2022-01-09 12 浏览
一入到餐廳同其他日本料理舖頭好唔同用咗好多誇張公仔同燈光Menu都用啲食字搞笑字眼形容菜式未食嘢成件事已經充滿新鮮感焦糖三文魚卷要打卡要儀式感嘅朋友仔一定要試上枱嗰陣店員會帶埋火槍黎放火味道方面都真係好唔錯添架火炙過嘅三文魚舖滿焦糖真係好好味除咗甜甜哋,仲脆脆地,好香虎燃四皇丼身為炙燒之鬼一定要叫呢個試啦四皇有左口魚、三文魚、赤蝦同蟹棒仲可以自己揀醬汁,我哋揀咗明太子醬平時食刺身丼飯最怕食到尾淡茂茂個醬真係世一,提升咗成個飯四皇全部都好新鮮,其中最深刻係左口魚魚油豐盈,入口即溶,應該係食過最好味嘅左口魚我哋仲叫咗2個小食,同1個沙律沙律超級足料,炸雞同玉子就即整夠熱辣辣不過主食真係太好味都即時比下去丼飯都仲有好多款架,下次一定會再試其他
一入到餐廳同其他日本料理舖頭好唔同
用咗好多誇張公仔同燈光
Menu都用啲食字搞笑字眼形容菜式
未食嘢成件事已經充滿新鮮感

要打卡要儀式感嘅朋友仔一定要試
上枱嗰陣店員會帶埋火槍黎放火
味道方面都真係好唔錯添架
火炙過嘅三文魚舖滿焦糖真係好好味
除咗甜甜哋,仲脆脆地,好香

身為炙燒之鬼一定要叫呢個試啦
四皇有左口魚、三文魚、赤蝦同蟹棒
仲可以自己揀醬汁,我哋揀咗明太子醬
平時食刺身丼飯最怕食到尾淡茂茂
個醬真係世一,提升咗成個飯
四皇全部都好新鮮,其中最深刻係左口魚
魚油豐盈,入口即溶,應該係食過最好味嘅左口魚

我哋仲叫咗2個小食,同1個沙律
沙律超級足料,炸雞同玉子就即整夠熱辣辣
不過主食真係太好味都即時比下去
丼飯都仲有好多款架,下次一定會再試其他
踏入2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣年,又係時候食翻啲特色菜幫自己開下運🎊呢間日本餐廳有別於正統嘅居酒屋同日式小店,裝修風格獨特,行趣味食字路線,岩曬打卡人士📸虎士山丼$148🐯來緊就係虎年,食呢個丼飯最適合不過😽蟹肉配三文魚蓉同拖羅蓉,再加自選嘅明太子醬,簡直係perfect match😋月肝肝鰻魚飯$148🌙肥美濃郁嘅鰻魚配合綿密嘅鵝肝,太邪惡😈自選醬汁方面唔建議配蜜糖芥末醬🍯金龍卷$68🔥上枱後,店員會為你進行「點火儀式」,呢個fire effect相當吸晴👀加左鰻魚天婦羅同炸蕃薯後整體口感酥脆且有層次,味道亦互相配合夠曬濃味🤤白桃烏龍(+$15)🍑烏龍味比較濃,而且唔會好甜👏🏻

