2021-10-11 62 浏览
朋友在附近番工,今日想食西餐所以黎左easy jor,原來佢星期一係休息的,上個星期一食唔到所以今個星期要食番,今次有訂台,因為店內的坐位都唔多,點知入到去仲暈所以又唔洗點等,佢有lunch menu,有餐飲,餐飲係柚子蜜,味道都唔錯,不過都仲係好想試佢個特濃朱古力,所以我地另外再叫左個signature 的特濃朱古力飲,味道好濃好creamy ,不過真係太邪惡喇😄兩個人share 一支剛剛好,我地叫左虎蝦pasta 同pizza ,pasta 好好食😋好creamy ,pizza就麻麻地,唔夠脆
2021-09-27
2021-10-10 67 浏览
好少去大角咀食野 今次就揀左呢間黃店cafe試試 店內環境唔算大 記得打電話book左位先黎👻👻/ 二世祖特濃朱古力 🌟$48🌟店內的signature飲品🍫 呢款標榜採用72.5%既朱古力 再加日本牛奶🥛飲落係好濃嘅朱古力味 唔會太甜 口感亦都好順滑🤤 朱古力控一定中意!/ 原條鰻魚蛋包飯 🌟$168🌟其中一款signature主食 份量好大!鰻魚真係好足料好大條 魚肉又厚又軟 配埋鰻魚汁好惹味👅 滑蛋亦都炒得啱啱好 好嫩滑👍🏻👍🏻/ 蒜香牛油帶子扁意粉 🌟$198🌟帶子好大隻 煎到金黃色 好彈牙😋 意粉方面亦都好香牛油味 都幾唔錯😝整體來講全部都好好味 可以encore💯💯 值得留意嘅係店舖只收現金 記得預備定現金先去啦🙌🏻🙌🏻

/ 二世祖特濃朱古力 🌟$48🌟

/ 原條鰻魚蛋包飯 🌟$168🌟

/ 蒜香牛油帶子扁意粉 🌟$198🌟

2021-10-07
地點- 唔算太就腳,喺旺角A2出口要行成7分鐘,中途冇瓦遮頭,夏天有啲曬。裝修: 有歐陸式彩,坐得舒適,可以悠閒地食一個Brunch 特別一提,餐廳會附送一個紙袋,所以自己有什麼口罩,垃圾,鼻涕紙巾 都可以放進紙袋內,方便侍應清理枱面,乾淨衛生。香辣蒜片鮮茄肉碎溫泉蛋巴馬火腿脆配烏冬$148- 肉碎係牛肉碎,點餐嘅時候,侍應姐姐已經好好有提示⚠️呢個係牛肉碎同埋會辣🌶-點知真係咁辣‼️平時食開三哥三小辣,我諗呢個有小辣至中立嘅辣度- 食到有炸咗嘅蒜片🧄,撈埋啲烏冬,係野味,不過有點兒太辣,淨係食到辣味。有啲似肉醬意粉加辣,如果可以會想試第二樣pasta。墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅$158- 個Pizza係好薄,上邊有啲薯蓉,有啲芝士,之後就有軟殼蟹同三文魚。正常味道,沒有特別驚喜的Pizza,不過係好味嘅,值得推介,記得要熱辣辣嗰陣時食,最好味。抹茶沙冰$48- 抹茶沙冰應該有平時珍珠奶茶中杯的兩倍,一個人真的飲唔晒。好香濃的綠茶味。泡沫咖啡$42- 一上枱的時候,見到有一杯精緻的咖啡,另一大杯全是奶的泡沫,好吸睛。飲落都冇平時的Cappuccino咁苦, 值得推介總結:兩個人,兩個

裝修: 有歐陸式彩,坐得舒適,可以悠閒地食一個Brunch

香辣蒜片鮮茄肉碎溫泉蛋巴馬火腿脆配烏冬$148

-點知真係咁辣‼️
平時食開三哥三小辣,我諗呢個有小辣至中立嘅辣度
有啲似肉醬意粉加辣,如果可以會想試第二樣pasta。

墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅$158

抹茶沙冰$48

泡沫咖啡$42

總結:兩個人,兩個主食,兩杯嘢飲,平均每人要$200。雖然食得好飽,不過嘢食冇什麼驚喜,嘢飲吸睛,有睇頭,可以用來打卡,夠gimmick.

