30有6粒,附上沙律醬,表面脆脆地,幾好食~ 另外見到隔離枱叫左成碗蝦既拉麵,除左個樣好吸引,仲要超香,下次再黎都要試下先!!
豉油街成條街都係食店,
其中有間一睇門面就知道日本味濃,
就係呢間拉麵店,一入去就見到有靚靚既佈置,
整體感覺舒適。

👧🏻人氣拉麵 $98
因為想食拉麵但又怕會好油膩,所以揀左豚骨清湯既鹽味,
所以湯底味道淡淡地,亦唔會超濃厚,
有成4塊紫菜,仲有一堆粟米,

👧🏻叉燒拉麵 $98
而朋友就試左豚骨濃湯既拉麵,真成件事唔同左,
湯底好濃稠,同清湯既稀杰程度唔一樣,
我都偷左佢幾啖湯,呢款有2倍叉燒,
叉燒厚度岩岩好,易入口!

👧🏻炸章魚丸 $30
有6粒,附上沙律醬,
表面脆脆地,幾好食~

另外見到隔離枱叫左成碗蝦既拉麵,
除左個樣好吸引,仲要超香,
下次再黎都要試下先!!
2022-08-20 17 浏览
有日係旺角做完野 一個人食晚飯就決定簡簡單單去食碗拉麵 入到店內一行bar枱 岩晒自己一個人食👏🏻👏🏻👏🏻坐底已經聞到成間店有濃濃豬骨湯味 我揀左豬骨濃湯叉燒拉麵 因為唔算係食肉獸 所以冇揀增量叉燒 揀左人氣拉麵 濃湯底 我去時7點幾 已聽到店員同入黎既客人話冇晒清湯 唔通清湯真係咁正🤩🤩🤩下次要再試 好耐冇食過拉麵啦 一黎到飲啖湯先 好濃郁既豬骨湯 係有dd杰身 麵條煮到岩岩好 唔太硬又唔太淋 挺身既麵條好掛湯汁👍🏻👍🏻👍🏻叉燒完全冇肥 薄薄一片 食落軟熟 👏🏻👏🏻👏🏻好多拉麵店都得半隻蛋 呢間有一隻 仲要係勁流心既蛋🤩🤩🤩

坐底已經聞到成間店有濃濃豬骨湯味

2022-08-19 23 浏览
放工返屋企前速食拉麵,估唔到咁多人,好似日本宵夜時段食拉麵咁😂,人氣好高!叫左特選拉麵同小食特選拉麵特別之處就係多左條非一般既叉燒!係炙伊比利亞叉燒!單點都要$40😂。條叉燒好長,比一般叉燒厚,中間夾住一層脂肪,好正!另外仲加左$18配蟹棒,本身以為係平時食開個D,點知勁大條,仲要打孖黎😂,超值!湯底比較杰令拉麵好易索到D汁,唔錯!另外仲order左炸雞同炸章魚,熱辣辣食,吱左檸檬汁食唔會覺得好油膩!半個鐘唔使食完😂。快靚正!

叫左特選拉麵同小食

另外仲order左炸雞同炸章魚,熱辣辣食,吱左
檸檬汁食唔會覺得好油膩!

半個鐘唔使食完😂。快靚正!

• 特選拉麵
2022-08-16 20 浏览
成日係ig 比碗佈滿肉嘅拉麵吸引~今次經過終於忍唔住去食!肉愛食者拉麵啲叉燒真係勁多😂多到食肉都飽佢有薄切叉燒之外仲有角切叉燒 加埋葱、味荀、味付雞蛋叉燒唔會太肥太瘦同埋好難咬(///▽///)食完超滿足!另一碗叫咗特選拉麵最唔同嘅就係有一塊伊比利亞豬嘅特選叉燒 勁長勁大條(唔係講奇怪嘢(・・;))會比較肥美啲~但係唔會話過肥!而且炭燒之後更加香氣十足!正!我地都叫咗豬骨濃湯 湯底真係稠身的(///▽///)而且麵條都幾掛湯~而且都唔會太淋太硬!整體都幾滿意(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
成日係ig 比碗佈滿肉嘅拉麵吸引~今次經過終於忍唔住去食!

