2018-10-10 1181 浏览
好難得竟然會興起午餐食燒肉,不過既然男朋友想食咪陪吓佢囉。呢間伊賀其實已經尼過幾次,之前都係食夜晚,冇諗過晏晝尼都有返咁多野食!一點鐘上到去,即刻可以安排位坐,餐廳都幾大,唔會坐得逼。落單用tablet, 有咩揀掃一掃就睇晒,又唔會浪費紙張,抵贊。menu 都有好多野食選擇刺身,小食,蔬菜,肉類,海鮮,炸物,壽司都包晒。冇酒精飲品包1 罐,其餘酒類,海膽等等就要加錢既。首先尼既係刺身,寫咁多尼咁多,唔似某D放題咁,寫10件可以比少一半,又縮骨又肉酸。刺身鮮甜,特別鍾意個玉子用火槍輕輕燒過,好有心機。牛肉同海蝦,牛肉質素中上,牛舌非常好食,切得薄身所以易熟,千祈唔好燒得耐。海蝦好新鮮,之後係有加單。雞/豬肉,雞肉同雞翼都好嫩滑,雞翼係單骨既,岩晒我呢D唔識損骨既人。豬肉三款都唔錯既,不過要多D時間解凍,唔係分唔開。調味料每張枱都有架喇。左起係刺身豉油,七味粉,海鹽,黑椒同燒肉汁。之後叫左碗牛油粟米,成個碗放入爐燒,牛油熔晒落粟米度係超甜!好後悔冇叫多碗。炸蝦新鮮熱辣,點沙律醬正。隔離係多春魚。食物質素同選擇,我覺得比牛角係有過之而無不及,不過呢度有埋韓燒果D抽風扇,食完冇平時咁大味。
好難得竟然會興起午餐食燒肉,
不過既然男朋友想食咪陪吓佢囉。
呢間伊賀其實已經尼過幾次,
之前都係食夜晚,
冇諗過晏晝尼都有返咁多野食!

一點鐘上到去,即刻可以安排位坐,
餐廳都幾大,唔會坐得逼。

落單用tablet, 有咩揀掃一掃就睇晒,
又唔會浪費紙張,抵贊。
menu 都有好多野食選擇
刺身,小食,蔬菜,肉類,海鮮,炸物,壽司都包晒。
冇酒精飲品包1 罐,
其餘酒類,海膽等等就要加錢既。
首先尼既係刺身,寫咁多尼咁多,
唔似某D放題咁,寫10件可以比少一半,
又縮骨又肉酸。
刺身鮮甜,特別鍾意個玉子用火槍輕輕燒過,
好有心機。

牛肉同海蝦,
牛肉質素中上,牛舌非常好食,
切得薄身所以易熟,千祈唔好燒得耐。
海蝦好新鮮,之後係有加單。
雞/豬肉,
雞肉同雞翼都好嫩滑,
雞翼係單骨既,岩晒我呢D唔識損骨既人。
豬肉三款都唔錯既,不過要多D時間解凍,唔係分唔開。
調味料每張枱都有架喇。
左起係刺身豉油,七味粉,海鹽,黑椒同燒肉汁。
之後叫左碗牛油粟米,成個碗放入爐燒,
牛油熔晒落粟米度係超甜!好後悔冇叫多碗。
炸蝦新鮮熱辣,點沙律醬正。
隔離係多春魚。

食物質素同選擇,我覺得比牛角係有過之而無不及,
不過呢度有埋韓燒果D抽風扇,食完冇平時咁大味。
2018-10-07
用餐时段
同女朋友兩個去尖沙咀行街行到晏晝就去食個飯 係尖沙咀一間放題燒肉刺身壽司任食嘅 伊賀日本料理 ,呢一間係已日本料理為主題嘅火鍋放題 餐廳 佢好多嘅種類畀你選擇 ,講下刺身先啦 有三文魚赤貝帶子 吞拿魚 甜蝦 榮螺 ,壽司方面有三文魚壽司各種唔同嘅軍艦 生牛肉壽司 ,燒肉方便都有好多唔同類型燒肉畀你選擇 豬牛雞一定唔少得 ,真係適合唔同人嘅口味 ,小食方便 有沙律 天婦羅 多春魚 ,仲有其他蔬菜類都可以畀你任選擇食 一向都鍾意食日本嘢嘅我就叫咗好多唔同嘅刺身同埋壽司 佢個沙律係非常出色嘅青瓜蟹柳沙律 都算係我食過咁多間數一數二覺得好味 下面啲相同大家分享校