唔知點解主食個名都咁鬼長……

抹茶沙冰
墨汁芝士軟殼蟹子煙三文魚海鮮
泡沫咖啡
  • 墨汁芝士軟殼蟹子煙三文魚海鮮薄餅
2021-09-24 43 浏览
Easy joe大家都唔會陌生😃呢開玩味十足嘅網紅cafe,已經開左一段時間,🤔成間cafe裝修都唔錯,嘢飲夠晒igable~ 同朋友一路行過嚟都好期待過嚟都好期待,因為應該可以打卡~呃like墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚海鮮薄餅 $158薄批先好食架嘛,呢到就岩啦。一睇個名咁長就知好霸氣,一上嚟大家都比佢個外型吸引咗~岩曬打卡,聞落去都好香,軟殼蟹同三文魚嘅份量比想像中多,軟殼蟹炸得通透。除咗海鮮之外餅底仲加咗薯蓉,食落有層次。二世祖特濃朱古力 $48擺得好靚,超級濃味朱古力,好香好濃。唔會太甜,都幾大支,可以兩個人飲。
Easy joe

墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚海鮮薄餅 $158

二世祖特濃朱古力 $48
Easy Joe  大角咀二世祖咖啡店 人氣特濃宇治抹茶白朱古力奶  🧁食物質素:😍😍😍 📸打卡指數:😍😍😍😍 🧹衛生指數:😍😍😍😍 💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍😍 💵性價之比:😍😍  地址: 大角咀福全街18號地舖  🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹 大角咀既呢間餐廳,同太子地鐵站都有一段距離,大概要行10分鐘路程先到達。去到唔洗等位就入得。餐廳裝修都幾特別,有唔同既Graffiti😆 🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹  1. 明太籽櫻花蝦配青瓜絲扁意粉HKD$148 Rating: 7/10。明太籽足夠撈哂全個意粉 。味道好濃 。但d意粉痴埋哂一齊 。冇乜口感 。食耐咗會好漏  2.原條鰻魚蛋包飯 HK$168 Rating: 7/10 。鰻魚真係好大條好足粉 。蛋好滑好creamy 。味道冇乜驚喜,正正常常  3.特色炸雞翼 蜜糖芥末味HK$88 Rating 8.5/10 。有驚喜🤩 。個醬汁同雞翼好夾好好食! 。食唔停口 。雞翼有d太細隻 。性價比較低  4.三級風暴薯條 $108 Rating: 7/10 。薯條好香脆 即叫即炸 。有三個醬: 香蒜醬/黑松露醬/明太

Easy Joe

💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍😍
💵性價之比:😍😍

地址: 大角咀福全街18號地舖

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

大角咀既呢間餐廳,同太子地鐵站都有一段距離,
大概要行10分鐘路程先到達。去到唔洗等位就入得。
餐廳裝修都幾特別,有唔同既Graffiti😆

明太籽櫻花蝦配青瓜絲扁意粉

。明太籽足夠撈哂全個意粉
。味道好濃 。但d意粉痴埋哂一齊
。冇乜口感 。食耐咗會好漏

2.原條鰻魚蛋包飯 HK$168 Rating: 7/10
。鰻魚真係好大條好足粉
。蛋好滑好creamy
。味道冇乜驚喜,正正常常
特色炸雞翼 蜜糖芥末味

。有驚喜🤩 。個醬汁同雞翼好夾好好食!
。食唔停口 。雞翼有d太細隻
。性價比較低

4.三級風暴薯條 $108 Rating: 7/10
。薯條好香脆 即叫即炸
。有三個醬: 香蒜醬/黑松露醬/明太籽醬
。黑松露醬最好食
。其他無乜特別
。薯條份量都好多
。性價比較低
凍二世祖特濃朱古力

