— 𝐵𝑒𝑒𝑟𝑃𝑖𝑔 𝑅𝑒𝑣𝑖𝑒𝑤 —【 靚牛靚湯靚配料·員工服務周到 】#beerpig銅鑼灣 #beerpig日本菜✨大家有興趣就記得|𝐿𝑖𝑘𝑒•𝑆𝑎𝑣𝑒•𝑆ℎ𝑎𝑟𝑒|呢個𝑝𝑜𝑠𝑡喇💖—#🍻🍖 質素:🍤炸廣島生蠔|$52生蠔炸得夠鬆脆,食落口熱辣辣,生蠔一啲腥味都冇🥴配埋沙律醬,酸酸甜甜咁幾開胃🍤元祖牛排炸串|$52咬左第一啖先知原來裡面係牛肉蓉黎🤔但食落口感又有啲彈牙咁🥩京都勝牛雙味套餐|$198呢款套餐可以一次過食到兩款牛排😋一款係菲力牛,另一款係翼板牛菲力牛排炸到5成熟左右,口感非常軟嫩😍完全做到入口即溶既感覺,小編一試著迷而翼板牛就5-7成熟,口感相對彈牙,肉質都軟嫩,但菲力力更佳🤤⭐️如果覺得牛排太生,都可以要求要鐵板自己加熱再燒一燒先食架😋套餐仲包含非常多種配料,其中玫瑰鹽、松露鹽、招牌牛排醬同炸牛排最夾,玫瑰鹽同松露鹽都可以調起牛排既味道,而招牌牛排醬味道都相對清新,唔會過分蓋過牛味,而當中仲有日式咖喱醬,但個人覺得咖喱既味道太突出🤧⭐️食咁多油膩野,當然套餐都有麵豉湯同沙律中和下啦~沙律仲可以自己揀落柚子醋定胡麻醬,兩款都落曬又得🍲和牛壽喜燒套餐|$188又係豬生既至愛呀

#beerpig銅鑼灣 #beerpig日本菜

#🍻🍖 質素:

🍤炸廣島生蠔|$52

🍤元祖牛排炸串|$52
咬左第一啖先知原來裡面係牛肉蓉黎🤔但食落口感又有啲彈牙咁

🥩京都勝牛雙味套餐|$198

🍲和牛壽喜燒套餐|$188
又係豬生既至愛呀~
呢個套餐都好抵讚👍🏻個鍋就咁望都算多配料,一撈發現仲有粉絲係底😍壽喜燒湯味道好清甜,咸甜適中,配料都索曬湯底既味道,撈飯食都好正🤤
和牛牛味濃郁,肉質比菲力牛更軟嫩👍🏻再浸埋蛋漿,食落口感更加細滑,呢個價位係物有所值
(同之前係尖沙咀-黑x亭居酒屋相比,呢間既壽喜燒牛更係物超所值)

🍨棉花糖雪糕|$58
又係甜品時間喇🤩
呢款甜品外皮係煙韌既棉花糖,內裡係軟綿綿既雪糕,周邊仲有啲開心果仁,口感更有層次
如果綿花糖可以再燒多幾下做到外皮香脆咁就更正😌

🍨日本清酒豆腐雪糕|$58
而呢款甜品係味道方面都幾有特色😯
每一啖雪糕都有好濃烈既清酒香,頭一兩啖會食到淡淡既豆腐味,到左後期成個口腔都會充斥住清酒既甜香味

🍹白桃蒟蒻冰茶|$32
冰紅茶底配清甜既白桃香,味道比較清淡少少,食完啲油膩野最岩飲呢杯👍🏻仲有啲蒟蒻咬下,唔錯

🍹藍柑荔枝味有汽特飲|$36
打卡之選⭐️夏天熱熱地飲杯有汽飲品gur gur佢👍🏻荔枝味都幾特出,不過相比白桃冰茶就會甜左少少

⭐️小總結:
- 餐廳既環境乾淨舒適,員工服務態度良好,上菜時仲會好細心咁介紹番每款配料同食法👍🏻👍🏻👍🏻
- 食物質素方面小編好欣賞呢到既菲力牛排同和牛👍🏻👍🏻👍🏻都係必推既菜式,套餐既份量都算大份,性價比高!

