1K
前排朋友約左去呢間好有去左日本感覺嘅居酒屋🏮,估唔到性價比都幾高!❣️每次有客來到就會打鼓🥁歡迎,真係幾特別❣️除左一般日本料理外,仲有紙火鍋、西x日刺身、料理、石板燒等❣️石板燒更加係有專人在你面前燒🔥❣️ 鍾意飲sake 更可以試下$250 12款清酒2 hours放題🥗雜錦鮮魚刺身沙律$88- 超多刺身粒粒,粒粒幾新鮮同鮮甜,配上蟹籽、沙律醬夠refreshing🐑蒜燒羊架(2本)$88- 熟度剛剛好,配香草好香,肉質軟嫩juicy,外層嘅肥更加燒到好脆香,正🐟蜜柑鯛魚刺身薄切$158- 鯛魚薄片晶瑩剔透,鮮甜有嚼勁,口感幾好,呢個價錢來說,cp唔錯😋🐷石板燒沖繩黑毛豬$118- 專人用石板燒豬肉 ,熟度剛剛好。豬肉肥瘦均勻,食落去軟嫩有油脂香飲品都好用心!🥂shochu iced tea$78- 焼酎配上甜甜荔枝味同茶香,幾令人回味🥃Hanon紀州原農園梅酒$63- 好易入口嘅梅酒,微甜且夠醇香有機會要再去!

❣️每次有客來到就會打鼓🥁歡迎,真係幾特別
❣️石板燒更加係有專人在你面前燒🔥

🥗雜錦鮮魚刺身沙律$88
雜錦鮮魚刺身沙律

🐑蒜燒羊架(2本)$88
蒜燒羊架(2本)

🐟蜜柑鯛魚刺身薄切$158
蜜柑鯛魚刺身薄切

🐷石板燒沖繩黑毛豬$118

飲品都好用心!
🥂shochu iced tea$78

- 焼酎配上甜甜荔枝味同茶香,幾令人回味

🥃Hanon紀州原農園梅酒$63
Hanon紀州原農園梅酒

- 好易入口嘅梅酒,微甜且夠醇香

有機會要再去!
雜錦鮮魚刺身沙律
蒜燒羊架(2本)
蜜柑鯛魚刺身薄切
Hanon紀州原農園梅酒
《秋の冬二人前》 $428๛富士山火焰脆脆薯仔沙律๛三品剌身盛合(三文魚 油甘魚 帶子)๛鹿兒島A4肩胛和牛海膽反卷๛芝麻雞翼๛壽喜燒鍋配 野菜豆腐籃๛ A4肩胛和牛150g๛芝士年糕x2親民價$428有好多不同種類的食物還有兩款和牛食物‼️‼️真心超值😍😍😍肩胛和牛超級大一片,是我吃過比較高質量的和牛口感,油脂感重,有一點點入口化開的口感芝士年糕有流心芝士十分香雞翼炸得很香,肉質依然嫩滑很有特色的把薯片加到沙律中,令蛋沙律口感層次更豐富海膽反卷也十分精緻,以和牛包住飯糰再加上刺身和海膽,十分新鮮餐廳還有清酒蠔湯紙鍋和清酒放題,下次來會想試🥰🥰💰人均: $𝟏𝟎𝟏-𝟐𝟎𝟎🌟推薦: A4肩胛和牛鹿兒島A4肩胛和牛海膽反卷富士山火焰脆脆薯仔沙律芝士年糕芝麻雞翼🧚🏻‍♂️祝各位食極唔肥 @nevergetfat ~
《秋の冬二人前》 $428

๛富士山火焰脆脆薯仔沙律
๛三品剌身盛合(三文魚 油甘魚 帶子)
๛鹿兒島A4肩胛和牛海膽反卷
๛芝麻雞翼
๛壽喜燒鍋配 野菜豆腐籃
๛ A4肩胛和牛150g
๛芝士年糕x2

