👅大角咀小店雲集,有唔少隱世美食,今次去左呢間人氣café,不論賣相及味道都相當唔錯,價錢亦很親民,絕對值得一去再去!👻「二世祖」主打創意菜式,裝修帶點工業風,牆身鬼馬有趣既壁畫,充滿玩味!有多款主菜、輕食、甜品同飲品選擇。🥗蟹肉蜜桃中東米芝麻醬沙律($108)色彩繽紛既沙律,確實令人胃口大開。配料口感新鮮豐富,酸甜清新,非常有驚喜!🍝白酒蜆肉扁意粉($108)蜆肉份量很多,飽滿又鮮甜,配上辣辣粉更惹味非常,意粉質感彈牙,如果調味再濃一點,就更加分了!🧇芥末洋蔥醬炸雞窩夫($148)賣相邪惡又吸引,窩夫上面放左炸雞同煎蛋,再灑滿花生碎同炸蒜,炸雞香脆入味,窩夫厚身鬆軟,切開內藏麻薯,配上楓糖漿,鹹甜交融既口感,特別滿足!🍏青蘋果沙冰($48)沙冰口感幼滑,超級清爽,味道酸甜好好飲呀!🥑牛油果奶昔($52)奶昔綿密細緻,奶味及果味都恰到好處,牛油果控必點呀!
👅

👻

🥗
蟹肉蜜桃中東米芝麻醬沙律($108)

🍝
白酒蜆肉扁意粉($108)

🧇
芥末洋蔥醬炸雞窩夫($148)

🍏
青蘋果沙冰($48)
沙冰口感幼滑,超級清爽,味道酸甜好好飲呀!

🥑
牛油果奶昔($52)
奶昔綿密細緻,奶味及果味都恰到好處,牛油果控必點呀!

2022-10-11 76 浏览
位於大角咀福全街嘅人氣cafe「Easy Joe」,主打西式多國菜,店名取自其諧音「二世祖」,甚有玩味之意🥰店內佈置簡約舒適,裝潢設計以灰調工業風為主🏗牆身亦有唔少生動有趣嘅壁畫,同繁華嘅鬧市街頭形成強烈對比,相當特別呢💥🔸蒜香牛油日本帶子扁意粉($168)色香味俱全嘅主食,帶子鮮甜厚肉,表面煎至微微焦香👏🏻配搭煙韌掛汁嘅扁意粉,每啖入口都滲出濃郁嘅蒜蓉同牛油香氣,令人相當滿足✅🔸原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯($198)意大利飯賣相吸引,炸軟殼蟹酥脆而不膩🦀咬開更有鮮甜細嫩嘅蟹肉同豐腴甘香嘅蟹膏,Risotto軟硬適中,粒粒分明,配上鮮甜濃郁嘅龍蝦汁份外惹味😺🔸小山園抹茶心太軟配雪糕($78)心太軟採用日本小山圓抹茶製作,外層相當鬆脆,切開係香濃嘅流心抹茶醬🎉配搭味道清新嘅玄米茶雪糕 (亦可選豆腐口味),味道層次昇華至另一境界,值得一試💋🔹牛油果香蕉奶昔($52)奶昔由鮮美牛油果同甘甜香蕉特製而成💁🏻‍♀️口感順滑豐富,味道清新香甜,夏天飲用更有助消暑解渴✨

🔸蒜香牛油日本帶子扁意粉($168)

🔸原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯($198)

🔸小山園抹茶心太軟配雪糕($78)