2018-10-05 89 浏览
伊賀日本燒肉 - 餐廳座落一間酒店building入面,低層大約6層都係食肆,伊賀就在三樓,面積大,有bar樓位,又有卡位,座位寬敞。呢度都係用ipad落單,環保又方便,店員細心介紹落單過程。 餐廳另一優點珍惜食物,所有食物以"件"做單位,客人想食幾多就落幾多。我地食左:燒肉類- 伊賀一口牛、帶骨牛肋骨、牛仔骨、五花腩、牛舌、紅酒豬肉、豬大腸、雞翼。野菜類-翠玉瓜、金菇、冬菇。海鮮-帆立貝炸物-秋冬魚、一口甜薯刺身-三文魚、北寄貝、松葉蟹棒、帶子壽司-三文魚、火焰三文魚、櫻花蝦軍艦、迷你蟹籽軍艦、迷你芥末八爪魚軍艦。每款食物選擇雖然唔係好多,但勝在款式多,肉已經調味好,燒好已經可就咁食,燒肉方面推仲五花腩,油份分泌剛剛好! 壽司一定推介芥末八爪魚軍艦,因為係我最愛。

我地食左:
野菜類-翠玉瓜、金菇、冬菇。
海鮮-帆立貝
炸物-秋冬魚、一口甜薯
刺身-三文魚、北寄貝、松葉蟹棒、帶子

2018-10-04 98 浏览
中午放學後,突然心血來潮很想很想吃烤肉,便說服了一個同學陪我一起吃😂😂同學馬馬上推薦我到尖沙咀的伊賀吃烤肉放題,她說伊賀不但有烤肉吃,還有很多其他日式放題食物仼吃,質素也十分高🔥所以就二話不說衝去尖沙咀🤣伊賀日本燒肉料理位於尖沙咀赫德道,離地鐵出口只有3分鐘路線,十分方便🤗我們一行二人大概中午1:30到達餐廳😂餐廳的環境十分舒適,抽氣系統十分好,不會有煙霧瀰漫的感覺。枱與枱之間的位置適合,保持私隱度👍🏻入座後,店員隨即替我們酙水和遞上了一個烤肉頭盤,也向我們解釋如果使用平板電腦下單😬可見餐廳十分有誠意,特別安排烤肉頭盤讓顧客邊點餐邊烤著肉👅當中的牛柳粒十分出色,入口即化,十分有牛味,沒有根😋雞肉也是十分鮮嫩,沒有雪藏味👍🏻我們點了一些炸物。當中的炸雙皮奶卷十分出色😍皮不會過厚,外脆內軟,雙皮奶也是十分香甜👍🏻然後雞軟骨也是十分惹味,不自覺一粒一粒地吃😂壽司方面也有很多選擇😬當中炙燒系列十分出色,廚師控制火候良好😋到了肉類方面,個人十分推薦肩胛肉和所有豬肉類的烤肉😬因為所有豬肉都事先用醬汁腌製過,味道會更出。豬肉的肉質大致鮮嫩,沒有雪藏味。還有放題必點的燒魚乾。這裏的魚乾需要在吃前在烤爐

