2021-07-19
<Hong Kong🇭🇰• Tai Kok Tsui>“咬我唷!原條鰻魚蛋包飯 &泰式香酥軟殼蟹闊意粉”🙈睇完戲好肚餓🥲朋友話帶我去一間Cafe,原來帶我參見「二世祖」😂 一年前多已經想試吓呢間餐廳,經常座滿,打消咗念頭🙈估唔到一年今日,夏日炎炎,我哋都喺門口排咗半個鐘😂不過店員超級好攞咗風扇同冰水比門外嘅客人包括我哋😚咁窩心點捨得半途離開🤪原條鰻魚蛋包飯係巨大條鰻魚唷!!目測已經Big爆Mon🤪好幸福地瓜分左朋友嘅鰻魚肉肉😍好味道唷!泰式香酥軟殼蟹闊意粉意粉味道似Pad Thai😍意粉掛滿泰式醬汁,香辣帶點酸,開胃惹味!軟殼蟹大大件,酥脆到不得了!如果唔食得辣嘅朋友就揀其他嘢食😂因為真係幾辣!(好想快啲去泰國JJmarket食pad Thai😢離鄉別井兩年啦!)特色避風塘炸雞翼如避風塘炒蟹咁滋味🤪皮香肉滑!同我一樣帶有少少辣🤣整體來講,環境衛生好,店員窩心體貼,食物有質素,食物種類同份量頗多!以Cafe來講,價錢偏中上,兩款主菜,一款小食,兩款飲料,一共五百多。用餐時間90分鐘!,記得唔好掛住影相唔食嘢唷!下次再黎,我要坐PEPE隔離🤪唔知可唔可以同店員要求下呢🤣..
“咬我唷!原條鰻魚蛋包飯 &泰式香酥軟殼蟹闊意粉”
原條鰻魚蛋包飯
係巨大條鰻魚唷!!目測已經Big爆Mon🤪
泰式香酥軟殼蟹闊意粉
特色避風塘炸雞翼
如避風塘炒蟹咁滋味🤪皮香肉滑!同我一樣帶有少少辣🤣
下次再黎,我要坐PEPE隔離🤪唔知可唔可以同店員要求下呢🤣