🔹牛油果香蕉奶昔($52)
2022-10-02 1407 浏览
餐廳佈置簡約舒適, 用上粉嫩顏色做主調, 配上可愛的壁畫, 小清新的感覺, 透過落地大玻璃, 可以見到璀璨的街道, 環境相當舒適寫意。白酒藍青口配法包 $88肥美挺身的藍青口,完全浸泡在惹味忌廉醬汁中, 肉質鮮味滑溜,咀嚼時, 每口充滿奶油香及淡淡的酒香,跟配的法包 , 香脆可口, 用來沾上滋味的忌廉汁一起吃,讓人喜歡。蒜香牛油日本帶子扁意粉 $168圓潤雪白的日本帶子,放在扁意粉 上, 表面煎至微微焦香, 賣相令人垂涎,肉質軟嫩, 十分鮮味 , 跟配的意大利麵,煙煙韌韌, 充滿咬口, 咀嚼時, 慢慢滲出牛油香氣及蒜香, 讓人食指大動。二世祖招牌窩夫配雪糕 $98香脆的窩夫, 散發著誘人牛油香氣, 入口煙韌充滿拉扯感,還有新鮮雜莓、 玫瑰花瓣伴碟, 造型吸引, 加上一球豆腐雪糕,香甜滑溜, 啖啖窩心。特濃宇治抹茶白朱古力牛奶 $48粉綠色的自家製宇治抹茶, 選用明治4.3鮮奶及日本宇治抹茶粉沖製,口感柔順濃稠, 既有淡淡奶香, 又有濃郁的抹茶香氣,回甘而不澀。士多啤梨梳打 $42 士多啤梨沙冰 $48粉嫩的士多啤梨梳打、士多啤梨沙冰 , 賣相令人心心眼, 充滿夏日色彩,每口清新馥郁,

白酒藍青口配法包 $88

蒜香牛油日本帶子扁意粉 $168

二世祖招牌窩夫配雪糕 $98

特濃宇治抹茶白朱古力牛奶 $48

士多啤梨梳打 $42
士多啤梨沙冰 $48
粉嫩的士多啤梨梳打、士多啤梨沙冰 , 賣相令人心心眼, 充滿夏日色彩,每口清新馥郁,天然清甜的果香瀰漫口腔, 香甜誘人。

📍三訪Easy Joe‼️• 濃郁大啡菇risotto😋 -- 二世祖😎•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷#pigfoodiexhk_大角咀#pigfoodiexhk_西餐#pigfoodiexhk_黃店========================Easy Joe 係其中一間小編好中意嘅餐廳😻👍🏻唔單只食物有質素,而且portion都幾多😋店員服務都好有禮貌🥰------------------------------⭐️黑松露大啡菇牛肝菌意大利飯 $138 (4.5/5)好濃郁菇菌味🤩‼️醬汁好rich包滿每粒飯😻大啡菇juicy腍身~值得trytry!!•⭐️白酒藍青口配法包 $88 (4.3/5)湯底好有鹹香,點法包一齊食好好味~青口肉質鮮甜!•⭐️原隻軟殼蟹燒菠蘿漢堡配薯條 $168 (4.3/5)好足料嘅漢堡🤩包體搽咗牛油烘熱,外皮微脆,內裡鬆軟~軟殼蟹酥脆唔油,加埋酸辣醬非常惹味👍🏻🥰菠蘿juicy清甜可以解膩~伴碟嘅薯條粗身脆口😆·⭐️洛神花柚子梳打 $42 (4.3/5)柚子清新解膩,夏天飲最啱!·⭐️蝶豆花蜜糖青檸梳打 $42 (4.3/

#pigfoodiexhk_大角咀
#pigfoodiexhk_西餐
#pigfoodiexhk_黃店
========================
⭐️黑松露大啡菇牛肝菌意大利飯 $138 (4.5/5)

⭐️白酒藍青口配法包 $88 (4.3/5)

湯底好有鹹香,點法包一齊食好好味~青口肉質鮮甜!