還有放題必點的燒魚乾。這裏的魚乾需要在吃前在烤爐燒一燒,會更加惹味😂😂所以我和朋友每次下單都會增添魚乾😂😂
2018-09-28
2018-10-03 78 浏览
餐廳裏面用平板電腦落單, 快捷又方便 , 唔怕漏單, 豐盛的午餐放題, 包羅萬有, 刺身有三文魚, 拖羅, 鮑片, 櫻花蝦, 全部入口鮮味嫩滑, 松葉蟹棒一絲絲十分甜美, 真是好滋味😋燒烤食物: 牛舌厚身而嚼口, 五花腩叉燒,肉質爽嫩, 肥膏油脂美味, 燒蝦和青口鮮嫩彈牙, 一口牛肉令人垂涎 ,咀嚼幾口牛肉汁在口中爆發, 燒菠蘿令本身甜味更加提升 , 美味停不了!壽司食物 :火炙牛拖羅壽司🍣, 表面有少少焦香, 牛拖羅牛油豐富可口, 三文魚壽司表面鋪上沙律醬 , 比平時沾上醬油有清新感 , 酸酸甜甜更加開胃, 辣味玻璃蝦🦐鮮甜爽口, 燒玉子卷香甜和軟綿綿 , 真是大滿足

2018-10-03 53 浏览
難得有個長週末,約了朋友去食日本燒肉放題,hea 番一個中午。餐廳位於尖沙啞赫德道一座商廈樓上,地方寬敞,甚具和風。抽氣設備先進,絕對唔怕會有油煙,亦唔怕食完之後周身一陣除。一坐低,我哋都未落order,職員已經送上一碟 “頭盤” 俾我哋燒住燒。碟上有雞翼、辛辣海鮮醬豬頸肉、一口牛、薄切裡肌肉、五花肉。果然好味! 這碟 “頭盤” 對我哋之後落order絕對起到參考作用。落order採用平板電腦,方便又環保,嘢食選擇非常多,在電腦上面篤幾下,等一陣,啲嘢食就到,超高效率,抵讚!我哋又食咗幾round 唔同嘅燒肉,豬、牛、雞都食勻,真係食得好暢快。另外,除咗食燒肉,我哋都咗其他嘢,例如炸物、壽司、刺身。薯格:炸得好香脆。唐楊炸雞:炸得夠乾身,啖啖肉,醃得味道又好。迷你芥末八爪魚軍艦:粒粒八爪魚肉好爽口。火灸牛拖羅壽司:牛拖羅入口即溶。蒲燒秋刀魚板壓:秋刀魚燒得好香,入口質感唔錯。帶子刺身:新鮮、鮮甜。前前後後,食咗兩粒鐘,食到飽晒之後,最好就係返屋企眠一眠,這就是放假的最好節目了。
餐廳位於尖沙啞赫德道一座商廈樓上,地方寬敞,甚具和風。

抽氣設備先進,絕對唔怕會有油煙,亦唔怕食完之後周身一陣除。

另外,除咗食燒肉,我哋都咗其他嘢,例如炸物、壽司刺身
薯格:炸得好香脆。

唐楊炸雞:炸得夠乾身,啖啖肉,醃得味道又好。

迷你芥末八爪魚軍艦:粒粒八爪魚肉好爽口。
火灸牛拖羅壽司:牛拖羅入口即溶。
蒲燒秋刀魚板壓:秋刀魚燒得好香,入口質感唔錯。

帶子刺身:新鮮、鮮甜。

• 燒肉
2018-10-01 62 浏览
放假天和家人們聚一聚,因早前家人提議會伊賀食放題,所以我們訂定位去了!環境方面,大多是卡位,座位也坐得很舒服!刺身:燒肉放題也不少得有刺身,三文魚刺身有足夠厚度,口感十足,味道帶鮮。甜蝦刺身甜度足夠,鮮甜味很重,個人非常喜愛!雞翼:雞翼有辣和不辣選擇,而且雞翼以單骨上,所以燒上黎又快,食上黎又方便。個人不食得辣,所以選擇了不辣的。雞翼滲出不少肉汁,肉嫩滑。芝麻八爪魚:好大粒,食落爽口,配合埋原有既醬汁,味道很配!海蝦:我們一家非常推介既一道,海蝦好大隻。經燒後,海蝦肉質很實肉,而且很新鮮!絕對不是死蝦!炸香芋丸:個人喜歡的一道,外面炸得很香脆!而入面既香芋很甜很香,作為甜品一流!燒肉類:特別一提的是牛舌不會太硬,食落煙煙unun,同樣地滲出肉汁啊!

