2024-02-09 1738 浏览
今日朋友約我到九龍炊食麻辣火鍋餐廳以中國古典宮廷風為主,店內好多打卡位,極具心思環境舒適闊落,食物款式多,正宗麻辣湯底,香麻惹味,值得推介經典鴛鴦湯底招牌牛油紅鍋 / 高湯招牌牛油紅鍋叫左小辣,辣味濃郁 非常惹味。高湯配有紅棗、杞子、粟米、蘿白等 味道非常鮮甜九宮格包括鵝腸、毛肚、鮮蝦、黃喉、牛肉丸、海帶、鴨血、牛柏葉。每款份量吾會過多,又可以一次過食多幾款食物,食材新鮮,最鐘意食牛肉丸 牛味濃郁肉質彈牙,仲有鮮蝦 鮮甜爽口四菌子雞樅菌、繡球菌、金耳菌、竹笙打邊爐好小見的菌類,好特別。最鍾意竹笙同繡球菌 爽口又入味火箭魷魚大大條鮮魷魚,非常爽口 放落紅湯麻辣感濃 好惹味凌王蝦滑凌王蝦滑有驚喜,非常鮮甜 爽口彈牙鵝腸(小份) 鵝腸質感嫩滑爽口帥帥毛肚(小份)皇帝菜(小份)鮮藕片(小份)8秒土豆絲 放落紅鍋8秒,好入味好香口百香果檸檬茶x2百香果檸檬茶清甜解渴整體來說,環境乾淨闊落,食物款式多樣化,服務尚算不錯,值得一試
今日朋友約我到九龍炊食麻辣火鍋
餐廳以中國古典宮廷風為主,店內好多打卡位,極具心思
環境舒適闊落,食物款式多,正宗麻辣湯底,香麻惹味,值得推介

經典鴛鴦湯底
招牌牛油紅鍋 / 高湯

九宮格

四菌子
雞樅菌、繡球菌、金耳菌、竹笙
打邊爐好小見的菌類,好特別。最鍾意竹笙同繡球菌 爽口又入味

火箭魷魚
大大條鮮魷魚,非常爽口 放落紅湯麻辣感濃 好惹味

凌王蝦滑
凌王蝦滑有驚喜,非常鮮甜 爽口彈牙

鵝腸(小份) 鵝腸質感嫩滑爽口

帥帥毛肚(小份)
皇帝菜(小份)
鮮藕片(小份)

8秒土豆絲 放落紅鍋8秒,好入味好香口

百香果檸檬茶x2
百香果檸檬茶清甜解渴

2024-02-05
2024-02-08 36 浏览
朋友介紹這間位於油痳地花園酒家樓上的九龍坎🍲食物份量大碟,好食😋餐廳裝潢得古色古香⛩️包廂沒有最低消費,大讚👍🏻服務員亦十分殷勤有善,是一間非常不錯去的火鍋店🍲位置亦算方便。非常適合一班朋友包廂聚會👍🏻
香港旺角人均200+刺身日料烧肉任饮任食最近带朋友有去旺角吃放题了!!这家放题有日料、烧肉、火锅。还有各种热菜选择~😄边吃海鲜边烤肉,边吃烤烤海鲜还能吃火锅✔️也是很不错的哦🌺~~多种选择!人性化十足✨菜品也是一应俱全,赞赞赞赞赞👍🏻素的荤的🥩天上飞的水里游的🐟比如新鲜花蛤,文蛤,虾等牛仔骨,披萨,冰淇淋,饮料各种饮料,冰淇淋也是应有尽有🦐-🍊极上帝王水产(旺角)📍旺角西洋菜街1号兆万中心9楼

香港旺角人均200+刺身日料烧肉任饮任食

最近带朋友有去旺角吃放题了!!

