旺角有唔少美食,今次就試下食日本新式居酒屋 - 令和鍋物酒場。一入到去環境同氣氛都幾好,Menu上有好多選擇,係面對食咩之際,見到有個令和秋之冬二人前套餐,又有前菜、沙律、燒物、刺身、壽司,仲有A4和牛壽喜燒,咁就即刻唔使諗就叫呢一個。<富士山火焰脆脆薯仔沙律> 呢個係令和岩岩推出的新菜式,將薯仔煙肉沙律推成一坐「富士山」,另外加上熱浪薯片增加脆口同少少辣度。薯仔沙律質感整得幾滑,仲加埋雞蛋沙律增加口感同埋味道,係幾開胃的前菜<三品刺身盛合‧鹿兒島A4肩胛和牛海膽反卷>刺身都幾新鮮,有油甘魚、三文魚同埋帆立貝,而鹿兒島A4肩胛和牛海膽反卷幾有驚喜,平時都係食開紫菜包外層,第一次食生和牛仲要係包住壽司卷外層。和牛肉入口即溶,配上海膽,加埋軟熟的壽司飯同青瓜,帶出唔到味道層次同質感。<A4肩胛和牛壽喜燒鍋>一上枱就望到油花好靚,同埋有7大塊,份量黎講都算多。由於佢切得夠薄同係A4質素,所以食落去好軟滑,放係壽喜燒湯底後,之後再沾上生雞蛋汁,真係十級滿足!<芝麻雞翼‧芝士年糕>雞翼炸得好好,外皮夠香脆而內裏肉質Juicy,所以我
旺角有唔少美食,今次就試下食日本新式居酒屋 - 令和鍋物酒場。一入到去環境同氣氛都幾好,Menu上有好多選擇,係面對食咩之際,見到有個令和秋之冬二人前套餐,又有前菜、沙律、燒物、刺身壽司,仲有A4和牛壽喜燒,咁就即刻唔使諗就叫呢一個。

<富士山火焰脆脆薯仔沙律>

<三品刺身盛合‧鹿兒島A4肩胛和牛海膽反卷>

<A4肩胛和牛壽喜燒鍋>

<芝麻雞翼‧芝士年糕>

雞翼炸得好好,外皮夠香脆而內裏肉質Juicy,所以我連雞翼尖的位置都唔放過。而芝士年糕都幾軟檽,而內裏芝士有流心的感覺,再加埋煉奶,真係甜到入心。

環境空間都舒適,食物質素同價錢都唔錯,下次如果有多啲時間,可以坐耐啲,試下花多眼亂的清酒放題