2016-04-01 1022 浏览
若果係旺角想坐得舒服,價錢每人百幾蚊,無限時,又唔洗等得耐既話,雅蘭既餐廳就係最佳選擇第一次幫襯呢間餐廳,食物種類好多,而且d圖款款都極吸引,令有選擇困難既我等左好耐都決定唔到食咩好,我地3個女仔分別叫左3個餐第一份係有牛肉溫泉旦烏冬,天婦羅,刺身湯底係sukiyaki, 唔會太甜,味道剛好,烏冬係粗身好有口感,吸收哂湯既精華,“書”一聲就入口,好味道第二份 有牛肉溫泉旦蝦天婦羅烏冬,壽司,刺身天婦羅浸林左,但蝦都大隻,唔會淨係得粉但壽司同刺身就真係普通,飯比較硬近鏡既牛肉烏冬第三份係廣島蠔烏冬同勁多菜佢既份量比其他多,淨係菜都滿哂一個鍋,而且價錢都係同其他差唔多$150幾抵食蠔都新鮮,但煮完之後就比較細隻飲飲食食最終食左兩個鐘,因為實在太耐無見,不過餐廳既姐姐都唔會趕人走,仲不停加茶,服務抵讚
第一份係有牛肉溫泉旦烏冬,天婦羅,刺身
第二份 有牛肉溫泉旦蝦天婦羅烏冬,壽司刺身
天婦羅浸林左,但蝦都大隻,唔會淨係得粉
壽司刺身就真係普通,飯比較硬
近鏡既牛肉烏冬
第三份係廣島蠔烏冬同勁多菜
蠔都新鮮,但煮完之後就比較細隻

2016-03-31
2016-03-22 3198 浏览
最近工作比較忙,食過的好東西都沒有時間和大家分享,早前在今助烏冬御膳食到能夠媲美日本的定食。價錢也不算很貴,都很合理。上圖是男朋友食的牛肉烏冬 & 魚生飯 定食要說的是今助真的有很多款不同的定食,有很多選擇魚生飯也可以選擇,我們要了吞拿魚的,吞拿魚蓉入口即溶,而且很有餘香發覺今助的魚生都十分新鮮,水準甚高另外真的很建議大家試試它的烏冬,十分煙韌彈牙牛肉份量雖然不算太多,但吃完整個定食都很飽了這是媽媽點的天婦羅 & 牛肉烏冬鍋在涼涼的天氣裡最適合就是食鍋物了!即炸天婦羅外形漂亮,又脆又熱騰騰,好美味還有不同款式的壽司,感覺就像在日本用餐一樣這是爸爸的 冷烏冬 & 鰻魚飯 定食這個我之前食過覺得很不錯,所以爸爸也試一下冷烏冬的份量很多,吃完都要捧著肚子了還有熱騰騰的鰻魚飯,鰻魚不錯,如果飯可以黏一點會更好重點是那個蒸蛋,滑到是入口即溶的狀況!真的好讚!想要一個有味增湯和刺身的定食,就點了滑蛋炸豬扒定食因為豬扒即炸,所以在下單時店員都有提醒可能要等耐一點,但實際上相比其他餐都不會都等太久豬扒很厚,吃的時候還有少許脆刺身真是非常新鮮,那隻甜蝦十分鮮甜味增湯有很多料,味道亦不會過鹹,所以我很喜歡
牛肉烏冬 & 魚生飯
最近工作比較忙,食過的好東西都沒有時間和大家分享,
早前在今助烏冬御膳食到能夠媲美日本的定食。
價錢也不算很貴,都很合理。