啲叉燒真係勁多😂多到食肉都飽
佢有薄切叉燒之外仲有角切叉燒 加埋葱、味荀、味付雞蛋
叉燒唔會太肥太瘦同埋好難咬(///▽///)食完超滿足!

另一碗叫咗特選拉麵

2022-08-16 21 浏览
僕之拉麵 (旺角)經常都會見到人地介紹呢間拉麵之前食過期間限定既海老愛食者拉麵今次就試下最IGable既叉烧拉麺好彩我地都早到 平日6點半左右已經坐滿晒人如果唔想等就早少少黎🌟肉愛食者拉麵 (Meat Lover Ramen) 🍜$ 120叉烧3倍+角切叉烧+葱+味筍+味付鷄蛋好啱打卡既一款 見到都好多人嗌碗邊圍滿晒叉燒 叉燒唔算太厚 但份量都十分足中間仲有啲角切叉烧 火炙過表面更香食肉獸可以試下 叉燒就多過拉麵😆 🌟叉烧拉麵 (Chashu Ramen)🍜 $98叉烧2倍+葱+味筍+味付鷄蛋呢款同肉愛食者拉麵差唔多叉烧份量就少啲 不過對我黎講已經好夠兩碗都揀咗濃湯 湯底好濃郁同偏杰身拉麵都幾掛汁🌟炸章魚🐙 $30🌟牛肉可樂餅 🥩$36除咗拉麵之外 都仲有幾款小食炸章魚份量唔多 唔算太特別牛肉可樂餅一份兩件 外面香脆 幾好食📍僕之拉麵 (旺角)旺角豉油街74號地舖
僕之拉麵 (旺角)

經常都會見到人地介紹呢間拉麵

🌟牛肉可樂餅 🥩$36
除咗拉麵之外 都仲有幾款小食
炸章魚份量唔多 唔算太特別
牛肉可樂餅一份兩件 外面香脆 幾好食

📍僕之拉麵 (旺角)
旺角豉油街74號地舖
2022-08-13 459 浏览
好耐都冇去日本🥲掛住拉麵上網周圍搵地方食拉麵嗰陣俾呢碗好多叉燒拉麵嘅吸引咗🤤(無論係中式叉燒、西式叉燒、日式叉燒我都好鍾意食😂)啱啱下晝三點幾呢個時間雖然唔係好大間,但係感覺舒服😌湯底可以揀豬骨濃湯或者鹽味 醬油味清湯叫咗兩碗拉麵同埋一個小食我哋冇特別揀麵嘅軟硬程度先生叫咗特選拉麵🍜 醬油味清湯有1.5倍叉燒同配左一塊伊比利亞豬嘅特選叉燒好明顯食得出同其他叉燒有唔同級數嘅分別肥瘦適中而且又香十足炭燒之後更加加強左個風味❤️肉愛食者拉麵豬骨濃湯坦白講😂見到嗰一刻想即刻打咗卡先😂有陣時食拉麵都好怕啲餸得好少好孤寒咁樣呢碗麵就分量十足❤️滿滿的叉燒分別有兩款叉燒 😊有叉燒片同叉燒粒坊間好少有兩款唔同口感嘅叉燒對於食肉獸來講超滿足😋蟹肉忌廉可樂餅見到期間限定,本身諗住小食冇乜驚喜點知又OK喎!炸醬唔厚,而且熱辣辣脆卜卜,入便忌廉同埋蟹肉嘅比例亦都啱啱好😊食落去唔會覺得「介」口 😌總括嚟講我覺得性價比算唔錯!而且拉麵嘅軟硬度嘢啱啱好,啖湯飲落去嘅唔會過鹹,食完之後亦唔覺得好頸渴👍🏻*另外讚一讚佢個蒜泥😌啱晒鍾意點一點蒜蓉食麵嘅我😇
好耐都冇去日本🥲掛住拉麵
上網周圍搵地方食拉麵嗰陣
俾呢碗好多叉燒拉麵嘅吸引咗🤤
(無論係中式叉燒、西式叉燒、日式叉燒我都好鍾意食😂)
啱啱下晝三點幾呢個時間
雖然唔係好大間,但係感覺舒服😌

