日本百年老店過江龍席前壽司店登陸銅鑼灣世貿海鮮刺身類優質到不得了尤其剛剛當日5:00空運到港嘅海膽新開業全單八折真心抵🏛️ 亀井鮨📍 &銅鑼灣告士打道280號世界貿易中心L3層L306號舖#亀井鮨 #kameisushihk #sushi #sashimi#日本料理 #銅鑼灣日本菜 #銅鑼灣推介#kol #foodkol #foodlovers #blogger #foodblogger #foodkol #food #foodie #foodlover #foodforfoodies #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkfoodporn #hkfoodlovers #hkfoodie #foodguide #香港美食 #相機食先
日本百年老店過江龍席前壽司

#日本料理 #銅鑼灣日本菜 #銅鑼灣推介
2023-05-07
  • 海膽
2023-05-13 27 浏览
今日同屋企人食午市席前壽司套餐,青の席前壽司+紺の席前壽司!套餐仲包括前菜沙律及麵豉湯。💙青の席前壽司~ 三文魚腩,油甘魚,鯛魚,間八,日本海膽,時令海鮮五款。💜紺の席前壽司~ 大鮪魚腩,赤身,油金魚,鯛魚,深海池魚,穴子,鯖魚,左口魚邊,牡丹蝦,帆立貝,三文魚籽,日本海膽。壽司飯使用日本米 ,Q度剛剛好,軟糯適中,醋糖比例完美提升刺身鮮味。每款壽司都食到唔同魚嘅鮮味!我就最愛大鮪魚腩,油金魚,油香味豐富回香,每啖都好滿足。仲有日本海膽,金黃色,鮮甜零腥味,真係想再食多件。餐廳環境相當不錯,採光度十足,仲有個靚海景。
今日同屋企人食午市席前壽司套餐,青の席前壽司
+紺の席前壽司!套餐仲包括前菜沙律及麵豉湯。

青の席前壽司

青の席前壽司
左口魚邊
☾.‎˖ꔛ𓊀 銅鑼灣高質日式料理𓊀 ﴾✰﴿﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊ @kameisushihk ꔛ‬☆*゚(๑⃙⃘´ಲ`๑⃙⃘ )=͟͟͞͞ ᵏ ⁱ ⁿ ᵒ ᵏ ᵒ ꕀ ᐝ˓◞˂̵✧我今日放工後就去公司附近嘅餐廳食咗一個超級好味嘅晚餐!世界貿易中心嘅3樓,發現呢度環境好正!餐廳嘅服務亦好好,店員仲推介咗今日嘅日本北寄貝比我哋食。我哋叫咗一份烏冬、刺身盛😍同埋壽司🍣等等,所有嘅食物質素都好高,新鮮又美味!我哋食到幾飽,最後埋單都只係$8xx,真係超抵食!😍❤️ ️𖣲 ꕀ ꕀ 𖣲 ꕀ ꕀ 𖣲 ꕀ ꕀ 𖣲ꔛ 特上刺身盛ꔛ赤身•三文魚腩·油甘魚·鯛魚·池魚王·間八薄切·帆立貝·赤蝦真係好勁味🙌🏻❤️好新鮮,令人回味無窮!赤蝦超大隻!三文魚腩肥美鮮嫩✨ꔛ壽司ꔛ深海池魚·三文魚腩·間八·活北寄貝壽司🍣鮮味十足😍🙌🏻啲肉質都好滑嫩。赤身同三文魚腩又滑又嫩味道好鮮美特別係店員推介即日空運到港嘅北寄貝✨❤️ꔛ鍋燒烏冬ꔛ😍清香撲鼻~牛肉嫩滑🙌🏻𖣲 ꕀ ꕀ ꕀ𓈅 𖠳 ᐝ ꕀ ꕀ ꕀ 𖣲៹ 𓉮. 亀井鮨 @kameisushihk ៹ ﹆. 銅鑼灣世界貿易中心L3層L306號舖₊˚· ७── ⁼³₌₃ ⚗︎·̫⚗︎如果鍾意我嘅分享☷➿記得fσ
☾.‎˖ꔛ𓊀 銅鑼灣高質日式料理𓊀 ﴾✰﴿
﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊ @kameisushihk

我今日放工後就去公司附近嘅餐廳食咗一個超級好味嘅晚餐!
世界貿易中心嘅3樓,發現呢度環境好正!

