2010-07-22 17 浏览
滿心期待會打8號的一天. 打唔成固然令人失望, 不過仲有餐朋友生日飯食下.一行7人黎呢一間乾杯試下.唔知係咪打風, 成晚都唔多人. 得我地一台o係度嘈.叫左好多野食, 不能盡錄...好味到有記憶既...魷魚吊桶啦, 燒菠蘿啦, 花蛤啦, 芝士丸啦, angus牛肉粒啦, 煙肉年糕啦, 茄子啦, 仲有燒大海蝦.甜品牛奶冰都好好味~仲有紅豆伴住食!!!成晚無野係覺得唔好食/唔新鮮的. 份量亦都好合理, 我地呢班大食仔女個個都食到好飽, 埋單時都幾驚訝一人除返, 請埋朋友都唔過300蚊!職員們非常attentive好抵讚~好友善. 我地又切蛋糕又狂影相都無面露不悅, 由8點坐到11點幾.期待下次去都一樣好啊.

一行7人黎呢一間乾杯試下.

唔知係咪打風, 成晚都唔多人. 得我地一台o係度嘈.

叫左好多野食, 不能盡錄...
甜品牛奶冰都好好味~仲有紅豆伴住食!!!

期待下次去都一樣好啊.
2010-07-21
2010-07-11 24 浏览
Me and my husband want to visit this restaurant for long time. Today we planned to go there will our colleagues as they were called to work OT on weekend. We called to book a table at around 5:30pm, they told us it was fully booked till 10pm. At the end we worked till 9:30pm and drive to TsT...Really looking forward to visit there as we always pass there after dinner, everytime there are many peoples there. Today we hv ordered 4x dishes..and many bottles of japanese alcohol. The following were the one we like so much :牛粒, 燒大海蝦 ,燒原條茄子, 聖子,蒜蓉包,原隻魷魚筒,煙肉年羔, lobster.
The taste of the food were yummy, not burn..very juicy. The 燒Vegetable also very gd..price are average most like $10, 15, 18....the enivroment were very comfortable with friends for gathering. I will go there again soon
baby pork ribs
  • 聖子
  • 蒜蓉包
  • 煙肉年羔
2010-06-02 2 浏览
老公生日,揀咗呢間小店。店不大,但座位都幾舒服。食物種類一般,不過水準都唔錯。不過最值得讚嘅係服務態度冇得彈,首先我哋揾唔到位置而要打電話問路,店員好有耐性解答引路(其實我已問咗两次)。我哋揀咗鮑魚同聖子,店員主動建議两種唔同燒法。最令我感動係由於我不斷咳漱,但又忍唔到口想飲凍飲,店員落單後竟然返轉頭問需唔需要小冰,真令我倆感到十分細心,呢種服務態度去到五星級餐廳相信都未必會做。真多謝此店令我哋有個愉快晚餐。
2010-06-01
呢日係我地拍拖兩周年 黎左呢間乾杯!!個location都幾難搵 可能係我地唔熟啦; 不過呢度既waiter好nice 仲唔該前唔該後!!野食水準唔錯 我地兩個人嗌左幾多野食架!!!1. 鐵板清酒煮花甲 好大隻花甲呀 我食唔到有沙 好香既清酒味 好好味2.燒原隻魷魚筒 好中意食魷魚 男朋友話個汁燒好好味 我就覺得個汁甜左d喎3.燒原條茄子 推介!!! 好juicy好香 中意d孜然味道 好好好好好好味4.稻庭湯烏冬 只係一般得好一般 見之前好多食家都推介 以為係好野 好似噹噹牌-_-5.燒頂級安格斯肥牛粒 勁有牛味 細細粒好惹味 連我麻麻地食牛都中意6.燒台灣腸 好食就好食 不過呢個真係好唔抵7.燒大海蝦 有隻竹快子咁長 好大隻 個蝦頭有膏架喎 =)8.法式焗蒜蓉包 我地一致認為係是日最好味!!! 香到爆 細細件好脆好鬆9.燒粟米 好失望 以為好juicy 但可能over左 好乾爭爭10.燒聖子 成條快子咁長 好巨型呀!!! 11.燒豬頸肉 個汁好甜 我唔中意 好似食燒味咁= =12.燒金菇肥牛卷 一一般般 金菇爽爽聲 13.牛奶冰 都只係一般咋 同糖xx差唔多 但隔離有人當呢度係
呢日係我地拍拖兩周年 黎左呢間乾杯!!