⭐️原隻軟殼蟹燒菠蘿漢堡配薯條 $168 (4.3/5)

⭐️洛神花柚子梳打 $42 (4.3/5)

柚子清新解膩,夏天飲最啱!
⭐️蝶豆花蜜糖青檸梳打 $42 (4.3/5)

青檸加蜜糖酸酸甜甜好refreshing~
賣相:3.8/5
名稱:二世祖 @easyjoe_hk
地址:大角咀福全街18號地舖
前往方法:奧運站C5出口
2022-10-01 99 浏览
為左遇到二世祖排隊訂位要趁早😇·位於大角咀既人氣熱店二世祖 Easy Joe餐廳裝修猶如其名 · 玩味十足大量手繪牆壁 · 岩哂打卡影相♡ 鮮茄大蒜虎蝦意粉($148)兩大隻虎蝦相當吸引虎蝦煎到爽口彈牙醬汁酸酸辣辣·每條意粉掛滿醬汁非常香辣惹味♡ 慢煮加拿大豬鞍架配酸梅蛋黃醬($198)賣相擺盤好靚 · 絕對相機食先初初以為咁新奇 · 豬鞍上面舖芝士?!原來係酸梅蛋黃醬😳酸酸甜甜幾開胃豬鞍好厚切 · 但煎得岩岩好裡面仲好軟腍juicy不過玫瑰花瓣乾有少許影響口感🙈♡ 二世祖招牌雞翼配芥末醬($78)雞翼用香草預先調過味超鍾意個雞皮勁脆身 · 咬落非常多汁有少許爆汁感♡ 朱古力心太軟配豆腐雪糕($78)心太軟講求捕捉最澎湃一刻而聰明既好隊友話畫面太靚 · 忍唔住偷食🌚搞到我臉色同個朱古力一樣黑左好彩心太軟流心效果非常令人滿意朱古力味超級濃郁配埋豆腐味雪糕 · 心情即刻好番哂☺️♡ 凍二世祖特濃朱古力($48)濃郁而厚滑既朱古力秒間讓安多酚喚醒好心情༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞(๑•́‧̫•̀๑)ఌ小小總結:本身好想食佢地每日限定既tiramisu 可惜😮‍💨當日賣
為左遇到二世祖
排隊訂位要趁早😇
位於大角咀既人氣熱店
二世祖 Easy Joe
餐廳裝修猶如其名 · 玩味十足
大量手繪牆壁 · 岩哂打卡影相

♡ 鮮茄大蒜虎蝦意粉($148)
兩大隻虎蝦相當吸引
虎蝦煎到爽口彈牙
醬汁酸酸辣辣·每條意粉掛滿醬汁
非常香辣惹味

♡ 慢煮加拿大豬鞍架配酸梅蛋黃醬($198)
賣相擺盤好靚 · 絕對相機食先
初初以為咁新奇 · 豬鞍上面舖芝士?!
原來係酸梅蛋黃醬😳酸酸甜甜幾開胃
豬鞍好厚切 · 但煎得岩岩好
裡面仲好軟腍juicy
不過玫瑰花瓣乾有少許影響口感🙈

♡ 二世祖招牌雞翼配芥末醬($78)
雞翼用香草預先調過味
超鍾意個雞皮勁脆身 · 咬落非常多汁
有少許爆汁感

♡ 朱古力心太軟配豆腐雪糕($78)
心太軟講求捕捉最澎湃一刻
而聰明既好隊友話畫面太靚 · 忍唔住偷食🌚
搞到我臉色同個朱古力一樣黑左
好彩心太軟流心效果非常令人滿意
朱古力味超級濃郁
配埋豆腐味雪糕 · 心情即刻好番哂☺️