餐廳嘅服務亦好好,店員仲推介咗今日嘅日本北寄貝比我哋食。

我哋叫咗一份烏冬、刺身盛😍同埋壽司🍣等等,
所有嘅食物質素都好高,新鮮又美味!

𖣲 ꕀ ꕀ 𖣲 ꕀ ꕀ 𖣲 ꕀ ꕀ 𖣲

ꔛ 特上刺身盛ꔛ
赤身•三文魚腩·油甘魚·鯛魚·
池魚王·間八薄切·帆立貝·赤蝦
真係好勁味🙌🏻❤️好新鮮,令人回味無窮!
赤蝦超大隻!三文魚腩肥美鮮嫩✨

深海池魚·三文魚腩·間八·活北寄貝壽司🍣

鮮味十足😍🙌🏻啲肉質都好滑嫩。
赤身同三文魚腩又滑又嫩味道好鮮美

₊˚· ७── ⁼³₌₃
⚗︎·̫⚗︎如果鍾意我嘅分享☷
➿記得fσℓℓσω me ◡̈ ‎ ༘ ♡讚好收藏文章💕
2023-05-10 67 浏览
♨️亀井鮨銅鑼灣告士打道280號世貿中心L3層L306號♥️亀井鮨開業超過100年日本老店,香港店是在外地的第二間海外店,位於銅鑼灣世貿中心,店舖面積幾大亦開陽,今次book咗bar位睇住師傅即埸整新鮮食物俾我哋,而且仲有沙律同麵豉湯,依家5月1日起全場食物仲有八折優惠,性價比好高。餐廳除咗空運各地新鮮食材,於香港分店首次加入本地元素,部份料理使用香港本地海鮮製成,食落份外鮮甜。🔷lunch set 紺 x 2大鮪魚腩赤身油甘魚鯛魚深海池魚穴子鯖魚左口魚邊牡丹蝦帆立貝三文魚籽日本海膽食物:8/10抵食:8/10環境:8/10
♨️亀井鮨

食物:8/10
抵食:8/10
環境:8/10
午餐
亀井鮨 |銅鑼灣朋友介紹世貿開咗間新餐廳,🇯🇵開業超過百年的老店,香港是餐廳在外地的第2間海外分店,1/5 將開始全場食品8折優惠 超抵食😍!清酒煮蜆今日落大雨天氣好涼,飲下湯暖下身,蜆肉好大隻好鮮甜!個湯不會太重,酒味剛剛好日本真蠔好大隻蠔🦪好新鮮!配以日本海草,鮮味更出🤤刺身盛油甘魚、三文魚、間八、鯛魚薄切、海膽魷魚卷、帆立貝、甜蝦全部刺身好厚身,大大件,仲要好新鮮,朋友都大讚,咁大盆刺身都係兩百幾,超抵食😍大鮪魚腩壽司油脂分布均勻,入口魚香味好重,入口即溶鯛魚-淡淡魚香味炙燒左口魚邊壽司 - 免層燒過魚油香味特別重香蔥鮪魚腩蓉軍艦香蔥鮪魚腩蓉手卷魚腩蓉分量多!紫菜脆口🫶🏻銅鑼灣告士打道280號世界貿易中心L3層L306號舖
亀井鮨 |銅鑼灣