環境方面,大多是卡位,座位也坐得很舒服!

芝麻八爪魚:好大粒,食落爽口,配合埋原有既醬汁,味道很配!

2018-10-01 162 浏览
一放假最爽既事當然就係食番餐好野來補償自己!朋友就揀左依間伊賀日本燒肉料理既放題放題$298蚊一位可以任食120分鐘任食有7種類型既野食:刺身、小食、野菜類、燒物類、海鮮類、炸物、壽司鋪頭係尖東站N1出口轉入赫德道行1分鐘到就會到就會見到HART HOTEL 既3樓就係我地今日既目的地!一入到門口有個大圓BAR枱可以比客人叫師傅即叫即整而其他坐座都係卡位 每個座位都備有燒烤爐同埋煙通所以坐得舒服又食得爽~仲要食完唔會成身味食得放題既我地當然咩都想試下啦!店家好貼心,每樣份量適中唔會太多亦唔會太少~所以你可以每樣都叫下食下可以比貪心既人一次滿足多個既享受~個人係牛魔王食燒肉點可以唔食牛呢個人最推介薄切牛舌爐中間係比較大火 而外圍就比較細火我將牛舌放係中間經大火燒烤過後香脆爽口唔油膩十分不錯 而店家既辣味豬頸肉亦唔錯辣味渗入豬肉之中食落口十分惹味~可以來番碗白飯就更加好!而壽司之中個人最鐘意迷你芥未八瓜魚軍艦包住壽司既紫菜依然保持到脆度八爪魚脆口 撈埋芥辣一啖食落去十分過癮而刺身都唔錯有9款可以揀燒玉子卷、八爪魚、松葉蟹棒、帶子、榮螺、三文魚、北寄貝、仿鮑皮、甜蝦食太多燒肉既時候不妨來番D
一放假最爽既事
當然就係食番餐好野來補償自己!
朋友就揀左依間伊賀日本燒肉料理既放題
放題$298蚊一位
可以任食120分鐘

任食有7種類型既野食:
刺身、小食、野菜類、燒物類、海鮮類、炸物、壽司
鋪頭係尖東站N1出口
轉入赫德道行1分鐘到就會到
就會見到HART HOTEL 既3樓就係我地今日既目的地!
一入到門口有個大圓BAR枱
可以比客人叫師傅即叫即整
而其他坐座都係卡位
每個座位都備有燒烤爐同埋煙通
所以坐得舒服又食得爽~仲要食完唔會成身味
食得放題既我地當然咩都想試下啦!