♡ 凍二世祖特濃朱古力($48)
濃郁而厚滑既朱古力
秒間讓安多酚喚醒好心情

小小總結:
本身好想食佢地每日限定既tiramisu
可惜😮‍💨當日賣哂
店員表示想食可以打電話預留
不過佢地既心太軟好有驚喜
唔洗賭運既流心 · 真係令人好開心
二世祖?🤔敗家仔?🤔特濃朱古力枝裝上賣相幾特別😉聞就未算好出既朱古力味不過入口就感覺厚身既朱古力安排杯上係好過用飲筒因為易入口左👍🏻享受到果到厚濃既口味雞軟骨餃 跟餐➕$38一共4件一眼望重以為連住左🤣表面係 蕃茄蓉➕芝士蕃茄蓉係吸引既😏餃子就2邊 脆中間就有 爽口既雞軟骨😲之後口中重有蕃茄蓉既酸令雞軟骨更好食😉阿祖心太軟配 玄米茶雪糕(有得揀咩料😏)心太軟 脆➕鬆軟既蛋糕😉一切開流心 朱古力醬🤩而 玄米茶個味又清清地 食啖心太軟 ➕玄米茶雪糕清反👍🏻😉結: 推薦 阿祖心太軟👍🏻因為呢個結合好有化學作用🤩#特濃朱古力#雞軟骨餃#阿祖心太軟#二世祖
二世祖?🤔

餃子就2邊 脆
中間就有 爽口既雞軟骨😲
之後口中重有蕃茄蓉既酸
令雞軟骨更好食😉

阿祖心太軟配 玄米茶雪糕(有得揀咩料😏)
心太軟 脆➕鬆軟既蛋糕😉

#雞軟骨餃
#阿祖心太軟
#二世祖
2022-09-26 140 浏览
近著奧運和旺角站一帶的大角咀,一向食肆林立,其中這間特色小店主打Fusion西餐,人氣十分旺盛,最好預先訂位留座。店內裝修充滿工業風,有不少壁畫和霓虹燈。原隻軟殼蟹燒菠蘿漢堡配薯條 - $168酥而不膩的炸軟殼蟹好鮮味,咬開有鮮甜的蟹肉和少少蟹膏,更塗上酸甜的泰式甜辣醬,再加上香甜多汁的燒菠蘿、蕃茄和生菜,鬆軟酥脆的漢堡更塗上牛油,配即炸金黃的粗薯條,薯肉好軟糯。蒜香牛油日本帶子扁意粉 - $168雪白肉厚的帶子鮮甜又彈牙,扁意粉 特別煙韌和麥味重,充滿著濃厚的蒜香和牛油香。二世祖雞翼配芥末洋蔥醬 - $78即炸的雞中翼好香脆,外皮好薄且滑,咬開雪白的雞肉流出肉汁,配上醬汁香甜微辣好特別。二世祖特濃朱古力 - $48超濃郁的朱古力,質感有點濃稠,有粒粒朱古力沙沙感,不會太甜膩,芳香馥郁。士多啤梨奶昔 - $46由新鮮的士多啤梨打成,有著豐厚的士多啤梨香甜,奶滑的奶昔頗重奶香好順滑。
原隻軟殼蟹燒菠蘿漢堡配薯條

士多啤梨奶昔

士多啤梨奶昔 - $46
2022-09-24
2022-09-26 103 浏览
成日撘巴士都經過二世祖 有日上嚟OpenRice睇吓佢係賣咩一開就俾佢枝二世祖特濃朱古力深深咁吸引住曾揚言要試哂全世界嘅朱古力嘅本小姐我實會嚟試試佢嘅奈何 佢個location有少少kick所以開咗咁耐都未試 直至早排去完m+ museum諗食咩時就想起佢二話不說飛的嚟試試佢🎃二世祖特濃朱古力可能佢稱自己為特濃朱古力同我見啲comment寫佢係比出面嘅朱古力濃稠嘅關係我對佢嘅期望高咗少少🤏🏿佢唔係差嘅 只係我expect咗佢係好厚果種朱古力奶味重同佢好在唔係甜到漏果隻🎃墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚pizza呢個pizza真係不得之了非常之足料隻軟腳蟹大到呢啲煙三文魚唔係薄切㗎 有厚度㗎個pie係脆薄pie 有驚喜!🎃二世祖超級窩夫配雪糕專登留肚試埋佢個窩夫㗎本來想叫炸雞窩夫不過都係好bell bell 放棄了轉叫個輕鬆啲嘅二世祖超級窩夫配雪糕窩夫最怕咬到成口粉團又或者淋jee jee佢絕對唔係 佢係外脆內軟 上枱時仲熱辣辣添我真係好少嚟大個咀覓食二世祖幫呢個地方加咗好多分!
成日撘巴士都經過二世祖

