2022-08-06 81 浏览
今次帶埋囡囡出去威,估唔倒依間燒肉有驚喜,封門柳好美味,連唔食肉嘅囡囡都係咁食!食飽肉再試左冷烏冬都好清新好味,最後囡囡食雪糕,我就食豆腐花,本來我都冇咩期望,但點知個豆腐花又滑喎!整體都值得推薦,下次我食會主攻封門柳~正!
整體都值得推薦,下次我食會主攻封門柳~正!
2022-07-30 204 浏览
今次係我第二次嚟 水準真係唔錯所以寫番篇食評先😋上次揀咗Lv.3 嗰條封門柳 已經頂呱呱 個秘製醬汁醃得好正 牛肉好嫩滑,所以今次加多少少錢試Lv.5殿堂和牛海鮮放題Lv.5真係唔同啲 有SRF極黑和牛 佢係將日本和牛與美國頂級安格斯黑牛繁殖出產的品種 有日本和牛嘅油花 亦都有美國牛肉濃厚嘅肉味 一試難忘 同普通嘅牛肉真係有分別佢地仲有好多大蝦帆立貝海鮮都好新鮮 朋友試咗個香草羊架都話好好食雖然已經九成飽都要食埋個甜品先 佢個榴槤炸彈係流心㗎 不得了一定要食推薦大家值得一食!
今次係我第二次嚟 水準真係唔錯所以寫番篇食評先😋
推薦大家值得一食!

SRF極黑和牛
封門柳
榴槤炸彈
  • SRF極黑和牛
2022-07-30 200 浏览
29號晚用餐完畢,牛的質素唔錯,但上菜唔算快;服務員態度尚可,但估唔到我跌咗個荷包,好再有waitress睇到!30號一朝早訓醒都未知自己跌咗荷包,見到2字頭電話仲以為係sales電話cut咗綫,點知店長有keep住打,好感動!啱攞翻!覺得要比個好評俾啲服務人員!抵讚👍!!

好耐都冇約朋友出街食飯,出到去旺角又唔知食咩好,由於我地都係志在吹下水,咁啱路經山東街見到呢間燒肉見放題就貢左入去食,求其揀左個C餐,食物嚟到後見到擺係食物盤上面都有花過心思,仲食埋邊款牛,咁就唔使食完覺得好食想再叫都唔知叫邊隻,食物嘅質素係幾好,尤其係封門柳,肉冧又有牛味,真心超讚👍🏻小食都不錯,另外覺得香蔥胡麻冷烏冬亦都極為美味我自己都食左幾碗😋飲品仲要任飲,3舊零水呢個價錢真係性價比一流👍🏻服務員態度亦都非常良好,絕對值得推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2022-07-29
  • 香蔥胡麻冷烏冬
2022-07-29 134 浏览
之前經過旺角一直想試嘅放題今日終於有機會食,真係無令我失望尤其是封梅柳,入口即溶超好食,下個月佢地轉餐單,我會再黎試😋😋,八月餐單我聽佢地同事講會有日本嘅雞,十分期待
2022-07-29 84 浏览
因為疫情嘅關係差唔多有三年時間冇好好咁同一大班朋友六個人出嚟一齊食飯難得夾到時間真係要好好一聚朋友介紹我食呢間佐賀燒肉谷喺旺角雅蘭中心夠哂方便四百幾蚊任食燒肉任飲日本生啤唔知係唔係耐冇出街食飯好少可見到個個服務員都咁好服務~實在難得忍唔住要來留個言最鍾意食嗰個就係嗰個封門柳食咗成10碟飽到真係唔好意思再order 美中不足如果佢哋可以提供埋七味粉咁就完美了我會帶埋屋企人再來的😊👍🏻👍🏻👍🏻
因為疫情嘅關係