店家好貼心,每樣份量適中
唔會太多亦唔會太少~
所以你可以每樣都叫下食下
可以比貪心既人
一次滿足多個既享受~

個人係牛魔王食燒肉點可以唔食牛呢
個人最推介薄切牛舌

爐中間係比較大火 而外圍就比較細火
我將牛舌放係中間
經大火燒烤過後
香脆爽口唔油膩十分不錯
而店家既辣味豬頸肉亦唔錯
辣味渗入豬肉之中
食落口十分惹味~可以來番碗白飯就更加好!
壽司之中個人
最鐘意迷你芥未八瓜魚軍艦
包住壽司既紫菜依然保持到脆度
八爪魚脆口 撈埋芥辣
一啖食落去十分過癮
刺身都唔錯有9款可以揀
食太多燒肉既時候
不妨來番D刺身~可以中和下油膩感!
而帶子、三文魚、松葉蟹棒都十分鮮甜~
同朋友大飲大食
當然要再去尖沙咀Shopping一番啦!
2018-09-29
2018-09-30 60 浏览
同男朋友在尖沙咀走走,即時想食燒肉,便走了上赫德道的伊賀,中午食燒肉有幾樣好處,人少了一點,坐得輕鬆,吃飽了,也有一整日消化消化,還有價錢又便宜點。伊賀是iPad 下單,方便快捷,食物有好多種類,沙律,小食,炸物,刺身,壽司,燒肉,燒海鮮,燒蔬菜,甜品....我覺得好味還多點了幾次的包括:帶骨牛肋肉:牛肉宜大火燒,肉汁鎖在肉內,不用醬汁原汁原味好好味牛舌:切得薄薄,軟軟彈牙雞翼有三類口味:雞翼切開單邊,可以嚐到更多口味了燒雞泡魚干,燒軟了便好好味,每次份量好少,我們點了四五次鰻魚玉子燒:一粒鰻魚放入蛋槳肉,蛋慢慢燒熟,蛋加了日式味噌味,正燒牛油粟米及金菇:牛油味濃濃的,和粟米及金菇是最佳配搭虎蝦:大隻新鮮,比很多出面的餐廳優勝,因為我食過某餐廳的蝦是不新鮮的,可自行加少少鹽或七味粉調味炸榴槤丸:一咬炸丸,便有榴槤汁湧出整體來說,服務不錯,食物質素出色。唯中午飲品要自費,不過飲品單點都不是太貴,另有茶水提供。

伊賀是iPad 下單,方便快捷,食物有好多種類,沙律,小食,炸物,刺身壽司,燒肉,燒海鮮,燒蔬菜,甜品....

我覺得好味還多點了幾次的包括:

牛舌:切得薄薄,軟軟彈牙

雞翼有三類口味:雞翼切開單邊,可以嚐到更多口味了

燒雞泡魚干,燒軟了便好好味,每次份量好少,我們點了四五次

燒牛油粟米及金菇:牛油味濃濃的,和粟米及金菇是最佳配搭

炸榴槤丸:一咬炸丸,便有榴槤汁湧出

2018-09-29
  • 燒肉
  • 鰻魚玉子燒
2018-09-28 60 浏览
見到呢間燒肉咁多好平所以都係試吓,星期日中午時段估唔到自己係第一台客所以服務都幾好,坐嘅位置都好涼而且無咩煙味呢間放題除咗有燒肉、海鮮之外仲有炸物、熟食同埋刺身都係任食。小妹當然唔放過任何機會每樣都叫小小啦叫咗唔同類型嘅肉總括嚟講個味道都算唔錯不過部份肉類就剪得比較碎,好處係容易熟但唔好處係比較難燒海鮮都算比較多選擇,有原隻蝦、青口同埋鯖魚、蜆等等。都算幾新鮮唔會有一陣腥味炸物方面都係即叫即炸,入口熱辣辣所以味道都唔會太差。選擇度都算多老實講刺身就有少少失望,感覺上冇咁新鮮同冇擺盤可言,但黎得燒肉放題當然主打係燒肉啦,所以小妹都係叫咗一輪刺身當試下就算啦總括,呢個價錢都尚算中等以下,服務態度都算唔錯
見到呢間燒肉咁多好平所以都係試吓,