🍻 #京都勝牛 🍖

日本清酒豆腐雪糕
藍柑荔枝味有汽特飲 & 白桃蒟蒻冰茶
  • 白桃蒟蒻冰茶
2022-06-27 60 浏览
嚟到呢一度 當然係要食佢哋嘅吉列牛扒🥩上次就揀咗個A4黑毛和牛西冷😋牛肉望落非常之粉嫩 仲有雪花️紋❄食落入口即溶 牛味濃郁而且仲好甘香🐮外層炸到勁香脆 真係滿滿幸福嘅感覺🤤
🇯🇵日本過江龍⛩京都勝牛🥩吉列牛專門店我相信好多人去日本旅行🧳時都會食過,暫時都係未通關但係我好掛住日本🗾!今次呢就嚟咗銅鑼灣嘅京都勝牛🥩止下癮先!首先講左裝修先啦,以木嘅和式設計感覺簡潔舒適,令人有置身係日本嘅感覺。⛩京都勝牛•堅持日本原味道😋「牛力 京都勝牛」著重每以190度高溫現炸60秒的技術,將外脆內軟的吉列牛排送到餐桌🍽#現炸60秒的美味 #吉列饗宴 嚴選多國優質牛肉及不同部位,堅持使用原塊牛肉精修而成,搭配鐵板炙燒後牛肉軟嫩香濃,造就吉列牛的極致滋味。講得專門店就有好多唔同牛、豬、海鮮不同吉列嘅套餐配搭選擇啦值得一題「無限續加」是京都勝牛的一大特色套餐附有的麥飯、椰菜沙律及味噌湯都能無限次續加,貼心照顧「飽足、解渴」的所有需要。🇯🇵京都勝牛⛩最受歡迎的菜式,當然就係 #京都勝牛三味套餐 😋價錢只係$228能夠一次過食到味道豐富的薄片醬味牛、牛味濃郁的菲力牛,以及肉質軟熟的翼板,實為三種極上的美味享受!預先整到大約三成熟先,我個人鍾意食鮮嫩能保留肉汁,非常滿足🥰而牛三味分別有菲力牛、翼板牛、醬味薄牛菲力牛🔅好軟淋、牛味重、入口即化翼板牛🔅脂肪分佈平均,有咬口醬味薄牛🔅較嫩滑
🇯🇵日本過江龍⛩京都勝牛🥩吉列牛專門店
我相信好多人去日本旅行🧳時都會食過,
暫時都係未通關但係我好掛住日本🗾!
今次呢就嚟咗銅鑼灣嘅京都勝牛🥩止下癮先!

首先講左裝修先啦,以木嘅和式設計
感覺簡潔舒適,令人有置身係日本嘅感覺。
⛩京都勝牛•堅持日本原味道😋
#現炸60秒的美味 #吉列饗宴

講得專門店就有好多唔同牛、豬、海鮮不同吉列嘅套餐配搭選擇啦
值得一題「無限續加」是京都勝牛的一大特色

🇯🇵京都勝牛⛩最受歡迎的菜式,
當然就係 #京都勝牛三味套餐 😋價錢只係$228

預先整到大約三成熟先,
我個人鍾意食鮮嫩能保留肉汁,非常滿足🥰
而牛三味分別有菲力牛、翼板牛、醬味薄牛
菲力牛🔅好軟淋、牛味重、入口即化
翼板牛🔅脂肪分佈平均,有咬口
醬味薄牛🔅較嫩滑

鮮嫩脆炸豬柳伴鰻魚套餐 $158
皮脆肉嫩的炸豬柳與鮮味的鰻魚,口感層次豐富
絕對係不錯嘅配搭

另外仲有9款滋味醬汁不同配搭
濃郁系(綠芥末,咖喱醬,七味唐辛
子)
清爽系(招牌牛扒醬,鰹魚和風露,玫瑰
鹽)
開胃系(日式溫泉蛋,胡麻醬,和風沙
律醬)
仲有一款啱你口味😋又能提升味道層次
今餐偽日本之旅,真的可以食到日本當地水準!
掛住去日本美食嘅朋友,值得嚟食下啵^_^
2022-06-05 127 浏览
第二次到訪覺得佢性價比都高 所以再嚟食多次加上佢可以無限添加鍾意飲麵豉湯豚牛餐芝麻自己整碎 再加豚汁食牛係好食 豬就麻麻地豬餐份量其實都幾大雖然有少貴 不過偶然一次都值得食
第二次到訪