2022-07-28
庆祝纪念
生日
2022-07-27 165 浏览
今晚同朋友來到旺角門市,walk-in就可以入內,人流不是很多。坐低之後就scan code叫野食,野食速度不錯,邊開始同朋友慢慢進食,我地叫左c餐,封門柳肉質不錯,燒到剛好肉味十足🤪🤪最正莫過於溫泉蛋飯🥺好味到不斷要再call🤣不過唯一不足之處係食完野無人收台,要等下一輪野食來佢地先收。以為佢地可能人流太多,做唔切。唸住麻煩佢地,點知望到樓面員工四五個痴埋一齊係出餐口傾計😅😅😅笑得好開心,咁既服務好失望,無留意下顧客需求
2022-07-26
  • 煙燻壺漬封門柳
今次同戰鬥力強勁既朋友去食飯 當然要挑選強勁既餐廳配合番佢既食量呢位朋友又要食得好 食得多 覺得食飯其中一個重點係要坐得舒服 好彩地搵到間完全滿足到佢需求 食過甘多間放題燒肉 呢間環境舒適度數一數二好 冷氣夠 ‼️5點前入座 二人同行一人半價‼️5點前/9點後入座減$40澳洲和牛海鮮放題任飲任食116品 100分鐘 $418店員先呈上打卡九宮格及煙燻壺漬封門柳 介紹任食餐點內最熱門食品 全部都可以再點既 店員亦會親切幫手燒封門柳 定時換網 服務很不錯🤣👋🏻以下簡單介紹必食肉類海鮮(用QR code 任點)虎蝦:非常鮮甜彈牙牛舌:牛舌非常爽彈 質感很好澳洲和牛原塊板腱:肉質腍滑 入口即溶極上牛小排:油花分佈均勻 肉質嫩滑煙燻壺漬封門柳: 招牌菜 聽店員介紹一隻牛得一條封門柳 肉味濃味噌白豚梅花肉:肥瘦適中 味噌調味恰到好處🍤必食炸物小食類(用QR code 任點)焦糖焗金薯:呢款我自己食哂一碟 炸蕃薯非常軟綿 又甜又脆清酒煮蜆:蜆肉完全冇沙吉列蠔:即叫即炸 炸得香脆榴槤炸彈:呢款友人話好出色 外皮香脆又帶點煙韌 榴連蓉軟滑 甜度適中🥗自助吧枱仲有沙拉菜 香蕉冰卷 芝麻小丸子 吱吱軟雪糕 豆腐
‼️5點前入座 二人同行一人半價
‼️5點前/9點後入座減$40

澳洲和牛海鮮放題任飲任食116品 100分鐘 $418

👋🏻以下簡單介紹必食肉類海鮮(用QR code 任點)
虎蝦:非常鮮甜彈牙
牛舌:牛舌非常爽彈 質感很好
澳洲和牛原塊板腱:肉質腍滑 入口即溶
極上牛小排:油花分佈均勻 肉質嫩滑
味噌白豚梅花肉:肥瘦適中 味噌調味恰到好處

🍤必食炸物小食類(用QR code 任點)
焦糖焗金薯:呢款我自己食哂一碟 炸蕃薯非常軟綿 又甜又脆
清酒煮蜆:蜆肉完全冇沙
吉列蠔:即叫即炸 炸得香脆

🥗自助吧枱仲有沙拉菜 香蕉冰卷 芝麻小丸子 吱吱軟雪糕 豆腐花 等等

✅簡單講 食物種類豐富 肉類出色 熟食炸物比好多其他放題店出色 而且難得地 放題店嘅環境設計得好舒服
就咁睇$400可能有人會覺得貴 但其實任食呢個價錢都差唔多
如果冇特別想食和牛嘅話
$368 C餐都係一個唔錯嘅選擇
早兩個月食完一次燒肉放題,每次食完放題都飽到話近期唔會再食,好有咩咁正令我破戒呢😂就係係呢間「佐賀燒肉谷」喇⏰100分鐘任飲任食D.澳洲和牛海鮮放題(115品) $398💰or🍱入座先黎一個九宮格頭盤,有極上牛小排、澳洲和牛、牛肋骨、牛舌👅、大蝦🦐等,另外仲有個煙燻壺漬封門柳一大條❣️🐮牛肉種類超過10款,所有肉類上枱都好新鮮,色澤紅潤🥩而且食起上嚟大部分都有肉汁,牛味濃,就算燒耐多少少都唔會話「un 」,最推薦嘅係個煙燻壺漬封門柳🧉,有肉汁之餘仲漬得好入味,真係要試吓!🐔🐷豬同雞選相對少,我哋就無試😂,不過見隔籬枱賣相都唔差的😄👍🏻🐟🦐海鮮新鮮嘅,特別蝦🦐超大隻而且,唔「梅」好彈牙,呢啲基本嘢其實好難得醬汁方面,基本會有三色醬:燒汁、味噌、鹽醬🧂,肉類點3款醬都好食。另外推薦大家試試叫蒜醬🧄,呈白色,好香蒜味同酸酸地,配埋燒肉食好開胃惹味👍🏻🍛主食有咖喱飯🍛、溫泉蛋牛肉飯、野菜湯烏冬🍜、紫菜飯、唔同款式鍋物🥘,我哋淨係食左野菜湯烏冬,味道唔錯,大家可試試其他啊😎有得自己吱雪糕🍦,亦都有炸芝士、榴連波波啲基本嘢,正常水平👌🏻Overall:卡位好大好闊落,坐得舒服,店員服務好好🫰🏻會主動