芝士年糕有流心芝士十分香
雞翼炸得很香,肉質依然嫩滑
很有特色的把薯片加到沙律中,令蛋沙律口感層次更豐富

餐廳還有清酒蠔湯紙鍋和清酒放題,下次來會想試🥰🥰

💰人均: $𝟏𝟎𝟏-𝟐𝟎𝟎
🌟推薦: A4肩胛和牛
鹿兒島A4肩胛和牛海膽反卷
富士山火焰脆脆薯仔沙律
芝士年糕
芝麻雞翼

🧚🏻‍♂️祝各位食極唔肥 @nevergetfat ~
A4肩胛和牛
A4肩胛和牛
富士山火焰脆脆薯仔沙律
三品剌身盛合
鹿兒島A4肩胛和牛海膽反卷
2023-11-27 60 浏览
最近食咗一間唔係太貴但質素又唔差嘅和牛壽喜燒,嗰度除咗壽喜燒之外,仲有其他鍋物刺身可以選擇👍🏻 例如清酒蠔湯紙火鍋,仲有清酒放題添🥃蒜燒羊架 $88 (8.5/10)外層燒到好酥脆,但入面唔會好乾柴,加埋蒜蓉勁香😋日本A4黑毛和牛壽喜燒(400g) $328 (8.5/10)牛肉肉質軟嫩幼滑,好濃郁嘅牛味,我哋仲嗌多咗兩隻生雞蛋,佢哋嘅生雞蛋係用蘭王蛋,蛋黃味更濃,食完牛肉之後加埋其他蔬菜落去,索晒啲湯汁超正🤭🤭草莓乳酸梳打 $33 (9/10)唔會太甜,啱啱好巨峰提子乳酸梳打 $33 (9/10)酸酸甜甜,好清爽📍令和鍋物酒場 (尖沙咀) @reiwanathan 尖沙咀厚福街9號豪華閣地下至1樓

蒜燒羊架 $88 (8.5/10)
外層燒到好酥脆,但入面唔會好乾柴,加埋蒜蓉勁香😋

草莓乳酸梳打 $33 (9/10)
唔會太甜,啱啱好

巨峰提子乳酸梳打 $33 (9/10)
酸酸甜甜,好清爽

📍令和鍋物酒場 (尖沙咀) @reiwanathan
尖沙咀厚福街9號豪華閣地下至1樓
之前已經幫襯過尖沙咀店,今次就嚟到旺角店,店內掛了不少日本燈籠和旗幟,彷如置身日本居酒屋旺角店繼續提供一系列日式料理,如日式小食、鍋物、燒物和串燒等,總有一款啱心水🥢一人前石板燒 - 點了澳洲M9和牛貝肉 和 美國安格斯三角小排肉各100g,店員會幫手燒埋之餘,還會問想食幾成熟,非常細心!2款牛入口都好軟嫩,牛味濃,沾上店家嘅自家燒肉汁更好味🥢明太子免治雞肉棒 - 免治雞肉加埋雞軟骨,口感夠豐富,面頭搽了明太子醬,鹹鹹甜甜,非常惹味🥢什錦天婦羅 - 有蝦、南瓜、茄子和秋葵,麵衣夠酥脆,口感非常好🥢日本黑毛和牛鍋燒烏冬 - 原鍋上枱時還熱辣辣,配料有黑毛和牛、鳴門卷和溫泉蛋等,加上彈牙嘅烏冬,份量豐富,感覺滿足🥢巨峰提子乳酸梳打 - 巨峰提子味重,飲落好開胃🥢青蘋果乳酸梳打 - 陣陣青蘋果味,乳酸梳打酸甜開胃食物真係有好多選擇,例如特色嘅清酒蠔湯紙火鍋和西日式刺身系列,不過無咁大胃口,唯有下次再試!另外值得一提係餐廳提供了清酒放題,2個價錢分別可以嘆盡12款或24款清酒,啱晒清酒愛好者!