这家放题有日料、烧肉、火锅。
还有各种热菜选择~
😄边吃海鲜边烤肉,
边吃烤烤海鲜还能吃火锅✔️
也是很不错的哦🌺~~
多种选择!人性化十足✨
菜品也是一应俱全,赞赞赞赞赞👍🏻
素的荤的🥩天上飞的水里游的🐟
比如新鲜花蛤,文蛤,虾等
牛仔骨,披萨,冰淇淋,饮料
各种饮料,冰淇淋也是应有尽有🦐

🍊极上帝王水产(旺角)
📍旺角西洋菜街1号兆万中心9楼

• 经典鸳鸯汤底
2024-02-07 17 浏览
裝修得好靚好有古典風格😍😍🩷今次既湯底有辣有唔辣選擇 岩哂啲想食辣又怕辣既人 個煲上嗰陣仲附有一個隔 啲餸煮熟之後就唔怕撈唔到上嚟啦 真係好貼心🖤佢仲有附上每樣食淥幾多秒參考❤️皇帝菜好新鮮 煮咗一分鐘之後 食落仲保留著菜既甜味 本身又健康 打邊爐既時候一定要叫🧡鍾意四菌子呢個set🥇金耳:食落超多骨膠原 而且仲有豐富既蛋白質🥇綉球菌:食落有少少爽脆 但係又冇雲耳嗰種爽脆法 口感有啲特別🥇竹笙:佢同出面既竹笙唔同 除咗食落爽口之外 入面仲啲滑潺潺既黏液 所以感覺係高級既竹笙🥇黑皮雞樅菌:雖然佢既菇柄有啲幼身 但係食嗰陣好有菇味💛功夫腰片上菜既時候睇落好新鮮 梗係要即係煮係啦 其實佢唔使淥好耐㗎 只要15秒就得 食落唔會太腥 又有鮮味 值得一試💚醉雞件煮嗰陣啲酒香已經出哂嚟 食嗰陣啲雞又唔韌 又有鮮甜既雞味🩵脆肉鯇切得夠薄 淥30秒就已經食得 食落有鮮味 咬落又脆口💙近排咁hit既手搖檸茶 當然要叫埋啦 打麻辣邊爐嗰陣飲又可以解辣又解渴 超好飲 一定要叫

裝修得好靚好有古典風格😍😍

🖤佢仲有附上每樣食淥幾多秒參考

🧡鍾意四菌子呢個set
🥇金耳:食落超多骨膠原 而且仲有豐富既蛋白質
🥇黑皮雞樅菌:雖然佢既菇柄有啲幼身 但係食嗰陣好有菇味

2024-02-07 27 浏览
裝修用心設計,好有宮廷風格,好有氣派咁🤭除左裝修有宮廷風,火鍋都一樣😍坐係到打邊爐好似置身喺宮廷咁😊好鍾意佢哋仲有好多間VIP房,有大有細,仲有獨立廁所㗎👍🏻其中一間都仲有麻雀枱同埋卡拉OK點㗎👍🏻👍🏻門口仲有中國服裝可以隨便玩嚟影相㗎📸午市好抵食半自助任食火鍋形式,仲有得任食Haagen-Dazs雪糕添呀😋正呀喂☺️任食火鍋配菜都好多款選擇👍🏻多款、丸類、菇類、鴨血、魷魚、牛柏葉、雞肉、牛肉等等😍好豐富🌟自助調味料區調味料都好多選擇😋可以整返一個美味嘅醬汁😌仲有得揀套餐ABCD😁我哋鍾意食牛,揀左C餐,有美國安格斯肩胛肥牛同手切美國牛頸脊🐮 呢兩款肉都好薄好靚,好多雪花,食落仲好夠牛味唔錯唔錯😋我哋叫左個鴛鴦鍋,嘩🤭佢呢個招牌牛油紅鍋,超正👍🏻我就揀咗小辣🔥但辣嘅程度都好厲害😆食得辣嘅揀個大辣呢應該好正🤭你個辣味非常之香👍🏻另外高湯底都唔錯㗎,非常鮮甜,一路洽蔬菜🥬粟米🌽超好味超甜味😁
裝修用心設計,好有宮廷風格,好有氣派咁🤭