虎士山丼$148🐯

月肝肝鰻魚飯$148🌙

金龍卷$68🔥

白桃烏龍(+$15)🍑
烏龍味比較濃,而且唔會好甜👏🏻
  • 金龍卷
  • 虎士山丼
1K
2022-01-01 27 浏览
新一年就黎介紹呢間旺角新開既丼飯店~~睇menu覺得款款都好吸引,而且價錢合理!於是就點左火灸同刺身系列各一黎試試😋😋🐯虎燃四皇丼 $118✨賣相好靚,有爆丼既感覺!!配料有左口魚、三文魚、蟹棒、赤蝦同蟹籽等,輕輕火灸後更加香口🤤🤤當中最鍾意左口魚!口感爽滑,而且好甜~~醬汁就揀左芝士蟹籽醬,感覺好match,好開胃❤️❤️🍱九公丼 $178✨配料好豐富,包括有海膽、三文魚、三文魚籽、牡丹蝦、蟹肉、帶子同拖羅蓉等~~全部都好新鮮!牡丹蝦大大隻,肉質肥美😋😋帶子、三文魚切得比較薄,都好彈牙鮮甜~~拖羅蓉口感綿滑,配埋新鮮海膽十分正!!食完個丼飯已經好飽👍🏻👍🏻🐉金龍卷 $68✨另外再叫多款卷物試試~~店員上枱時會喺我地面前點火🔥,十分吸睛😍😍卷物上面係天婦羅鰻魚,仲有少少沙律醬、蟹籽,裡頭包住炸蕃薯、青瓜~~食落仲暖暖地!天婦羅鰻魚外脆內軟真係好正😋😋整體口感豐富,推介❤️❤️
新一年就黎介紹呢間旺角新開既丼飯店~~

🐯虎燃四皇丼 $118✨
賣相好靚,有爆丼既感覺!!
當中最鍾意左口魚!口感爽滑,而且好甜~~
醬汁就揀左芝士蟹籽醬,感覺好match,好開胃❤️❤️

🍱九公丼 $178✨
全部都好新鮮!牡丹蝦大大隻,肉質肥美😋😋
帶子、三文魚切得比較薄,都好彈牙鮮甜~~
拖羅蓉口感綿滑,配埋新鮮海膽十分正!!
食完個丼飯已經好飽👍🏻👍🏻

🐉金龍卷 $68✨
另外再叫多款卷物試試~~
店員上枱時會喺我地面前點火🔥,十分吸睛😍😍

食落仲暖暖地!天婦羅鰻魚外脆內軟真係好正😋😋
整體口感豐富,推介❤️❤️
2021-12-27 50 浏览
丼燃食堂 非常新鮮抵食「虎士山丼飯」新鮮嘅三文魚籽配黑松露好夾好香,蟹籽爆脆加埋三文魚🍣魚蓉、拖羅魚蓉加上沙律醬好夾,新鮮好好味既虎士山,飯量很多「金龍卷」推薦卷物面層有蔥蔥蟹籽白芝麻鋪面好脆好香口加埋蕃薯天婦羅夾心🍤🍠好似一對咁夾一口一口好食到停唔到,不得了 日式小食:炸物「炸海膽忌廉餅」海膽配香滑忌廉有點不搭配,勝在咬開外脆內軟,流心效果卻沒有沙律底自選丼🥗沙律底🥗自選海鮮:大拖羅、火炙左口魚邊🔥、日本帶子、蟹籽🦀️鮮甜美味
丼燃食堂 非常新鮮抵食
沙律底自選丼🥗
2021-12-26
下午茶
朋友想食丼飯,見呢到款式多又唔算貴,決定黎食下。今次叫左 天婦羅丼($58)、一口芝士3件($14)、忌廉蟹肉餅($10)、爆蔥鵝肝多士2件($68)、迷你忌廉泡芺2粒($8)、白桃冷泡茶($10)、茉莉冷泡茶($10)、桂花冷泡茶($10)、同埋自選丼($217)天婦羅丼:裡面有炸蠔、炸蝦、炸鰻魚、炸菜,呢個價錢當然之抵食👍🏻D天婦羅炸得香脆,唔會淋晒,而內裡仍然JUICY唔會太乾😋自選丼:好似車仔麵咁,可以按自己喜好口味選擇食材,DIY夠靈活😉今次就揀左沙律($15)、日本帶子($25)*2、珍寶赤蝦3隻($28)、火炙左口邊3片($28)、丼燃鮑魚($38)、海膽30G($58)😎火炙左口邊入口即溶,帶子厚身鮮嫩,鮑魚同赤蝦彈牙爽口,海膽唔會鮮甜唔苦🤤整個丼都極為豐富🤩一口芝士、忌廉蟹肉餅:香口嘅小食,忌廉蟹肉餅又幾出色,大大件,內裡忌廉味香濃😋爆蔥鵝肝多士:多士底夠脆,鵝肝煎得好香,上面加左D蔥調味令個味道又幾夾😉迷你忌廉泡芺:細細件方便食用,入口軟滑,食落去香甜可口😁白桃冷泡茶、茉莉冷泡茶、桂花冷泡茶:呢到仲有自家製冷泡茶,茶味清新,個人比較喜好白桃冷泡茶😉個杯嘅造型都幾有心