豬餐

份量其實都幾大
雖然有少貴 不過偶然一次都值得食
2022-05-20 143 浏览
呢間日本過江龍好多人推介 不過個人就覺得性價比唔算太高🙈佢係好食嘅 但係定價真係偏貴🤑吉列牛上枱嘅時候係三分熟 如果唔鍾意嘅話 另外仲有爐可以燒熟啲嚟食 炸皮唔會好厚都夠脆 肉質夠滑 但牛香味就唔算好濃
2022-05-10 167 浏览
前一陣子人氣很是旺盛的日本過江龍專門店~店舖裝潢採用傳統日式木系的設計 瞬間把我帶到日本一趟的感覺呢特別喜歡這裡提供不同「享用炸牛扒」的方法指引香濃的肉汁配以各式的醬汁/配料 確是有各自的「化學作用」食客亦能按照自己喜好取向 烹製牛肉/豬肉的生熟度店內也有提供倒數漏斗 好讓食客準確地拿捏黃金時間豚牛二味套裝(翼板及豬柳)$𝟭𝟳𝟴𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗖𝗵𝘂𝗰𝗸 𝗮𝗻𝗱 𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗙𝗶𝗹𝗹𝗲𝘁 𝗦𝗲𝘁 $𝟭𝟳𝟴•套餐附味噌湯、麥飯以及椰菜沙律
前一陣子人氣很是旺盛的日本過江龍專門店~

特別喜歡這裡提供不同「享用炸牛扒」的方法指引
香濃的肉汁配以各式的醬汁/配料 確是有各自的「化學作用」

食客亦能按照自己喜好取向 烹製牛肉/豬肉的生熟度
店內也有提供倒數漏斗 好讓食客準確地拿捏黃金時間

豚牛二味套裝(翼板及豬柳)$𝟭𝟳𝟴
•套餐附味噌湯、麥飯以及椰菜沙律

2022-05-07 236 浏览
朋友話好耐無食吉列牛~ 所以我地就去左食吉列牛啦~我地叫左2個套餐~鮮嫩脆炸豬柳伴鰻魚套餐同埋特選日本黑毛和牛西冷。飲品就叫左芒果奇異果味有汽特飲同埋日式柚子茶~鮮嫩脆炸豬柳伴鰻魚套餐真係超正~ 有吉列鰻魚同埋炸豬扒~ 鰻魚外脆內淋,炸完嘅鰻魚真係好好食~平時食普通鰻魚食得多,原來炸左之後既口感層次係咁豐富!脆炸豬柳都好好味~餐廳比芝麻磨器去磨碎d芝麻再配合埋豬扒醬一齊食~ 好味加倍誠意推薦日本黑毛和牛西冷真心超高質好味~ 粉紅粉紅既黑毛和牛可以加煎Pan煎到自己喜愛嘅熟度~ 我煎到6成熟左右~外脆內牛淋~ 非常美味而芒果奇異果味有汽特飲係好清爽既冷飲~ 甜度適中日式柚子茶清甜又美味~
朋友話好耐無食吉列牛~ 所以我地就去左食吉列牛啦~