⏰100分鐘任飲任食
D.澳洲和牛海鮮放題(115品) $398
💰[早割優惠:2位1位半價/4位免1位]or[5pm前或9pm後入座每位減$40]

🍱

🐮

🐔🐷

🐟🦐

🍛

Overall:
卡位好大好闊落,坐得舒服,店員服務好好🫰🏻會主動幫你換燒烤網同幫你燒肉,而且食物質素都好唔錯👍🏻仲要有個細心位係每個人隻碟上面都有個隔網仔,又可以降溫,又唔會成隻碟「油淋淋」,好少見,抵讚
2022-07-18
午餐
2022-07-18 158 浏览
今日同朋友過咗嚟旺角食燒肉,餐廳位於雅蘭中心,所以位置好方便。燒肉店主要供應100分鐘燒肉放題,有A-E餐,任君選擇。今次我哋食咗D餐,澳洲和牛板腱配升級海鮮放題。澳洲和牛板腱配升級海鮮放題 $398+10%一坐低店員就會遞上煙燻壺漬封門柳同燒肉拼盤。拼盤有牛舌、原塊澳洲和牛、牛肋骨肉、極上牛小排、嚴選牛頸脊、青口、大蝦等食物。提供拼盤非常好,因為有齊晒多款食物,可以每款試吓,之後再叫自己鍾意嘅食物。肉類:煙燻壺漬封門柳封門柳大大條,店員仲會幫手燒,每面燒2分鐘就食得,非常貼心。店員有問我哋想食八成熟定係全熟,我哋揀咗八成熟,肉色紅紅地,食落質地嫩滑,有咬口,更有啲位置帶油香。封門柳牛味濃郁,味道鮮甜,非常好味。牛舌牛舌薄薄一片,冇腥味,有鹽味同味噌味選擇。牛舌質地柔軟彈牙。霜降一口牛一口牛好正,忍唔住encore左幾次!一口牛肉同脂肪部份分佈平均,有肉味得來,又有油香,而且肉質香滑軟淋。極上牛小排牛小排紋路靚,味道有驚喜。牛肉脂肪含量比較高,非常適合燒。燒完後,牛小排外皮帶少少脆,肉質極其鮮美。海鮮:原條魷魚筒魷魚筒燒完超級香,又新鮮又大條!食落爽口彈牙,點少少醬汁已經好夠味。半殼扇

澳洲和牛板腱配升級海鮮放題 $398+10%

肉類:

牛舌

霜降一口牛

極上牛小排

海鮮:
原條魷魚筒

半殼扇貝
扇貝都好大隻,而且好新鮮,食落鮮甜美味。

大蝦
大蝦都有得任食😍,大隻又彈牙。

除咗有多款肉類,仲有唔少蔬菜、甜品同熟食選擇。
蔬菜:
翠玉瓜
翠玉瓜燒完香甜多汁,推薦!

熟食:
芝士炸雞
所有炸物都係即叫即炸,所以好香脆!炸雞外皮香脆,雞肉嫩滑,芝士醬味道濃郁。

吉列海老
炸蝦炸皮薄,入面蝦肉彈牙。

甜品
朱古力香蕉船
未見過放題有依本甜品供應!香蕉面頭佈滿朱古力醬同棉花糖,香蕉本身就好香甜,所以成個甜品都幾好味。

泡芙
泡芙細細粒,入面雲呢拿忌廉香滑,忍唔住食咗幾粒!