小妹當然唔放過任何機會每樣都叫小小啦

好處係容易熟但唔好處係比較難燒

海鮮都算比較多選擇,
有原隻蝦、青口同埋鯖魚、蜆等等。都算幾新鮮唔會有一陣腥味

炸物方面都係即叫即炸,
入口熱辣辣所以味道都唔會太差。選擇度都算多

老實講刺身就有少少失望,感覺上冇咁新鮮同冇擺盤可言

總括,呢個價錢都尚算中等以下,服務態度都算唔錯

2018-09-26 75 浏览
比起晚餐放題,我個人真係比較鐘意食午餐放題,因為人會較少,唔駛咁逼,而且會少D出現甩單情況(樓面無咁忙啊嘛),所以今日又黎左尖沙咀試燒肉放題好肥仔!環境好舒服而家好似都流行用iPad落單,真係環保D又方便D!呢間燒肉放題有好多選擇! 除左必須備有的肉類,仲有刺身、壽司軍鑑手卷、小食、炸物、海鮮、多種蔬菜!好開心! 實有款岩你口味刺身好新鮮,三文魚好大件、唔慳皮! 壽司有好多款式,絕對唔駛怕燒唔切而會食唔飽😆我最鐘意:火灸牛拖羅壽司,好味到我encore左!!小食方面,呢個餐廳推介的榴連炸彈,我都強推啊!! 我係榴連控,所以好欣賞呢款小食! 啖啖榴連肉,味道唔假,而且出面好脆!當然,唔鐘意食榴連的朋友都唔駛太怕,就算對面食緊,都唔會令你覺得臭,可能燒肉味太強😂😂黎食燒肉,當然唔少得呢個主角,有好多調味料比我地自己再加,決定食物的濃味度!牛豬雞,全部都食哂✅牛舌好好味,但要控制好火喉,燒得耐會變左橡膠,咬唔斷😂✅一口牛,原汁原咪,好香雞翼同豬類就屬於正常!所以黎到,一定要食牛啊😊
好肥仔!
環境好舒服
除左必須備有的肉類,仲有刺身壽司軍鑑手卷、小食、炸物、海鮮、多種蔬菜!好開心! 實有款岩你口味

牛豬雞,全部都食哂

✅牛舌好好味,但要控制好火喉,燒得耐會變左橡膠,咬唔斷😂
✅一口牛,原汁原咪,好香
雞翼同豬類就屬於正常!所以黎到,一定要食牛啊😊
  • 刺身
2018-09-25 57 浏览
之前放假同朋友去咗食放題係用 pad 落 order 㗎,全部 item 都有相睇唔怕唔知點咗乜又快喎,超方便呀 👍🏻而且食物種類好多,除咗燒烤嘅蔬菜、海鮮同肉類仲有刺身、壽司、小食同炸物!啲位都幾闊落同企理我哋兩個食就用一個爐同隔離枱之間有個小屏風隔住傾偈或者食嘢都好有私人空間 😼點咗一系列生嘢先開始烤肉呢度啲嘢都比較細份,所以可以試多啲唔同嘢【蟹籽沙律】嘅份量就啱啱好喇沙律唔會話好大份,但蟹籽就好滿,脆卜卜【芝麻八爪魚】幾大隻 🐙刺身唔算非常多款,不過質素唔錯第一 round 點咗【三文魚】、【榮螺】、【松葉蟹棒】、【仿鮑片】同【帶子】榮螺刺身都幾爽口彈牙~第二 round 就主攻【三文魚】同【帶子】兩樣都切得好肥厚尤其是帶子刺身,好鮮甜 😋壽司都幾好,有火炙壽司、卷物、軍艦同手卷等等【火炙牛拖羅壽司】同幾款卷物我都幾鍾意~最左邊係炸【墨魚嘴】,都幾香口跟住係燒烤時間 🔥點咗【牛油栗米】同【牛油青口】中間嗰兜係【香草龍脷】魚同粟米成兜放上個爐度燒就 OK成功燒得好靚 ✌🏻之後就係大量肉肉肉 🥓🥩🍗🍖淨係牛都有【牛舌】、【一口牛】、【牛肋肉】、【牛仔骨】同【醃漬辣牛】豬肉都一樣好好食

之前放假同朋友去咗食放題
係用 pad 落 order 㗎,全部 item 都有相睇
唔怕唔知點咗乜又快喎,超方便呀 👍🏻
而且食物種類好多,除咗燒烤嘅蔬菜、海鮮同肉類
仲有刺身壽司、小食同炸物!

啲位都幾闊落同企理
我哋兩個食就用一個爐
同隔離枱之間有個小屏風隔住
傾偈或者食嘢都好有私人空間 😼

點咗一系列生嘢先開始烤肉
呢度啲嘢都比較細份,所以可以試多啲唔同嘢
【蟹籽沙律】嘅份量就啱啱好喇
沙律唔會話好大份,但蟹籽就好滿,脆卜卜
【芝麻八爪魚】幾大隻 🐙