野食水準唔錯 我地兩個人嗌左幾多野食架!!!

1. 鐵板清酒煮花甲
勁有牛味 細細粒好惹味 連我麻麻地食牛都中意
6.燒台灣腸
好食就好食 不過呢個真係好唔抵
7.燒大海蝦
有隻竹快子咁長 好大隻 個蝦頭有膏架喎 =)
8.法式焗蒜蓉包
我地一致認為係是日最好味!!! 香到爆 細細件好脆好鬆
9.燒粟米
好失望 以為好juicy 但可能over左 好乾爭爭
10.燒聖子
成條快子咁長 好巨型呀!!!
11.燒豬頸肉
個汁好甜 我唔中意 好似食燒味咁= =
12.燒金菇肥牛卷
一一般般 金菇爽爽聲
13.牛奶冰
都只係一般咋 同糖xx差唔多 但隔離有人當呢度係甜品店只係食冰冰

14.燒生蠔
另外 呢樣係憑<新假期>coupon送既 食滿100蚊free一隻!!
熱辣辣 juicy到辣咀 有2隻好肥美 有2隻普通

野食普遍都叫水準以上 但無啦啦有一兩樣麻麻地
兩個人埋單427 唔算好抵咋 放題都平過佢 不過未試過就冇咩所謂啦
另外 呢度冇咩人 都算幾好坐又幾靜
如果再有機會食 叫成班friends可以樣樣都試哂!!! =)
其貌不揚但好好味既蒜蓉包包
唔似茄子的茄子!!
快子海蝦
送既生蠔
不太好的烏冬冬
埋單喇!!!
2010-05-24
纪念日
其貌不揚但好好味既蒜蓉包包
唔似茄子的茄子!!
快子海蝦
送既生蠔
  • 法式焗蒜蓉包
  • 燒頂級安格斯肥牛粒
  • 燒生蠔
2010-05-29 13 浏览
見到咁多好評,於是去試試,發現….勁唔抵!唔知係咪d食物加咗價,之前d人話平,我一d都唔覺!燒聖子、燒包魚三十幾元,貴,不過味道ok,包魚抵過聖子千祈不好叫燒白鱔,三十三元得兩件很細的白鱔,超唔抵!燒原隻魷魚筒三十八蚊,價錢ok,燒羊架,88元4件,不見得好食,職員態度都算友善地理位置偏僻,不易找
見到咁多好評,於是去試試,發現….勁唔抵!
唔知係咪d食物加咗價,之前d人話平,我一d都唔覺!
燒聖子、燒包魚三十幾元,貴,不過味道ok,包魚抵過聖子
千祈不好叫燒白鱔,三十三元得兩件很細的白鱔,超唔抵!
燒原隻魷魚筒三十八蚊,價錢ok,
燒羊架,88元4件,不見得好食,
職員態度都算友善
地理位置偏僻,不易找
2010-05-29
2010-05-17 13 浏览
地方雖然唔太大,但坐得好舒服,有梳化位。裝修亦幾好,可能係新的關係,入到去有一種好"乾淨"的感覺,希望能夠保持。食物種類有好多選擇,我地七個人,食左成三十幾樣野,每樣都只係十幾二十蚊,幾抵食。最好食係蒜蓉牛油飽同豬頸肉,蒜蓉牛油飽香脆可口,而豬頸肉係叉燒的味道,佢最後應該係焗過,所以外面係脆的。燒菠蘿亦唔錯,好甜同好多汁,但燒香蕉就唔識欣賞,味道好怪。燒蕃薯好硬,咬落去係爽的,大家要有心理準備先叫。因為第一次去係唔full的,所以第二次walk-in去,六點幾去到,原來已經full booking,下次都係預先訂枱比較安全。
2010-04-22
  • 安格斯牛肉粒
  • 原隻魷魚筒
  • 蒜蓉牛油飽
  • 豬頸肉
2010-05-10 15 浏览
今曰係我個best friend生日我諗住請佢食飯,我決定帶佢去乾杯串燒店.上次同家姐細妹去食個之後,有小小食個番尋味,一於今晚去多一次!!因我沒有訂位,去到竟然坐滿人,因我地两位,所以決定坐巴椅,都好得意,睇住厨師燒我地点嘅海鮮,今次我都係重覆上次order,另外叫左上次想試而冇點嘅鐵板清洒煮花蛤三+幾蚊,花蛤冇沙好大隻湯底好鮮有洒味我地飲晒啲湯.我地叫左6隻大海蝦,蝦頭高不算多,但係但但肉好新鮮都係一佰蚊多啲!我地仲叫左啲焗類:牛油局金菇好香,小小牛油味焗西籣花,都有水準,都係二十幾蚊款!我最鍾意法式焗算蓉飽,十幾蚊底食啦!!好香好趣我叫左两次!!!我地食到好飽:,最後都食唔到冰今次两個人食左五佰蚊到!我個best friend話好正!下次一定會再去用餐日期: 2010-05-08 慶祝紀念: 生日 是次消費: 每人約HKD250 評分: 味道4 環境5 服務5 衛生5 抵食4回到頁首 --------------------------------------------------------------------------------

