2020-09-26 34 浏览
黎到旺角,都係想黎打邊爐,選擇有好多,揀到花多眼亂,所以就揀間方便嘅,位置就係旺角中心對面,係旺角站C出口一出就係喇!呢間二鍋頭超級抵食呀!$198任食鴨煲/雞煲,仲可以打邊爐添!而呢度唔係食完雞煲加湯打邊爐!而係額外個湯可以揀!之後我地就揀左雞煲小辣,兩個人食份量都唔少呀!雞煲好好食,唔乾又夠滑,好食又夠味!呢度有雞腳可以揀添!如果唔想要都可以request走雞腳!唔錯!我地仲食左兩轉tim!之後就叫左豬骨鍋打邊爐!好快就叫左檯!叫啲食材都好快上齊,效率夠高!呢個價錢性價比真係好高!而飲品都係任飲,都有十幾款選擇,一啲都唔hea!仲有維記雪糕杯食呀!呢間真係值得一試!服務又好!唔錯呀!
呢間真係值得一試!服務又好!唔錯呀!
2020-09-24 42 浏览
朋友們見到呢間有2.5小時任飲任食雞煲火鍋,而且價錢都好抵!就去食下啦!鴨煲🐔雞煲,任你選擇我就揀咗雞煲,而且份量都唔少,小小辣,味道啱啱好,惹味又適合我地而且當住你面一齊炒香,好吸引!湯底打邊爐,有8款!超級多,叫咗個藥膳湯底👍 配料除左有紙仔之外,自助區都可以自己攞!蔬菜響鈴炸魚皮等等都有齊晒!好推介食白鱔片,夠哂新鮮,同埋肥牛都好正!脂肪分布得好好,濃郁牛肉味飲品選擇都好多啊!任飲任食,真係唔驚唔飽!地方闊落,服務態度非常好,會主動詢問夠唔夠湯環境舒適,性價比高,食物味道都不錯,可以食得開心慢慢嘆🤞🏻

鴨煲🐔雞煲,任你選擇
而且當住你面一齊炒香,好吸引!

飲品選擇都好多啊!任飲任食,真係唔驚唔飽!
地方闊落,服務態度非常好,會主動詢問夠唔夠湯
環境舒適,性價比高,食物味道都不錯,可以食得開心慢慢嘆🤞🏻

2020-09-20 65 浏览
他們的的火焰鴨煲🦢是有睇頭會點火的,但是肉質就真是很一般過一般吧⋯⋯味道還可以因為鴨的肉質好很鞋,而且又比較多骨,他們的火鍋材料選擇比較少,但是再落單紙上很多食材都沒有貨,例如最基本的烏冬都說沒有貨😨落單頭一轉的是可以的,但在第二次落單已經沒有白鱔和蝦了🥴不過在疫情下沒有太大要求和期望🤭因為我們祇是有地方可以一聚,而選擇他的原因是時間🈶️兩個半鐘頭,服務員手不足全店祇有3位連收銀,但當晚係全埸滿座👻
2020-09-18 49 浏览
之前就2人限聚令,跟住又禁夜晚堂食,已經有段時間無出去食火鍋,又好掛住雞煲,呢2樣野都系好難系屋企整,2個人買料返屋企整又要洗又要買,買得多又食吾晒,買得少又無咩選擇,所以最好就系出去食,啱晒我呢啲懶人今日搵到間經濟實惠,既可以打邊爐,又可以食到雞煲,一次滿足晒2個願望任飲又飲食,飲得啤酒個啲真系回晒本先黎自製調味料,乾淨企理雞煲黎啦,都系任食架!份量好多,啲雞好多肉,吾會系舊舊都骨個啲,食得好高興食完個雞煲,整返個芫荽皮蛋湯底打邊爐,清清啲熱氣其實食完個雞煲已經飽左半成,跟住叫嘅都系魚,蝦,菜,清淡為主。火鍋料按人頭計,份量吾會太多,所以吾會浪費。最後整返杯雪糕,好滿足的一餐