上圖是男朋友食的牛肉烏冬 & 魚生飯 定食
要說的是今助真的有很多款不同的定食,有很多選擇
魚生飯也可以選擇,我們要了吞拿魚的,
吞拿魚蓉入口即溶,而且很有餘香
發覺今助的魚生都十分新鮮,水準甚高
另外真的很建議大家試試它的烏冬,十分煙韌彈牙
牛肉份量雖然不算太多,但吃完整個定食都很飽了
天婦羅 & 牛肉烏冬鍋
這是媽媽點的天婦羅 & 牛肉烏冬鍋
在涼涼的天氣裡最適合就是食鍋物了!
即炸天婦羅外形漂亮,又脆又熱騰騰,好美味
還有不同款式的壽司,感覺就像在日本用餐一樣
冷烏冬 & 鰻魚飯
這是爸爸的 冷烏冬 & 鰻魚飯 定食
這個我之前食過覺得很不錯,所以爸爸也試一下
冷烏冬的份量很多,吃完都要捧著肚子了
還有熱騰騰的鰻魚飯,鰻魚不錯,如果飯可以黏一點會更好
重點是那個蒸蛋,滑到是入口即溶的狀況!真的好讚!
滑蛋炸豬扒定食
想要一個有味增湯和刺身的定食,就點了滑蛋炸豬扒定食
因為豬扒即炸,所以在下單時店員都有提醒可能要等耐一點,
但實際上相比其他餐都不會都等太久
豬扒很厚,吃的時候還有少許脆
刺身真是非常新鮮,那隻甜蝦十分鮮甜
味增湯有很多料,味道亦不會過鹹,所以我很喜歡

一開始可能會覺得一份定食要過百元會有點少貴
但仔細一想,實際上有這麼多款式的食物,
食材與味道質素高,環境和服務都不錯
其實這是物超所值啊!

2016-02-21
庆祝纪念
生日
牛肉烏冬 & 魚生飯
天婦羅 & 牛肉烏冬鍋
冷烏冬 & 鰻魚飯
滑蛋炸豬扒定食
2016-03-22 923 浏览
牛肉烏冬鍋, 天婦羅, 刺身 ($1xx):牛肉烏冬鍋好多肥牛啖啖肉, 而且肉味頗濃, 可能太多油, 食完都飽膩.中間半熟玉子都係關鍵, 蛋黃流心狀配滑滑又煙韌既烏冬, 好好味.不過個湯底比較甜膩, 好似壽喜燒既味道.天婦羅有2隻大長蝦, 炸粉輕盈脆薄, 一咬就食到蝦肉. 點左天婦羅醬汁味道唔會過咸.另外仲有野菜天婦羅, 個冬姑好多汁好味, 蕃薯天婦羅又甜又綿.刺身有4款, 分別有三文魚, 帆立貝, 吞拿魚, 白身魚.味道同壽司上刺身的差不多, 一樣甘好味.牛肉海鮮烏冬鍋, 天婦羅, 壽司 ($1xx):多左炸蝦天婦羅, 大大隻好長身, 雖然放係湯面, 但都有點脆身, 而且吸左湯汁味道.仲有好多蜆仔, 蜆肉爽彈. 還有一大粒帆立貝, 令個湯仲帶點鮮甜.牛肉烏冬鍋同上.反而唔同的有5件不同款壽司, 三文魚腩壽司好肥美油潤, 白身魚的壽司就清淡, 吞拿魚壽司肉質扎實點, 鰻魚壽司唔乾身唔硬甜甜鰻魚汁好味, 最正係帆立貝壽司柔軟嫩滑好好味.
牛肉烏冬鍋, 天婦羅, 刺身
牛肉烏冬鍋, 天婦羅, 刺身 ($1xx):

不過個湯底比較甜膩
, 好似壽喜燒既味道.