天婦羅丼
天婦羅丼:裡面有炸蠔炸蝦炸鰻魚炸菜,呢個價錢當然之抵食👍🏻D天婦羅炸得香脆,唔會淋晒,而內裡仍然JUICY唔會太乾😋

自選丼
自選丼:好似車仔麵咁,可以按自己喜好口味選擇食材,DIY夠靈活😉今次就揀左沙律($15)、日本帶子($25)*2、珍寶赤蝦3隻($28)、火炙左口邊3片($28)、丼燃鮑魚($38)、海膽30G($58)😎火炙左口邊入口即溶,帶子厚身鮮嫩,鮑魚赤蝦彈牙爽口,海膽唔會鮮甜唔苦🤤整個丼都極為豐富🤩

一口芝士3件, 忌廉蟹肉餅
一口芝士忌廉蟹肉餅:香口嘅小食,忌廉蟹肉餅又幾出色,大大件,內裡忌廉味香濃😋

迷你忌廉泡芺2粒
迷你忌廉泡芺:細細件方便食用,入口軟滑,食落去香甜可口😁

白桃冷泡茶, 茉莉冷泡茶, 桂花冷泡茶
白桃冷泡茶茉莉冷泡茶桂花冷泡茶:呢到仲有自家製冷泡茶,茶味清新,個人比較喜好白桃冷泡茶😉

個杯嘅造型都幾有心思👍🏻

呢到D丼飯好經濟抵食,而且味道同食材唔會將價就貨,經濟得黎都可以食好野😉

補MENU
2021-12-21
$202.5 (下午茶)
一口芝士3件, 忌廉蟹肉餅
迷你忌廉泡芺2粒
白桃冷泡茶, 茉莉冷泡茶, 桂花冷泡茶
  • 一口芝士3件
  • 忌廉蟹肉餅
  • 白桃冷泡茶
  • 茉莉冷泡茶
  • 桂花冷泡茶
日式魚生飯俯拾皆是,但大都千篇一律了無特色,分別頂多只在於刺身新鮮程度。難得旺角新開一間日式丼飯店能別開生面,其中「丼燃火爆丼」系列更可以選配海膽醬、明太子醬、蜜糖芥辣醬或芝士蟹籽醬,可謂是前所未見。鰻魚玉子燒 ($28) 雖然小巧玲瓏但口感鬆軟,入口出乎意外地帶陣陣黑松露香。海膽忌廉餅 ($28) 炸得外脆內軟,流心海膽忌廉鹹鮮濃郁。焦糖三文魚卷 ($68) 上菜時店員會即場用火槍營造燃燒效果,三文魚經炙燒後呈半熟狀態並滲出油香,沙律醬加上焦糖脆面香甜豐潤卻毫不違和。虎士山丼 ($148) 包括拖羅蓉、三文魚蓉、帶子、蟹肉、三文魚子及黑松露,拖羅蓉及三文魚蓉口感綿密豐腴拌飯一流,黑松露香氣馥郁醇厚但另一方面亦令選配之明太子醬黯然失色。虎燃四皇丼 ($118) 則有左口魚邊、三文魚、赤蝦、蟹棒及蟹籽,左口魚邊及三文魚經炙燒逼出魚油充滿油香,而海膽醬亦出乎預期地香濃突出更不帶絲毫腥苦。