用餐日期: 2010-05-08 慶祝紀念: 生日
是次消費: 每人約HKD250
評分: 味道4 環境5 服務5 衛生5 抵食4
回到頁首

2010-05-08
2010-05-05 5 浏览
朋友介紹左一間新開乾杯串燒店給我,我同家姐細妹一 於去試吓!店舖裝修好特別!人不算太多,可能尚早,我地攪左梳化位坐,一坐底侍應拿了一個踝迷你黑板仔寫嘅推介海鮮!我地叫左燒聖孑王,燒包魚,都係二十多元,兩款都很香算蓉味,燒大眼雞不算太多肉,但魚皮燒得趣卜卜,安格斯牛柳粒肉軟多汁唔硬,,,我最喜歡燒台灣香腸,好重畫沙be味,都係十幾蚊!燒原隻魷魚筒三十八蚊,加左啲祕製汁好正!老板好好人!介紹了一款新焗薯蓉給我們吃,好香牛油味,薯蓉入口即溶!!最後我地食埋北海道牛奶雪花冰,超滑超重牛奶味最後埋單589蚊,三個人晚歺也算合理!環境舒服4!服務態度4!味道5!價錢4!下次一定再去
,安格斯牛柳粒肉軟多汁唔硬,,
2010-04-11
  • 台灣香腸,燒大眼雞,安格斯牛柳粒,燒聖子,牛奶雪花冰
2010-05-03
花哈無沙,雞翼好味
煙肉年杯羔,聖子都勁正
鮑魚好鮮
大蝦平靚正
燒菠蘿超甜超GOOD
乾又無味,ONLY ONE 唔好
2010-04-25 1 浏览
星期六約左幾個朋友仔食飯,上openrice搵下食咩好,跟住見到lee間d評語唔錯,就決定打去book位試下先!!嘩...一去到已經好多人喇” 佢地個設計都幾靚,有一邊係可以打開門比人食煙嫁,都幾特別!!我地幾個朋友叫左:聖子王(嘩.超好味,勁香蒜蓉味)燒大海蝦(d肉一d都唔腍)安格斯肥牛粒(勁多汁)鐵板清酒煮花蛤(d花蛤都算幾大隻,又香酒味)燒羊仔架(估唔到一d show味都冇)仲有..燒三文魚頭,燒原條茄子,燒台灣香腸同埋湯烏冬”全部都好好味最後我地仲叫埋牛奶雪花冰(好滑)仲有呀..估唔到佢地dservice好好,dstaff 好有禮貌!!一定會介紹朋友黎食.....