刺身有4款, 分別有三文魚, 帆立貝, 吞拿魚, 白身魚.味道同壽司刺身的差不多, 一樣甘好味.
牛肉海鮮烏冬鍋, 天婦羅, 壽司
牛肉海鮮烏冬鍋, 天婦羅, 壽司 ($1xx):

牛肉烏冬鍋同上.
反而唔同的有5件不同款壽司, 三文魚腩壽司好肥美油潤
, 白身魚的壽司就清淡,

2016-01-09
牛肉烏冬鍋, 天婦羅, 刺身
牛肉海鮮烏冬鍋, 天婦羅, 壽司
  • 牛肉海鮮烏冬鍋
  • 天婦羅
  • 壽司
2016-03-21 869 浏览
以前經過好多次,今次都系第一次上嚟雅蘭揾食。12點先開始營業,去早咗,唯有周圍行下啰。將近12點時上去,見到已經有幾枱人坐喺度啦。揀咗烏冬鍋物及牛肉烏冬拼魚生飯套餐。套餐份量頗足,也不過98,有一大碗牛肉清湯烏冬及一碗魚生飯,如果是飯量不大的女仔,兩個人share一個套餐都OK的。烏冬又滑又彈牙,魚生飯特別一提,飯是有白色的魚仔(類似白飯魚?)及冬菇絲一齊煮的,食落唔會好似普通的飯咁樣得個酸味,而是有種清甜的味道。鍋物烏冬是朋友點的,未有嘗試,聽來評價尚可,湯底較濃郁,份量都有返咁上下。本想點其他食家提到過的鰻魚三重飯及蠔鍋,然而揾勻個菜單都唔覺有呢兩樣嘢,唯有放棄。埋單200有找,味道幾好價格適中,以食物來說是可以有下次的。服務方面,我其實想比只零雞蛋佢的,一來叫落單都好難叫,兼且埋單時是有找錢的,個哥哥仔拿找續的錢過來,我錢都未拿完,他就急急腳拿著個找錢簿走咗了。雖然只是幾個碎銀,but呢種態度令人感覺不好。
2016-03-19
2016-03-16 747 浏览
七點鐘,唔使等位,裝修好簡約,啲位都好闊好好坐,服務員好勤快叫左特選蒲燒鰻魚三重飯御膳,來到時以為成筒飯咁多,原來是墊得高左!蒲燒鰻魚好好味,好肥美有魚油香所謂三重就係三種食法第一就原味,個人覺得最好食,鰻魚配鰻魚醬油,仲有蛋絲加飯,就最原汁原味了 。蛋絲絕不馬虎,生熟剛剛好,質地軟嫩,實淨唔會干爭爭第二就加芋泥同芥茉,有另一種清新 ,不過芋泥份量好少,冇乜味第三就係加茶壺嘅湯,我覺得啲湯唔係好熱,感覺就怪怪地,所以我冇試 ,朋友話茶壺湯好清香,有d似泡飯咁魚生和牡丹蝦都中規中矩,唔算好肥美,但都新鮮,夠凍茶碗蒸幾滑,不過好淡冇乜旦味,但有些虾和冬菇香整體都幾好,會再去

蒲燒鰻魚好好味,好肥美有魚油香

所謂三重就係三種食法

魚生和牡丹蝦都中規中矩,唔算好肥美,但都新鮮,夠凍

茶碗蒸幾滑,不過好淡冇乜旦味,但有些虾和冬菇香

整體都幾好,會再去
2016-03-03
2016-03-13 729 浏览
一人晚餐試試今助烏冬御膳,試佐呢幾款食品 。叫佐幾款食物包括小食(包括天婦羅 感覺不油膩,很香口。壽司 本人不太喜歡食刺身 但今日都叫佐幾件試試 當中有三文魚 呢個入口不太腥 感覺很好),一個人食已經飽飽,呢到除佐食物新鮮外 餐廳設計真系好似置身於日本一樣,無論裝修到傢具都有日式感覺。讚
  • 三文魚
2016-03-11 636 浏览
今日出到嚟旺角做Gym,嚟到已經2點幾,先上一上雅蘭醫肚,見到間日本野諗都唔諗就衝咗入去。由於客唔多,兩個人比咗張四人枱我地,寬落舒服。鰻魚飯烏冬定食勁大份,又有鰻魚飯又有烏冬,好豐富。撈烏冬彈牙,醬油份量岩岩好,幾好味。不過小弟比較鍾意呢個鰻魚飯,飯吸收咗鰻魚汁,濕濕地易入口,而且味道濃。鰻魚燒得幾好,少脆口又軟淋淋。呢個定食大大份,份量都幾岩男仔食,小弟食晒後都見飽,埋單$100有找,日本野嚟講呢個質素都幾抵食,搵日再嚟先。

