2018-05-01 210 浏览
荷里活呢一間食日本壽司飯嘅丼丼屋每到星期六日就有好多人食㗎啦如果唔早啲去排隊可能就要等一個鐘頭以上㗎啦啲刺身都幾新鮮 啲飯都幾多好飽肚除咗個餐之外仲可以自己追加一啲嘢食好似沙律咁唯一唔好就係間鋪細咗啲
荷里活呢一間食日本壽司飯嘅丼丼屋
每到星期六日就有好多人食㗎啦
如果唔早啲去排隊可能就要等一個鐘頭以上㗎啦
刺身都幾新鮮 啲飯都幾多好飽肚
除咗個餐之外仲可以自己追加一啲嘢食好似沙律咁
唯一唔好就係間鋪細咗啲
2018-04-06 373 浏览
今日唔知點解覺得好肚餓,6點走左去食呢間丼丼屋其實本身食過滑蛋雞肉/豚肉,覺得還可以的今次就揀左,炭燒雞肉丼,野菜烏冬,牛油焗什菌呢間就係野菜湯烏冬,係唯一一樣我覺得ok既野食,佢d厚烏冬幾彈牙,個湯有d忌廉呢個係牛油什菌。👎🏻無味的,牛油塗得唔平均,一開始以為佢好多,點知其實個底係錫紙疊高左,比自己去bbq整既牛油金菇仲差🤮呢個就係炭燒雞肉丼。雞肉太咸,味道一般,有陣炭味的,好似去左bbq咁🤭個人黎講無咩特別,食完好口乾,實在太咸!
今日唔知點解覺得好肚餓,6點走左去食呢間丼丼屋
其實本身食過滑蛋雞肉/豚肉,覺得還可以的
今次就揀左,炭燒雞肉丼,野菜烏冬,牛油焗什菌

呢個係牛油什菌。👎🏻無味的,牛油塗得唔平均,

2018-04-03 404 浏览
假日同妹妹食lunch落左去丼丼屋估唔到都幾多人等位 等左半個鐘左右就坐低叫左兩樣野再追加野菜定食由於覺得加兩個$15x2既定食唔太抵所以就直接加一個$20野菜定食 多d菜 一齊分享落單既時候叫左豬排分開上 保持脆身炸粉唔算薄 亦唔算太厚中規中矩 可以接受既 不過就唔好同吉豚既專門店比較啦 反而滑蛋飯係正既 就好似親子丼咁 甜甜地好味因為太掛住日本 所以叫左個鰻重 頂癮鰻魚量都ok 無泥味 無乜骨 鰻魚汁都適量 係呢個價錢黎講 合格整體 唔好用你係日本食野既standard黎睇 其實佢都唔差

假日同妹妹食lunch落左去丼丼屋

鰻重
鰻重

因為太掛住日本 所以叫左個鰻重 頂癮
2018-03-24 291 浏览
星期五七點幾八點去丼丼屋食晚餐,事前響thegulu個app拎定飛,響商場行下,見差唔多到先行過去。門口有人等位,不過都入得幾快。因為唔想食咁多飯,所以叫左個迷你三文魚親子丼再加剌身定食。 迷你三文魚親子丼($53)份量岩岩好,飯幾好味。三文魚正常,但魚子好好味,凍既,唔腥唔鹹,剌食定食($38)包沙律,湯同剌身。沙律入面有菜,蕃茄仔,粟米同炸牛蒡,幾特別,不過有啲油,個沙律汁自己落,可控制份量。湯係麵豉湯,有多䓤,好香,蘿蔔粒同幾粒蜆肉,好味,唔腥同唔太鹹。剌食有兩片北寄貝同兩片三文魚,三文魚個厚度比丼飯上面既厚。