門口仲有中國服裝可以隨便玩嚟影相㗎📸

任食火鍋配菜都好多款選擇👍🏻

自助調味料區
調味料都好多選擇😋可以整返一個美味嘅醬汁😌

仲有得揀套餐ABCD😁

2024-02-06 25 浏览
🎆海鮮拼盤🎆🎆🎇🎇裡面有:海蝦,南非鮑魚,台山蠔,珊瑚蚌為慶祝朋友生日,要食好d,呢間係朋友既同事介紹,佢地無介紹錯,今年生暐好滿足,好開心,可以食到豪華高質素美食,其中一份海鮮拼盤,好好食,有買種唔同海鮮,都係好新鮮啲海蝦肉質彈牙,入口蝦肉爽脆,甜味十足,好多人都鍾意食。另外,南非鮑魚🐚又點少得,呢啲高檔海鮮食物,質地細膩,口感緊實,仲有丁點鮮甜,真係一流。而台山蠔🦪就更加惹人鍾情,佢哋油香味美,邊食邊又可以攝取到豐富嘅鋅同蛋白質,食家必愛。至於珊瑚蚌,呢個特色海鮮,口感鮮嫩,味道清甜到冇得頂💯。有時食火鍋,除咗靠技巧,食材新鮮程度都超級重要,有呢啲珍品輪流上陣,個火鍋經驗就升級到另一個層次。仲有,千祈唔好忘記配埋自己鍾意嘅醬汁料啊🍲,無論係香菜花生醬定係蒜蓉醬,都可以提升食物嘅滋味🌠🌠🌠牛運亨通🌠🌠🌠牛既盛宴,一定係鍾意食牛先會食,成盤真係好份量級,大得好誇張,中間仲有湯底,都係另叫的,講裡面既料真係有排講,全部都係牛肉,牛舌心既口感好爽,麻辣牛肉已經預早整好,麻辣味好食,有毛肚同埋黃喉,另外仲有牛頸脊,牛小排,千層毛肚,功夫牛肉,好食到不得了🗾🗾🗾鴛鴦鍋底🗾🗾🗾裡面有:招牌牛油紅
🎆海鮮拼盤🎆🎆🎇🎇
裡面有:海蝦,南非鮑魚,台山蠔,珊瑚蚌
🌠🌠🌠牛運亨通🌠🌠🌠

🗾🗾🗾鴛鴦鍋底🗾🗾🗾
裡面有:招牌牛油紅鍋,秘製胡椒豬大骨湯
食咁多靚既野又海鮮又牛肉,食既湯底又點可以輸比佢地,兩種味道任均選擇,好濃郁又足料,下年生日都要食多次

🗾環境:環境乾淨企理,以紅色店舖做主題,有日式感,環境良好
2024-02-05 9 浏览
‼️九龍坎麻辣火鍋 (油麻地)‼️😋😋👍同好友去左位於油麻地彌敦道充滿古色古香,有點帝皇氣派又不失可愛熊貓🐼壁畫的「九龍坎麻辣火鍋 」打邊爐🍲👍👍呢度地方好大,多間獨立VIP 房,餐具也很講究,很古代風🥰,而且仲可以借古代服飾嚟打卡影相📸添👍👍今晚叫咗個經典鴛鴦湯底,豐富又飽肚🥰🥰🥰🌺高湯同招牌牛油紅鍋湯底(小辣)🌶️牛油紅鍋湯底,麻辣味濃郁,揀左小辣,完全無難度😆,高湯有粟米,白蘿蔔芫荽為主,啱晒食唔到辣嘅朋友仔👍😋🌺一米雪花牛🐂用長木板裝著好似無盡頭的雪花牛,非常震撼眼球😍😍😍,好有氣勢,淥一淥,入口即溶但不油膩😋👍🌺響鈴(小份)響鈴係打邊爐必嗌, 淥5秒好食啦😆👍🌺冬瓜(小份)冬瓜清甜解毒,去油膩 👍👍🌺貢菜(小份)菜的嫩莖,質地爽,味若海蜇,第一次食,好特別🥰🌺午餐肉平時好少嗌午餐肉打邊爐,今次邪惡下!🌺皇帝菜一向好鐘意食皇帝菜,貪佢好香同埋爽口👍👍😋🌺可樂x2打邊爐嘅最佳拍檔🥰~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🌺潮汕牛肉丸(小份)肉丸彈牙爽口,正👍👍🌺爽脆鴨腸(小份)鴨腸乾淨唔腥,爽脆可口。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~♦️茶水🍵
‼️九龍坎麻辣火鍋 (油麻地)‼️😋😋👍