2款牛入口都好軟嫩,牛味濃,沾上店家嘅自家燒肉汁更好味

🥢巨峰提子乳酸梳打 - 巨峰提子味重,飲落好開胃

🥢青蘋果乳酸梳打 - 陣陣青蘋果味,乳酸梳打酸甜開胃

旺角有唔少美食,今次就試下食日本新式居酒屋 - 令和鍋物酒場。一入到去環境同氣氛都幾好,Menu上有好多選擇,係面對食咩之際,見到有個令和秋之冬二人前套餐,又有前菜、沙律、燒物、刺身、壽司,仲有A4和牛壽喜燒,咁就即刻唔使諗就叫呢一個。<富士山火焰脆脆薯仔沙律> 呢個係令和岩岩推出的新菜式,將薯仔煙肉沙律推成一坐「富士山」,另外加上熱浪薯片增加脆口同少少辣度。薯仔沙律質感整得幾滑,仲加埋雞蛋沙律增加口感同埋味道,係幾開胃的前菜<三品刺身盛合‧鹿兒島A4肩胛和牛海膽反卷>刺身都幾新鮮,有油甘魚、三文魚同埋帆立貝,而鹿兒島A4肩胛和牛海膽反卷幾有驚喜,平時都係食開紫菜包外層,第一次食生和牛仲要係包住壽司卷外層。和牛肉入口即溶,配上海膽,加埋軟熟的壽司飯同青瓜,帶出唔到味道層次同質感。<A4肩胛和牛壽喜燒鍋>一上枱就望到油花好靚,同埋有7大塊,份量黎講都算多。由於佢切得夠薄同係A4質素,所以食落去好軟滑,放係壽喜燒湯底後,之後再沾上生雞蛋汁,真係十級滿足!<芝麻雞翼‧芝士年糕>雞翼炸得好好,外皮夠香脆而內裏肉質Juicy,所以我
旺角有唔少美食,今次就試下食日本新式居酒屋 - 令和鍋物酒場。一入到去環境同氣氛都幾好,Menu上有好多選擇,係面對食咩之際,見到有個令和秋之冬二人前套餐,又有前菜、沙律、燒物、刺身壽司,仲有A4和牛壽喜燒,咁就即刻唔使諗就叫呢一個。

