2022-04-25 97 浏览
對上一次喺日本食吉列牛都已經係幾年前嘅事 所以嚟試吓呢間做吉列牛好出名嘅京都勝牛 店內裝修都係以木為主 同好多古色古香嘅日本建築一樣 仲有和風字畫同旗 另外店內座位闊落同朋友舒適地用膳 傾偈都OK1️⃣京都勝牛三味套餐有醬味薄牛、翼板牛,同埋菲力牛。當中醬味薄牛事先醃製 食落甜甜香香好開胃!菲力牛脂肪少啲 食落會更有咬口。我自己最鍾意翼板牛 佢嘅脂肪分布恰到好處 嫩口得嚟又多肉汁 我比較鍾意配山椒鹽同咖哩醬 更惹味由於原本上菜時 牛扒只有三成熟 如果怕啲牛凍咗無咁好味或者想啲牛再熟啲 可以用旁邊提供嘅鐵板自行再煎香加熱 2️⃣特選海鮮套餐本身睇相仲驚得幾舊會唔夠飽⋯點知見到實物好驚喜 原來舊舊都好大件 真材實料 而唔係因為啲生粉😭炸得好鬆化 鰻魚好鮮甜無骨啲蠔🦪好大隻 成個炸彈咁 好鮮甜唔腥 怕腥到極嘅我@連檸檬都唔駛用隻大蝦嘅長度可以由我左耳去到右耳🥹超厚肉超爽口~飲品方面清甜清新 更推薦藍柑荔枝味有汽特飲黃色嗰杯係酸酸甜甜嘅 芒果奇異果味有汽特飲

1️⃣京都勝牛三味套餐

2️⃣特選海鮮套餐
炸得好鬆化 鰻魚好鮮甜無骨
隻大蝦嘅長度可以由我左耳去到右耳🥹超厚肉超爽口~

飲品方面清甜清新 更推薦藍柑荔枝味有汽特飲
黃色嗰杯係酸酸甜甜嘅 芒果奇異果味有汽特飲