除咗上面嘅食物,餐廳仲有好多嘢食可以嗌,款式非常豐富!肉類、小食、甜品應有盡有,大家不妨嚟試吓!
之前時常光顧佐賀谷,是欣賞它的食物,但因疫情關係,已經很久沒來,今天再來光顧,發現不論食物質素或是服務態度,比之前有很大進步個人認為佐賀谷是今世代最好的食肆,因本人出外用膳,除了食物質素外,服務態度亦很重要,所有員工服務態度一流,用心對待客人,雖然現今疫情營運艱難,但是他們竟然越做越好。極力推薦特別贊揚Ivy,細心聆聽客戶意見,親切有善。還有一個四眼哥哥(阿成),很久沒有遇過這麼有熱誠的後生仔,主動詢問及細心留,多謝佐賀❤️❤️❤️
誠的後生仔,主動詢問及細心留,多謝佐賀❤️❤️❤️
呢間餐廳主打5款燒肉放題套餐,今次任食116款食品,真係超級滿足🥩💗澳洲和牛海鮮放題任飲任食($398/人)侍應先呈上九宮格,當中包含最熱門食品👇🏼🐂牛肩胛肉:牛肩胛肉質結實偏硬,相對較遜色👍🏻極上牛小排:牛小排油花分佈均勻,肉質肥嫩柔軟🍖牛肋骨肉:牛仔骨肉質肥腴有筋腱,多汁耐嚼🐃嚴選牛頸脊:牛頸脊脂肪唔多,肉質較緊緻,肉味濃郁🇦🇺澳洲和牛原塊板腱:和牛板腱脂肪含量較少,但肉質最腍滑纖細👅牛舌:薄切牛舌爽彈有嚼勁,自身帶牛香🦪半殼青口:青口爽滑肥厚,貝鮮味十足🐙墨魚仔:墨魚仔爽口滑嘟嘟,完全唔韌🦐虎蝦:虎蝦結實爽彈,非常鮮甜🐮煙燻壺漬封門柳封門柳肉味最重,油花較少,醬汁香濃入味,但肉質冇想像中咁柔嫩📱QR Code落單平台提供多款優質肉類、海鮮、小食、主食、湯品、蔬菜、沙律、貼品等,以下10款係最值得添食🐷霜降豬頸肉:豬頸肉爽嫩帶脆,充滿肉汁帶微微焦油香🎌味噌白豚梅花肉:豚梅花肥瘦適中 ,肉質爽滑細嫩,以味噌醃製非常惹味🍜香蔥胡麻冷烏冬:烏冬順滑煙韌,配料加入蟹柳絲、蛋絲、青瓜絲、蔥花,以日式胡麻醬涼拌,味道香濃清爽🐔黑椒炸雞軟骨:雞軟骨香酥爽脆,以黑椒調味夠哂香口🧀炸芝士年糕:年糕煙

💗澳洲和牛海鮮放題任飲任食($398/人)
侍應先呈上九宮格,當中包含最熱門食品👇🏼
🐂牛肩胛肉:牛肩胛肉質結實偏硬,相對較遜色
👍🏻極上牛小排:牛小排油花分佈均勻,肉質肥嫩柔軟
🍖牛肋骨肉:牛仔骨肉質肥腴有筋腱,多汁耐嚼
🐃嚴選牛頸脊:牛頸脊脂肪唔多,肉質較緊緻,肉味濃郁
👅牛舌:薄切牛舌爽彈有嚼勁,自身帶牛香
🦪半殼青口:青口爽滑肥厚,貝鮮味十足
🐙墨魚仔:墨魚仔爽口滑嘟嘟,完全唔韌
🦐虎蝦:虎蝦結實爽彈,非常鮮甜
九宮格

🐮煙燻壺漬封門柳
煙燻壺漬封門柳

🐷霜降豬頸肉:豬頸肉爽嫩帶脆,充滿肉汁帶微微焦油香
🐔黑椒炸雞軟骨:雞軟骨香酥爽脆,以黑椒調味夠哂香口
🧀炸芝士年糕:年糕煙韌軟糯,包住滿滿流心芝士
🥛椰汁流心球:外殻金黃香脆,內餡爆出椰汁西米露,非常驚喜有創意
🫒榴槤炸彈:糯米外皮香脆煙韌,口腔充滿甘甜幼滑嘅榴連蓉
🍠焦糖焗金薯:炸蕃薯軟糯粉綿,每粒裹滿糖漿,甜蜜滋味
🐚清酒煮蜆:蜆肉鮮嫩清甜,完全冇沙,滲透清酒味
🧈牛油帆立貝:帆立貝肥嫩鮮味,吸收哂牛油香氣
海鮮
香蔥胡麻冷烏冬
豚骨叉燒拉麵
甜蜜菠蘿