湯底可以揀豬骨濃湯或者鹽味 醬油味清湯

分別有兩款叉燒 😊有叉燒片同叉燒粒
坊間好少有兩款唔同口感嘅叉燒
對於食肉獸來講超滿足😋
蟹肉忌廉可樂餅

見到期間限定,本身諗住小食冇乜驚喜
點知又OK喎!炸醬唔厚,而且熱辣辣脆卜卜,
入便忌廉同埋蟹肉嘅比例亦都啱啱好😊
食落去唔會覺得「介」口 😌

*另外讚一讚佢個蒜泥😌啱晒鍾意點一點蒜蓉食麵嘅我😇
2022-08-09
特選拉麵
蟹肉忌廉可樂餅
落大雨都阻唔到我哋去食拉麵嘅決心~🤪🤪🔘肉愛食者拉麵 (豚骨濃湯)顧名思義係食肉獸最愛嘅拉麵,叉燒係正常size嘅三倍,仲有角切叉燒、大蔥、筍同糖心蛋,一定食得飽你,湯底揀咗豚骨濃湯,味道濃郁質地杰身,薄切叉燒偏瘦但唔乾,肉質軟熟,我鍾意成塊浸晒落個湯一齊食!! 🤤🤤🔘特選拉麵 (豚骨濃湯)比起上面果碗拉麵少幾片叉燒但就多咗一條極邪惡嘅火炙叉燒,火炙完油脂被迫咗出嚟好香口,肥瘦相間,咁邪惡嘅嘢當然即刻分一半俾朋友😆😆,我自己鍾意食瘦叉燒多啲,仲要讚下佢個溏心蛋,流心效果一流又夠入味!! 🔘炸章魚係個美麗的誤會,我本來想嗌炸章魚丸,價錢都一樣就咁剔錯咗,店員好好人幫我攞返張單黎睇吓😂😂,好彩呢個都好食,炸得酥脆章魚又爽口!! 仲有一款海老愛食者拉麵係每日限定15款,聽到好幾枱都問仲有冇,晚餐時間都預咗賣完,想食嘅要早啲嚟食!!
落大雨都阻唔到我哋去食拉麵嘅決心~🤪🤪

🔘肉愛食者拉麵 (豚骨濃湯)

🔘特選拉麵 (豚骨濃湯)

🔘炸章魚

2022-08-12 25 浏览
店內裝修日式。每張檯上都有調味料包括醋、七味粉、蒜蓉、岩鹽提供食客自行享用。1. 肉愛食者拉麵 $1202. 小拉麵 $60兩款拉麵都可以選擇湯底,包括濃湯,清湯和背脂。分別在於份量,肉愛食者顧名思義係有三倍肉量,有叉燒和肉粒。而小拉麵比較適合食量小,唔夠可以加埋配菜。叉燒十分軟,入口即溶。濃湯除左質感比較厚身,味道沒有什麼特別。背脂反而可以,光面的油份可以品嚐到豬油味。炸雞$38外層炸粉薄,但奇怪的是咬開雞中間竟然有炸粉在裡面!所以係炸粉同雞肉1:1,神奇之極。炸魷魚$30大粒魷魚,完全食唔出係魷魚,overcook左。牛肉可樂餅$36期間限定,唯一一個可接受的炸物。剛炸起十分燙,外脆內軟。烏龍茶$18一支樽裝烏龍茶要$18,加埋一就$20。

1. 肉愛食者拉麵 $120
2. 小拉麵 $60

炸雞$38

炸魷魚$30
大粒魷魚,完全食唔出係魷魚,overcook左。

牛肉可樂餅$36
期間限定,唯一一個可接受的炸物。剛炸起十分燙,外脆內軟。

烏龍茶$18
一支樽裝烏龍茶要$18,加埋一就$20。
2022-08-11 25 浏览
本身想食佢有個「海老月愛食者拉麵」, 但每 限量15碗only 😮‍💨😮‍💨🥢肉愛食者拉麵 $120呢個真係好多肉😍 有3倍叉燒, 角切粒粒叉燒, 味筍, 1隻溫泉蛋再配豚骨濃湯🫶🏻麵質有得選擇, 我地揀左正常軟硬度, 叉燒都燒得好均勻, 而且好香口, 湯底濃郁好惹味😋: 🌟🌟🌟🌟🌟/5🥢基本拉麵 $78叉燒, 味筍, 半隻溫泉蛋, 木耳(配濃湯)作底料, 另外我地加左3隻水餃子(+$25), 同埋再加木耳(+$10), 比起上面呢個無咁多肉就岩細食啲人, 但味道都唔錯😋: 🌟🌟🌟🌟/5🍹桃梳打 $24係枝裝既梳打, 桃味好出而且都多氣但唔會過甜飲飲下勁快無哂😂😂😋: 🌟🌟🌟🌟/5