轉叫個輕鬆啲嘅二世祖超級窩夫配雪糕
窩夫最怕咬到成口粉團又或者淋jee jee
佢絕對唔係 佢係外脆內軟 上枱時仲熱辣辣添

我真係好少嚟大個咀覓食
二世祖幫呢個地方加咗好多分!

墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚pizza
二世祖超級窩夫配雪糕
2022-08-21
墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚pizza
二世祖超級窩夫配雪糕
  • 墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅
2022-09-26 94 浏览
位於大角咀嘅Easy Joe,相信大家都唔會陌生呢度亦都係我嘅必定回頭系列☺️食物賣相影相出嚟樣樣都靚,仲要好食。雖然呢度算係大角咀,不過可以喺旺角地鐵站行過嚟,其實都唔會好遠。首先講吓泰式香酥軟殼蟹闊麵,軟殼蟹好大隻,幾酥脆,闊麵亦都幾好口感🍝而片皮鴨刈包就好有特色。避風塘炸雞翼好惹味,亦都好香脆。甜品就叫咗二世祖超級窩夫配雪糕。我最鍾意係佢哋嘅特飲二世祖特濃朱古力❤️味道真係好濃郁,又唔會太甜。難怪成日都會賣晒。
2022-09-25 48 浏览
賣相不錯但味道普通個醬食唔出係芥末洋蔥舊雞無味 仲有啲老窩夫正常發揮 唔建議食呢樣好後悔俾咗148食呢樣咁普通嘅嘢真係好蠢抹茶白朱古力鮮奶同普通抹茶鮮奶無乜分別 唔會特別甜
賣相不錯
唔建議食呢樣
好後悔俾咗148食呢樣咁普通嘅嘢真係好蠢
抹茶白朱古力鮮奶同普通抹茶鮮奶無乜分別 唔會特別甜
2022-09-21 60 浏览
我已經聽過大角嘴• 𝔼𝕒𝕤𝕪𝕛𝕠𝕖💛•的大名好久了~今天,終於終於來試試囉!! 餐廳的地理位置不算太方便,但沒想到基乎天天爆滿,人氣超高😳。到訪當天,有不少客人沒有預約但想入座,都被店員通通推掉了~所以建議大家一定要預約哦💕~ 店家地方不大,裝潢走玩味的工業風,有趣又特別。個人認為全部餐點都很吸引,全部都想吃,奈何胃只有一個🤣,只好下次再來吧~ 「 二世祖特濃卡邦尼扁意粉🍝$108 」 有濃濃芝士香和蛋香的卡邦尼😍,果然與別不同呀!!! 彈牙的意粉,被濃稠的醬汁緊緊包裏,醬汁濃香邪惡,兩人分享更適合。 「 自家製芥末洋蔥炸雞窩夫🧇$148 」超級吸引的炸雞窩夫,不但打卡一流,味道也不錯唷~炸雞超大塊,撒上大量花生碎、炸蒜碎😚,再放上荷包蛋🍳,口水流啦~炸雞又厚又肉嫩,如果窩夫脆一點更加好吃😆~ 「 二世祖雞翼配芥末洋蔥醬🍗$78 」 醬油微甜的炸雞翼,肉汁豐富,沾點芥末洋蔥醬後,層次更豐富呀~ 「 小山園抹茶心太軟雪糕🍦$78 」 採用日本小山園抹茶製作,茶香味濃,卻不會過甜過苦,不愛吃甜品的媽媽也覺得不錯哦😚~