飲品就叫左芒果奇異果味有汽特飲同埋日式柚子茶~

我煎到6成熟左右~外脆內牛淋~ 非常美味

而芒果奇異果味有汽特飲係好清爽既冷飲~ 甜度適中

日式柚子茶清甜又美味~
2022-05-05 153 浏览
京都勝牛 (Tower 535) (銅鑼灣)去完銅鑼灣睇戲🥰🥰去食間正餐廳👍👍鹿兒島A4黑毛和牛西冷$438賣相好吸引,金黃酥脆🤩🤩,A4黑毛和牛加上自家配搭粉漿高溫60秒,肉質鮮嫩😚😚 肉質保持3分熟,黑毛和牛肉脂平均、入口即溶☺️☺️肉味濃😘😘好好食,必食😍😍仲配埋溫泉蛋, 十分有日本風味😋😋京都勝牛三味套餐$228牛三味,菲力牛、翼板牛、醬味薄牛🥩牛三味油花平均,食落鮮嫩彈性🥰🥰用黃金1分鐘炸出3分熟牛😉😉啖啖肉,口感一流👍👍小鍋爐🔥🥩仲可以用小鍋爐將牛肉燒成自己喜歡的熟度⭐️⭐️🧂九種醬汁自由配搭😋😋濃郁系- 綠芥末、咖喱醬、七味唐辛子清爽系- 招牌牛扒醬、鰹魚和風露、玫瑰鹽開胃系- 日式溫泉蛋、胡麻醬、和風沙律醬🍱套餐有麥飯、沙律和麵豉湯,仲可以無限添🤩白桃蒟蒻冰茶$32入面粒粒蒟蒻,口感一流😘😘而且白桃味好出,好好👍👍日式柚子茶$28用茶壺裝上柚子茶,入面有好多柚子肉,fresh😁😁餐廳環境🏖:日式風情,有好多日本畫像、燈籠,令你有去咗一轉日本嘅感覺😉😉地址:銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B01號舖整體評分:5/5味道:5/5環境:5/5抵食:5/5
京都勝牛 (Tower 535) (銅鑼灣)

去完銅鑼灣睇戲🥰🥰去食間正餐廳👍👍

鹿兒島A4黑毛和牛西冷$438

京都勝牛三味套餐$228
牛三味,菲力牛、翼板牛、醬味薄牛🥩

小鍋爐🔥🥩
仲可以用小鍋爐將牛肉燒成自己喜歡的熟度⭐️⭐️

🧂九種醬汁自由配搭😋😋
濃郁系- 綠芥末、咖喱醬、七味唐辛子
清爽系- 招牌牛扒醬、鰹魚和風露、玫瑰鹽
開胃系- 日式溫泉蛋、胡麻醬、和風沙律醬

🍱套餐有麥飯、沙律和麵豉湯,仲可以無限添🤩

白桃蒟蒻冰茶$32
入面粒粒蒟蒻,口感一流😘😘而且白桃味好出,好好👍👍

日式柚子茶$28
用茶壺裝上柚子茶,入面有好多柚子肉,fresh😁😁

地址:銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B01號舖

整體評分:5/5
味道:5/5
環境:5/5
抵食:5/5
難得開放返晚市梗係要不停搵食。今日我地就黎到京都勝牛食好西。宜度專食各種吉列炸物,我同朋友一人食左一個套餐。套餐各有一碗麥飯,椰菜沙律,同味增湯,都係可以再添加既。店員都會好親切咁介紹各種食法同配搭。鹿兒島A4黑毛和牛西冷 438牛肉用高溫炸到最外層金黃酥脆,上枱既時候仲保持到3分熟,入面既肉係好靚既粉紅色。先試下原味,牛肉油花分布得好平均,咬落去充滿油香,肉質非常軟嫩。😍食完原味就梗係要食下其他調味料。宜度有成9款調味料可以用,跟牛肉套餐既有咖喱汁,和風汁,山椒鹽,同招牌牛排醬。我就最鐘意配山椒鹽,獨特微辣既風味可以更加帶出牛肉既鮮味。另外跟餐有一隻日式溫泉蛋,用濃湯調過味,質感潤口,用黎點牛肉同撈飯就岩哂。特選海產套餐208有炸廣島蠔,大蝦,同鰻魚。廣島蠔勁大隻,咬落去熱辣辣爆哂汁勁juicy。大蝦都好大隻,肉質爽口彈牙。我同朋友最鐘意既就係吉列鰻魚,係香港好少食到,估唔到咁好食,即使炸過都保留到鰻魚既鮮味,鮮甜又無骨,咬落去啖啖肉。配宜個套餐既調味料有沙律醬,wasabi,柚子蘿蔔。宜度都有好多特色飲品,我同朋友就分別飲藍柑荔枝味有汽特飲(36)同白桃蒟蒻冰茶(32)。飲品既味道