清酒煮蜆

日本真蠔
好大隻蠔🦪好新鮮!配以日本海草,鮮味更出🤤

刺身
油甘魚、三文魚、間八、鯛魚薄切、海膽魷魚卷、帆立貝、甜蝦

大鮪魚腩壽司
油脂分布均勻,入口魚香味好重,入口即溶

鯛魚-淡淡魚香味

炙燒左口魚邊壽司 - 免層燒過魚油香味特別重

香蔥鮪魚腩蓉軍艦

香蔥鮪魚腩蓉手卷
魚腩蓉分量多!紫菜脆口🫶🏻

銅鑼灣告士打道280號世界貿易中心L3層L306號舖
2023-05-09 37 浏览
仲未飛日本,最新落戶銅鑼灣嘅亀井鮨就有日式風味,喺日本擁有過百年歷史,香港店仲係海外第二間分店。餐廳環境寬敞,更設有吧檯位及卡位,坐得舒適,餐牌有壽司、刺身、小食、丼飯等等,店員仲話而家全場食品8折優惠,要把握機會食呀(記得問清楚優惠期去到幾時☺️)◽️ 極上三色丼有日本海膽、三文魚籽、蔥鮪魚腩蓉,集三色於一身,海膽鮮甜無比又creamy、魚籽晶螢剔透粒粒脆卜卜又鮮甜、蔥吞拿魚腩蓉夠哂肥美,啖啖味覺享受!◽️ 刺身盛有油甘魚、三文魚、間八、鯛魚薄切、魷魚海膽卷、帆立貝,吸引賣相令人食指大動,各款刺身都好有特色,鮮味大爆發。◽️ 海鮮沙律好有驚喜嘅一道,沙律好fresh,配搭嘅魚生粒粒份量多多,呢個天氣食夠哂清爽,本人認為必點!◽ 香蔥鮪魚腩丼用上肥美的腩位好肥美,油分十足卻不膩,拌上紫菜絲和芝麻,更香口更有層次。聽店員講除咗用上各地直送嘅魚鮮食材外,部份料理仲加入香港元素,用上本地海鮮入饌,值得一試☺️

餐廳環境寬敞,更設有吧檯位及卡位,坐得舒適,餐牌有壽司刺身、小食、丼飯等等,店員仲話而家全場食品8折優惠,要把握機會食呀(記得問清楚優惠期去到幾時☺️)

◽️ 極上三色丼

◽️ 刺身

◽️ 海鮮沙律

◽ 香蔥鮪魚腩丼

🚇世貿呢間新開🎊嘅日本🇯🇵菜餐廳「亀井鮨」做緊新張💰優惠全場食品8折🤩,而且佢哋係日本🏯百年老店係🇭🇰海外嘅分店,當然要來🤤試吓啦!入到去原來都幾大😊,有大卡位又有壽司🍣吧位,裝修充滿🏯日式風味又帶點🇯🇵現代氣息。呢度主打江戶前壽司🍣,揀坐壽司吧就可以睇住師傅👨‍🍳即席手握壽司🍣,有時仲可以同佢哋😎交流吓。來呢度必食壽司🍣,佢哋有好多唔同款式嘅壽司🍣,可以單點亦都有😋壽司set。炙燒壽司🍣盛有大拖羅、鯖魚、🐟三文魚腩、帆立貝、赤蝦🦐、左口魚邊、穴子同埋🥚玉子燒,火炙過嘅壽司🍣迫咗部份油脂出來,所以入口特別甘香🤤。極上壽司🍣盛有大拖羅、油甘魚、深海池魚、🐟鯛魚、左口魚邊、牡丹蝦🦐、帆立貝、三文魚籽、日本海膽、穴子、三文魚同埋鮪魚蓉卷。佢哋用會選用各地✈️空運到港🇭🇰的刺身🐟作為食材,新鮮又好味😋。除咗🐟刺身同埋壽司🍣之外,佢哋都有唔少🔥炸物同埋熟食🧆供應,炸雞翼餃子🥟外層嘅雞翼🍗炸得乾身香脆,入面餃子🤩餡料充實,一啖咬落去有雙重享受🥰。滑蛋🥚豬扒丼份量足,半熟蛋😍又香又滑,而且仲配咗足料麵豉湯🥣。吉列🐖豬扒夠晒厚,就算浸係滑蛋🥚入面都仲有少少🤏香脆,層次豐富好🥰滿足!