5.凍二世祖特濃朱古力 $48 Rating:6/10
。😟完全冇特別
。同維記朱古力奶差不多
。只係可可味比較重

2021-08-15
午餐
特色炸雞翼 蜜糖芥末味
宇治抹茶白朱古力奶
二世祖都會轉死性?! 今次講緊既係餐廳而唔係人😂 見到呢間既名相信大家都唔陌生,咁受歡迎果然係有原因既~ 裝修以灰黑色為主,兩邊牆壁都有好多搞鬼既插畫,氣氛唔錯~ 食物好大碟,原本想叫埋甜品都飽到本事食啦🤣 feel到呢間既野食好用心,配搭有新鮮感,而且味道都好好🤩 性價比高,絕對對得住呢個價錢,值得黎試下🤤🤤(5 😍 係滿分,🤩係半分)特濃宇治抹茶白朱古力奶🍵⚪️🍫🥛 - $48 (好味指數:😍😍😍😍😍)用左日本🇯🇵宇治抹茶粉同埋明治4.3鮮奶🥛沖製,呢個抹茶🍵味超濃郁,入口回甘,清馨優雅~ 明治3.6鮮奶就聽得多,4.3真係第一次😂 個分別在於乳脂含量4.3係高啲,味道比較濃厚順滑~雖然白朱古力🍫成日比人既印象係好甜同漏,但呢個唔會,甜度岩岩好中和翻抹茶🍵既苦澀,又有翻朱古力🍫既甘香!口感好rich,帶有少少抹茶🍵粉粉地既特點,creamy過普通matcha latte好多但唔濟!雖然係凍既,但無加冰🧊所以唔會飲飲下淡左!另外一個賣點係個玻璃樽,面頭有磨砂既字寫翻Easy Joe, 好有質感,倒落個細細既杯到飲更加得意同好挽,又可以打卡😎原條鰻魚蛋包飯🦈🍳🍚 - $168 (好味指數

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

特濃宇治抹茶白朱古力奶

原條鰻魚蛋包飯🦈🍳🍚 - $168 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
個飯🍚超大份好抵食~ 條鰻魚🦈超長幾厚肉,肉質細嫩,醃得入味又燒得好香,魚皮充滿膠質,配埋木魚絲就更加香口,滑蛋🍳煮既時間岩岩好,唔會老同hai,加左奶🥛去炒,所以入口充滿蛋香🥚又嫩滑!入面既飯🍚濕濕地,用鰻魚汁炒過幾有心,個感覺有啲似無叉燒既黯然銷魂飯,同埋唔會爛,有啲煙韌~ 所以食起上黎更加惹味,層次豐富~ 不過呢個組合就普通啲,同埋因為大份所以食得多會有啲濟
原條鰻魚蛋包飯

明太籽櫻花蝦配青瓜絲扁意粉🟠🌸🦐🥒🍝 - $148🍝 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
外表幾靚,有堆到好高既青瓜絲,清新爽脆,可以中和翻食得多creamy既汁有啲漏既感覺,同時又cover到青瓜既草青味,呢個配搭令我諗起平時食開既蟹籽沙律😜 而且咁樣食埋菜會均衡啲~ 整體鹹度適中,有好多明太籽,所以特別有鹹香,鮮橙色好Sharp~ 不過櫻花蝦既鮮味唔夠出,可能因為落既份量唔夠,再出啲就更加好!扁意粉🍝既韌度岩岩好,唔會好腍,個汁都好creamy,全部意粉🍝掛汁,放耐左又唔會水汪汪~ 不過呢個組合就普通啲,同埋因為大份所以食得多會有啲濟
明太籽櫻花蝦配青瓜絲扁意粉

提拉米蘇鮮奶咖啡🍾☕️ - $48 (好味指數:😍😍😍😍)
有朱古力、咖啡同baileys,幾重baileys味,但唔會太重手,感受到甜香之餘,平衡翻咖啡☕️既苦味,同時保留翻咖啡☕️既香醇,整體香氣馥郁,奶泡順滑綿密,不過唔係好feel到朱古力🍫味,另外如果有埋少少蛋糕🍰 / 手指餅去襯托翻tiramisu 呢個主題會更好同埋有創意啲😜
提拉米蘇鮮奶咖啡

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
提拉米蘇鮮奶咖啡
2021-09-20 52 浏览
🐙⚫️🍝八爪魚蜆墨汁扁意粉配三文魚籽墨汁意粉is my fav🥰,墨汁超級濃郁好香,吸收晒海鮮鮮味,濃到有啲啲啲腥🤏🏻,不過我接受到,蜆洗得乾淨冇沙,三文魚籽令味道再升級🤤另外,由於唔太偏好闊條麵,落單時即管試吓問店員可唔可以轉扁意粉,佢哋都無問題,盡量滿足食客,nice👏🏻👏🏻🦆🥒🫓片皮鴨刈包店內推介食品,不過少少失望,欠缺驚喜,片皮鴨嘅配料都有齊,青瓜絲,蔥絲,鴨肉碎上,鴨肉味道好似醬燒雞肉串嘅雞肉。不過也有可取地方,刈包十分軟熟,鴨肉份量不少。🐥🐥🐥特色炸雞翼作為雞翼控,幾乎去任何餐廳必點雞翼。有3款口味揀(麻辣/蜜糖芥末/避風塘),揀選咗蜜糖芥末,芥辣味偏重,只有6隻雞翼,略嫌不划算,不太推介。太飽了,有機會想再試甜品 & 飲品☺️
🐙⚫️🍝八爪魚蜆墨汁扁意粉配三文魚籽
八爪魚蜆墨汁扁意粉配三文魚籽