<富士山火焰脆脆薯仔沙律>

<三品刺身盛合‧鹿兒島A4肩胛和牛海膽反卷>

<A4肩胛和牛壽喜燒鍋>

<芝麻雞翼‧芝士年糕>

雞翼炸得好好,外皮夠香脆而內裏肉質Juicy,所以我連雞翼尖的位置都唔放過。而芝士年糕都幾軟檽,而內裏芝士有流心的感覺,再加埋煉奶,真係甜到入心。

環境空間都舒適,食物質素同價錢都唔錯,下次如果有多啲時間,可以坐耐啲,試下花多眼亂的清酒放題
2023-11-25 69 浏览
简直就像做梦一样,当我们进入这个餐厅时,被餐厅的装修惊叹到一直拍照都忘记了点餐,餐厅整体是日式风格,红棕色的桌子,悬挂着的灯笼🏮,还有那让人瞬间放松的暖色橘光,整个餐厅的氛围感和松弛感拉满,真的太适合情侣约会了💓餐厅的每一个角落,不管是背景墙还是酒台,轻轻松松拍照📷出片当然餐厅最重要的是它的菜品,我点的是双人套餐,套餐里竟然是被称为世界上最好吃的肉之一的日本黑毛牛肉!这是我第一次吃黑毛牛肉,这是我有史以来吃到的最嫩、最香、最美味😋到牛肉!它几乎是没有纤维的,以至于入口即化,烹饪过程由服务员全程展示,服务过程非常舒适,服务员将一片黑毛牛肉放入煎锅中倒上特制的酱料,香味瞬间扑鼻,然后在小碗中搅拌鸡蛋液,然后将煎好的牛肉与鸡蛋液混合,再放入我的盘中,全程自己不需要动一下,就安静的享受顾客就是上帝的感觉😄一口下去真的超满足💥我们还点了五花肉,真的一点都不油腻,摆盘十分精美!吃完肉食后大约七分饱了,这时我们就开始吃蔬菜🥬火锅,营养均衡,蔬菜新鲜,我们还喝了调制的威士忌🥃和青苹果乳酸苏达,两杯真的像是艺术品一样都舍不得喝了,疯狂拍照片哈哈哈哈我们吃的是寿喜烧二人套餐,另外也推荐大家他们的 令和二人
我们吃的是寿喜烧二人套餐,另外也推荐大家他们的 令和二人前 和 寄世海老锅🍲调制的威士忌也非常推荐!尤其情侣约会,不得来点小酒品品🌹
另外老板人非常好,吃饭过程中我的手机要没电了,找了老板有没有地方充电,然后老板二话不说就把充电器借给我然后在一个非常安全的带钥匙的抽屉帮我手机充电,根本不用担心手机丢失,可以尽情享受用餐过程!🌈🌈🌈
2023-11-20
  • 日本黑毛和牛锅烧乌冬
  • 寿喜烧
  • 鲜柠檬威士忌梳打
  • 野菜豆腐盘
2023-11-23 99 浏览
This restaurant greets you with a very authentic atmosphere — Japanese lanterns hanging from the ceiling, walls decorated with Japanese themes — and a very good service. The waiter was always paying attention to our needs, and he answered all our requests and questions with a smile. We ordered the Wagyu meat set for two people. The waiter fries every piece in soy sauce, dips it in egg yoke, and puts it in your plate. The result is the softest, most tender, and delicious piece of meat I've ever had in my life. The set also comes with pork meat that tastes as good as the beef itself, and vegetables that we could eat in a hot pot after the waiter finished frying the meat. Besides the set, we ordered two drinks that made the experience even better—a fruit juice and a cocktail, both sweet and with a unique taste. Overall, we had a great experience in the restaurant, and we think its price is completely worth it.
这家餐厅的氛围非常地道--天花板上悬挂着日式灯笼,墙壁上装饰着日式主题--而且服务非常好。服务员始终关注着我们的需求,微笑着回答我们提出的所有要求和问题。我们点了两人份的和牛套餐。服务员用酱油把每块肉都炸过,蘸上蛋黄,然后放进你的盘子里。这是我这辈子吃过的最软、最嫩、最美味的一块肉。套餐还配有猪肉,味道和牛肉本身一样好,服务员炒完肉后,我们还可以把蔬菜放进火锅里吃。除了套餐,我们还点了两杯饮料,让这次体验更加美妙--果汁和鸡尾酒,都是甜味的,味道也很独特。总之,我们在这家餐厅的体验非常棒,我们认为它的价格完全值得。
2023-11-22 54 浏览
今晚約咗朋友食飯,本身都無諗住食咩,去到旺角,見近排又開始凍凍地,就想去打下邊爐,但又唔想中餐,又唔鍾意食放題,咁啱經過見到呢一間,就衝上去試下~一上到去,已經有一個好窩心嘅前菜,朋友就即刻叫咗個炸既小食,一串雞腎串燒同黑白Mix既啤酒。。。。。本身見到一個都幾抵食既和牛壽喜燒二人餐,但係我哋無揀到,因為我地兩個都唔係咁鍾意食甜野,所以都係揀返單點,我地揀咗芫茜雞湯配安格斯牛肉,雖然唔係最貴,中價錢,一黎到牛肉又幾靚wo,美國牛肉特點肉味濃,芫茜湯底味道超級突出,芫荽迷一定鍾意。我地仲追加了日本雞脾肉同大根雞脾肉好嫩,還keep得到雞味,大根即係蘿蔔,索咗本身嘅芫茜雞湯既汁,簡直係極品,價錢又平必點~環境氣氛都真係幾好,我哋好早嚟晚飯又唔係咁多人,傾下計食下野都真係幾好~唔記得講,可惜我無飲sake,因為我眼見佢地應該有差不多100款sake,如果我地今晚飲sake,一定係超級滿足~下個禮拜放假會再嚟,試吓清酒蠔湯紙火鍋、清酒放題、西日式刺身系列~