店家地方不大,裝潢走玩味的工業風,有趣又特別。

「 二世祖特濃卡邦尼扁意粉🍝$108 」

「 自家製芥末洋蔥炸雞窩夫🧇$148 」

「 二世祖雞翼配芥末洋蔥醬🍗$78 」

「 小山園抹茶心太軟雪糕🍦$78 」

2022-09-21 89 浏览
文青cafe越開越多,但除咗嘢食要好食,又要做到有噱頭,一d都唔容易。呢間Easy Joe以玩味十足嘅裝潢擺設,加上高質又有特色嘅菜式,就好成功咁做到突圍而出。慢煮加拿大豬鞍架配酸梅蛋黃醬 $198我哋主菜叫咗份豬鞍架,豬鞍扒好厚肉,岩哂我哋兩個食肉獸,食落啖啖肉。最特別係佢個酸梅蛋黃醬,同一般蛋黃醬唔同,酸酸甜甜咁非常開胃,食哂成塊厚肉豬鞍都唔覺得膩。豬鞍仲跟有幼滑creamy嘅薯蓉同各式蔬菜添。自家制芥末洋蔥醬炸雞窩夫 $148另一款主菜我哋就叫咗炸雞窩夫,炸到金黃色嘅雞扒,皮脆肉嫩仲好juicy,配埋鬆軟窩夫、煎蛋同糖漿,口感味道層次豐富。特濃宇治抹茶白朱古力奶 $48飲品我哋就叫抹茶白朱古力奶,濃濃嘅抹茶味加上香滑白朱古力奶,濃郁程度就好似食緊抹茶白朱古力咁,抹茶控切飲。小山園抹茶心太軟配雪糕 $78除咗飲品,呢度仲有抹茶心太軟,簡直係抹茶控福音。心太軟整得非常出色,一切開流心抹茶醬就好似熔岩咁流出黎,配埋玄米茶味雪糕,大滿足。。。二世祖 (大角咀)大角咀福全街18號地舖。。

慢煮加拿大豬鞍架配酸梅蛋黃醬 $198

自家制芥末洋蔥醬炸雞窩夫 $148

特濃宇治抹茶白朱古力奶 $48

小山園抹茶心太軟配雪糕 $78

二世祖 (大角咀)
大角咀福全街18號地舖

2022-09-18 80 浏览
係大角咀之前成日經過呢間二世祖 都幾難book到 終於有機會試下🤩 差唔多檯檯都嗌芥末洋蔥醬炸雞窩夫 ($148) 仲配左煎蛋係上面夠晒邪惡 可惜我地份炸雞都炸得幾過火 如果唔係會更加嫩滑🍗 本身都有跟個syrup 窩夫鹹食感覺就冇咁香蛋味🧇 小食有白酒藍青口配法包 ($88) 呢個相當抵食 個汁醬調味唔錯 不過個包都少硬同埋唔索汁🥖 蟹肉蜜桃中東米芝麻汁沙律 ($108) 蟹肉超爆多 堅係啖啖都有 以為咩係中東米原來係藜麥🥗 配蜜桃都幾得意 酸酸甜甜🍑 而白酒蜆肉扁意粉 ($108) 整體比較dry同埋面頭啲辣椒粉搶左味🍝 飲品青蘋果沙冰 ($48) 超refreshing勁啱宜家天氣飲 仲有好多其它口味🍏