2023-05-08 152 浏览
有時要好好對待自己😂嘆番個豐富午餐先😛銅鑼灣世貿中心開咗間新餐廳,哩間是開業超過百年的日本老店,香港係第2間海外分店門口見餐廳由5月1 開始全單有8折優惠🤩咁抵食就入去幫襯餐廳好光猛乾淨企理,有長長吧枱,好多卡位,另外原來都有房間的,近窗邊另一端下午有陽光透入餐廳,真係好舒適🌞紺 席前壽司 $480前菜有沙律,面豉湯壽司有12貫🍣日本海膽、 凡立貝、赤身、油甘魚、鯖魚、左右魚邊、鯛魚、牡丹蝦、三文魚籽、穴子、大鮪魚腩、深海池魚每件刺身選材非常新鮮,壽司size都適中,lunch時段來食又不會限時的,店員又友善,回頭指數高👍
有時要好好對待自己😂嘆番個豐富午餐先😛銅鑼灣世貿中心開咗間新餐廳[亀井鮨],哩間是開業超過百年的日本老店,香港係第2間海外分店
門口見餐廳由5月1 開始全單有8折優惠🤩咁抵食就入去幫襯

紺 席前壽司 $480
前菜有沙律,面豉湯
壽司有12貫🍣

2023-05-05
2023-05-08 86 浏览
銅鑼灣世貿嘅食肆陸續開返,呢日去咗三樓亀井鮨 食lunch。唔知大家去日本旅行有冇食過亀井鮨,佢係開業超過百年日本老店,據聞香港呢間係佢第二間海外分店。平日嘅lunch time都有唔少人,充滿和風嘅日系裝修,環境舒適。揀咗坐bar枱,可以望住師傅整壽司。Lunch set menu選擇都幾多,有壽司定食之餘,亦有炸物、丼飯等。呢排工作辛苦,今次揀咗「紺壽司定食」慰勞吓自己。呢個set包咗大鮪魚腩、赤身、油甘魚、鯛魚、深海池魚、穴子、鯖魚、左口魚邊、牡丹蝦、帆立貝、三文魚籽同海膽壽司,跟餐亦有沙律前菜同味噌湯。各款刺身壽司都十分新鮮好味,尤其係鮪魚腩、海膽同帆立貝極之出色。壽司飯唔會太大舊,飯入口軟身得來少少煙韌。店員介紹佢哋除咗用各地空運到港的刺身食材,部分料理使用香港本地海鮮製成,刻意加入本地元素。餐廳食物質素好高,環境亦裝修得靚仔,部分座位仲設有海景,感覺更加舒服。餐廳而家全場食品8折優惠,值得一試。

2023-05-07 78 浏览
前排去完銅鑼灣shopping順便去埋世貿中心食飯,我地搵了這間「龜井鮨」見到餐廳由5月1號開始全場食品有8️⃣折優惠,真係幾抵食❗️原來呢間係開業超過百年嘅日本🇯🇵老店,香港是餐廳在外地嘅第二間海外分店黎添😳🥢食物1️⃣北海丼$260: 最鍾意食丼飯,咩都有啲!選擇困難症就啱晒啦🤭三文魚、帆立貝、蟹肉、蟹籽甜蝦、日本海膽,材料夠新鮮!味道好鮮甜,呢個價錢真係好抵食👍🏻2️⃣炙燒壽司盛$250: 大鮪魚腩、鯖魚、三文魚腩、帆立貝、赤蝦、左口魚邊、穴子、玉子燒,好鍾意炙燒後令魚生變得更香,特別好鍾意❤️帆立貝及左口魚邊,而且食得出材料嘅鮮味!3️⃣軟殼蟹手卷$48: 軟殼蟹香脆又好大隻,壽司飯暖暖哋,一軟一脆口感😋4️⃣ 鍋燒烏冬$138: 食完壽司,最好就食番個暖粒粒嘅烏冬啦!有天婦羅🍤牛肉金菇,傳統嘅味道簡簡單單就好好食🤤餐廳除咗使用各地空運到港的刺身食材,於香港分店仲首次加入本地元素,部分料理使用香港本地海鮮製成,黎到呢度記得一定要食海鮮呀!

