2021-09-26
地點- 唔算太就腳,喺旺角A2出口要行成7分鐘,中途冇瓦遮頭,夏天有啲曬。裝修: 有歐陸式彩,坐得舒適,可以悠閒地食一個Brunch 特別一提,餐廳會附送一個紙袋,所以自己有什麼口罩,垃圾,鼻涕紙巾 都可以放進紙袋內,方便侍應清理枱面,乾淨衛生。香辣蒜片鮮茄肉碎溫泉蛋巴馬火腿脆配烏冬$148- 肉碎係牛肉碎,點餐嘅時候,侍應姐姐已經好好有提示⚠️呢個係牛肉碎同埋會辣🌶-點知真係咁辣‼️平時食開三哥三小辣,我諗呢個有小辣至中立嘅辣度- 食到有炸咗嘅蒜片🧄,撈埋啲烏冬,係野味,不過有點兒太辣,淨係食到辣味。有啲似肉醬意粉加辣,如果可以會想試第二樣pasta。墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅$158- 個Pizza係好薄,上邊有啲薯蓉,有啲芝士,之後就有軟殼蟹同三文魚。正常味道,沒有特別驚喜的Pizza,不過係好味嘅,值得推介,記得要熱辣辣嗰陣時食,最好味。抹茶沙冰$48- 抹茶沙冰應該有平時珍珠奶茶中杯的兩倍,一個人真的飲唔晒。好香濃的綠茶味。泡沫咖啡$42- 一上枱的時候,見到有一杯精緻的咖啡,另一大杯全是奶的泡沫,好吸睛。飲落都冇平時的Cappuccino咁苦, 值得推介總結:兩個人,兩個
裝修: 有歐陸式彩,坐得舒適,可以悠閒地食一個Brunch
香辣蒜片鮮茄肉碎溫泉蛋巴馬火腿脆配烏冬$148
-點知真係咁辣‼️
平時食開三哥三小辣,我諗呢個有小辣至中立嘅辣度
墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅$158
抹茶沙冰$48
泡沫咖啡$42
總結:兩個人,兩個主食,兩杯嘢飲,平均每人要$200。雖然食得好飽,不過嘢食冇什麼驚喜,嘢飲吸睛,有睇頭,可以用來打卡,夠gimmick.
唔知點解主食個名都咁鬼長……
抹茶沙冰
墨汁芝士軟殼蟹子煙三文魚海鮮