我地仲追加了日本雞脾肉同大根
雞脾肉好嫩,還keep得到雞味,

2023-11-17 69 浏览
係香港食親壽喜燒一係就好貴,一係就唔好食依間價錢親民但又好好食,而且仲係旺角彌敦道隔離,放工約埋一齊食飯好方便啊一入去會有鼓聲歡迎,再加埋裝修好似去咗日本居酒屋咁 牛肉望落已經好靚,脂肪比例均勻,入口即融食過好多次但每次都係會叫返壽喜燒湯!恰到好處嘅香味,唔會一味得個咸字同跟餐嘅野菜豆腐都入味兩個人食一個鍋再加啲小菜已經好夠 仲有每次一上枱就被快速掃晒嘅味醂日本雞泡魚乾($88)同埋蟹肉可樂餅($38)都係我地必點必食ITEM!去過好多次,每次都無令人失望
係香港食親壽喜燒一係就好貴,一係就唔好食
一入去會有鼓聲歡迎,再加埋裝修好似去咗日本居酒屋咁

牛肉望落已經好靚,脂肪比例均勻,入口即融
食過好多次但每次都係會叫返壽喜燒湯!
恰到好處嘅香味,唔會一味得個咸字
同跟餐嘅野菜豆腐都入味
兩個人食一個鍋再加啲小菜已經好夠

去過好多次,每次都無令人失望
今日難得放假約左個朋友去左間日式居酒屋食晚餐,「令和鍋物酒場」係📍旺角飛達商業中心1樓,朋友介紹有A5和牛食,而且西日式刺身出名,馬上同大家分享一下!入到廳餐馬上有店員招迎,而且會打響個太鼓以示歡迎!天花掛上左好多日式燈籠🏮儀式感、氣氛都非常好!場內用QR code 落單,亦會提供餐牌方便點餐,相當貼心。日本A5和牛 $188會有店員當面幫你用石板燒熟,店員會問你想要幾成熟之後就開始燒,同時會幫你調味,服務好好👍🏻 A5 和牛果然肉質柔軟、肉氣濃厚!芝麻雞翼 $38每次都係必點,不解釋😂北海道帆立貝柚子漬 $128帆立貝刺身好新鮮,加上柚子漬,口味變得更加清爽,仲有飛魚子增加口感,十分推薦!和牛鍋燒鳥冬$88今日涼涼地,食個鍋燒烏冬暖暖身!岩岩上餐和牛應該1成熟(?)按番個人口味控制和牛生熟程度,仲有隻流心蛋,配番爽滑烏冬十分滿足!日本年糕 $38外脆內糯既燒年糕加上甜甜地既紅豆,鐘諗意食年糕既朋友,係唔可以錯過!另外一提,原來餐廳有清酒放題!任飲!可惜今日個朋友要開車,佢都係飲d 無酒精啦!最後叫左「草莓乳酸梳打」$33 & 「鮮檸檬威士忌梳打」$58P.S. 杯威士忌相當突出!😂

日本A5和牛 $188

芝麻雞翼 $38
每次都係必點,不解釋😂

北海道帆立貝柚子漬 $128

和牛鍋燒鳥冬$88

日本年糕 $38

另外一提,原來餐廳有清酒放題!任飲!
可惜今日個朋友要開車,佢都係飲d 無酒精啦!

P.S. 杯威士忌相當突出!😂
朋友有日超興奮咁帶左我去-間好有日本🇯🇵居酒屋feel既酒場食飯🤣我問佢做咩咁興奮😆佢話原來呢間酒場有個清酒放題好鬼抵,2百零蚊就可以任飲12款清酒2個鐘,比夠4百仲可以任飲24款清酒3個鐘添🤣啱哂佢呢個清酒控😆可惜我轉頭仲要做嘢,唔方便飲咁多酒,唯有下次再陪佢癲,今次飲住兩杯先😜除咗飲酒,我哋仲食咗:👉🏻✨火灸鮨鰈裙邊伴高知縣產柚子醋✨ $78餐廳招牌既西日式刺身系列其中之-😍油脂豐腴既鮨鰈裙邊微微火炙,一擺入口就滿口油香,口感油潤嫩滑,再加上高知縣產既柚子醋同甜洋蔥一齊食,層次夠哂豐富;柚子醋既酸甜口味、洋蔥既爽脆口感直接將鮨鰈裙邊既鮮味昇華到極緻👍🏻👍🏻✨螢光魷魚漬✨ $48魷魚仔外層爽脆,內裏肥美鮮味超級嫩,佐酒一流☺️✨清酒兵庫縣漣川蠔(一本)✨ $32生蠔🦪好新鮮,雖然唔算好太隻,但係超鮮甜😍店員仲教我將生蠔浸落杯清酒度三十秒 ,食完再一口乾左杯洒😍呢個食法夠哂特別又夠chill,勁正!🌟手作壽喜燒🌟 $428內有日本A4黑毛和牛(250g)+野菜豆腐盤和牛油花好霜降,色澤鮮紅,食落牛肉味夠哂濃郁,入口即溶👍🏻店員仲會過嚟幫我煮埋,超nice👍🏻雜菜豆腐拼盤有生菜、娃娃菜、洋