任飲又飲食,飲得啤酒個啲真系回晒本

先黎自製調味料,乾淨企理

食完個雞煲,整返個芫荽皮蛋湯底打邊爐,清清啲熱氣

最後整返杯雪糕,好滿足的一餐

2020-09-14
2020-09-17 48 浏览
好耐冇食雞煲, 諗返起都好想食。食放題就最好, 可以無拘束冇壓力咁食。旺角呢間 二鍋頭, 雞煲任食加火鍋放題, 用openrice 訂位每位$188加一, 仲可以食2.5鐘, CP值真係好高!惹味雞煲 分唔同辣度大中小辣選擇, 我哋揀咗小辣。侍應會即場炒熟個雞煲畀你食!個雞煲幾多雞肉, 唔會淨係得啲骨, 肉質嫩滑唔鞋口, 醬汁調得入味, 辣中帶鹹, 好惹味令人愈食愈想食!香茜皮蛋鍋 換個煲就食火鍋。香茜皮蛋鍋清熱降火, 清淡啲冇咁熱氣!呢度放題選擇非常多, 有海鮮、肉類、丸類、新鮮蔬菜等等。點了幾款海鮮, 白鱔片嫩滑有鱔味。墨魚仔煙韌軟熟有咀嚼口。活海蜆無沙清甜有蜆味。蟹柳係我至愛火鍋必備之選, 肉質結實唔會鬆泡泡。炸響鈴都唔少得, 香脆可口淥一淥就夠!呢度任飲汽水啤酒有多種選擇, 我就梗係啤一啤佢。最後留肚食番杯雪糕, 為這一餐劃上完美句號。

2020-09-17 45 浏览
心血來潮想食雞煲, 朋友介紹呢間雞煲專門店, 喺旺角中心對面, 交通非常方便。樓上舖十分寬敞, 坐得舒服。除咗雞煲仲有鴨煲都係任食, 食完之後就揀湯底食火鍋放題!任食雞煲雞煲係香辣不麻, 點咗小辣, 辣不搶口。店員服務殷勤, 會喺你面前即場炒香雞煲, 色香味美!雞件肥美肉厚, 嫩滑惹味啖啖肉, 仲可以無限添食!香茜皮蛋鍋食完雞煲就點咗個香茜皮蛋鍋食火鍋放題, 清清地唔油膩。火鍋配料很多, 點餐紙自己剔選。海鮮 有海蝦、白鱔片、墨魚仔、活海蜆、脆肉鯇。海蝦爽口彈牙, 脆肉鯇片爽口彈牙!丸類因為已經好飽有冇點了。點咗蟹柳、炸支竹、炸響鈴、皇帝菜。 炸支竹乾身冇油益味, 皇帝菜新鮮翠綠平衡番過多肉食, 感覺健康!放題當然唔少得啤酒汽水任飲, 兩個雪櫃嘅種類任你揀。甜品就有雀巢雪糕杯, 口味幾多, 好耐未食過, 充滿有童年回憶!

任食雞煲

雞件肥美肉厚, 嫩滑惹味啖啖肉, 仲可以無限添食!

香茜皮蛋鍋

2020-09-17 41 浏览
性價比高,員工服務好值得再去。推介鮮牛肉,夠滑夠入味雞煲好吃,追加了一次,惹味呀環境很不錯,員工服務令人滿意。任食2.5小時,邊吃邊聊不用趕時間,飲品種類ok!
性價比高,員工服務好
值得再去。
推介鮮牛肉,夠滑夠入味
雞煲好吃,追加了一次,惹味呀
環境很不錯,員工服務令人滿意。
任食2.5小時,邊吃邊聊不用趕時間,
飲品種類ok!
2020-09-16 31 浏览
天氣早晚開始有點秋意最好當然是食雞煲+自助火鍋啦,雞煲好像怎麼都吃不厭,醬汁濃郁,香辣惹味,吃完嫩滑雞件換個芫茜皮蛋湯繼續打邊爐,平時食雞煲一般都唔多夠喉~二鍋頭就非常之好~雞煲都是任食😋,我地兩個人其實食完雞煲已經飽飽地所以我地都係食蔬菜為主 ~ 叫咗牛肉,蝦,鱔片,雲吞,魚皮餃,南瓜,萵笋,蘿蔔,魚皮,准山…………其實我地都叫咗好多野😁再飲罐冰凍馬蹄爽同清涼爽解一解熱氣~正😀👍,這裡汽水啤酒都是任飲還有雪糕不過真的太飽所以沒有食..