🦆🥒🫓片皮鴨刈包
片皮鴨刈包

🐥🐥🐥特色炸雞
特色炸雞翼

太飽了,有機會想再試甜品 & 飲品☺️
八爪魚蜆墨汁扁意粉配三文魚籽
片皮鴨刈包
2021-09-06 194 浏览
預約左8點但仲未有枱 大概8點3左右先有人埋單 太肚餓咩都無理坐低即刻叫野食我地5個人 前後叫左 2個小食 3個主菜 3杯飲品有朋友介紹話佢既三級風暴薯條非常好食!當叫店員黎時 佢地話平日用開既薯條無哂喇 所以轉左另一款薯條 本身係薯角咁樣 而加變左直身薯條 但因為我地太肚餓 唔理佢咩形狀 都話咁照要啦另外想叫既特式炸雞翼 店員又話無哂雞翼 轉左雞鎚 呢個即刻無哂興趣 所以無叫喇取而代之叫左一個pizza 芝士辣肉腸薄餅 雖然係普通左啲 但佢係最好食最唔膩既一款 批底相當有水準 薄得黎唔會太乾 非常好食!然後朋友話原條鰻魚蛋包飯都好值得試 所以我地都點左 一黎到我朋友就話「嘩 細左呀個飯」佢話之前好大碟架 然後我地發現佢好少飯 但好多蛋 的確係好大條鰻魚既 明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉好在有青瓜絲 唔係真係唔知會膩成點 係好味既但可能我地叫得太多 食食下就算撈左都唔夠青瓜絲去平衡番 食到最後 都係膩得制 要帶走片皮鴨醬鴨肉意大利飯呢個本身真係充滿期待 但 嘩 同片皮鴨醬一啲關係都無 最多係洋蔥燒汁 佢係好慷慨咁比好多好多汁 但當好咸既洋蔥燒汁加埋好忌廉既意大利飯 成件事真係好錯🤣真係食唔
預約左8點但仲未有枱 大概8點3左右先有人埋單
太肚餓咩都無理坐低即刻叫野食
我地5個人 前後叫左 2個小食 3個主菜 3杯飲品

三級風暴薯條

有朋友介紹話佢既三級風暴薯條非常好食!

芝士辣肉腸薄餅

然後朋友話原條鰻魚蛋包飯都好值得試 所以我地都點左

片皮鴨醬鴨肉意大利飯

片皮鴨醬鴨肉意大利飯
呢個本身真係充滿期待 但 嘩 同片皮鴨醬一啲關係都無 最多係洋蔥燒汁 佢係好慷慨咁比好多好多汁 但當好咸既洋蔥燒汁加埋好忌廉既意大利飯 成件事真係好錯🤣真係食唔到!個片皮鴨醬真係欺騙左我地既感情

二世祖特濃朱古力

飲品我地叫左2枝凍既二世祖特濃朱古力同埋牛油果奶昔 因為見其他枱既都好大枝 所以決定share! 真係好濃 相對甜左少少 但都可以接受(不話食到一半真係唔得 所有野都好膩!)