鹿兒島A4黑毛和牛西冷 438

特選海產套餐208

配宜個套餐既調味料有沙律醬,wasabi,柚子蘿蔔。

宜度都有好多特色飲品,我同朋友就分別飲藍柑荔枝味有汽特飲(36)同白桃蒟蒻冰茶(32)。飲品既味道清甜清爽,岩哂食炸物既時候飲。

京都勝牛 (Tower 535)
銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B01號舖

2022-05-01 155 浏览
名物翼板牛伴海老套餐🥩🍤$188一直都想食吉列牛而今日放寬晚堂食於是走去呢間銅鑼灣京都勝牛銅鑼灣人流喺晚市多返好多人 熱鬧好多入到嚟都接近爆滿睇Menu 除咗牛之外都有豬扒 三文魚 同好多小食選擇見到有個鹿兒島A4黑毛和牛 $438不過我冇揀揀咗呢個中價名物翼板牛伴海老套餐 $188吉列堂食就真係好正好好食炸蝦新鮮 牛扒好鬆軟醬料有山椒鹽 牛排醬 芥末醬油 檸檬 咖哩醬 每塊牛扒都點一種醬食簡直係味覺嘅享受!🤤🤤呢間係值得返食嘅餐廳下次要試其他種類牛!
名物翼板牛伴海老套餐🥩🍤$188

醬料有山椒鹽 牛排醬 芥末醬油 檸檬 咖哩醬
每塊牛扒都點一種醬食
簡直係味覺嘅享受!🤤🤤
呢間係值得返食嘅餐廳
下次要試其他種類牛!
名物翼板牛伴海老套餐
名物翼板牛伴海老套餐
2022-04-28 110 浏览
Tried their beef chuck flap set - the beef chuck flap is shockingly small and thin. While the batter was not too thick (on its own), combined with the beef makes it 1:1 which is not very pleasant. Recommend to get a thicker slice of beef for this.
题外话/补充资料: Friendly staff
2022-04-27
今日去咗試銅鑼灣京都勝牛,呢間日本過江龍一直都好想試,回味一下東京既時光🤣店舖以木條子突顯日本嘅風格,另外座位都好寬敞,我哋兩個人就坐咗喺一張卡位梳化。我哋叫咗吉列豬扒同吉列海鮮套餐,每個套餐都會包麥飯、味噌湯同椰菜沙律,仲可以無限追加添!😋特選海產套餐 $208 🐟套餐包括吉列蠔、吉列大蝦同吉列鰻魚,兩隻蠔都好大隻又好Juicy😍大蝦夠新鮮同肉質好爽,最值得一提就係好少食到嘅吉列鰻魚,鰻魚嘅味道仲好濃郁芬香🤤三款海鮮油炸後都保持住其獨有嘅味道,非常值得一試!脆炸豬柳伴鰻魚套餐 $148 🐷套餐包吉列豬扒同吉列鰻魚,豬扒份量好夠有6塊好大塊,豬扒肉質鬆化,入邊嘅脂肪分布都好平均,食落外脆內軟。仲有可以自己手磨嘅芝麻,配搭埋專設嘅芝麻醬一齊食會更加開胃🤤白桃蒟蒻冰茶 $32 🍹淡淡的茶香配上味甜嘅白桃香味,再配搭蒟蒻一齊飲好有咬口,十分清涼解渴芒果奇異果味有氣特飲 $36🍹酸酸甜甜嘅果味深入有汽飲料入邊,感覺都幾清新同埋好Fresh

特選海產套餐 $208 🐟

人手磨芝麻
白桃蒟蒻冰茶
芒果奇異果味有氣特飲
2022-04-26 166 浏览
晏晝十二點去到等佢開門大概都係三枱客啦計埋我 所以好快入到餐廳👍入左去經理同staff都勁有禮貌😌然後我嗌左成間舖第一碟炸物同嘢飲首先叫左京都雙牛套餐 加炸大海老同杯荔枝特飲雙牛 (staff講明而家係五成熟 如果有需要可以係一個小石板爐自己再加熟)炸菲力牛 炸衣薄又脆 啱啱好 不過牛肉有啲overcook 有七成熟炸翼板牛 呢嗰好推薦 超好食 不過太薄 同太少吾夠癮😂😂佢有咖喱 自家燒汁 (100分!!!) 鹽 鼓油可以點大蝦 --- 吾推薦 正常味但太貴 $48 得好少 嘢飲 --- 一般啦 不過粒冰太大 但樽口太細😑食吾到啲荔枝 仲要紙飲管 淋曬 又冇匙羹可以食荔枝評分 🌟🌟🌟🌟
晏晝十二點去到等佢開門