🥢食物

2023-05-07 59 浏览
亀井鮨在香港是一間新店 但其實它在日本已經開業超過百年 香港是餐廳在外地的第2間海外分店聽店員介紹他們除了使用各地空運到港的刺身食材 於香港分店更首次加入了本地元素 部分料理使用香港本地海鮮製成 很特別呢!餐廳從1/5開始全場食品有8折優惠~•紺 席前壽司 | $480 | 8/10前菜有沙律和味增湯壽司有 大鮪魚腩 赤身 油甘魚 鯛魚 深海池魚 穴子 鯖魚 左口魚邊 牡丹蝦 帆立貝 三文魚籽 日本海膽壽司飯量不會很多 剛好能放進口略嫌紫菜包住的握得不是很實自己不是刺身專家所以就憑自己感覺 印象深刻的評價吧海膽是入口即溶的感覺三文魚籽輕輕爆開帆立貝非常鮮嫩有蔥點綴的那款刺身肉質比較緊緻• #foodstepsinhk_日本菜 #foodstepsinhk_銅鑼灣
餐廳從1/5開始全場食品有8折優惠~

紺 席前壽司 | $480 | 8/10

三文魚籽輕輕爆開
帆立貝非常鮮嫩
有蔥點綴的那款刺身肉質比較緊緻

2023-05-07 59 浏览
剛新開張位於銅鑼灣世貿中心的 是開業超過百年的日本江戶前百年鮨店,香港是餐廳在外地的第2間海外分店,餐廳除了使用各地空運到港的刺身食材,於香港分店首次加入了本地元素,部分料理使用香港本地海鮮製成!店舖就響我公司附近,約埋朋友去食Lunch ,店舖裝修甚有日式風格,而且坐得舒服,新張優惠全場食品仲有8折優惠👍🏻,Menu 賣相吸引,採用手繪食物圖案,好靚好得意😍🍣▪️青(席前壽司)$ 350三文魚腩,油甘魚,鯛魚,間八,日本海膽時令海鮮(五款)共10件壽司這款套餐可為廚師精選,時令海鮮師傅會因應當天最新鮮鮮的給予顧客,滿滿驚喜,今日就係魷魚,生蠔,賴尿蝦,鮮蝦,鮑魚,整體每件壽司食材新鮮,非常唔錯🍣▪️紺 (席前壽司)$ 480大鮪魚腩,赤身,油甘魚,鯛魚,深海池魚穴子,鯖魚,左口魚邊,牡丹蝦,帆立貝三文魚籽,日本海膽午市套餐中最高級的刺身食材,魚類愛好者必食,每件油脂滿滿,超新鮮,另外海膽和三文魚籽都好高質鮮甜✨套餐均包括新鮮沙律菜和麵豉湯🥗沙律菜好大份,有沙律菜,粟米蕃茄,小蟹柳配合酸醋汁,好開胃🍲麵豉湯熱辣辣,調味剛好,食完壽司飲就最啱
剛新開張位於銅鑼灣世貿中心的 [亀井鮨] 是開業超過百年的日本江戶前百年鮨店,香港是餐廳在外地的第2間海外分店,餐廳除了使用各地空運到港的刺身食材,於香港分店首次加入了本地元素,部分料理使用香港本地海鮮製成!

