2011-04-11
我最鐘意食串燒,而呢間乾杯的去過好多次,雖然佢同台灣乾杯無關係,但我覺得佢地做得好出色,甚至俾台灣做得更好。無他,在尖沙咀咁多串燒店中,乾杯都要比同區的五X鳥、純X鳥、川X、鳥X居燒得好,材料新鮮,一個星期都會去一次,不作他選。但當見到近期的食評,真的有點替佢不值,我未試過用$138食這些團購,但一個成年人都應該清楚,如果可以只用百多元就可以任食,都唔慌會有好野袋啦!我平日都是以正價去食。乾杯最大賣點係新鮮、老闆人nice,燒工出色,又夠抵, D生啤fresh到不得之了!又飲又食勁好味道又飽都只係三百多圓,超值到極。當然你唔可以只用百多元去比較,正所謂一分錢一分貨,以下係我常食的必然推介燒大眼雞,超新鮮,大大條,每次都一定要食,每次都唔會令我失望燒牛告,又係超正,爽口都爆,送fresh到不得了生啤就至正台灣膠,又係送酒必食燒龍蝦,其實大海蝦已經夠好食,不過俾得起錢嘅,就要試燒龍蝦啦!食晒所有野,每人都係夾三百多,每次都盡慶而回,我覺得出來食飯要有點自知,如果的俾三百幾都係食得下面食評D野就緊係唔得啦!但我覺得乾杯真係燒得好食,我亦會一直支持,另外特別要提老闆人好nice,你好聲好氣對人
燒牛告,又係超正,爽口都爆,送fresh到不得了生啤就至正
台灣膠,又係送酒必食
食晒所有野,每人都係夾三百多,每次都盡慶而回,我覺得出來食飯要有點自知,如果的俾三百幾都係食得下面食評D野就緊係唔得啦!但我覺得乾杯真係燒得好食,我亦會一直支持,另外特別要提老闆人好nice,你好聲好氣對人,老闆一樣會對你好,我更成為乾杯的熟客,就係咁解