鰻魚飯烏冬定食
鰻魚飯
鰻魚飯烏冬定食
鰻魚飯
2016-03-02 686 浏览
收工已經好累,亂打亂撞的走左去商場的一層,附近食肆都幾多,呢間餐廳門面幾吸引舖頭設計開放,舒適,侍應都著住日本服飾,增添日式料理嘅氣氛 舖面放左食物模一型同價錢以供參考,睇真d,唔算貴,款式選擇多,就值得一嘗 叫左個讚歧素食冷烏冬蒲燒鰻魚($140)有魚生,麵豉湯,茶碗蒸,冷烏冬,鰻魚飯同魚生,都幾豐富下魚生新鮮之餘,魚香十足,蝦挺甜的,淺嘗足以令人回味,麵豉湯幾足料,茶碗蒸嘅蛋好滑,滑溜入口,食落好香烏冬睇落普通,但佢既配搭令人感覺清新,味道不俗,醬汁唔咸,配有柚子,令烏冬有柚子香之餘帶點酸甜的清新,配埋蔥花等配料,令到烏冬不只係有醬汁既咸,令整個烏冬帶有特色鰻魚飯不錯在佢既醬汁不會過多,不會令個飯太咸,鰻魚厚肉之餘,份量挺多成個餐都係百幾蚊,都算抵食! 侍應招待幾周到,仲要下下都講埋日文,令顧客感受日式文化更多,幾好

舖頭設計開放,舒適,侍應都著住日本服飾,增添日式料理嘅氣氛

叫左個讚歧素食冷烏冬蒲燒鰻魚($140)

有魚生,麵豉湯,茶碗蒸,冷烏冬,鰻魚飯同魚生,都幾豐富下

成個餐都係百幾蚊,都算抵食!

2016-02-03 966 浏览
由於近來天氣太寒冷,所以經常都想吃一些熱乎乎的來暖暖胃,剛巧朋友推介了這間烏冬店,今天Happy Friday當然要去試試看!朋友點了這個Set,如此豐富看見已覺十分開心😆 這個Set有我最愛的蠔😍蠔十分新鮮沒腥味,一份已有五大隻。刺身亦新鮮,除烏冬外更配上一個白飯,其實整個Set份量頗多,一個女生根本吃不完,如二人吃可考慮叫一個Set再加小食。 煮烏冬的鍋是什菜鍋,加了蠔後湯底更甜,烏冬十分彈牙,配上濃湯,不消一回已被我全部殲滅。總結,這裡環境舒服,很適合與好友情侶慢吃暢談。雖然門外不斷有客人等位,但並沒有入座時限,感覺吃得自在不會被人催促,這點值得讚賞。
朋友點了這個Set,如此豐富看見已覺十分開心😆