🍣▪️青(席前壽司)$ 350
三文魚腩,油甘魚,鯛魚,間八,日本海膽
時令海鮮(五款)共10件壽司

🍣▪️紺 (席前壽司)$ 480
大鮪魚腩,赤身,油甘魚,鯛魚,深海池魚
穴子,鯖魚,左口魚邊,牡丹蝦,帆立貝
三文魚籽,日本海膽

✨套餐均包括新鮮沙律菜和麵豉湯
🥗沙律菜好大份,有沙律菜,粟米蕃茄,小蟹柳
配合酸醋汁,好開胃
🍲麵豉湯熱辣辣,調味剛好,食完壽司飲就最啱

• 紺 KON TABLE SIDE SET
2023-05-04 133 浏览
銅鑼灣近日開了間日本過江龍餐廳,餐廳在日本已經有百幾年的歷史,香港分店是他們開的第二間海外分店!餐廳主要食丼飯、Omakase 、日本料理,中午時間還有lunch set提供!而我們今次便吃了這裡的自選海鮮丼!勝手丼,第一碗自選海鮮丼分別有海膽、赤身、紋甲墨魚、牡丹蝦和三文魚籽!赤身和紋甲墨魚都好新鮮,墨魚口感煙韌!牡丹蝦都好大隻而且鮮甜!三文魚籽份量都好多,脹卜卜非常美味!而海膽係用上日本海膽,份量多,creamy 又鮮甜!隨丼飯送上味噌湯及雪糕!勝手丼,第二碗揀選了海膽、帆立貝、炙燒帆立貝、炙燒三文魚腩和三文魚籽!飯底可以揀選醋飯或者白飯,而我們就選擇了醋飯,食落更開胃!帆立貝鮮甜厚身,炙燒過的帆立貝味道更突出!三文魚腩用上炙燒迫出魚油香,口感更正!刺身中間還有紫菜絲,拌入飯中令飯的口感更豐富!隨丼飯更附有漬物薑及山葵!
2023-04-19
2023-05-04 99 浏览
🉐5月1日起全場食品八折優惠🉐日本百年老店,第二間海外分店🉐加入了本地元素,部分料理使用本地海鮮〈極上壽司盛🍣〉超豐富既壽司精選,每件都係高質素食材,例如有鮮甜海膽、帶子、同海蝦、鮮味三文魚籽、灸燒穴子等等,仲係玉子燒同吞拿魚腩蓉小卷,食得好滿足!〈刺身🐟🐠〉以為壽司已經夠正,點知原來刺身仲有驚喜,〈三文魚〉勁厚切,厚到令人懷疑人生😂〈間八〉係油甘魚既一種,屬於頂級壽司食材的前三名,非常值得一試!〈赤貝〉新鮮爽口,大大隻!〈清酒煮蜆〉🍶🐚餐廳推介既清酒煮蜆果然出色,有接近20隻,大隻之餘每隻都無沙,清酒煮得好入味,一啖接一啖好快就清哂!〈香葱鮪魚腩蓉手卷〉🐟🍙〈軟殼蟹手卷〉🦀🍙好欣賞餐廳既手卷有別於一般日本餐廳,呢度係包成圓柱形,方便食用仲每一啖都食到餡,唔會食到最後剩低紫菜同飯,所以啖啖都食到吞拿魚腩蓉同軟殼蟹,好足料!!!
🉐5月1日起全場食品八折優惠
🉐日本百年老店,第二間海外分店
🉐加入了本地元素,部分料理使用本地海鮮