2020-09-16 66 浏览
以前來旺角朋友聚會總會到酒樓任食火鍋,到今時今日,一間講求乾淨衛生嘅火鍋店就最緊要。旺角中心對面的二鍋頭就是其中一間信心選擇。訂了7 點的雞煲火鍋專門店由地鐵站行幾步就到,店內空間感不錯,現在的防疫格板令友人傾計都較安心,坐低即刻選擇左最愛嗁沙爹湯底同雞煲先,門口旁已放置任飲任拿嗁罐裝飲品,選擇幾多,有啤酒涼茶汽水唔錯選擇。而且有唔同口味杯裝維記雪糕任食,惹味辣雞煲先出場,因為怕太辣所以揀左小辣,味道剛剛好,石鍋上菜,乾淨又吸引,先等店員將雞件炒勻後,鍋內煎香的雞件油份出色,是醬汁平均分散的好味雞煲。食完雞煲收起石鍋再上一大鍋任食火鍋,材料選擇十分多,最愛的肥牛肥瘦平均,又有海鮮、炸魚皮響鈴等,每款菜上檯才分量較較好,慢慢食慢慢再點過,海鮮款最吸引,每樣都好新鮮又鮮甜。任飲任食的雞煲打邊爐非常抵食,$198 再加一值得試試,朋友聚會的一個好地方。
以前來旺角朋友聚會總會到酒樓任食火鍋
到今時今日,一間講求乾淨衛生嘅火鍋店就最緊要。
旺角中心對面的二鍋頭就是其中一間信心選擇。
訂了7 點的雞煲火鍋專門店由地鐵站行幾步就到,
店內空間感不錯,現在的防疫格板令友人傾計都較安心,

坐低即刻選擇左最愛嗁沙爹湯底同雞煲先,
門口旁已放置任飲任拿嗁罐裝飲品,
選擇幾多,有啤酒涼茶汽水唔錯選擇。
而且有唔同口味杯裝維記雪糕任食,

惹味辣雞煲先出場,因為怕太辣所以揀左小辣,
味道剛剛好,石鍋上菜,乾淨又吸引,先等店員將雞件炒勻後,
鍋內煎香的雞件油份出色,是醬汁平均分散的好味雞煲

食完雞煲收起石鍋再上一大鍋任食火鍋
材料選擇十分多,最愛的肥牛肥瘦平均,
又有海鮮、炸魚皮響鈴等,
每款菜上檯才分量較較好,慢慢食慢慢再點過,
海鮮款最吸引,每樣都好新鮮又鮮甜。

