2018-01-27
今日放假同男朋友去完v-city行街shopping😝佢就話都順路就帶我黎呢度食日本料理🤗🤗 餐廳門面都幾日本 掛哂燈籠幾有feel咁☺️晚市依家仲有九折 即係免左加一🤔我哋兩個人叫咗五樣嘢食+2杯酒💁人氣嘅軟殼蟹牛油果卷果然唔錯 又足料 如果加埋紫菜做軍艦應該仲好食🤓 依家就配沙律醬冇咁漏🤔天婦羅方面我哋就揀咗炸蝦天婦羅 入邊嘅蝦肉好彈牙!即刻炸起熱辣辣超好味☺️店員都好貼心咁提我地小心熱啊👍👍 仲要咗樣燒白鱔💁 佢只係用鹽黎燒 冇調味 鍾意食鱔嘅人就可以食到啖啖白鱔嘅香味😋鍾意食刺身嘅我哋就梗係有叫刺身啊😍 見佢唔單止有普通既三文魚 仲有好多唔係間間日本料理都有嘅刺身 咁我哋就梗係食啲special啦!😍叫左款赤貝同油甘魚腩😍我第一次食赤貝😯😯原來係好甜好爽口好好食架😋🙈 男朋友推介得好😘 而個油甘魚腩就好新鮮 白色油脂既紋分佈得好靚!師傅仲係中間介左一刀 等佢香味再滲出d 好好味阿🙈🙈最尾見佢炸物做得咁出色 我哋仲加左個手羽先 即係炸雞翼😂 as expected💁都係炸得好出色 仲用咗啲七味粉調味 但又帶有少少甜 幾特別!餐廳都幾寧靜 幾適合情侶去食飯傾謁哦☺️讚一讚 間餐廳應該係有
我哋兩個人叫咗五樣嘢食+2杯酒💁
軟殼蟹牛油卷
炸蝦天婦羅
燒白鱔
赤貝油甘魚腩刺身
名古屋手羽
餐廳都幾寧靜 幾適合情侶去食飯傾謁哦☺️讚一讚 間餐廳應該係有design過for行動不便既人士去tim ga🤔 有哂斜路又有個大既傷殘人士toilet🤔不過都唔係好肯定 如果真係有需要去 最好打電話俾餐廳confirm下😛