除咗飲酒,我哋仲食咗:👉🏻

✨火灸鮨鰈裙邊伴高知縣產柚子醋✨ $78

✨螢光魷魚漬✨ $48

魷魚仔外層爽脆,內裏肥美鮮味超級嫩,佐酒一流☺️

✨清酒兵庫縣漣川蠔(一本)✨ $32

🌟手作壽喜燒🌟 $428

內有日本A4黑毛和牛(250g)+野菜豆腐盤

雜菜豆腐拼盤有生菜、娃娃菜、洋蔥、蘿蔔同雜
菌,夠哂豐富

✨稻庭烏冬✨ $28

煙煙韌韌嘅烏冬,索滿晒壽喜燒嘅湯汁,甜甜地超好食🤤

✨炸池魚仔✨ $38

炸到脆卜卜夠晒香口,外層炸皮唔會好厚,一啖一條夠晒過癮,送酒必備👍🏻

✨鹽燒雞翼✨ $28

燒到外皮薄脆帶有焦香👍🏻

✨荔枝豚肉卷✨$28

酸酸甜甜既荔枝加埋肥瘦均勻嘅豚肉一齊燒到微焦嚟食,感覺夠哂清新,完全唔油☺️

✨Muscat Lover✨ $68

葡萄🍇既果香味同花香味好重,加埋甜甜地既米洒味,好易入口👍🏻

✨Imo Shochu Iced Tea✨ $78

以荔枝燒酎做底,再配上冰茶,味道酸酸甜甜,柔和順喉

正當飲飽食醉好滿足之際,見到隔籬枱叫咗一個清酒蠔湯紙火鍋好似都好吸引🤩,無奈已經再食唔落,唯有下次過嚟再試埋🥹

🎏令和鍋物酒場

📍旺角彌敦道613號飛逹商業中心1樓

港鐵旺角站E2出口,步行約3分鐘

• 清酒生蠔
  • 壽喜燒
  • 螢光魷魚漬
今日同朋友慶祝生日🎂去左旺角嘅令和鍋物酒場!我地已經食過幾次尖沙咀嗰間,旺角呢間都一樣咁正呀😋*****🧆餐前小食 free海帶芽漬物🍲松茸壽喜燒 - 美國安格斯牛肉200g $268壽喜燒鍋可以揀唔同嘅肉,豐儉由人,係我其中一個欣賞嘅地方😋😋我揀左安格斯牛肉,佢雪花平均肉味都濃郁,加埋生蛋食好正😍另外仲會送個野菜豆腐盤添☺️🥩一人前石板燒 - 澳洲M6和牛 100g $118另外叫左個石板燒,有專人幫手燒埋服務勁好😝我地叫左五成熟,和牛又嫩又juicy真係好正🥹💖🐟鯖魚柚子醬油漬 $68🍹Imo Shochu Iced Tea $78🍸Muscat Lover $68呢度仲有啲燒酌調酒,同朋友chill住飲都好正🍹😋甜甜地唔重酒味啱晒女仔架💖*****