因為唔想食咁多飯,所以叫左個迷你三文魚親子丼再加剌身定食。

剌食定食($38)包沙律,湯同剌身。

剌食有兩片北寄貝同兩片三文魚,三文魚個厚度比丼飯上面既厚。
2018-03-17 308 浏览
趁返工前同男朋友食個Lunch眼見吾係好多人等呢間 就即刻按飛先等左大概5分鐘就有2人位拿拿臨叫左野食先我叫左個寶石海鮮丼好大個Wasabi都好激(要加多D醬油)味道都唔錯既將D wasabi淋落D魚生上再流落去D飯 然後撈埋一齊食男朋友叫左個特上大盛海鮮丼佢知我中意食蝦特登比左隻蝦比我食好鮮味比較淡味抹茶味不濃我男朋友試飲一啖後好搞笑咁話Ok la 但唔中意😂😂基本上服務&環境都係一間正常日式餐廳應有既不過埋單就要自行行出去收銀處埋單食個Lunch 3百幾蚊 應該算係貴左D😂😂PS 其實都吾係第一次食 之前食開都係晚餐食物質素都叫有保證既不過就唔好Expect 真係高高高級貨
趁返工前同男朋友食個Lunch
眼見吾係好多人等呢間 就即刻按飛先
等左大概5分鐘就有2人位

拿拿臨叫左野食先
我叫左個寶石海鮮丼
好大個

Wasabi都好激(要加多D醬油)
味道都唔錯既

PS 其實都吾係第一次食 之前食開都係晚餐
食物質素都叫有保證既
不過就唔好Expect 真係高高高級貨
2018-02-13 462 浏览
屋企樓下間丼丼屋其實都開左好耐, 每次見到佢門口都企左好多人, 於是就無咩動機入去食,因為想快又唔想浪費時間等位坐, 所以就好多次過門而不入。不過呢日難得好心情, , 又賺左少少外快, 於是就揀左丼丼屋作為我的晚餐,好彩平日夜晚其實都唔係好多人, 叩左3個no 就到我了。丼丼屋間野都坐得幾舒服, 唔會背貼背, 樓底又高, 都唔差架。講埋個飯, 我叫左十勝帶廣名物豚丼, 而佢有兩款價格可供選擇食少少肉就夠既可以揀並盛$88, 而想食多肉既可以揀特盛$108, 分別就係多多兩塊肉, 而飯既份量係一樣既碗飯送到埋黎就已經覺得呢幾塊肉好香好香, 北海道豚肉油多肉香, 而D肉又有用燒汁燒過, 入口係甜得黎又有D醬油的咸咸味,最衰屋企無D專業的光波爐, 如果係我都希望自己係屋企整到。呢一餐係貴貴地, 但係偶爾品嚐一下高質素的肉也是賞心悅目的
因為想快又唔想浪費時間等位坐, 所以就好多次過門而不入。
好彩平日夜晚其實都唔係好多人, 叩左3個no 就到我了。

最衰屋企無D專業的光波爐, 如果係我都希望自己係屋企整到。

呢一餐係貴貴地, 但係偶爾品嚐一下高質素的肉也是賞心悅目的
2018-02-07
  • 十勝帶廣名物豚丼
2018-02-07 340 浏览
一行三人去到荷里活廣場食飯,要講坐得耐唔趕人走又抵食既餐廳,肯定係丼丼屋。佢大部份飯都係單點,如果加$15蚊就可以轉基本餐,多咗前菜、沙律同湯。呢個北海道豚肉飯好香,豚似半肥瘦,厚度適中,燒得岩岩好食落唔會太硬。醬汁好入味!我點既係regular size,大約同一般連鎖快餐點大牛飯差不多size,女仔黎講係夠食,男仔應該争啲。滑蛋豬相對較大份,豬扒炸得金黃香脆,又唔會太乾身。蛋味夠香!香辣海鮮烏冬好吸引,佢會係你面前將啲辣湯倒落去個烏冬度,咁就可以防止烏冬煮到林晒,湯夠辣亦好香,海鮮都好多,有好多蜆、3、4舊魷魚同2隻蝦。