🥙自助吧枱除咗提供沙律、飲品、日式和菓子、木桶豆腐花外,更設有雪糕機,食客可以自己唧牛奶軟雪糕,再按喜好加唔同toppings
飲品區
沙律區
牛奶軟雪糕
2022-07-09
九宮格
海鮮
香蔥胡麻冷烏冬
甜蜜菠蘿
平時通常隔成幾個月先記得打食評,今次呢間真係唔打唔得!朋友生日飯,六人訂了7:30晚飯我地Join 左推介版Menu C 極上牛小排海鮮食物一到店員親切主動問洗唔洗幫手燒教我地燒肉既火侯同時間,服務態度體貼之後有幸舖頭行政總廚過黎閒聊,仲親自燒肉。食客同店舖職員互動交流下係呢幾年少見既,尤其是連鎖餐廳亦都令客人有深刻印象大家一致讚成以後聚會都係到食講返食物質素先肉上枱溫度同質素非常好肥瘦平均,仲有教點咩調味料可以帶出肉味唔會出哂水,同比人唔新鮮既感覺海鮮,蔬菜,自助吧都ok 環境整潔,唯一改善就係可能雪櫃唔夠凍我地帶去既蛋糕食既時候溶溶地
平時通常隔成幾個月先記得打食評,今次呢間真係唔打唔得!
朋友生日飯,六人訂了7:30晚飯
我地Join 左推介版Menu C 極上牛小排海鮮

食物一到店員親切主動問洗唔洗幫手燒
教我地燒肉既火侯同時間,服務態度體貼

之後有幸舖頭行政總廚過黎閒聊,仲親自燒肉。

食客同店舖職員互動交流下
係呢幾年少見既,尤其是連鎖餐廳
亦都令客人有深刻印象

大家一致讚成以後聚會都係到食

講返食物質素先
肉上枱溫度同質素非常好
肥瘦平均,仲有教點咩調味料可以帶出肉味
唔會出哂水,同比人唔新鮮既感覺

海鮮,蔬菜,自助吧都ok
環境整潔,唯一改善就係可能雪櫃唔夠凍
我地帶去既蛋糕食既時候溶溶地
2022-07-13
2022-07-01 696 浏览
前日同女朋友出mk捻五到食咩 經過雅蘭見到呢一間燒肉試下ge心態上左去睇 員工比我想象中熱情  都幾細心介紹左個餐牌 最後試左佢地推介ge招牌c餐  因爲話有個招牌菜封門柳 利申 平時好少食燒肉  。 到左上菜 服務員聽完我講平時好少食  主動幫我介紹個頭盤 仲幫我燒埋 呢個位真係要讚下!!!!!!肉方面 牛肉質素真係吾差 特別係招牌菜封門柳 真係一試難忘 因爲聼佢地介紹 呢條肉係一隻牛得一條 佢地用左醬汁腌製 所以燒完唔洗點醬我都覺得好好食 。肉好嫩口 同女朋友兩個人食左五條 so crazyyyyy  至於甜品方面 有乳酪 抹茶雪糕 小蛋糕等等 不過我幫佢地填寫左一份問卷 送左一款 movenpick ge雪糕 都幾吸引 店員都幾主動  吾同出面任食餐廳 熱情得黎完全唔會反感 食左足足90分鐘 店員都無催我地 下次一定會再黎 我同女朋友都好滿意 性價比好 服務質素好 食物質素都好 2022年真係好少見
题外话/补充资料: 希望係港島開分店啦 甘就五洗特等跑出去九龍食~~~
2022-06-30
  • c餐招牌 封門柳
2022-06-27 678 浏览
我地係平日食,打電話話可以walk-in 唔洗等,揀左E餐,諗住唔洗等,食好啲同埋時間長啲。但所謂既和牛雪花極少!所有肉亦無味,連肉味都無乜!扇貝有沙,叫熟食冷烏冬ok正常味,叫佐賀溫泉蛋飯個飯底壓實左勁難撈,啲飯偏爛!第一次食燒肉放題食到大家唔想食坐係到等夠鐘!唔奢求同牛角有同一個水平,但整餐感覺完全唔值呢個價。甜品選擇得幾款,有個炸椰汁球幾好食,而雪糕機10點幾就洗左,建議可標明暫停供應既時間比大家可以提早裝雪糕。總括黎講,應該無下次😥
但所謂既和牛雪花極少!所有肉亦無味,連肉味都無乜!
第一次食燒肉放題食到大家唔想食坐係到等夠鐘!
唔奢求同牛角有同一個水平,但整餐感覺完全唔值呢個價。
總括黎講,應該無下次😥
  • 椰汁球