2021-12-24 43 浏览
😍最近旺角開咗好多日本野 今次試咗呢間丼燃食堂餐廳風格好熱血日本風!啲食物名都好搞笑我地叫左三款丼飯同冷泡茶+火焰金龍卷講講味道先~-九公丼賣相好吸引 選用材料都好豐富可以滿足哂每樣刺身都想食既我🤣加拿大海膽有兩片食落唔腥仲幾creamy帆立貝同甜蝦非常鮮甜 另外仲有蟹肉、三文魚籽、吞拿魚等等-乜蟹都有丼 真係乜蟹都有😂仲可以自選一款醬配飯朋友揀左蜜糖芥末醬 感覺都幾新鮮~-虎燃四皇丼 感覺性價比最高!$118 有齊左口魚邊+三文魚+蟹棒+赤蝦+蟹子另外仲揀咗個海膽醬配飯 食完好滿足😚-火焰金龍卷 一上檯侍應就叫我地準備手機點火效果勁搶眼 大家都爭住影🤣入邊有天婦羅鰻魚同炸蕃薯 加埋蛋黃醬食落口感幾豐富 推介👍🏻👍🏻好味評分😋:4/5🌟🌟抵食指數🤑:5/5 🌟🌟餐廳環境 🤪:4 /5🌟🌟價錢💰:人均~$150地址:丼燃食堂 旺角花園街3-5號鴻威大廈地下6號舖#littlefoodtour日式#littlefoodtour旺角
😍
最近旺角開咗好多日本野 今次試咗呢間丼燃食堂
餐廳風格好熱血日本風!啲食物名都好搞笑
我地叫左三款丼飯同冷泡茶+火焰金龍卷
講講味道先~
九公丼賣相好吸引 選用材料都好豐富
可以滿足哂每樣刺身都想食既我🤣
加拿大海膽有兩片食落唔腥仲幾creamy
帆立貝同甜蝦非常鮮甜 另外仲有蟹肉、三文魚籽、吞拿魚等等
乜蟹都有丼 真係乜蟹都有😂
仲可以自選一款醬配飯
朋友揀左蜜糖芥末醬 感覺都幾新鮮~
虎燃四皇丼 感覺性價比最高!
$118 有齊左口魚邊+三文魚+蟹棒+赤蝦+蟹子

地址:丼燃食堂 旺角花園街3-5號鴻威大廈地下6號舖

#littlefoodtour日式
#littlefoodtour旺角
2021-12-23 31 浏览
位於花園街的食堂主打日式丼飯,有多款刺身及火炙丼飯。餐廳很有風格,餐具、碗碟、水杯同裝修都有不少自家設計的老虎圖案,玩味十足。餐牌上有多款丼飯可以選擇,另外亦可以自己揀選食材作為自選。九公丼,丼飯用上了多款刺身製成,整碗滿滿的,簡直是爆丼。有三文魚、牡丹蝦、蟹肉、油甘魚、吞拿魚、帶子、拖羅蓉、三文魚籽、海膽,材料相當豐富,每種刺身都新鮮非常。虎燃四皇丼,餐牌上有店家推薦的手指公。丼飯包含炙燒過的四款魚生,有三文魚、赤蝦、蟹棒以及左口魚邊,另有大量蟹籽,刺身新鮮,配上沙律醬更加美味。金龍卷,卷物來時店員會作出點火。卷物用上了炸鰻魚,餡料又多,口感豐富又特別。