2016-01-20 981 浏览
這次是朋友請的客,吃的是她推介的心水之選.印象中朋友一向咀刁,所以還挺期待她的推介.來到雅蘭二樓的今助.餐廳裝潢簡潔,初看的話並不覺得有什麼特別.才坐下朋友已經滔滔不絕的介紹一堆她的最愛,光看菜單也是有點令人難以決擇.最後就選了朋友最愛吃的牛肉烏冬三文魚魚籽魚生飯.晚餐的定食份量十足,厚度適中的肥美三文魚,魚油豐富入口無渣無筋,配上滋味十足的香菇芝麻飯,比起以往單純的醋飯來說,清香中帶香菇獨特甜味的味飯當然是更具吸引, 稍加調味就覺得簡而美味.朋友還一直叫我試試看用紫蘇葉包著味飯, 再配一些魚籽, 紫蘇葉的甜味中略帶魚籽的咸味, 味道果然不錯,難怪朋友一直力推這種吃法.雖然吃過美味的三文魚飯, 但也不能忘了還有牛肉烏冬, 本身對烏冬興趣一般, 但看愛吃烏冬的朋友一股勁的在吃, 看起來應該不錯吧!彈牙的烏冬配上軟嫩剛好的牛肉, 味道也算不錯.附餐的味噌湯也不錯, 偏咸味, 湯中還有很多像油炸過的腐皮絲, 這個我還挺喜歡的,增加了湯的口感,不過很容易會有飽足感, 只吃一份餐就還好, 但跟我朋友一起吃, 我往往是在吃一個半的餐, 所以這湯對我來說有點危險.我們所點的兩份套餐裏都有這茶碗蒸,
這次是朋友請的客,

吃的是她推介的心水之選.

印象中朋友一向咀刁,

所以還挺期待她的推介.

來到雅蘭二樓的今助.

餐廳裝潢簡潔,

初看的話並不覺得有什麼特別.
才坐下朋友已經滔滔不絕的介紹一堆她的最愛,

光看菜單也是有點令人難以決擇.

最後就選了朋友最愛吃的牛肉烏冬三文魚魚籽魚生飯.

晚餐的定食份量十足,

厚度適中的肥美三文魚,

魚油豐富入口無渣無筋,

配上滋味十足的香菇芝麻飯,

比起以往單純的醋飯來說,

清香中帶香菇獨特甜味的味飯當然是更具吸引,

稍加調味就覺得簡而美味.

朋友還一直叫我試試看用紫蘇葉包著味飯,

再配一些魚籽,

紫蘇葉的甜味中略帶魚籽的咸味,

味道果然不錯,

難怪朋友一直力推這種吃法.
雖然吃過美味的三文魚飯,

但也不能忘了還有牛肉烏冬,

本身對烏冬興趣一般,

但看愛吃烏冬的朋友一股勁的在吃,

看起來應該不錯吧!

彈牙的烏冬配上軟嫩剛好的牛肉,

味道也算不錯.

附餐的味噌湯也不錯,

偏咸味,

湯中還有很多像油炸過的腐皮絲,

這個我還挺喜歡的,

增加了湯的口感,

不過很容易會有飽足感,

只吃一份餐就還好,

但跟我朋友一起吃,

我往往是在吃一個半的餐,

所以這湯對我來說有點危險.
我們所點的兩份套餐裏都有這茶碗蒸,

有香菇有蝦子的細滑蒸蛋,

清香帶蝦子的鮮味,

蒸蛋水嫩嫩的入口嫩滑,

火候剛剛好.
玩味十足的定食登場 - 特選蒲燒鰻魚三重飯御膳,

光一上桌,

份量就有點嚇人,

還好只是墊得高而已,

蒲燒鰻魚三重飯雖然說三重,

但盒子裏裝的只是一層而已,

別被嚇到,

不過光是一層對半飽的我們來說也算是很多.

附餐的生魚片和牡丹蝦都很不錯,

鮮味很足,

生魚片入口無渣無筋,

牡丹蝦更是鮮甜.

雖然生魚片和牡丹蝦都不錯,

但光芒或多或少都被蒲燒鰻魚搶走.
三重飯說的是三種吃飯,

第一個是原味,

魚油豐富的蒲燒鰻加上香甜的醬油,

蒲燒鰻軟嫩帶甜,

魚脂令口感更為豐盈,

配上蛋絲香葱的醬油飯,

減去部份油膩感.

第二種吃法是加山芋泥一起吃,

山芋泥味淡帶黏,

配著鰻魚飯一起吃,

突出鰻魚的鮮味,

同樣也當中的油膩感,

但三種吃法中,

這一款我就覺得還好.
三款吃法中,

我最喜歡這一款,

加湯吃.