最後我地仲叫埋牛奶雪花冰(好滑)

一定會介紹朋友黎食.....
2010-04-24
  • 聖子王,三文魚頭,安格斯肥牛粒,鐵板清酒煮花蛤,燒羊仔架,燒原條茄子
2010-04-24 39 浏览
今日同女朋友去試新野, 就係乾杯喇,因為之前去台灣玩, 都有間野叫乾杯, 而且都係食燒烤,打去BOOK位先知, 原來兩者係冇關係的...不過個STAFF話佢地既野仲好食~就黎試下你啦!BOOK左7點, 但係我同女友早左少少到, 都算易搵,E...個LOGO, 係有幾分似台灣乾杯, 不過氣氛就靜左D, 可能太早冇咩人,入去坐低, 店雖小但舒服, 有透明玻璃睇到入面廚師整緊野食.門面乾淨, 空氣清新, STAFF既態度都極好! NICE一打開張ORDER紙, 有好多野選, 有肉有菜有海鮮, 價錢可以接受,上面仁兄話10蚊碟既, 都係菜類比較多嚕是但ORDER左幾樣, 首先黎既係D MUSHROOM, 同年糕之類既野,好惹味, 食得出係用左同一款既調味去整, 陣味好熟..不過可能個調味太搶, 食年糕時好似冇咩味咁.到左其他肉類, 安格斯牛, 唔記得咩雞@_@, 呢D食物好似唔係用同一個方法整,係好似日式燒烤咁, 有D燒汁的, 味道都OK, 不過唔夠熱.有個好NICE既男STAFF (SOR, 唔記得問你個名) 走埋黎問我地有咩FEED BACK,我就同佢講左有D野唔夠熱, 佢即刻問我駛唔駛再
今日同女朋友去試新野, 就係乾杯喇,
因為之前去台灣玩, 都有間野叫乾杯, 而且都係食燒烤,
打去BOOK位先知, 原來兩者係冇關係的...

不過個STAFF話佢地既野仲好食~就黎試下你啦!

BOOK左7點, 但係我同女友早左少少到, 都算易搵,
門面乾淨, 空氣清新, STAFF既態度都極好! NICE

上面仁兄話10蚊碟既, 都係菜類比較多嚕

好惹味, 食得出係用左同一款既調味去整, 陣味好熟..

不過可能個調味太搶, 食年糕時好似冇咩味咁.

我就同佢講左有D野唔夠熱, 佢即刻問我駛唔駛再加番熱,

我同女友見D野都食得7788, 就話唔駛啦~~不過態度可加, 加分!

然而全日最好味既就係燒茄子, 好味! ENCORE左一次, 雞亦都唔錯!
不過最後加單個牛油金菇有D Delay, and, 都唔係太夠熱~

anyway, 我覺得水準都有番咁上下, 會介紹朋友黎食.

其實我都未試晒d野, 下次再食!

p.s. 可能食食下多左d人, 廚房work load 大左, 個空氣開始有煙味,
要留意下唔好坐得太近廚房門口
logo
  • 燒茄子
  • 燒雞亦
2010-04-23 19 浏览
今晚收佐工之后同朋友去佐朋友介紹既一間餐廳...系尖沙咀度...(乾杯) KANPAI初初系想試下味先咖...(因為系新開張既)..試完之后...我真系真系真系可以同你推介....燒烤款式又多...價錢又合理...最意想不到既系...哩度竟然連台灣最出名既酒味雪花冰同牛奶雪花冰都有得食..正啊....推介美食:-)原隻魷魚筒.(比日本餐廳果D串燒地道多多聲..)-)安格斯肥牛粒..(肉汁多..唔難咬..仲好抵食..!!)-)燒生蠔..(好有鮮味..蒜蓉調味另類風味..我點佐兩次..)-)燒大海蝦..( 蝦頭多蝦糕..必試..)-)燒粉絲 (辣辣地..好爽啊..估5到連粉絲都有得燒哦..)我地仲試佐 : 燒聖子,燒原條茄子,燒牛仔骨,燒台灣香腸,燒甜蕃薯,燒蜜糖香蕉..放假一定會同屋企人一齊來多次......
今晚收佐工之后同朋友去佐朋友介紹既一間餐廳...