2021-12-22 32 浏览
🤩食過最滿意既日本丼飯餐廳之一💛💛💛旺角人氣日式料理店,年輕人必去食堂😍賽高海鮮丼🍣🍚呢個丼飯有齊我鐘意食既魚生😍包括有三文魚、三文魚腩、蟹肉、蟹籽、蟹鉗,仲有最最最正既海膽!😋每樣材料都好新鮮,超級高質啊!自選丼🍣🍚除左特定丼飯之外,大家仲可以揀自選丼,咁就最perfect 啦!識叫一定要叫拖羅啦😏😏好Juicy 好肥美😍入口即融啊!金龍卷🍣嘩呢個店內招牌真係無得頂啦!每件卷物都有炸到脆卜卜既天婦羅鰻魚係上面,店員會用火槍噴一噴碟邊,成卷金龍卷就被火焰熊熊地包圍,非常有氣勢!🔥🔥🔥一啖食到鰻魚、飯卷著番薯仔,真係超級大滿足🤤🤤🤤焦糖三文魚卷🍣呢個又係另一個火焰氣勢卷物🔥🔥🔥 三文魚外層有焦糖鋪面,用火槍燒炙過變得薄薄脆脆的一層,甜甜的,同半熟三文魚味道出奇地夾!🤩必試推薦之一!爆蔥鵝肝多士本人係鵝肝既小粉絲,見到呢到竟然有得食當然要試一試😋 呢個鵝肝多士果然無令我失望👍🏼👍🏼 入口即融,質感好正,十分好味😋鰻魚玉子燒上左碟就秒速被吃掉了,唔記得影相!😆因爲真係好好食!玉子好軟滑,卷著鰻魚味道很好,都係好推介既小食之一🤩🤩白桃冷泡茶佢地自家白桃烏龍茶味道清淡幽香,好解渴,飲完感覺成餐飯

賽高海鮮丼🍣🍚

自選丼🍣🍚

金龍卷🍣

焦糖三文魚卷🍣

爆蔥鵝肝多士

白桃冷泡茶
佢地自家白桃烏龍茶味道清淡幽香,好解渴,飲完感覺成餐飯唔會咁濟,唔錯唔錯😋
2021-12-08
2021-12-20 37 浏览
這間玩味十足的日式丼飯店真的很型格 店舖以紅黑色為主題🖤 設計充滿了心思 俾人一種新穎的感覺👍🏻 各款丼飯也擺得很精美💕❤️🫔 爆蔥鵝肝多土 $68在燒得焦香的鵝肝上放滿厚厚的黑松露醬😘 入口濃郁而不膩 油脂在口中慢慢融化👄 再用蔥絲作點綴 每一口都是邪惡的味道哦 •͈ ᵕ •͈❤️🍣 金龍卷 $68卷物嘅賣相真係夠哂利害🥰 上菜時店員會在碟邊點火 令碟邊燃起火焰營造氣氛🔥成畫面好吸引☺️ 大家要記得拎起電話打卡📸 而炸過嘅鰻魚十分脆口 配上蟹籽| 沙律醬| 蒽絲🎋 整個口感很棒 甜甜的 ˶˵❤️🐟 激突三文魚丼 $138由多塊肥美甘香的厚切三文魚腩砌成的丼飯 很值得一試😚 鮮味十足 還有我最喜愛的刺身: 蝦• 帶子• 三文魚籽♡ 不錯!❤️🦐九公丼 $178呢個丼飯真係夠哂豐富 滿足哂鐘意食魚生刺身嘅你哋😍 有海膽✧三文魚✧三文魚籽✧牡丹蝦✧蟹肉✧時令魚✧帶子✧拖羅蓉同壽司薑😋 每款都好新鮮 食落超滿足*˙˘˙* 性價比很高呢✌🏻

