2018-06-22
大約半年前嚟呢間九份十分食過佢嘅醉三小,一直都對呢一度嘅醉物夢縈魂牽,今日咁橋有個機會入嚟天水圍,仲唔係佢!?醉溏心蛋,今次添加咗呢一個上次醉三小無嘅項目,醉溏心蛋嘅醉膽明顯比起醉三小濃味,啱啱好可以補足到蛋白味淡嘅食材特性,香濃既酒味入到去蛋黃入面,呢一啖帶有酒味嘅流心蛋黃,鍾意醉嘢嘅朋友絕對需要一試。酒醉蝦,酒醉蝦同上次一樣,選用嘅鮮蝦非常新鮮,由於新鮮嘅關係,就算被酒醉過後,都依然食到蝦肉嘅甜美,蝦身肉質爽口彈牙,蝦頭仲有大量橙色既蝦膏,好過唔少坊間嘅所謂新鮮蝦。老皮嫩肉,點菜之前問過店員,老皮嫩肉即係滷豆腐,本住一個平常心試下, 點知豆腐嘅質感實在令人充滿驚喜,一啖入口,先係撲鼻嘅鹵水味道,跟住係豆腐獨特嘅口感,呢個豆腐嘅口感煙韌得嚟有啲彈牙,有少少似魚蛋同埋腐竹嘅混合體,整體非常特別,另外佢隔離嗰炸酸菜亦都十分出色,嗰隻酸度同爽脆,拍得住饒河街咁嘅質素。台灣鹽酥雞,鹽酥雞一共有六款口味,可以隨著自己嘅喜好而調配,啱哂心多多嘅我,個人覺得原味加埋辣味始終係同鹽酥雞最夾,另外梅子味酸酸地,亦都能夠中和炸雞嘅肥膩,一碟雞有六個口味,賺哂。紅燒牛肉麵,呢度個牛肉麵湯底十分正宗,湯底牛
紅燒牛肉麵,呢度個牛肉麵湯底十分正宗,湯底牛味頗濃,牛肉入口即溶,充滿台灣味,牛筋同紅蘿蔔亦都炆得夠淋夠入味,麵質彈牙,係一碗非常好嘅台灣牛肉麵。
OREO曲奇奶茶珍珠,呢度嘅飲品有得揀全糖少糖半糖微糖同埋無糖,就連冰都有得揀多冰少冰同埋正常冰,有得揀你至係老闆,揀咗個正常冰半糖嘅OREO曲奇奶茶珍珠,味道啱啱好,唔會太甜得嚟又有OREO同埋茶味,正。