*****

• 一人前石板燒
  • 澳洲M6和牛
  • Muscat Lover
2023-11-10 68 浏览
我今日要介紹俾大家嘅係旺角嘅令和鍋物酒場,呢間餐廳嘅食物真係唔錯架,佢哋仲有無限供應嘅清酒放題可以選擇,都幾值得一試。😋.🐷美國安格斯斯牛肉壽喜燒鍋牛肉肉質軟嫩,仲有壽喜燒獨有甜甜哋嘅醬油香味,加埋蔬菜同埋烏冬一齊吸晒啲湯底一齊食超正!🐷三文魚拌慢煮三文魚他他醬三文魚拌埋佢嘅自家製三文魚他他醬,真係一絕。三文魚嘅鮮味同他他醬嘅甜味好搭,仲有配埋平日比較少見嘅海葡萄,咬落去一粒一粒脆脆地好特別。.🐷燒冰火菠蘿呢個燒冰火菠蘿真係好特別!冰涼嘅菠蘿同燒烤嘅香氣結合,一啖咬落去,酸甜味同炭燒嘅香味一起爆發,再加埋面頭脆脆嘅焦糖,係一個超級滿足嘅甜品。.🐷抹茶紅豆蕨餅抹茶同埋蕨餅控都會滿意嘅一個甜品。❣️蕨餅軟綿綿,配埋香濃嘅抹茶粉同甜甜嘅紅豆蓉。.令和鍋物酒場📍旺角彌敦道613號飛達商業中心1樓.

🐷美國安格斯斯牛肉壽喜燒鍋

🐷三文魚拌慢煮三文魚他他醬

🐷燒冰火菠蘿

🐷抹茶紅豆蕨餅

令和鍋物酒場
📍旺角彌敦道613號飛達商業中心1樓
令和最吸引嘅地方係有清酒任飲set,可惜我第二日要返工如果唔係都想試下😆!望住佢哋好幾個大雪櫃裝滿不同種類嘅酒,嚟同朋友慶祝或聚會都好適合🤩。🦪#清酒蠔湯紙火鍋 ($298) 望到「哇」咗一聲,賣相幾靚仔,雖然配料款式唔多,以蔬菜為主,但勝在份量好足,鍋入面嘅蠔仲幾大隻🤩!食落鮮甜之餘冇腥味,連帶入面嘅蔬菜都有濃烈嘅蠔味😍。火鍋會跟一碗白飯、一隻蛋同少少蔥花,店員話食到最後可以留少少湯整炊飯😮。(啲湯我自己偷偷地飲咗好多淡)🍜#鍋燒烏冬 ($88) 🍜配料豐富,除咗有兩大嚿叉燒,仲有溫泉蛋、炸蝦、蟹柳、鳴門卷同紫菜😋。夠哂多樣性🤣,烏冬幾彈牙嫁,湯底係淡淡嘅海帶湯,清清地反而仲正😝。🐟#三文魚伴蘋果木煙燻醋 ($88) 作為開胃前菜,味道一定以酸味為主,細味品嘗或者會感覺到蘋果嘅甜,三文魚肥美自帶油香,同煙燻成絕配。上面仲鋪咗少少三文魚子,酸酸地好似爆爆珠🫣。#威士忌可樂 ($48)入口先會品嚐到可樂嘅甜,之後威士忌嘅辛辣從後而來👅。即使我本身唔太飲酒,都會不知不覺間飲晒成杯🙈。🥃#青檸燒酎梳打 ($48)酒味唔算重,相對容易入口。青檸篤幾篤啲酸味就出哂嚟。今次最可惜嘅係原本飲品我想叫

🦪#清酒蠔湯紙火鍋 ($298)
望到「哇」咗一聲,賣相幾靚仔,
雖然配料款式唔多,以蔬菜為主,
但勝在份量好足,鍋入面嘅蠔仲幾大隻🤩!
食落鮮甜之餘冇腥味,
連帶入面嘅蔬菜都有濃烈嘅蠔味😍。
火鍋會跟一碗白飯、一隻蛋同少少蔥花,
店員話食到最後可以留少少湯整炊飯😮。
(啲湯我自己偷偷地飲咗好多淡)