今晚叫咗個經典鴛鴦湯底,豐富又飽肚🥰🥰🥰

🌺高湯同招牌牛油紅鍋湯底(小辣)🌶️

🌺一米雪花牛🐂

🌺響鈴(小份)
響鈴係打邊爐必嗌, 淥5秒好食啦😆👍

🌺冬瓜(小份)
冬瓜清甜解毒,去油膩 👍👍

🌺貢菜(小份)
菜的嫩莖,質地爽,味若海蜇,第一次食,好特別🥰

🌺午餐肉
平時好少嗌午餐肉打邊爐,今次邪惡下!

🌺皇帝菜
一向好鐘意食皇帝菜,貪佢好香同埋爽口👍👍😋

🌺可樂x2
打邊爐嘅最佳拍檔🥰

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

🌺潮汕牛肉丸(小份)
肉丸彈牙爽口,正👍👍

🌺爽脆鴨腸(小份)
鴨腸乾淨唔腥,爽脆可口。

♦️茶水🍵加調味料:$23/1位
調味料自助吧,多款醬料自取,仲有水果食😍👍

天冷的時候最適合吃麻辣火鍋!🍲首先點湯底👉🏻招牌牛油紅鍋 + 高湯! 牛油紅鍋火紅一片🌶️,又辣又香,愈滾愈出味😍👍🏻高湯則夠清甜,不錯!~火鍋配料有很多選擇,餐廳推介的九格格,盤子上分九格分別有蝦、珊瑚蚌、鮮豬紅、龍蝦丸等~比較適合打卡拍照🤳🏻❤️❤️其他常見火鍋配料如雪花肥牛、麻辣牛肉、精品豬黃喉、皇帝菜等等❤️餐廳設有麻雀房和K房, 和一大群朋友開party 可以先預訂!💁🏻‍♀️

2024-01-24
2024-02-05 27 浏览
油麻地有一間超級有特色,走古代宮廷嘅風麻辣四川火鍋店。火鍋店設計裝修非常有心思,由大門中式嘅設計,到牆壁上嘅面譜同字畫,都係一絲不苟,非常精美👍我同朋友今日享用左午市半嘅自助任食火鍋🥘湯底揀左鴛鴦鍋(高湯+招牌牛油紅鍋)- 招牌牛油紅鍋真係足料又好味,用嚟淥肉類同鴨血好美味;高湯都吾錯,淥蔬菜食就最好👍仲有非常靚又新鮮嘅牛肉🥩手切美國牛頸背 +手切美國牛小排,牛肉夠味濃,好食👍當然仲有大量嘅食材,例如雞肉蔬菜、菇類、丸類、鴨血等等、飲品可以自助選取,最正係連Haagen-Dazs雪糕可以任食添,咁多食材都只係二幾蚊一位,算性價比好高!
油麻地有一間超級有特色,走古代宮廷嘅風麻辣四川火鍋店。

我同朋友今日享用左午市半嘅自助任食火鍋
🥘湯底揀左鴛鴦鍋(高湯+招牌牛油紅鍋)

仲有非常靚又新鮮嘅牛肉🥩
手切美國牛頸背 +手切美國牛小排,牛肉夠味濃,好食👍

2024-02-04
凍冰冰最啱打邊爐⁉️計我地話,其實一年四季都係打邊爐季節🍲😛呢間主打正宗四川麻鍋火鍋既宮廷風餐廳除左裝修有睇頭😌食物一樣有質素❗️📌九格格又有得睇,又有得食😆原碗鴨血同海帶苗真係比較少見😝黃喉、珊瑚蚌爽口彈牙🫶🏻 仲有魚片、牛柏葉、章魚丸🐙好豐富😆📌火箭魷魚超巨型😍放落麻辣湯底煮熟後捲埋啲辣椒🌶️辣得刺激🤣📌凌王蝦滑心型既蝦滑食到蝦粒之餘,口感仲好綿😌📌手工豆皮配麻辣湯夠哂入味😚📌八秒土豆絲🥔條條切得超幼😆食落爽口得黎個口感似爽既幼麵😝📌手打百香果檸檬茶大大杯解辣得黎又開胃👍🏻
凍冰冰最啱打邊爐⁉️
計我地話,其實一年四季都係打邊爐季節🍲😛