任飲任食的雞煲打邊爐非常抵食,
$198 再加一值得試試,朋友聚會的一個好地方。
2020-09-16 40 浏览
雞煲、打邊爐真係一年四季都可以食啊!今次喺旺角揀咗呢間二鍋頭,一坐低侍應就俾咗三張紙我哋揀嘢食,分別係火鍋料,雞煲/火焰鴨煲及自選火鍋湯底。仲俾咗醬料架,醬料都好多選擇。鴨煲都係第一次見,但係我同朋友都唔太好食鴨,最後都係揀咗雞煲,少少辣。其他地方食雞煲多數都係冇得追加,呢度就唔同啦!!!雞煲同鴨煲食完都係無限添加嘅。不過食完雞煲都已經飽咗一半,要留番個肚打邊爐㗎嗎😆雖然係揀咗少少辣,但係辣度有後勁,非常惹味。雞件唔會煮過龍,雞肉仍然保持嫩滑。除咗雞件好味之外,配料紫洋蔥都唔輸蝕,吸晒雞煲醬,仲有洋蔥嘅甜味。通常食雞煲都係食完就加湯打邊爐,個味又會怪怪地。但係呢間就唔同,食完雞煲就同你換過個爐打邊爐,超讚👍🏻我哋就揀咗懷舊沙嗲鍋,非常濃郁,湯底仲加咗櫻花蝦嚟煲,好有誠意。🌟推介🌟美國黑豚肉肥瘦適中,紋理分明墨魚滑有真· 墨魚粒係入面白鱔片任食邊爐好少見灼完肉身呈白色,新鮮,爽口彈牙活海蜆大大粒飲品方面有好多款,汽水、韓式果粒飲品、韓式茶、細枝裝滋潤飲品、啤酒,連咖啡都有真係唔驚揀唔到嘢飲。甜品有細杯裝雀巢雪糕任食,但係食到好飽,最後都係冇食到。$198食2.5鐘,同朋友慢慢食慢慢傾都夠

雖然係揀咗少少辣,但係辣度有後勁,非常惹味。

🌟推介🌟

美國黑豚肉
肥瘦適中,紋理分明

墨魚滑
有真· 墨魚粒係入面

白鱔片
任食邊爐好少見
灼完肉身呈白色,新鮮,爽口彈牙

活海蜆
大大粒

甜品有細杯裝雀巢雪糕任食,但係食到好飽,最後都係冇食到。

$198食2.5鐘,同朋友慢慢食慢慢傾都夠哂時間
2020-09-16 116 浏览
今天到旺角和朋友聚舊,他很餓可以吃很多,所以我們到了一家我一直也很想試的二鍋頭 他們家是任飲任食,有雞煲、鴨煲、火鍋、雪糕和飲品!我們點了小小辣的雞煲,雞的味道非常好,調味得很不錯,連伴菜的蔥也很入味,有雞味,所以伴菜我們也吃的乾乾淨淨!吃完雞煲就試試他們的火鍋,點了香噴噴的沙嗲湯底,加上豬肉和牛肉片的味道非常配,我們不知點了多少個回合了,大家都吃得非常滿足!最後甜品有雪糕,我們嚐盡不同的味道,渡過了一個很滿足和愉快的晚上!

雞煲
雞煲
2020-09-14 2335 浏览
為食鬼大解放日子,難得限聚已略為寬鬆,朋友實在太耐無見啦,三五知己邊爐系列梗係要預先訂位確保食得開心,一間乾淨企理嘅任飲任食雞煲鴨煲火鍋專門店就更為難得,位於旺角中心對面的二鍋頭,由地鐵站行上去只係十幾步路程,難怪7 點正Walkin 已全店滿座。有別於酒樓火鍋,店內飲品選擇多款,啤酒汽水涼茶果汁整齊吸引,多款味道杯裝雪糕任拿任食,$198抵食價當然少不了出場的主角,惹味辣雞煲,選擇小辣味道剛好平衡,上檯精美,店員協助炒勻雞件確保每件入味,雞表面多了份煎香感就更加吸引眼球,驚喜地還有已煮林的雞扎,吸收哂雞煲精華!同樣是主角的任食火鍋,配料少驚喜,幾款海鮮、韓式水餃及指定肥牛菜款等,每款新鮮點到即止,首推帆立貝活海蜆,食唔停口而且大大鍋原湯料食足兩個鐘,是時候約多三個好朋友,一齊吹下水嘆返餐自由自在食返餐勁啦!👅美味: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5✨環境: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5💫回頭: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5💡性價: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5💆‍♂️服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

為食鬼大解放日子,
難得限聚已略為寬鬆,朋友實在太耐無見啦,
三五知己邊爐系列梗係要預先訂位確保食得開心,
一間乾淨企理嘅任飲任食雞煲鴨煲火鍋專門店就更為難得,
位於旺角中心對面的二鍋頭,
由地鐵站行上去只係十幾步路程,
難怪7 點正Walkin 已全店滿座。