裝清湯的茶壺雅緻中帶幾分可愛,

令客人吃得愉快.

這湯飯要加紫蘇絲和清湯,

因為怕嗆所以沒加芥末,

但吃了一口覺得清湯淡而無味,

只吃到紫蘇的清香和甜味,

後來想想不對,

既然說要加芥末就加吧!

應該味道會好一點,

結果是真的要提醒一下,

不要怕嗆,

芥末是真的要整顆丟下去,

才加芥末整個淡的味道就改變,

帶嗆的芥末變成一種獨特的味道,

該說是清湯突出了山葵的清香嗎?

無解,

但兩者絕對是絕配缺一不可,

再配上肥美的鰻魚,

獨特的香,

油脂滿腔的豐盈口感,

最後是吸收所有精華粒粒飽滿的米飯,

很滿足也飽足過頭的一頓.

2015-11-07
  • 特選蒲燒鰻魚三重飯御膳
2016-01-19 747 浏览
同朋友去旺角食飯揀左依間今助烏冬御膳而且夠哂就腳環境算係不錯,坐得比較舒適,唔會太迫食物種類夠多,小食,烏冬,定食都有叫左個日式鰻魚蛋卷,份量算足夠,兩個人一人一件蛋同鰻魚味道配合得不錯,鰻魚裡面唔係太多骨。依個御善有不同壽司定食,種類都好多(壽司有三文魚,帶子等),天婦羅、刺身等等個人最鍾意係個刺身同天婦羅。天婦羅炸得剛剛好又唔會太油,岩曬我胃口。
同朋友去旺角食飯
揀左依間今助烏冬御膳
而且夠哂就腳

環境算係不錯,坐得比較舒適,唔會太迫
食物種類夠多,小食,烏冬,定食都有
叫左個日式鰻魚蛋卷,份量算足夠,兩個人一人一件
蛋同鰻魚味道配合得不錯,鰻魚裡面唔係太多骨。
依個御善有不同壽司定食,種類都好多
(壽司有三文魚,帶子等),天婦羅、刺身等等
2016-01-01
2016-01-07 789 浏览
旺角食野真係越黎越多選擇,朋友話雅蘭中心都唔少野食,咁就貢左入去睇下,最後選定日式風情既今助。裝潢整體感覺都好日式,好精緻。又想食烏冬,但見到隔離枱食鍋物又好吸引咁,一於溝埋做……「廣島生蠔味噌鍋御膳」啦!五隻生蠔等緊我!今助既烏冬比起一般較粗,口感都較彈牙豐富鍋內已經擺放滿滿既野菜、菇類、豆腐,越煲湯底越鮮甜,就使放入生蠔都唔會腥!跟餐既刺身都唔錯,唔多夠喉叫多個刺身盛。有7款咁多架,三文魚、海膽、牡丹蝦、帆立貝等,整體都好新鮮好掂,由其是海膽真係「圖片只供參考」,因為仲大隻過張相!放喺紫菜上鮮甜香脆,就係啪入口又第二種感覺,一個字,鮮甜。牡丹蝦都好大隻,有肉而又新鮮。

2015-12-17 946 浏览
好開心今晚最好既朋友派結婚帖,所以一定要食好d! 所以,我地就搵到呢間,有我最中意既鰻魚飯,同友人至愛既剌身!加上就泥結婚既幸運人妻話要減肥!佢可以淨食刺身😚[三食鰻魚飯定食]一泥到就見到勁大份,完全不知從口入手。經過店員一番解說之後,就開動喇!講真熱拿拿既鰻魚口感很不錯,醬汁調得剛好,不會咸,加上旦絲配飯!非常大fit!蒸旦好滑,味道不太濃!但說到三食既其他二食就一般般!昆布茶加上wasabi 沖入飯裡,感覺怪怪的!都係原汁原味比較啱我口味!有少許刺身!但完全俾我地叫那個刺身拼盤比下去![刺身拼盤]嘩,完全無諗過可以同menu張相一樣!特別係個海膽!超大件,極鮮甜!食刺身竟然會俾到一種飽既感覺!魚子大甜,粒粒飽滿!帶子都大隻!絕對係性價比高!總結來說,滿意,服務態度好,不用大排隊(緊要野)!但下次我會想試下他們的烏冬,因為我見到格泥台食,賣相很不錯。