📌九格格
鴨血

📌火箭魷魚
超巨型😍放落麻辣湯底煮熟後捲埋啲辣椒🌶️辣得刺激🤣

📌凌王蝦滑
心型既蝦滑食到蝦粒之餘,口感仲好綿😌

📌手工豆皮

帥帥毛肚
鴨血
百香果檸檬茶
2024-02-03 55 浏览
午市半自助餐由$78起,有任食Haagen Dazs真係邊有可能回唔到本我哋兩個人食,有兩大碟肉,最緊要係啲肉真係幾靚下,安格斯牛肉又嫩滑,又香牛味,真係唔能夠相信百幾蚊可以俾到咁高質嘅牛肉。湯底揀咗清湯并麻煩辣,鐘意食辣嘅真係要叫麻辣湯底,好夠麻,而且辣得有層次。自助區有好多選擇,丸類多之餘,仲有雞脾件同百腩片,我哋都認為係必食之選。最後當然唔少得喪食Haagen Dazs,有成4隻味,每隻味食咗兩杯,真心大滿足!

餐廳位於油麻地,位置方便,主打四川火鍋餐廳裝潢以中國古典宮廷風為主題,由枱凳、餐具、掛畫至燈籠擺設都充滿心機,感覺古典幽雅;設有大量卡位,座位寬闊,亦有包廂,可以唱K打麻雀,適合朋友聚餐最特別是餐廳擺放了古色古香的的漢服,從優雅的宮女裝扮到威嚴的皇帝裝束,多種選擇供顧客嘗試不同風格打卡茶水:是決明子茶,非常解辣解膩調味區:火鍋配料的選擇很豐富,更有一罐罐油水果自助區:有超甜的橙及哈密瓜經典鴛鴦湯底點了養生高湯鍋及招牌牛油紅鍋,高湯鍋有紅棗、杞子、粟米、蘿蔔,有濃郁的粟米味和鮮甜的口感;牛油紅鍋點了小辣,辣香味濃厚,味道濃郁醇香,層次豐富,香麻惹味一米雪花牛 上枱時忍不住驚訝了,賣相很美,份量真的超多牛肉片每塊厚切,肥瘦參半,比例平均,肉質新鮮嫩滑有質素,口感煙韌又富脂油香爽脆鵝腸 15秒食得,質地鮮嫩嫩滑,帶有豐富的脂肪味,油中帶脆,入口甘甜潮汕牛肉丸新鮮牛肉製造,肉質札實足料,口感彈牙有嚼勁,每粒丸內充滿肉汁香,口感十分豐富響鈴 火鍋必點,響鈴卷得好密,又薄又脆,掛滿了濃郁的湯汁,好惹味貢菜第一次吃,一條條,口感爽脆,有點像脆黃瓜、海帶、萵筍,味道微鹹,涮煮很久後口感還是很脆爽生菜十
餐廳位於油麻地,位置方便,主打四川火鍋