刺身唔算非常多款,不過質素唔錯
榮螺刺身都幾爽口彈牙~

第二 round 就主攻【三文魚】同【帶子】
兩樣都切得好肥厚
尤其是帶子刺身,好鮮甜 😋

壽司都幾好,有火炙壽司、卷物、軍艦同手卷等等
【火炙牛拖羅壽司】同幾款卷物我都幾鍾意~

最左邊係炸【墨魚嘴】,都幾香口

跟住係燒烤時間 🔥
點咗【牛油栗米】同【牛油青口】
中間嗰兜係【香草龍脷】
魚同粟米成兜放上個爐度燒就 OK
成功燒得好靚 ✌🏻

之後就係大量肉肉肉 🥓🥩🍗🍖
豬肉都一樣好好食 🤤

最後燒多個【活蜆】,有個兜裝住都係好易燒,一開口就食得!
飽到無食到炸物嗰版,哈哈~
2018-09-24 50 浏览
星期六中午是休息的最好時機, 約左p小姐去食燒肉放題, 期待左已經半年喇, 事前做足功課揀選抵食新鮮多款既餐廳. 中午時間人唔多, 所以食物上得好快好準。 地坐係餐廳一角, 食物選擇十分多有燒肉, 燒蔬菜, 炸物, 刺身, 壽司等。 一坐低就有一碟燒肉拼盤, 務求令你爭分奪秒食盡3個鐘。值得注意既係調味料要落order叫,我地揀左蒜泥, 檸角等 自己動手調味好正 又好玩又可以調節濃淡。朋友最like有:牛油粟米虎蝦青口菠蘿和茄子片我就鍾意燒肉呀, 細細塊好快熟 炸物 都幾高質, 不過食完要清熱呀食物擺得好靚, 好吸引呀燒蜆都係不能錯過的

朋友最like有:
牛油粟米

虎蝦

青口

菠蘿和茄子片

我就鍾意燒肉呀, 細細塊好快熟

炸物 都幾高質, 不過食完要清熱呀

食物擺得好靚, 好吸引呀

燒蜆都係不能錯過的
  • 刺身
  • MOVENPICK雪糕
  • 燒肉拼盤
  • 虎蝦
  • 日式一口甜薯
2018-09-23 69 浏览
好耐無同男友食過燒肉放題,我地多數鍾意㨂中午呢d 時間任食,食到飽飽都仲有時間消化😛。✨星期日既lunch, 客人唔多所以都幾清靜~~雖然係限時兩個鐘,但係last order 之後都仲可以慢慢燒。✨刺身方面都ok~幾新鮮,我地之後都再黎多round~~✨壽司款式都唔少~~推介黃金龍蝦卷,上面既龍蝦沙律好彈口,入面炸蝦夠脆卜卜。火炙牛都唔錯,牛味幾濃~~不過見太生,我地自己再燒一燒😂。✨平時多春魚食得多,但加左海苔又幾特別,炸漿唔會太厚幾鬆脆。✨炸鮮奶都好正,外脆內軟夠香甜~~另外仲有款炸杏鮑菇,脆得黎入面幾多汁。佢既炸物款式都幾多幾特別,見仲有炸香蕉,炸草莓雪球果d, 不過太飽就無試lu~✨燒蝦最好食係回本之選,大大隻爽口彈牙鮮味十足。記得叫埋個海鮮醬(綠色既),酸酸辣辣好正。✨開頭唔知呢兜係乜,以為係汁😂😂😂原來係鰻魚玉子燒,個蛋甜甜地又幾好味,不過要小心控制火喉,唔係就會好似我咁燒到老晒。✨懶人必燒一兜兜既金菇同清酒蜆。 金菇同埋粟米真係超香牛油味🤤~~清酒蜆都幾清甜。✨肉類我最鍾意係漬壺牛,佢個調味唔錯,帶點甜甜的幾入味,好想叫番碗白飯黎送😆。 牛舌牛味幾濃同爽口。✨五花腩幾香

刺身方面都ok~幾新鮮,我地之後都再黎多round~~

黃金龍蝦卷

海苔多春魚,炸鮮奶

燒蝦

✨開頭唔知呢兜係乜,以為係汁😂😂😂原來係
鰻魚玉子燒

牛油金菇

漬壺牛

✨五花腩幾香, 芝麻雞翼都唔錯。

✨鰹魚冷烏冬味道清清地,不過烏冬幾彈牙。

呢餐真係好飽,佢d 上菜速度都非常快,野食都幾多,質素都唔錯~~如果有埋雪糕送就真係更加開心❤️(唔知係咪夜晚先有呢?)