另外既牛油果奶昔都好濃 我地仲笑話似直接插左枝飲筒落3個牛油果到咁濃厚!(但又係錯在太膩!)
可能我地出現太多狀況 所以店員對我地都好有禮貌 又唔見話態度好差既問題
2021-09-03
芝士辣肉腸薄餅
二世祖特濃朱古力
2021-09-05 1419 浏览
一向甚少到大角咀這個地方,頂多也只會到奧海城而已這個以住宅🏘為主的地方,近年經歷舊區重建,越來越多新型住宅、寫字樓🏢跟酒店落成當然食肆也越來越多而且不乏🌟精彩美食,這次就來到這區,到訪人氣店尋滋味原條鰻魚蛋包飯 $168店家的signature food無誤❌!超大份量,上菜時有點嚇呆,相信三個人才可以食完🤭原條鰻魚沒有半點欺騙成份,size超大,魚肉又厚又軟,比外邊買到的好吃,配上蒲燒鰻魚汁非常惹味😋滑蛋🥚做得不錯,嫩滑可口,蛋味亦見濃郁有蛋香,份量不比鰻魚少比較可惜😔的是炒飯質素一般,不過配上鰻魚件跟炒蛋其實味道達至平衡,店家還加入很多木魚片,除了增加🕶視覺效果外亦令整體味道提升不少📈墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅 $158又是一款人氣食品,單看名字的已經預料到味道跟豐富😆 果然上菜後不負所望,👀吸睛度高,薄脆餅底配上黑漆漆的墨汁芝士,還有軟殼蟹🦀跟煙三文魚,未進食就聞到非常香口的味道餅底夠薄夠脆,🦑墨汁跟mozzarella 芝士🧀的配搭新穎,惟墨汁味道不重,最特別的是餅底🍕跟芝士中間加了一層薄薄的🥔薯蓉,口感跟層次都提升了不少,創意度滿分💯軟殼蟹跟煙三文魚份量比想像中多,前者
一向甚少到大角咀這個地方,頂多也只會到奧海城而已

原條鰻魚蛋包飯 $168

墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅 $158
又是一款人氣食品,單看名字的已經預料到味道跟豐富😆
軟殼蟹跟煙三文魚份量比想像中多,前者炸得💥乾身脆口但仍保留蟹汁;後者店家用火槍燒過,逼令三文魚🐟的魚油滲出來,油脂滿佈薄餅中,燒香的三文魚油亦充滿獨特香味,這個真的令人🤤吃不停口!

片皮鴨刈包 $78
同樣是人氣菜色之一☝🏻,說是小食的其中一款,但上菜時看到這個刈包size跟一個主食差不多😳,怎麼會是小食呢?有點低估了這款,下單⚠️前要留意啊
烤製的🦆鴨肉塗上滿滿的醬汁,肉件很多亦頗厚,加上大蔥、🥒青瓜絲更惹味
刈包並不是乾巴巴而是頗鬆軟的,配上豐富的餡料,味道屬於預期中的美味👌🏻~

百利甜酒鮮奶咖啡(只提供熱飲)$48
以前做芝士蛋糕時其中一款喜愛💖的食材就是百利甜酒🥂了,愛其滑溜感跟酒香
現在有不少咖啡店跟食肆開始將百利甜酒到咖啡當中,雖然成份都是一樣不過⚖️比例不一就會影響整體味道~
店家這杯明顯地感受到百利甜酒的比例偏重😶,入口是熟悉的latte味道:奶味跟nutty的咖啡☕️很搭,繼而滲出百利甜酒酒香😌~ 餘韻甘香濃郁,酒味突出,還帶有點點甜,🥰很滿意的一杯!

二世祖特濃朱古力 $48
這杯絕對是店家的signature drinks🍹 ,據聞不少客人都為這款而來!
用上扁身玻璃瓶盛載飲料,搭配一隻小杯予客人逐次倒出來👄慢慢品嚐,儀式感滿滿!
店家標榜採用濃度約72.5%朱古力🍫 以人手拌製而成朱古力漿,再混入🇯🇵日本4.3特濃牛奶,完成!
入口滿滿的可可回甘香氣,🥛奶味香濃,濃稠適中,掛杯非常順滑潤口,真材實料,充滿驚喜🤩的味道~ 濃郁且甜帶香又不會苦!絕對是酒店級🏅既朱古力味道🏆
個人大愛😍這個味道~ 不過男友略嫌甜味重有點膩口,建議加點水💦稀釋會好點

店家裝潢充滿🎪玩味,跟另一家著名的fusion菜餐廳感覺有點相似,配合創新料理,主攻年輕人市場💁🏻‍♀️
不過定價💰好像稍為高一點,如果可以再便宜點🤏🏻會更好
這店一直都是長龍人氣🔥店,每天都有不少客人在門口排隊,🍀幸運地進餐時竟然不用多等就獲安排入座🪑,光顧的話請留意啊~
2021-06-12
2021-09-04 67 浏览
之前聽人介紹,終於約埋幾個朋友去試二世祖。叫咗好多人介紹的蜜糖芥末雞翼、明太子意粉、豬肋骨嚟食。雞翼第一啖已經覺得個味好好,仲要放咗一陣都仲脆脆哋!明太子意粉個汁略嫌有啲太稠,不過味道唔錯。豬肋骨就又juicy,又大份(可以切到八條)😋。不得不推介的係青蘋果沙冰,味道清新又有真青蘋果肉,又大杯又解渴。唯一唔好嘅係一夠鐘,佢哋就算冇客都會趕你走。我哋細食又食得慢,成枱三碟嘢都仲有嘢未食完,但侍應已經兩度過嚟催我哋埋單還枱(當時大半間店都係吉枱,我諗佢哋想早啲收舖)。雖然餐廳位置吊腳,但食物絕對值得一試。不過如果三五知己想坐低慢慢傾,佢就未必啱你了。
之前聽人介紹,終於約埋幾個朋友去試二世祖。