2018-01-29 322 浏览
用心品嚐的一餐 -- 丼丼屋這晚娘親突然不想煮飯, 話想食一餐不慌不忙的晚餐,左想右想, 究竟哪間餐廳的食材是用心選過的呢? 我想起: 丼丼屋是晚我們叫了兩個丼, 第一, 是滑蛋吉列豬扒飯第二, 是咖哩吉列豬扒滑蛋飯。首先說說丼丼屋的米。飯來到, 先吃一口米以測試餐廳的真章。一吃, 口感軟綿, 有日本米應有的飯香。丼丼屋的米, 以嚴選日本產米作為餐廳重要食材, 平時去city super 買日本米, 動輒也要1X-2X 1KG, 這兩碗飯, 值。再說豚。產自北海道的豚肉的確不能與五豐/巴西其他雪藏的肉相比,那豚除了肉質鮮嫩軟腍外, 脆卜卜, 惹味非常。若是錯配的話, 就會糟蹋了其中一方。埋單價錢雖然不便宜, 但我和娘的確可以用心品嚐。
用心品嚐的一餐 -- 丼丼屋

這晚娘親突然不想煮飯, 話想食一餐不慌不忙的晚餐,
左想右想, 究竟哪間餐廳的食材是用心選過的呢?
我想起: 丼丼屋

是晚我們叫了兩個丼, 第一, 是滑蛋吉列豬扒飯
第二, 是咖哩吉列豬扒滑蛋飯。

首先說說丼丼屋的米。
飯來到, 先吃一口米以測試餐廳的真章。
一吃, 口感軟綿, 有日本米應有的飯香。
丼丼屋的米, 以嚴選日本產米作為餐廳重要食材,
這兩碗飯, 值。

再說豚。
產自北海道的豚肉的確不能與五豐/巴西其他雪藏的肉相比,
那豚除了肉質鮮嫩軟腍外, 脆卜卜, 惹味非常。
若是錯配的話, 就會糟蹋了其中一方。

埋單價錢雖然不便宜, 但我和娘的確可以用心品嚐。
2018-01-10
  • 滑蛋吉列豬扒飯
2018-01-05 357 浏览
一個男人唔一定去茶餐廳嘅,今日對自己好啲去食日本野,位於樂富商場,地鐵一出上電梯就到!午餐中午時間過去開始多人,好在我一個人唔使等就入到去午餐大約$80,滑蛋牛肉飯牛肉都有牛肉味,滑蛋蛋味濃郁,簡直係牛肉同飯的絕配,而佢哋用嘅米都好有米香午餐仲包埋一碗味增湯沙律同果茶湯我估都係開粉做成,不過他們都有落足料味道略為偏鹹沙律有車厘茄山菜,最特別就係有兩塊煙肉脆,特別有口感果茶今日是白桃紅茶,太甜,因為他們是用濃縮汁加茶,這杯嘢飲真係失色另外加$15有兩隻芝麻雞翼,燒得好香口,雞肉好滑,芝麻好香!$80.1個午餐都算是貴的選擇,間唔中對自己好啲!

午餐大約$80,滑蛋牛肉飯

午餐仲包埋一碗味增湯沙律同果茶
湯我估都係開粉做成,不過他們都有落足料
味道略為偏鹹

沙律有車厘茄山菜,最特別就係有兩塊煙肉脆,特別有口感

$80.1個午餐都算是貴的選擇,間唔中對自己好啲!

2017-12-08 428 浏览
呢間出名係作佢個日式蛋豬扒飯 豬扒雖然係炸豬扒但佢油膩唔算好油 烤炸得幾好 個蛋當然出色 因為作佢係半熟蛋 煮個時個時間拿捏得幾好 豬肉都林身架 所以我都好鐘意食呢個飯 玉子都好好味
2017-11-22 474 浏览
Haven’t been to this chain restaurant for a while, in the past usually there are lines waiting for seating and the Tsing Yi or North Point location. Not sure if it is me or the restaurants but for some reason the Diamond hill location has more variety of dishes to select while the North Point shop has much fewer. The 3 of us ordered our own set menu, the deep fried pork cutlet with an egg was surprisingly tasty. When the yolk was popped and ran over the cutlet and rice, it had a well blended

The 3 of us ordered our own set menu, the deep fried pork cutlet with an egg was surprisingly tasty. When the yolk was popped and ran over the cutlet and rice, it had a well blended taste. While a friend of mine order the chicken over rice with their special sauce, it smelled good but not sure how it tasted.