❤️🫔 爆蔥鵝肝多土 $68

❤️🍣 金龍卷 $68

❤️🐟 激突三文魚丼 $138

❤️🦐九公丼 $178
2021-12-20 58 浏览
琴日我同朋友去咗旺角,大約6:00 ,想去搵啲嘢食。喺廣華醫院附近,花園街馬會對面,搵到一間新開張嘅日本餐廳,外面望落去好新潮,感覺係一啲新式日本餐廳,睇咗價錢,丼飯一個都係$130左右尚算可以,就入去試吓啦。😝😝總共叫咗四樣嘢食。兩個丼飯(飯仲可以揀醬汁),一個salad,一個卷。🤪首先係乜蟹都有丼。呢個飯嚟到嘅時候,我見到個蟹蓋,蟹棒,蟹肉,蟹膏,我就知道呢碗飯10分有誠意。😝😝👍🏼食既時候,啖啖都係蟹肉,好好食。😻😻另外一個係虎燃四皇丼,姐係佢有幾款,包括左口魚邊,三文魚,蟹棒,赤蝦,蟹籽。呢碗又係好大碗,刺身都新鮮,左口魚大大塊,食落油脂感豐富,大大碗食落好夠份量。🤪Salad揀左蟹籽沙律,呢個就正常,但都夠多蟹籽,份量夠。🤪🤪最後係焦糖三文魚卷,黎緊會係你面前燒一燒,著一著火咁😍,有觀賞感,食落去都好好食。總的來講,佢晚市黎講算性價比高,係旺角地鋪,有呢個質素,值得推薦。🤪🤪

食既時候,啖啖都係蟹肉,好好食。😻😻

2021-12-19 40 浏览
✨富士山丼 $148面頭舖滿厚厚既三文魚蓉同拖羅蓉 另外仲有蟹肉同帶子粒 最正係爆汁鮮甜既三文魚籽 同埋黑松露醬撈飯特別開胃😍😍 不過米飯偏黏身 加上自選既海膽醬幾重口味 鹹味突出 食到後尾有d膩同頸渴🥲✨虎燃四皇丼 $118有入口即溶既左口魚邊😍😍 其餘既三文魚 蟹棒 赤蝦 蟹籽都正正常常唔算特別驚喜 醬汁就揀左芝士蟹籽醬 質感比較稀身唔膩 甜甜地幾惹味 仲食到細微既芝士粒~✨✨金龍卷 $68 上枱時店員會喺碟邊點火🔥 鰻魚天婦羅薄脆 中間包住軟綿綿既蕃薯蓉 配上鰻魚汁 口感同味道都好豐富😋😋✨秘製三文魚鰭 $32有兩件 炸皮偏厚 但裏面魚肉非常嫩滑肥美

✨富士山丼 $148

✨虎燃四皇丼 $118

✨✨金龍卷 $68

✨秘製三文魚鰭 $32
有兩件 炸皮偏厚 但裏面魚肉非常嫩滑肥美

🐽挑機丼燃大胃王 $208大胃王一定要挑戰下呢個丼飯,可能就咁睇唔到有幾多飯同幾大碗,真係有2-2.5碗正常Size既飯咁多,上面有各式各樣既刺身,有油甘魚、三文魚、帶子、鮑魚、 蟹肉、蟹籽、甜蝦同拖羅,全部都好新鮮同魚類都幾肥美🤤🐽虎燃丼 $68呢個都幾抵食,係午餐黎,有三文魚、甜蝦、蟹棒同蟹籽,有得選擇需唔需要火炙,小編當然選擇火炙,醬就揀左明太子醬,另外有隻芝士蟹籽醬都好吸引😍,下次想試,辣辣地好惹味,同啲刺身幾夾,食完都幾飽😳🐽金龍卷 $68視覺效果十足😆店員會用火槍燒碟側邊既鹽,卷物上面係天婦羅鰻魚、沙律醬同蟹籽,裏面包左炸蕃薯同青瓜,幾特別🤤🐽吉列蠔 $22叫左兩隻吉列蠔,炸得好脆好鮮味🤩🐽白桃冷泡茶/桂花冷泡茶 $10呢度竟然有冷泡茶,兩樣都好飲,好解膩😋