〈極上壽司盛🍣〉

刺身🐟🐠〉

〈清酒煮蜆〉🍶🐚

〈香葱鮪魚腩蓉手卷〉🐟🍙〈軟殼蟹手卷〉🦀🍙
2023-05-02 199 浏览
💛🤍🧡由日本飛嚟俾我食Omakase🍣好掛住好掛住日本🥹好想好想食正宗嘅日本料理🇯🇵收到消息有間餐廳喺日本開左百幾年嘅料理店,喺香港銅鑼灣依度開咗佢哋嘅第2間海外分店🫣share咗俾屋企人睇之後,佢哋好醒目🥰即刻訂枱一齊食食😝-❣️廚師發辦·松❣️ $888餐廳有單點美食、丼飯、廚師發辦等等選擇,迎合返食客需求😌今次我哋揀咗廚師發辦,依個Omakase 品項都算多,仲食得好滿足添!💛前菜💛 先付(3品)前菜有3樣嘢,食嘅次序都有考究😛先食魷魚再食蕃茄,最後食中間嘅燒鯖魚!螢光魷魚🦑-入口順滑,口感鮮甜爽脆日本高糖份蕃茄🍅-甜度高 好清甜,完全冇酸澀味燒鯖魚🐟-鯖魚輕輕燒過後,魚油香濃不膩🧡茶碗蒸🧡食嘅時候仲係熱辣辣,啱啱坐喺冷氣地方吹到凍晒🥶食返啖真係暖入心!滑溜蛋味極濃,仲有蟹肉提鮮!🩵壽司🩵 壽司(12貫)壽司上碟速度剛剛好,唔會等好耐又唔會趕頭趕命咁😂師傅會向每位客人介紹每件壽司(因為我有紀錄食物名嘅習慣,所以都好多謝專業嘅師傅不厭其煩再次重複壽司名😛)製作之前,師傅都有講返壽司會由淡口食到重口,再到更重口🤤安排得好好!-鯛魚-肉質肉質紮實爽口,味道鮮美深海池魚-鮮嫩肥美,入口脂厚油
💛🤍🧡
由日本飛嚟俾我食Omakase🍣
❣️廚師發辦·松❣️ $888
廚師發辦·松
💛前菜💛 先付(3品)
前菜
螢光魷魚🦑-入口順滑,口感鮮甜爽脆
日本高糖份蕃茄🍅-甜度高 好清甜,完全冇酸澀味
燒鯖魚🐟-鯖魚輕輕燒過後,魚油香濃不膩
螢光魷魚
燒鯖魚
🧡茶碗蒸🧡
茶碗蒸
🩵壽司🩵 壽司(12貫)
鯛魚-肉質肉質紮實爽口,味道鮮美
深海池魚-鮮嫩肥美,入口脂厚油香
帶子-清甜爽嫩,咸鮮適中
油甘腩-腩位部分油脂香濃,柚子芥末提鮮解膩
壽司
熟蝦-大大隻熟蝦爽脆鮮甜,去殼嘅蝦好加分
小肌-鰶嘅幼魚,有咬口仲好鮮美
蛄蝦-可以理解為瀨尿蝦,肉厚鮮甜 肉質鮮嫩
象拔蚌-口感爽脆,鮮甜美味
壽司
炙燒赤龍-炙燒後魚油脂香濃,肉質同外皮入口融為一體,口感令人難忘
醬油漬赤身-肉質較實,有咬口
拖羅-油脂味重,油花分布均勻 做到入口即化
海膽- 選用北海道竹內水產海膽,赤海膽軟滑味道濃郁,細嚐鮮味有回甘
🩷卷物🩷
手卷依樣嘢真係要即製即食,因為紫菜會唔脆㗎!所以影完相,唔使理儀態,快快放入口啦!拖羅手卷油脂豐富,加咗白芝麻又香又有口感!
卷物
💚麵豉湯💚 味噌汁
麵豉湯唔會過鹹,好欣賞佢有足夠湯料🥣有海帶同埋豆皮,令口感更豐富!
麵豉湯
🤍甜品🤍
甜品有豆腐雪糕同埋抹茶雪糕選擇,豆腐雪糕又香又滑,甜度適中🍨為今晚嘅Omakase 畫上完美句號!
甜品
餐廳有分卡位同吧檯位,坐喺吧檯位望住師傅製作真係食慾大增!😆其實食Omakase除咗係一種享受,都有另外原因嘅🤭起碼食落肚嘅嘢係清楚明白嘛,咁食落去都滿足啲啦!
話說依度嘅店員好好,雖然餐廳係新開,但效率好高 服務仲好貼心🤤埋單睇返個價錢,高質素之餘仲食得飽飽,確實唔錯!BTW記得save post,方便向店員查詢有關餐點啦❣️
📍龜井鮨
📍銅鑼灣告士打道280號世界貿易中心L3層L306號舖