The food here is ideal for people dining alone as they have seating that is cater to one person while the dishes a good for it’s value. From fish sashimi rice to deep fried cutlets, you will be sure to find something that fit your taste buds.

2017-11-21
2017-11-08 487 浏览
好耐無黎食丼丼啦,次次黎我都一定order咖喱吉列豬扒飯,厚切又juicy的豬扒,啖啖都好有口感,咖喱汁好香,又唔會好甜,very nice我阿媽叫個燒牛肉洋蔥飯,我一睇圖好似吉X 家的牛肉飯,不過呢度個價錢就貴一倍,覺得黎呢度點解會叫快餐店都有的飯點知食落有意外驚喜!!燒牛肉有些炭燒味,好香,不太肥,牛肉肉質嫩,仲有juicy的,飯仲好大碗,心諗果然識揀!老公食十勝豚肉飯,今次豚肉煎得耐左,乾左少同濃左少少。芝麻雞翼即叫即炸,夠脆和多汁,不錯呀!

點知食落有意外驚喜!!

2017-11-03
  • 厚切咖喱吉列豬扒飯
2017-11-06 382 浏览
睇戲前肚餓,去丼丼屋食個飯先,之前食過魚生飯覺得味道唔錯,今次想試多少少,於是叫左兩個細set,一個是洋蔥豚肉烏冬,另一個是饅魚飯。豚肉烏冬個湯夠味,豚肉口感都唔錯,而饅魚飯的饅魚都幾好食,不過個飯上面的蛋碎不好吃、而饅魚汁也不足夠。
2017-10-10 465 浏览
星期日奶油包同朋友係荷里活廣場做左樣好特別既事就係參加左一個韓國年輕偶像既簽名會簽名會完左奶油包同朋友咩力氣都冇晒就決定去丼丼屋食個魚生飯獎勵一下自己去到見到丼丼屋都好多人等位奶油包同朋友等左15分鐘先有位坐低後因為大家都太餓而且係門口已經諗好食咩所以好快就ORDER左4個特上盛大蝦海鮮丼唔好講笑2隻大蝦簡直好食到喊蝦肉爽身蝦膏又多而且三文魚同吞拿魚都好肥美加上帶子又夠鮮味食完呢個特上盛大蝦海鮮丼真係立即好似叉滿電咁平日奶油包食丼丼屋都係食豬扒飯但以後奶油包會改食魚生飯因為實在太好食....
星期日奶油包同朋友係荷里活廣場做左樣好特別既事
食完呢個特上盛大蝦海鮮丼
真係立即好似叉滿電咁
平日奶油包食丼丼屋都係食豬扒飯
但以後奶油包會改食魚生飯
因為實在太好食....
2017-10-08
2017-10-07 318 浏览
今日放假同男友去荷里活廣場看早場看完電影就吃lunch見丼丼屋有新款lunch set 就決定入去試下。我地1:30pm黎到唔洗等,坐左八成客人左右。幾鍾意呢間分店因為都幾闊落同大間,坐得幾舒服午餐套餐配果茶,加$5可轉其他飲品新款套餐分別有二重貝烏冬同鹽燒花魚。因為二重貝烏冬喺其他分店食過所以今次決定食鹽燒花魚靚就幾靚,燒得都幾好,但條魚真係十級腥,連我平時咁鍾意食魚都接受唔到從來都未食過啲咁腥嘅魚真係好差!以後食返燒鯖魚穩陣啲男友點了滑蛋雞肉,佢表示味道正常。兩個人食咗$160,價錢可以接受總結: 會再幫襯但一定唔會食呢款燒魚
今日放假同男友去荷里活廣場看早場
看完電影就吃lunch
見丼丼屋有新款lunch set 就決定入去試下。
午餐套餐配果茶,加$5可轉其他飲品
鹽燒花魚定食
從來都未食過啲咁腥嘅魚
真係好差!以後食返燒鯖魚穩陣啲
滑定雞肉丼定食
男友點了滑蛋雞肉,佢表示味道正常。
兩個人食咗$160,價錢可以接受

總結: 會再幫襯