系尖沙咀度...(乾杯) KANPAI
燒烤款式又多...價錢又合理...最意想不到既系...

推介美食:
-)原隻魷魚筒.(比日本餐廳果D串燒地道多多聲..
-)燒大海蝦..( 蝦頭多蝦糕..必試..)

放假一定會同屋企人一齊來多次......

2010-04-19
$140 (宵夜)
  • 燒魷魚筒
  • 燒安格斯肥牛粒
  • 燒生蠔
  • 燒聖子
  • 燒牛仔骨
  • 燒甜蕃薯(中意食蕃薯既人)
今日行尖沙咀,諗註搵間嘢食!! 行行下見到間新開嘅串燒餐廳。。設計十分靚! 就嘗試下!! 一坐低,侍應十分出有善比菜單我看。。嘩。。原來好低!!好多都係$十蚊。。。叫左大海蝦!! 超級巨大!! 只喺$十五蚊! 十分新鮮!! 大眼雞十分好味!! 估唔道今好食!烏冬好彈牙~ 我地叫左冷同熱!! 熱烏冬好清!! 安格司牛肉! 好林!食完再叫多左碟。。清酒煮花蛤! 好香清酒味!! 正正正!! 之後食到好飽,,侍應介紹左雪花冰。。我哋試左牛奶冰!! 超滑。。好滿足!!! 下次肯定會帶多D友人來!!! the bill was less than 200!!!

烏冬好彈牙~ 我地叫左冷同熱!! 熱烏冬好清!!

安格司牛肉! 好林!食完再叫多左碟。。
清酒煮花蛤! 好香清酒味!! 正正正!!

好滿足!!! 下次肯定會帶多D友人來!!!

the bill was less than 200!!!
  • 大海蝦
  • 安格司牛肉
  • 清酒煮花蛤..牛奶冰
  • 大眼雞
  • 烏冬!!
2010-04-14 13 浏览
Dinner for 4 - around $900Food - delicious! recommended: 燒大海蝦 - so good we ordered this twice! 白鱔, 羊仔架,蜜糖香蕉,牛仔骨,牛舌,烏冬 - also VERY GOOD!!! Service - excellent! Speed - reasonableHygiene - good! Also, the kitchen is enclosed so ur hair/clothes dont smell like 串燒afterwardsWe ordered beer as well! hoegaarden + stella (they ran out of Asahi u see...)

Dinner for 4 - around $900

Service - excellent!

Speed - reasonable

• 牛仔骨
  • 牛舌
  • 烏冬
2010-04-11 11 浏览
今日約咗朋友去食飯,順便開個openrice有咩好介紹,見到尖沙咀有間新開既燒烤店,食評又講到幾ok,咁低食咪去試吓啦!.....嘩..真係低呀....我哋2個人平均都係$150,食到勁飽,食咗一條燒大眼雞,size都ok唔算太細又多肉,仲有呀,記住食埋d配菜,原來係沙律呢架,淨叫都要成$15,清酒煮花蛤,嘩..真係好大隻呀,最緊要係無沙,仲有聖子$18一份有兩隻,雖然唔算係好大隻,但係好好食,安格斯牛肉粒唔un,蒜蓉牛油飽脆卜卜好好味,烏冬好煙un,我哋仲飲埋果味sake,嘩...竟然呢度有雪花冰食哈哈....正呀....食都飽飽,你話低低唔,仲想點!一定要再嚟!

一定要再嚟!
2010-04-10