🍜#鍋燒烏冬 ($88) 🍜
配料豐富,除咗有兩大嚿叉燒,
仲有溫泉蛋、炸蝦、蟹柳、鳴門卷同紫菜😋。
夠哂多樣性🤣,烏冬幾彈牙嫁,
湯底係淡淡嘅海帶湯,清清地反而仲正😝。

🐟#三文魚伴蘋果木煙燻醋 ($88)
作為開胃前菜,味道一定以酸味為主,
細味品嘗或者會感覺到蘋果嘅甜,
三文魚肥美自帶油香,同煙燻成絕配。
上面仲鋪咗少少三文魚子,
酸酸地好似爆爆珠🫣。

#威士忌可樂 ($48)
入口先會品嚐到可樂嘅甜,
之後威士忌嘅辛辣從後而來👅。
即使我本身唔太飲酒,
都會不知不覺間飲晒成杯🙈。

🥃#青檸燒酎梳打 ($48)
酒味唔算重,相對容易入口。
青檸篤幾篤啲酸味就出哂嚟。

今次最可惜嘅係原本飲品我想叫#鮮檸檬燒酎梳打,點知手殘撳錯變咗青檸🥹(鮮檸檬嗰杯用嚟打卡好正)。

另外都推薦唔食蠔嘅朋友可以點#壽喜燒鍋,隔籬枱嘅油香同甜味不停入侵我個鼻,淨係聞到已經覺得好食,如果唔係男朋友話想試蠔火鍋我一早嗌咗壽喜燒😤。
2023-11-08 33 浏览
Happy Friday 梗係同朋友去Chill下飲下酒, 去咗旺角呢間令和鍋物酒場, 就喺彌敦道飛達商業中心1樓, 扶手電梯直上。 裝修以傳統日式酒場風格, 好有日本氣氛, 仲有好多卡位, 比較有私人空間,最啱同幾個朋友一齊食下串燒飲酒傾下偈。 先叫兩杯回魂酒醒醒神🥂狹山紅茶梅酒淡淡嘅梅酒味, 再加上紅茶, 感覺幾清新, 不過酒精味唔算濃, 適合鍾意淺嘗嘅朋友 Imo Shochu Iced Ted荔枝味嘅水果酒, 甜甜地酸酸地好開胃👍 再來串燒送下酒🍢明太子免治雞肉捧攪碎嘅免治雞肉加入雞軟骨, 咬落口感一流😋 如果再加入芝士嘅話可以提升順滑程度 蒲燒鰻魚鰻魚燒得剛剛好, 好彈牙又軟滑, 鰻魚汁香濃👍👍 汁燒薩摩雞肝香港嘅居酒屋一般都好小有燒雞肝,呢度有得食當然要試試。 執燒醬汁味道幾好, 雞肝燒得全熟夠安全, 口感軟綿綿味道好濃郁 三文魚伴蘋果木煙燻醋簡單啲嚟講係三文魚沙律, 煙燻三文魚配上大量洋蔥, 三文魚籽及蘋果醋, 非常之開胃🤗 慢煮A4和牛筋其實係慢煮牛腩, 醬汁濃厚, 牛腩炆得很淋, 可以配飯糰一齊食用👍👍 慢煮雞肉芫茜沙律慢煮雞肉碎上, 加上大量芫茜和柚子醋, 感覺好清

先叫兩杯回魂酒醒醒神🥂
狹山紅茶梅酒

Imo Shochu Iced Ted
荔枝味嘅水果酒, 甜甜地酸酸地好開胃👍

再來串燒送下酒🍢
明太子免治雞肉捧

蒲燒鰻魚
鰻魚燒得剛剛好, 好彈牙又軟滑, 鰻魚汁香濃👍👍

汁燒薩摩雞肝

三文魚伴蘋果木煙燻醋

慢煮A4和牛筋

慢煮雞肉芫茜沙律
慢煮雞肉碎上, 加上大量芫茜和柚子醋, 感覺好清新✨

令和鍋物酒場係一個性價比高嘅日式酒場,收工後一班朋友飲下酒聚下係一個唔錯嘅選擇✨  店家提供兩小時和三小時sage任飲, 好適合鍾意飲sake嘅朋友🥂🥂