茶水:是決明子茶,非常解辣解膩
調味區:火鍋配料的選擇很豐富,更有一罐罐油
水果自助區:有超甜的橙及哈密瓜

經典鴛鴦湯底

一米雪花牛
上枱時忍不住驚訝了,賣相很美,份量真的超多

爽脆鵝腸

潮汕牛肉丸

響鈴
火鍋必點,響鈴卷得好密,又薄又脆,掛滿了濃郁的湯汁,好惹味

貢菜

生菜
十分新鮮,口感清脆,掛滿了湯汁,可以消除吃肉的油膩感

冬瓜
大大塊,口感清爽,平衡了火鍋的辣味及肉的油膩感

午餐肉
厚切,肉質柔軟,大少剛好一口一塊

百香果手打檸檬茶
很大杯,真材實料,水果味重,酸酸甜甜,口感清新,解膩又解辣
-總體評分-
環境:9/10
食物:8.5/10
服務:8.5/10
抵食:7.5/10
九龍坎麻辣火鍋
📍油麻地彌敦道469號新光商業大廈3樓
餐廳裝潢走中國宮廷古典風,全店每一個角落都古色古香。門口位置更有古裝服飾提供,換上古裝一秒穿越古代,讓人在美食與古風裝扮中,享受一場視覺與味覺的雙重盛宴。店內座位相當寬敞舒適,更設有麻雀房、卡拉OK房等特式房間,絕對是家人朋友聚會的好去處。𓌉◯𓇋午市半自助火鍋套餐𓌉◯𓇋午市提供2小時任食半自助火鍋套餐,套餐只由$78起。自助區有肉類、丸類、蔬菜、菇類、麵食等超過40款火鍋配料任取,最吸引的是Häagen-Dazs雪糕也是任食,吃幾杯雪糕就已經回本。我們這次選的是手切牛頸脊加手切牛小排套餐($168),套餐配有經典鴛鴦湯底,分別是正宗四川成都牛油湯底及高湯湯底。牛油紅鍋湯底充滿著陣陣麻辣香味,湯底越滾越辣,非常惹味。高湯湯底則由大量蔬果熬成,啖啖清甜。肉類包括手切美國牛頸脊、手切美國牛小排、美國安格斯肩胛肥牛及西班牙黑豚梅肉各一客,牛頸脊和牛小排均是厚切,牛味濃郁,吃起來好有口感,而肥牛和豚肉肥瘦均勻,肉質鮮嫰。肉類雖然並非放題,不過有自助區無限供應的火鍋配料,不用擔心不夠飽。Häagen-Dazs雪糕有多達5款口味選擇,吃完麻辣火鍋當然要多吃幾杯降降溫。留意餐廳收取每位調料費$18及茶

𓌉◯𓇋午市半自助火鍋套餐𓌉◯𓇋

留意餐廳收取每位調料費$18及茶水費$5,不過即使連加一人均才$200,無容置疑是性價比之選。

◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦

𖠿九龍坎麻辣火鍋
𖤣𖤥油麻地彌敦道469號新光商業大廈3樓

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

#MC帶你去油麻地.最近天氣嚴寒,依啲天氣最啱打邊爐啦!.✨ 九龍坎麻辣火鍋「九龍坎」以中式宮廷風為主題,裝修以大紅加上金色為主色調,配上園林花窗🪟、川劇面譜🎭,古典幽雅氛圍下,充滿四川氣息。.🥢 經典鴛鴦湯底打邊爐揀鴛鴦湯底就唔洗煩啦😜,一邊招牌牛油紅鍋,一邊胡椒豬骨高湯,有辣有唔辣,任君選擇。✅ 胡椒豬骨高湯︰湯底有多件豬筒骨,淡淡胡椒味唔會搶咗豬骨味☺️,湯底鮮香味濃烈,仲可以直接吸啜骨髓,豐富骨膠原及鈣質!✅ 招牌牛油紅鍋︰鍋底配料跟足四川麻辣火鍋,香料齊全,香麻惹味🤤,食落無死辣、唔嗆喉,而且有四款辣度任揀。.🥢 四菌子啱曬心大心細,咩都想試嘅朋友。四菌子有黑皮雞樅菌、繡球菌、金耳、竹蓀(竹笙),每一款都具有健脾功效。✅ 黑皮雞樅菌,味道香濃又有咬口;✅ 繡球菌嫩脆爽口,帶著淡淡菇菌香味;✅ 金耳被稱為植物燕窩,有陣陣桂花香氣,口感爽滑;✅ 竹笙吸收曬湯底精華,入曬味,軟腍多汁。.🥢 鮮鴨血新鮮鴨血呈啫喱狀😍,最啱配埋麻辣湯底,吸收曬正宗川味香辣麻辣湯汁,食落細嫩爽滑,令人又愛又恨😋。.🥢 鵪鶉蛋鵪鶉蛋打邊爐都係第一次食,但食落蛋香味濃郁😮,比普通雞蛋更加滋味👍🏻。.🥢 杜洛黑
#MC帶你去油麻地
最近天氣嚴寒,依啲天氣最啱打邊爐啦!

