2022-09-05
冇機會做二世祖,唯有去食二手祖,之前都有聽聞佢嘅朱古力係世一,亦都話好多人排,今次一行好彩地完全唔洗排 🤭嚟到就一定要飲呢到必飲嘅《二世祖特濃朱古力 $48》,感受到呢杯嘢有幾二世祖,搞到真係杰撻撻,濃到以為啪緊朱古力,朱古力扯一定啱,真心飲完一支已經飽一半 😂 反而我覺得另外《特濃宇治抹茶白朱古力奶 $48》出色啲,一樣係 $48,但有埋宇治抹茶,咁我本身就鍾意抹茶,的確係幾有抹茶味,又不失濃厚嘅朱古力味,飲落滑口啲冇咁杰身 然後就到主食食咗個《原隻軟殼蛋菠蘿漢堡配薯條 $168》,呢個包好掂,兩邊包都有烘過,重牛油香,軟殼蟹原隻大隻上,炸得好靚,皮薄香脆,上面嘅泰式酸辣汁又係好好嘅搭配調味,連埋菠蘿食去咗油膩感好清新,個包係掂,隔離嘅薯條就比較失色,唔脆得嚟又唔夠薯,扣咗分 🤡之後就到另一招牌《自家製芥末醬炸雞窩夫 $148》,其實佢個調味同醬汁都幾好食,炸雞個味道都唔錯,可以就口感方面唔係幾脆,而窩夫嘅質地都係淋晒嗰隻,呢樣失色不少,低講味道係唔差嘅 😮💨同樣最後係佢哋招牌朱古力甜品《阿祖朱古力心太軟配雪糕 $78》,雪糕就配咗茉莉花雪糕,都 ok 嘅幾清新,最正都係心太軟,外
同樣最後係佢哋招牌朱古力甜品《阿祖朱古力心太軟配雪糕 $78》,雪糕就配咗茉莉花雪糕,都 ok 嘅幾清新,最正都係心太軟,外皮係好熱脆!跟手佢個心都係熱辣辣飆晒煙,啲朱古力流心濃得嚟又唔會好杰,真心幾出色 🤤
二世祖
大角咀福全街 18 號地舖