[三食鰻魚飯定食]

刺身拼盤]

2015-11-24
2015-12-13 870 浏览
又俾我發現有新既烏冬餐廳,緊係急不及待要去食啦!前菜先黎個刺身併盤,賣相吸引,有大甜蝦,三文魚,油甘魚,海膽,帶子等等。質素好唔錯,夠新鮮。油甘魚同甜蝦尤其鮮味口感十足。讚歧風溫泉蛋撈烏冬并迷你鰻魚飯刺身御膳。聽個名就知威威,一黎到好豐富,賣相十足去日本旅行時果d餐廳咁。鰻魚飯有好有壞,好在鰻魚燒既功架不錯,外表有焦脆口感,內裡軟熟。但鰻魚汁唔夠,令到d飯無咩味。溫泉蛋撈烏冬係入口暖暖地既,呢到烏冬比較粗身,所以小姐覺得有啲硬,可能用湯煮會更加好食。溫泉蛋,蛋漿狂流,正!總扣黎講呢到好有日本感覺,食物精緻,希望餐廳會keep住質素迎合客人口味。
又俾我發現有新既烏冬餐廳,緊係急不及待要去食啦!
質素好唔錯,夠新鮮。油甘魚同甜蝦尤其鮮味口感十足。
讚歧風溫泉蛋撈烏冬并迷你鰻魚飯刺身御膳。
但鰻魚汁唔夠,令到d飯無咩味。
溫泉蛋,蛋漿狂流,正!

1K
2015-12-10 877 浏览
看電影前跟他來到這裡先用餐時間尚早,過來雅蘭中心找食的餐廳裡感覺開揚,沒有太擠迫的感覺就選這間吧刺身拼盤(七款) $450大大盤刺身拼盤分別有:海膽、三文魚、三文魚籽、帶子、大甜蝦、八爪魚、鱆紅魚三文魚每塊厚度均勻肉質鮮甜最喜歡甜蝦肉質嫰滑有彈性,蝦肉新鮮結實帶子彈牙爽口讓人回味無窮放到紫菜跟青瓜上同吃,海膽入口綿滑不過紫菜也太淋身了希望能改善一下日式鰻魚蛋卷 $70色澤金黃燒玉子烤得剛剛熟蛋卷入口層次分明,入口嫩滑鰻魚用燒汁調味,蠻不錯的韃靼牛柳 $65看餐牌還以為是烤肉誰知道是凍食的牛肉厚薄適中,蠻有咬口的,黑椒味濃
看電影前跟他來到這裡先用餐

時間尚早,過來雅蘭中心找食的
餐廳裡感覺開揚,沒有太擠迫的感覺

就選這間吧
刺身拼盤(七款) $450

大大盤刺身拼盤

三文魚每塊厚度均勻肉質鮮甜

最喜歡甜蝦肉質嫰滑有彈性,蝦肉新鮮結實
帶子彈牙爽口

讓人回味無窮
放到紫菜跟青瓜上同吃,海膽入口綿滑

不過紫菜也太淋身了

希望能改善一下
日式鰻魚蛋卷 $70

色澤金黃

燒玉子烤得剛剛熟

蛋卷入口層次分明,入口嫩滑

鰻魚用燒汁調味,蠻不錯的
韃靼牛柳 $65

看餐牌還以為是烤肉

誰知道是凍食的

牛肉厚薄適中,蠻有咬口的,黑椒味濃
2015-11-30
  • 日式鰻魚蛋卷