2018-01-16
是日夜晚經過呢間食台灣野既九份·十分,系餐廳門口餐牌上面既台灣菜式種類都好多,就決定入黎試下!餐廳環境乾淨企理,座位坐得都好舒服,見到裝修擺設都有獨特既既主題風格,晚飯時間基本都系滿座既〜前菜方面我就要左個什果明蝦凱撒沙律,呢個沙律真系好值得一試,所有既蔬菜同水果都好新鮮,d蝦更加系爽口加鮮味,沙律上面重鋪左d香脆既麵包粒,增加左成個沙律既口感同層次!九份·十分既萬巒豬手飯d豬手大大舊,又多肉,又嫩滑,淡淡肉,好抵食!聽講呢度既涼拌菜都幾出名,就要左個涼拌四季豆,呢個菜都出乎意料地好食,四季豆煮得正合我心意,食起黎非常之爽口,加埋濃濃既蒜香味,好有台灣菜既特色。然後我又叫多左個小食 - 忌廉芝士蘑菇雞翼.D雞翼脹卜卜好得意~咬開入面塞曬滿滿既忌廉加芝士,雞翼起左骨,食起黎好方便! 野飲就叫左杯熱奶茶,好大杯,味道系珍珠奶茶果一類型既奶茶味,但茶香比較濃,我都好中意!
咬開入面塞曬滿滿既忌廉加芝士,雞翼起左骨,食起黎好方便!