評分 🌟🌟🌟🌟
2022-04-23
  • 京都勝牛雙味套餐
2022-04-25 97 浏览
對上一次喺日本食吉列牛都已經係幾年前嘅事 所以嚟試吓呢間做吉列牛好出名嘅京都勝牛 店內裝修都係以木為主 同好多古色古香嘅日本建築一樣 仲有和風字畫同旗 另外店內座位闊落同朋友舒適地用膳 傾偈都OK1️⃣京都勝牛三味套餐有醬味薄牛、翼板牛,同埋菲力牛。當中醬味薄牛事先醃製 食落甜甜香香好開胃!菲力牛脂肪少啲 食落會更有咬口。我自己最鍾意翼板牛 佢嘅脂肪分布恰到好處 嫩口得嚟又多肉汁 我比較鍾意配山椒鹽同咖哩醬 更惹味由於原本上菜時 牛扒只有三成熟 如果怕啲牛凍咗無咁好味或者想啲牛再熟啲 可以用旁邊提供嘅鐵板自行再煎香加熱 2️⃣特選海鮮套餐本身睇相仲驚得幾舊會唔夠飽⋯點知見到實物好驚喜 原來舊舊都好大件 真材實料 而唔係因為啲生粉😭炸得好鬆化 鰻魚好鮮甜無骨啲蠔🦪好大隻 成個炸彈咁 好鮮甜唔腥 怕腥到極嘅我@連檸檬都唔駛用隻大蝦嘅長度可以由我左耳去到右耳🥹超厚肉超爽口~飲品方面清甜清新 更推薦藍柑荔枝味有汽特飲黃色嗰杯係酸酸甜甜嘅 芒果奇異果味有汽特飲

1️⃣京都勝牛三味套餐

2️⃣特選海鮮套餐
炸得好鬆化 鰻魚好鮮甜無骨
隻大蝦嘅長度可以由我左耳去到右耳🥹超厚肉超爽口~

飲品方面清甜清新 更推薦藍柑荔枝味有汽特飲
黃色嗰杯係酸酸甜甜嘅 芒果奇異果味有汽特飲
  • 京都勝牛三味套餐
  • 特選海產套餐
有排都無得返鄉下,點都要係香港食餐好既日本菜止下癮!今日同同事去銅鑼灣食日本過江龍吉列牛排專門店-京都勝牛。餐廳裝修溫暖日系,牆上掛左唔同既日本傳統畫作,令餐廳氛圍典雅溫馨。上菜時店員好熱心同專業咁介紹食法,有多款牛肉醬汁,包括咖喱醬,招牌牛扒醬,芥末醬油,山椒鹽,日式溫泉蛋等,另外有胡麻醬同和風沙律醬配椰菜。 👉特選日本黑毛和牛西冷套餐入面既味噌湯、麥飯同椰菜都可以無限添加。牛肉分量大方,黑毛和牛西冷三分熟,口感軟嫩,入口即溶,炸皮酥脆,配埋溫泉蛋同芥末醬油,開胃清爽! 👉京都勝牛三味套餐性價比高,非常推薦第一次黎食既人叫呢個餐,因爲一次過可以試曬三種牛肉部位,包括菲力牛、翼板牛同醬味薄牛。菲力牛好軟腍,但比黑毛和牛少D油花,較為清爽。翼板牛會多少少筋絡,吃起來軟嫩適中有咬口。醬味薄牛就係用左餐廳自家醬汁調過味,唔洗配其他醬汁都夠味! 👉🏻白桃蒟蒻冰茶、日式柚子茶:兩杯果茶唔會太甜,清新解渴!

👉特選日本黑毛和牛西冷

👉京都勝牛三味套餐

👉🏻白桃蒟蒻冰茶、日式柚子茶:兩杯果茶唔會太甜,清新解渴!