叫咗好多人介紹的蜜糖芥末雞翼、明太子意粉、豬肋骨嚟食。

雞翼第一啖已經覺得個味好好,仲要放咗一陣都仲脆脆哋!

明太子意粉個汁略嫌有啲太稠,不過味道唔錯。

豬肋骨就又juicy,又大份(可以切到八條)😋。

• 蜜糖芥末炸雞翼
  • 蘋果菠蘿醋汁豬肋骨配爆谷
2021-09-01 50 浏览
(設計對白)💁🏻‍♀️: 你嘅志願係做咩呀?💁🏻: 我嘅志願係做兒子💁🏻‍♀️: 哦! 即係二世祖啦做唔到二世祖,唯有去食二世祖啦😝位於大角咀嘅呢間隱世餐廳,位置唔算易搵,所以基本上都唔洗等位,walk-in就有得食,但食物質素絕對有保證🤤————————————————👅原條鰻魚蛋包飯($168)👍🏻 超大份原條鰻魚直出配上燒鰻魚汁,微甜而不膩,再加埋少少流心嘅滑蛋蛋包飯配木魚碎,餸飯一流😋👅二世祖特濃朱古力🍫($48)👍🏻朱古力控必試🤤超特濃嘅朱古力味,絕對唔係普通朱古力粉可以媲美,滑漏嘅朱古力真係令人好滿足😊———————————————💡 3點半至6點係落場時間,唔好摸門釘呀😌📍二世祖:大角咀福全街18號地舖
(設計對白)
💁🏻‍♀️: 你嘅志願係做咩呀?
💁🏻: 我嘅志願係做兒子
💁🏻‍♀️: 哦! 即係二世祖啦

做唔到二世祖,唯有去食二世祖啦😝
————————————————
👅原條鰻魚蛋包飯($168)

👅二世祖特濃朱古力🍫($48)

———————————————
💡 3點半至6點係落場時間,唔好摸門釘呀😌
📍二世祖:大角咀福全街18號地舖
2021-08-24 135 浏览
環境都唔細,容納30-40人都ok,夜晚去都多人,裝修以灰黑為主,牆壁插畫有趣。✨味道72分,環境75分,服務75分。.🔸明太籽櫻花蝦配青瓜絲扁意粉($148)用青瓜絲堆到好高,青瓜絲同意粉撈匀食幾特別,青瓜絲口感爽配扁意粉,整體口感豐富左。好多櫻花蝦,明太籽都好香,配合青瓜嘅淡淡清新,不過汁量略嫌多左啲。.🔸薯蓉黑松露雜菇薄餅($128)餅底好薄好脆,不過中心位置就稍為濕左稔左啲,上面餡料好香黑松露之餘,芝士仲好拉絲,配埋口感綿綿嘅薯蓉,味道幾出色!
環境都唔細,容納30-40人都ok,夜晚去都多人,
裝修以灰黑為主,牆壁插畫有趣。

✨味道72分,環境75分,服務75分。
🔸明太籽櫻花蝦配青瓜絲扁意粉($148)
用青瓜絲堆到好高,青瓜絲同意粉撈匀食幾特別,
青瓜絲口感爽配扁意粉,整體口感豐富左。
好多櫻花蝦,明太籽都好香,配合青瓜嘅淡淡清新,
不過汁量略嫌多左啲。
明太籽櫻花蝦配青瓜絲扁意粉