✨ 九龍坎麻辣火鍋

🥢 經典鴛鴦湯底

🥢 四菌子
✅ 黑皮雞樅菌,味道香濃又有咬口;
✅ 繡球菌嫩脆爽口,帶著淡淡菇菌香味;
✅ 金耳被稱為植物燕窩,有陣陣桂花香氣,口感爽滑;
✅ 竹笙吸收曬湯底精華,入曬味,軟腍多汁。
鮮鴨血

🥢 鮮鴨血

🥢 鵪鶉蛋
🥢 杜洛黑豚肉
每片雪花紋理清晰,油脂分布均勻。

🥢 傑出三寶
✅ 爽毛肚︰輕灼10秒就食得,入味爽脆又彈牙,麻辣火鍋必點菜品之一。
✅ 鮮黃喉︰鮮味爽脆,食落又有嚼勁
✅ 鮮鵝腸︰每條鵝腸都闊度及長度十足,而且清除咗多餘肥膏,吸收曬湯底精華,鮮滑爽脆。
皇帝菜

🥢 皇帝菜
相傳皇帝菜是古代宮廷中的菜餚,清氣甘香,鮮香嫩脆😊。
🥢 御用糖心茲粑
食麻辣火鍋又點少得解辣甜品呢😉!香口煙靭嘅茲粑,味道香甜軟糯,解辣嘅必點小食😎。
🥢 百香果檸檬茶
口感酸酸甜甜好好飲,百香果、鮮酸嘅檸檬搭配下,十分解渴!
🥢 鮮腐竹
豆香味濃郁,而且份量十分足料‼️
🥢 凌王蝦滑
蝦滑心形嘅賣相十分吸睛😍!隱隱約約見到有蝦仁🍤,真材實料,食落爽口彈牙,有時仲食到原隻蝦仁🥰!
🥢 大刀青筍
食落清脆爽口,幼嫩無渣🤤。
✨ 小編貼士
喺 OpenRice 訂枱晚飯時段有78折優惠,會抵食好多嫁。
2024-01-29
鮮鴨血
皇帝菜
  • 凌王蝦滑
  • 經典鴛鴦湯底
  • 九格格
2024-01-31 48 浏览
有時上網search到啲特別嘅火鍋店我都會Save低早幾日搵返之前search嗰啲網站發現呢一間幾得意喎,就宮廷風路線,裝修好特別,同一般火鍋店唔同嘅感覺,於是lunch time就去試吓佢嘅半自助火鍋。我哋選擇咗C餐:美國安格斯肩胛肥牛+ 手切美國牛頸脊。湯底係招牌紅油鍋底,雖然係好辣,但係唔會好腸喉嚨同埋唔會好攻鼻,味道好惹味。另外一邊我哋就去咗煲湯,本身有粟米熬湯,湯底都好甜。另外出邊任食區有好多唔同嘅配料:水盆有魷魚,牛柏葉,牛肚等等… 丸類都有好多選擇,基本上嘅款式都有…另外多款蔬菜:時令蔬菜之餘,仲有蓮藕片、淮山片、海帶等等。烏冬、公仔麵、薯粉等等。另外嘢飲都有10款以上選擇。甜品:Haagen-Dazs雪糕任食。仲要特別一提,佢嘅醬料區,有好多款選擇,調校好啱你嘅口味一啲都唔難☺️

我哋選擇咗C餐:美國安格斯肩胛肥牛+ 手切美國牛頸脊。
另外一邊我哋就去咗煲湯,本身有粟米熬湯,湯底都好甜。
另外出邊任食區有好多唔同嘅配料:
水盆有魷魚,牛柏葉,牛肚等等…
丸類都有好多選擇,基本上嘅款式都有…
另外多款蔬菜:時令蔬菜之餘,仲有蓮藕片、淮山片、海帶等等。
烏冬、公仔麵、薯粉等等。
另外嘢飲都有10款以上選擇。
甜品:Haagen-Dazs雪糕任食。