🥢肉愛食者拉麵 $120

😋: 🌟🌟🌟🌟/5
2022-08-08
  • 肉愛食者拉麵
2022-08-10 20 浏览
一入門已經感到日本的濃厚氣息。食客可以選擇坐吧檯望住廚師烹飪。檯凳都是木製的,牆上有日系畫風,店內裝修有簡約清新的日式風感覺。每張餐桌上有醋,鹽,七味粉,蒜蓉提供食客享用。炸雞$38炸粉薄到極點。輕輕一咬,嫩滑至極。口腔裏面爆出鮮雞汁。炸魷魚$30鬆鬆脆脆的炸衣入面包住爽口彈牙嘅粒粒厚肉魷魚,調味恰到好處。牛肉可樂餅$36淋上少許醬汁,酸甜開胃。忍不住要多吃幾塊。肉愛食者拉麵 $120豚骨濃湯 + 背脂鬆化的叉燒,麵身粗身卦汁,超濃湯再加上背脂。小拉麵 $60拉麵大小十分適合食量小的女性,既不會浪費,而且可以揀湯底,又有其他配菜同埋叉燒。覺得唔夠配菜仲可以下單加。烏龍茶$18解一解每小碟對舌頭嘅衝擊,亦令味蕾重新醒覺。

炸雞$38
炸粉薄到極點。輕輕一咬,嫩滑至極。口腔裏面爆出鮮雞汁。

炸魷魚$30

牛肉可樂餅$36
淋上少許醬汁,酸甜開胃。忍不住要多吃幾塊。

肉愛食者拉麵 $120
豚骨濃湯 + 背脂
鬆化的叉燒,麵身粗身卦汁,超濃湯再加上背脂。

小拉麵 $60

烏龍茶$18
解一解每小碟對舌頭嘅衝擊,亦令味蕾重新醒覺。
僕之拉麵🇯🇵旺角新開嘅拉麵舖🍜每日限定15碗嘅海老濃蝦湯🦐好可能嗰晚去已經賣晒 好想試🥹見好多人po佢超多叉燒拉麵 望落超吸引🤩但係點知...﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎/特選拉麵🍜 $135/ (3.2/5)叉燒1.5倍+炙叉燒叉燒薄切軟稔 味道一般 屬於較瘦都唔太juicy🐖炙叉燒相比之下出色啲😍腩肉位置 肥瘦大約2:1 但係炙燒咗唔膩之餘又好香口有份焦香🤤揀咗豚骨濃湯🍲望落質地好杰身濃厚以為會好重味 點知係淡到近乎無味🥺好失望 落咗枱擺嘅蒜泥先勉強夠味🧄但係就變蒜味太搶🥲但係揀咗硬麵質 幼麵口感幾好又彈牙🍜/肉愛食者拉麵🐖 $120/ (3/5)叉燒3倍+角切叉燒海量滿瀉嘅叉燒😍絕對飽肚 角切叉燒令口感唔同 肥膏軟綿 但肉質整體都幾稔但係某幾粒偏柴🥺有啲似煲湯嗰啲😶‍🌫️值得一讚係呢兩款都有一粒溏心蛋🥚橙紅蛋黃流心好香蛋味🤩而且配料仲有白葱同荀解膩🌱對食肉獸嚟整體嚟講可以打卡影得太吸引😞期望好高 但食落會覺得有啲名過其實🤔有gimmick但希望湯底會進步啦🥰
僕之拉麵

﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
/特選拉麵🍜 $135/ (3.2/5)
叉燒1.5倍+炙叉燒

/肉愛食者拉麵🐖 $120/ (3/5)
叉燒3倍+角切叉燒