🔸薯蓉黑松露雜菇薄餅($128)
餅底好薄好脆,不過中心位置就稍為濕左稔左啲,
上面餡料好香黑松露之餘,芝士仲好拉絲,
配埋口感綿綿嘅薯蓉,味道幾出色!
薯蓉黑松露雜菇薄餅
2021-05-11
薯蓉黑松露雜菇薄餅
同奶奶,老公黎試下呢個easyjoe,一直都有聽過佢既招牌朱古力有幾咁厲害幾咁好味今次真係你要試試佢哋真偽, 話曬我都叫做朱古力精 食朱古力食大,飲朱古力奶飲大😎裝修環境乾淨企理 牆上的話夠曬玩味😎因為食得早,而且又係平日,舖頭內都冇乜人 餐牌圖案精緻 ,圖畫好可愛, 睇得出設計好有心思😁墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚海鮮薄餅估唔到墨汁同芝士會咁夾 ,好好味呀! 煙三文魚嘅配搭簡直就冇得輸, 但係嗰隻軟殼蟹就真係 鹹咗啲,奶奶不停講個廚師係咪落重手醃蟹呀🤣海鮮煮鰈魚係因為唔知乜嘢係呢個魚,所以就叫咗呢個魚, 睇下佢究竟係咩魚😅咁當然呢到我都係唔知佢係咩魚,但係佢煮得個魚好滑,而且佢嗰個湯底非常之鮮甜, 真係好有驚喜 ,最後我哋明個汁都飲埋😋巴馬火腿水瓜柳長通粉配黑醋布袋芝士我同奶奶都認為屬於比較普通嘅一個菜式, 咁當然我都認為我自己唔識食咩叫布袋芝士, 食落似食緊雞肉硬硬地, 長通粉米長通粉囉😅但係我老公就相反佢話呢個醬汁再加呢個芝士佢覺得好有驚喜覺得係好味道 ,仲話只係我哋唔識食😅手打牛肉青瓜芝士漢堡配薯條又係一個高高在上的漢堡, 最喜歡打開頂層會有應該用火槍燒過嘅芝士溶化面,手打牛肉亦都做

裝修環境乾淨企理 牆上的話夠曬玩味😎
因為食得早,而且又係平日,舖頭內都冇乜人

餐牌圖案精緻 ,圖畫好可愛, 睇得出設計好有心思😁

墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚海鮮薄餅

海鮮煮鰈魚

巴馬火腿水瓜柳長通粉配黑醋布袋芝士

手打牛肉青瓜芝士漢堡配薯條

手打牛肉亦都做到鬆化香濃嘅感覺, 我鍾意呢個牛肉呀😍好好味

水蜜桃果粒茶

奶奶唔可以飲凍飲為有嗌咗個熱嘅水蜜桃果粒茶畀佢試下啦, 佢都係第一次飲呢款一大壺茶畀佢既熱茶, 嚟到嘅時候佢都嘩嘩聲, 仲要爆咗句 今雲真係要去屙尿囉🤦 呢啲咪叫做奶奶的可愛囉😆😆 呢個茶唔會太甜而且水蜜桃好香濃年第一次飲花茶嘅奶奶都大讚 ,仲飲完一杯再一杯添😮

朱古力香蕉奶昔

老公嗌咗呢一個香蕉朱古力奶昔, 呢兩款材料嘅配搭100分, 根本就好難會輸
, 今次個奶昔味道中規中矩 ,冇話特別大嘅驚喜但係要讚一讚個奶昔飲落口覺得好滑溜

重點,啦我當然叫咗
呢杯招牌特濃朱古力奶(熱)

上枱嘅時候見到呢個拉花的確係有啲失望, 不過我比較重視味道,咁就算啦 😉我對呢杯朱古力有好大期望 ,佢完全做到香滑濃郁的效果, 只可惜 佢就係少咗一份厚嘅感覺,單薄左, 所以 最後我只能講句好飲但沒有驚喜。