黃金龍蝦卷
海苔多春魚,炸鮮奶
燒蝦
鰻魚玉子燒
牛油金菇
漬壺牛
2018-09-23 2897 浏览
節慶前夕,少不了同家人團年開餐。睇到呢間有好多食評,加上地點方便,我們趁住4同行1人免費既優惠就去食燒肉放題12點入座, 3點離場, 足本食足3個鐘。 揀中午時段食放題, 就貪佢冇麥人上菜快d 同都少d油煙, 任食時間長d。 食物方面: 有刺身, 壽司, 燒物, 野菜, 海鮮, 炸物, 醬汁. 飲品方面: 有飲料和酒類。 每罐無酒精就8蚊罐, 或每人30蚊任飲冇酒精類 或每人50蚊任飲酒精類我覺得以下食物不能錯過: 刺身帶子: 我食左共15片。 雖然薄片但好新鮮刺身北寄貝: 高質新鮮刺身三文魚: 肥美, 條理分明刺身螺頭: 個人喜好, 爽口刺身甜蛋🍣: 個人喜好, 拎左去燒熱熱地好正炸蝦🍤: 我食左3隻, 大隻, 炸粉厚薄岩岩好菠蘿🍍: 每人食至少6片, 糖心薄片, 健康有益牛肋骨連骨🐮: 咁多隻肉最鍾意呢隻, 因為大塊肉質靚又可以自己調味 冇咁易焦青口: 大隻厚肉, 加d蒜蓉好正帆立貝: 食左5粒, 加係粟米度燒更甜更香金菇: 食左2次, 係燒烤少不了的菇類冬菇: 完隻燒, 好香牛油粟米🌽: 有牛油好正, 用盆上唔易控制火喉, 又好易食蜆: 用湯同盆上, 冇沙豬大腸🐷: 好難燒因為多
節慶前夕,少不了同家人團年開餐。

12點入座, 3點離場, 足本食足3個鐘。

我覺得以下食物不能錯過:

刺身帶子: 我食左共15片。 雖然薄片但好新鮮
刺身北寄貝: 高質新鮮
刺身三文魚: 肥美, 條理分明
刺身螺頭: 個人喜好, 爽口
刺身甜蛋🍣: 個人喜好, 拎左去燒熱熱地好正
炸蝦🍤: 我食左3隻, 大隻, 炸粉厚薄岩岩好
菠蘿🍍: 每人食至少6片, 糖心薄片, 健康有益
青口: 大隻厚肉, 加d蒜蓉好正
帆立貝: 食左5粒, 加係粟米度燒更甜更香
金菇: 食左2次, 係燒烤少不了的菇類
冬菇: 完隻燒, 好香
牛油粟米🌽: 有牛油好正, 用盆上唔易控制火喉, 又好易食
蜆: 用湯同盆上, 冇沙
豬大腸🐷: 好難燒因為多脂肪易焦, 但好好食。
墨魚咀🐙: 辛辣味好正好爽口
墨魚丸🐙: 半粒半粒咁燒, 彈牙好味
蝦: 都幾大隻, 燒完會有d甩頭, 但肉質都幾好
麵鼓湯: 叫飲品要加錢所以飲湯, 唔咸好鮮。我飲左3碗
生菜: 個人喜好, 乾淨健康又快熟
雞泡魚乾🐡: 快熟好香好味
一口甜薯🍠: 再燒燒佢, 好甜。。但食到最後真係食唔落喇, 太飽喇

雪糕🍓🍨: 最後以士多啤梨味雪糕做完結, 實在太幸福了。

• MOVENPICK雪糕
  • 虎蝦