• 芥末洋蔥醬炸雞窩夫
2022-09-16 64 浏览
️👍🏻自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫 $148有兩塊炸雞同兩塊窩夫,配搭煎蛋,面頭灑上大量花生碎、炸蒜同芥末洋蔥醬炸雞香脆熱辣辣,香草味醃得入味,肉嫩多汁size都幾大舊幾多肉,唔錯😜!窩夫正常發揮,不過唔算好脆口,可以自己淋上楓糖漿整體甜甜鹹鹹,幾新奇特別嘅配搭比想像中食落又唔算好怪,不過都係分開哂咁食😆味道:8/10性價比:6/10-️👍🏻白酒蜆肉扁意粉 $108蜆肉有少少鹹鹹地嘅海水味,但冇沙唔腥,size正常,不過得5隻意粉偏硬身,冇乜汁比較乾以辣椒粉同乾蒜同調味,白酒味就唔太食得出反而有陣herbs嘅味道,都幾明顯,唔難食嘅但要睇個人口味鍾唔鍾意陣herbs味😗味道:7/10性價比:7/10-️👌🏻二世祖雞翼配芥末洋蔥醬 $78/5隻雞翼味道正常,皮夠脆,但香草味再入味啲就好幾鍾意個芥末洋蔥醬!洋蔥味都幾突出,酸酸地好開胃不過覺得點雞翼唔係好夾,用嚟點薯條仲好😛味道:6/10性價比:6/10-👌🏻三級風暴薯條 $68薯條就冇特別,係粗身個種重點係三款醬,當中我地最鍾意明太子沙律醬,鹹鹹酸酸仲食到明太子粒粒🤪青瓜醬就好似食緊青瓜沙律咁,清新微甜黑松露醬正常發揮,味道都算濃郁味道:6/10
️👍🏻自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫 $148

炸雞香脆熱辣辣,香草味醃得入味,肉嫩多汁
size都幾大舊幾多肉,唔錯😜!
窩夫正常發揮,不過唔算好脆口,可以自己淋上楓糖漿
整體甜甜鹹鹹,幾新奇特別嘅配搭
比想像中食落又唔算好怪,不過都係分開哂咁食😆
味道:8/10

️👍🏻白酒蜆肉扁意粉 $108
意粉偏硬身,冇乜汁比較乾
以辣椒粉同乾蒜同調味,白酒味就唔太食得出
味道:7/10

️👌🏻二世祖雞翼配芥末洋蔥醬 $78/5隻
雞翼味道正常,皮夠脆,但香草味再入味啲就好
幾鍾意個芥末洋蔥醬!洋蔥味都幾突出,酸酸地好開胃
不過覺得點雞翼唔係好夾,用嚟點薯條仲好😛
味道:6/10

👌🏻三級風暴薯條 $68
薯條就冇特別,係粗身個種
青瓜醬就好似食緊青瓜沙律咁,清新微甜
黑松露醬正常發揮,味道都算濃郁
味道:6/10

👍🏻二世祖特濃朱古力 $48
聽講嚟呢度唔飲呢個就好似白嚟咁🤣
真係名副其實嘅特濃!質地超級杰身,濃郁到好似直接飲緊溶咗嘅朱古力咁😳
最正係朱古力味濃但唔死甜,唔會膩喉
不過實在太滯太肥仔,一枝2-3人share少飲多滋味感覺良好啲🤓
味道:8/10
👍🏻特濃宇治抹茶白朱古力奶 $48
抹茶味幾明顯,飲到抹茶嘅回甘
但同時甜過朱古力,質地比起朱古力仲杰身啲添
兩者二揀一會推薦朱古力多啲😌
味道:7/10

📍#二世祖 @easyjoe_hk
大角咀福全街18號地舖
2022-09-15 47 浏览
假日尼食晚餐,預先book左位就唔洗摸門釘舖頭唔係好大,但枱與枱之間有足夠空間,唔會太逼,坐得舒服😌叫左一個蒜香牛油日本帶子意粉,意粉口感剛好,唔會太淋,帶子有鮮味冇雪味😏另外仲叫左個慢煮加拿大豬鞍架配酸梅蛋黃醬,豬鞍口感唔會太un,個薯蓉好香好滑,好邪惡最後叫左個tiramisu做甜品,好大份,夠3-4人,好香咖啡粉味,同時又好滑😌😌但我地兩個人食就好快好飽,所以建議下次可以3-4人share應該就啱啱好🤭
假日尼食晚餐,預先book左位就唔洗摸門釘
舖頭唔係好大,但枱與枱之間有足夠空間,唔會太逼,坐得舒服😌

2022-08-20