2018-06-27
朋友生左個B,家住天水圍,特登入去探佢哋,在下對天水圍實在唔熟,B媽教我坐西鐵到天水圍站轉乘706輕鐵,到富頌站下車,仲提意先去T town 醫肚先,後至上去玩B,一帶就帶左我嚟呢間九份·十分,佢話非常好食;醉三小$148,有醉鴨舌、酒醉蝦及酒醉一口吉品鮑,酒味啱啱好,唔會腌到苦或過鹹, 欣賞個醉蝦除左有酒味,仲留有鮮蝦味,我哋連雲耳及每一粒紀子都清哂,好味指數可想而知;古早醉鴿$88,肉質醃得尚嫩,保留返鴿肉口感,B媽話好彩已經無餵人奶,如果唔係呢兩碟咁正嘅冷盤就無得食😂台灣鹽酥雞$48,大碟兼好食,具有台灣風味,另有六味粉,任君選擇;忌廉芝士磨菇雞翼$28/2隻,𥚃面無骨,釀入忌廉芝士蘑菇,雞翼炸得脆口,食落都幾邪惡;原味吉士可頌$38,牛角包酥軟可口,吉士打到cream咁滑,咬落去好似軟雪糕咁,必食之選;青青草原(頂級宇治綠茶牛奶沙冰)$48,綠茶味濃,略嫌甜左D;海棉寶寶(鮮芒果沙冰)$52,沙冰棉,芒果香,果肉多👍🏼👍🏼咁好味嘅寶島餐廳,朋友真係無介紹錯👏🏼👏🏼
咁好味嘅寶島餐廳,朋友真係無介紹錯👏🏼👏🏼