有別於酒樓火鍋,店內飲品選擇多款,
啤酒汽水涼茶果汁整齊吸引,
多款味道杯裝雪糕任拿任食,
$198抵食價當然少不了出場的主角,

惹味辣雞煲,選擇小辣味道剛好平衡,
上檯精美,店員協助炒勻雞件確保每件入味,
雞表面多了份煎香感就更加吸引眼球,
驚喜地還有已煮林的雞扎,吸收哂雞煲精華!

同樣是主角的任食火鍋,配料少驚喜,
幾款海鮮、韓式水餃及指定肥牛菜款等,
每款新鮮點到即止,首推帆立貝活海蜆,
食唔停口而且大大鍋原湯料食足兩個鐘,
是時候約多三個好朋友,
一齊吹下水嘆返餐自由自在食返餐勁啦!

👅美味: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
✨環境: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💫回頭: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💡性價: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💆‍♂️服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
  • 二鍋頭惹味雞煲
呢間雞煲打邊爐好值得推薦,因為係樓下已經聞到香噴噴,而且非常抵食!!入座後可以揀雞煲或者鴨煲,我地就叫左雞煲,BB辣,因為之後要出trip,費事食太辣,上菜時已經聞到好香,d雞非常之入味,如果]日2日d雞冇骨我可以食到幾煲😂😂 小小辣亦都非常之開胃!所以呢⋯食完一round 就叫火鍋,呢度嘅沙嗲湯底真係一絕,香到呢⋯我落一落牛肉,唔係用調味都好正,正宗嘅沙嗲牛肉👍🏻👍🏻佢地嘅火鍋配料都幾多選擇,每樣都叫小小咁好鬼滋味!雪糕同飲品都全包,呢一餐性價比真係好高!

2020-09-13 19 浏览
食完返尋味嘅雞煲火鍋😋之前來呢度食過一次,今次再同男朋友過來食。環境優雅,坐得闊落舒服。坐低先調配自己鍾意嘅調料,呢度嘅調料都算ok,應有盡有,沙爹醬好正。點左雞煲,上菜時間都幾快。香噴噴的雞肉+香菜味撲面而來,雞肉香滑且份量多,食完已經有三分飽。食完雞煲換鍋打邊爐,揀左豬骨湯底。order左海蝦,蜆,帶子等等~ 海鮮都幾新鮮。呢度真係好啱飲酒朋友,Ice啤酒任飲唔嫐其他牌子啤酒亦有 不過要加錢,但都好平。食完翻尋味 下次會再來~
食完返尋味嘅雞煲火鍋😋

食完翻尋味 下次會再來~
2020-09-12 20 浏览
依家疫情稍緩 放寬了就餐時段,梗係要同男朋友過來食下佢最鍾意嘅打邊爐啦~仲要有我鍾意食嘅雞煲,呢間鋪滿足曬兩個人嘅願望~.🌸雞煲先黎食嘅雞煲先,上鍋後店員會再幫忙翻炒兩下,散發出陣陣香味,雞肉嫩滑可口。.🌸正宗豬骨鍋食完雞煲,諗住等加水開始打邊爐。但店員話要幫我地換鍋打邊爐。.豬骨鍋入邊仲有玉米番茄🍅。.我地叫左一round嘢食就飽啦。最鍾意食豬潤同大腸,豬潤粉粉嫩嫩好好食,大腸洗得好乾淨,味道亦唔錯。💗.嘢飲任拎,仲有雪糕食。食到好飽 但都要甜品不可少~
🌸雞煲

🌸正宗豬骨鍋

豬骨鍋入邊仲有玉米番茄🍅。
我地叫左一round嘢食就飽啦。

嘢飲任拎,仲有雪糕食。
食到好飽 但都要甜品不可少~

2020-09-05