2021-08-17
✨大啡菇食松露牛肝菌意大利飯配芝士脆片 🌕🌕🌕🌕🌑 $158送上嚟果陣已經聞到極香黑松露味啲飯軟硬適中,除咗面頭果粒大啡菇飯入面都夾雜咗唔少菇菌啖啖都口感豐富再加埋啲芝士脆片頭幾啖是幾好味,不過再食多好多啖就會開始濟所以share 食會較好,份量都好足!一個人食足全碗我諗佢應該會濟足全日同埋食唔曬成碗吧😂😂✨墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅 🌕🌕🌕🌑🌑 $158無錯呀,又是軟殼蟹😂😂個餅底是薄的,有啲三文魚魚片花咁一共可以分六塊。個薄餅邊仲有啲薯蓉點綴下。啲芝士都唔會好漏,不過成舊食落去就是好普通的pizza,無咩好特別。✨特濃宇治抹茶白朱古力奶 🍵🐷🥛🍫 🌕🌕🌕🌕🌑 $48 是獨立一枝玻璃樽嘅抹茶豬古力,可以自己倒出嚟飲,幾寫意有種儀式感~好濃身嘅抹茶朱古力,甜度都高飲得多都會漏漏地。細細杯咁飲再食啲咸嘢再飲返啲水就中和曬~最好都同朋友share 飲啦~(有諗過飲唔完玻璃樽可否帶走😂😂✨士多啤梨奶昔🍓🥛 🌕🌕🌕🌗🌑 $46係有質感嘅milkshake,真係落咗士多啤梨🍓去榨 。唔似m記果啲咁甜咁滑,飲落都ok。奶味同果味都好足唔會好甜但唔會話好impressive。好可惜原本坐底第

✨大啡菇食松露牛肝菌意大利飯配芝士脆片
🌕🌕🌕🌕🌑 $158
送上嚟果陣已經聞到極香黑松露味
啲飯軟硬適中,除咗面頭果粒大啡菇
飯入面都夾雜咗唔少菇菌
啖啖都口感豐富再加埋啲芝士脆片
頭幾啖是幾好味,不過再食多好多啖就會開始濟
所以share 食會較好,份量都好足!
一個人食足全碗我諗佢應該會濟足全日同埋食唔曬成碗吧😂😂

✨墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅
🌕🌕🌕🌑🌑 $158
無錯呀,又是軟殼蟹😂😂
個餅底是薄的,有啲三文魚魚片花咁
一共可以分六塊。
個薄餅邊仲有啲薯蓉點綴下。

✨特濃宇治抹茶白朱古力奶 🍵🐷🥛🍫
🌕🌕🌕🌕🌑 $48
好濃身嘅抹茶朱古力,甜度都高
飲得多都會漏漏地。
細細杯咁飲再食啲咸嘢再飲返啲水就中和曬~
最好都同朋友share 飲啦~
(有諗過飲唔完玻璃樽可否帶走😂😂

✨士多啤梨奶昔🍓🥛
🌕🌕🌕🌗🌑 $46
係有質感嘅milkshake,真係落咗士多啤梨🍓去榨 。
唔似m記果啲咁甜咁滑,飲落都ok。
奶味同果味都好足唔會好甜
但唔會話好impressive。

好可惜原本坐底第一個就話要叫窩夫!
點知六點後先有 又哭咗😢

推薦:🌕🌕🌕🌕🌑
2021-08-08
  • 大啡菇牛肝菌黑松露意大利飯
2021-08-21 142 浏览
之前食過呢間餐廳,覺得食物好有特色,主要係fusion菜式,食過返尋味,所以今日特登再嚟試吓去其他嘅食物😊今次試咗佢哋嘅豬肋骨同埋薄餅,超級好食!另外見佢哋有ʟɪᴍɪᴛᴇᴅ ᴇᴅɪᴛɪᴏɴ嘅抹茶飲品,可以即刻試埋😛蘋果菠蘿醋汁豬肋骨配爆谷 ($198)第一次見爆谷會係一間西餐廳度出現😂😂 好特別🤩 豬肋骨份量好足夠,鍾意可以加埋本身嘅燒汁食,或者可以點下蘋果菠蘿醋汁食都得,兩種都好食🤗 隔離襯托嘅爆谷有少少spice,所以配埋一齊食都幾特別👍墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅 ($158)平時都鍾意搵啲比較特色嘅薄餅試吓,呢個都係喜出望外嘅😍 因為佢啲墨汁係會溝埋啲拉絲芝士一齊,墨汁味唔會話好重,另外薄餅係薄皮嘅,所以食完唔會覺得太飽而食唔到其他菜式特濃宇治抹茶白朱古力奶 ($48)開頭以為加埋白朱古力會超甜,但係法國抹茶同埋白朱古力嘅味都好平均,唔會話太甜,比起平時齋飲抹茶會比較creamy 少少,不過都值得推介嘅😋

蘋果菠蘿醋汁豬肋骨配爆谷 ($198)
蘋果菠蘿醋汁豬肋骨配爆谷

墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅 ($158)
墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅

特濃宇治抹茶白朱古力奶 ($48)
蘋果菠蘿醋汁豬肋骨配爆谷
墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