🐽挑機丼燃大胃王 $208

🐽虎燃丼 $68

🐽金龍卷 $68

🐽吉列蠔 $22

叫左兩隻吉列蠔,炸得好脆好鮮味🤩

🐽白桃冷泡茶/桂花冷泡茶 $10

呢度竟然有冷泡茶,兩樣都好飲,好解膩😋
  • 金龍卷
  • 虎燃丼
2021-12-16 71 浏览
前排去咗旺角呢間新開冇耐嘅丼飯店 由餐廳佈置到menu設計都玩味十足 價錢亦好合理 如果lunch時段去$50-60左右都有交易🤭‎♡‧₊˚ 月 肝 肝 鰻 魚 丼 $148 【 鰻魚 • 鵝肝 • 炸蔥絲 • 黑松露 】鰻魚肥美 份量豐盛 黑松露香配搭鰻魚汁 夠曬惹味 不過鵝肝一般般 冇入口即化嘅感覺‎♡‧₊˚ 虎 士 山 丼 $148 【 三文魚蓉 • 拖羅蓉 • 帶子 • 蟹肉 • 三文魚籽 • 黑松露醬 】澎湃嘅刺身蓉 鮮味十足 但如果唔將兩款刺身撈埋會更好 另外兩款丼飯可以自選醬汁 有五款揀— 海膽醬、明太子醬、蜜糖芥茉醬、韓式辣醬、芝士蟹籽醬~ 我地揀咗蜜糖芥辣醬同海膽醬 不過個人認為有啲濟同埋稍微蓋過咗食材嘅鮮味🤣 所以配返醬油會更好‎♡‧₊˚ 金 龍 卷 $68 🌟火焰效果打卡一流🔥 上面係酥脆嘅天婦羅鰻魚、蟹籽同沙律醬 咬開入面香甜嘅炸蕃薯🍠 口感層次豐富🤪 推薦!! ‎♡‧₊˚ 茉 莉 冷 泡 茶 $15

‎♡‧₊˚ 月 肝 肝 鰻 魚 丼 $148
【 鰻魚 • 鵝肝 • 炸蔥絲 • 黑松露 】
月肝肝鰻魚丼

‎♡‧₊˚ 虎 士 山 丼 $148
澎湃嘅刺身蓉 鮮味十足 但如果唔將兩款刺身撈埋會更好

‎♡‧₊˚ 金 龍 卷 $68 🌟

‎♡‧₊˚ 茉 莉 冷 泡 茶 $15
2021-12-15 20 浏览
餐廳的小食同丼飯的選擇有很多, 而且價錢都好公道和實惠. 小食方面, 我就同朋友揀左蟹籺沙律, 海膽忌廉餅, 忌廉蟹肉餅, 仲有芝士年糕同鰻魚玉子燒TIM ~蟹籺沙律份量就係正常出面食既份量一樣. 蟹籺份量都多既. 而海膽忌廉餅就味道比較特別, 海膽加上薯仔既配搭一濃一淡互相中和都幾好食. 而且兩塊的炸衣都薄同好脆. 另外, 芝士年糕內軟外脆, 一咬開仲有D 芝士漿流出黎. 口之感同味道都值100 分👍🏻丼飯方面呢,我地就揀左一個海鮮丼和一個鰻魚丼, 仲有一個金龍卷. 海鮮丼的用料好多種, 包括三文魚, 三文魚腩, 帶子, 蟹肉和時令魚. 全部食材都好新鮮, 仲要係厚厚的魚片, 食落有口感之餘, 仲好滿足. 而鰻魚丼應該都有足成條既份量再加上鰻魚汁的調味, 很幸福的感覺!!!飲品方面: 冷泡茶都是正常的水準
餐廳的小食同丼飯的選擇有很多, 而且價錢都好公道和實惠.

飲品方面: 冷泡茶都是正常的水準