2018-09-04 270 浏览
朋友食完晚飯要再回去公司ot,所以近近地去左荷里活既丼丼屋。去到都見到有4、5個人等緊~我等左10分鐘度就入得啦~待應都有提我地限時90分鐘。迷你海鮮丼 $118雖然3碗好細碗,但食完3碗會好飽~我點了滑蛋鰻魚丼加左個$48剌身定食~個丼既分量好大,差d食唔哂~ d蛋係熟既但好滑~ 鰻魚切得比較少,但成個丼既汁同蛋好夠,唔會唔夠送飯!Nice!十勝帶廣名物豚丼 並盛個飯不算太大,得四塊肉,量不夠,但d肉係靚既~最驚喜既呢個荔枝特飲啊~d荔枝好大粒啊~飲落好fresh~ d粉紅色粒粒有d玫瑰味~好得意~
迷你海鮮丼 $118

雖然3碗好細碗,但食完3碗會好飽~

我點了
滑蛋鰻魚丼加左個$48剌身定食~

十勝帶廣名物豚丼 並盛
個飯不算太大,得四塊肉,量不夠,但d肉係靚既~

最驚喜既呢個
荔枝特飲啊~

2018-08-31
用餐优惠
現金券
2018-08-18 265 浏览
每個人口味就吾同既,今次尼呢間念住快手食個lunch , 不果等食物尼都等左25?分鐘呀,有d長。講反食物先,叫左個火炙三文魚丼,可能師傅重手左。d三文魚都7 色熟 食落吾好食呀😂😂
2018-08-03
2018-08-09 387 浏览
平日午餐時間又黎到丼丼屋同朋友一齊去食 一去到就有位坐了 唔使等今次去到又有驚喜 午餐menu又新增了選擇我揀左燒雞野菜定食 朋友揀左木之葉定食材料好豐富 不同的蔬菜 有茄子 南瓜 秋葵等顏色好靚 又有營養同dietary fibres 仲送埋荔枝茶 清新岩夏天飲
平日午餐時間又黎到丼丼屋
同朋友一齊去食 一去到就有位坐了 唔使等
今次去到又有驚喜 午餐menu又新增了選擇
我揀左燒雞野菜定食 朋友揀左木之葉定食
材料好豐富 不同的蔬菜 有茄子 南瓜 秋葵等
顏色好靚 又有營養同dietary fibres
仲送埋荔枝茶 清新岩夏天飲
2018-08-09 259 浏览
小秘書真係好鍾意食雞翼㗎... 尤其係「丼丼屋」嘅「芝麻雞翼」 今日小秘書嘅「雞翼癮」又發作,放咗工咩都唔理就走去叫🐔食!落單嘅時候,侍應仲同我講要等大概20分鐘左右⏱ 不過好奇怪今日碟雞翼喺落單之後唔夠五分鐘就上枱👀 小秘書懷住期待嘅心情將雞翼放入口,好可惜無咗「即叫即炸」嘅口味,反而覺得啲雞翼似一早做起... 咬落去只感到暖暖地、油淋淋咁,毫無辣咀嘅新鮮咁... 失望!好在個主食「炭燒雞肉丼」仍然保持質素,喺飯面拎走埋小秘書最唔鍾意食嘅京蔥就馬上可以開餐 YumYum👍🏻 甜甜地嘅醬汁配埋啲雞肉,一啖雞肉之後再一啖飯... 美味!
今日小秘書嘅「雞翼癮」又發作,放咗工咩都唔理就走去叫🐔食!
2018-08-08
$111.1 (晚餐)
  • 芝麻雞翼
2018-08-01 129 浏览
最愛日本料理既我 平時出街食飯都係食佢貪佢坐得舒服 食物品質有保證星期六同朋友一齊去食 由於我地約左十二點所以唔使等位 一去到就有得安排座位平時食開雞肉親子丼 今日我就轉下口味食炭燒雞肉飯 朋友就食魚生飯炭燒雞肉飯 燒汁好夠 香口得黎又夠濕潤好岩送飯食 飯粒好粒粒分明 好味
最愛日本料理既我 平時出街食飯都係食佢
貪佢坐得舒服 食物品質有保證
星期六同朋友一齊去食 由於我地約左十二點
所以唔使等位 一去到就有得安排座位
炭燒雞肉飯 燒汁好夠 香口得黎又夠濕潤
好岩送飯食 飯粒好粒粒分明 好味
2018-07-30 219 浏览
三個人去荷里活行街,見丼丼屋D食物都幾吸引就決定去食,大概等咗10分鐘位我地食咗,鰻重×1味噌吉列豬扒丼温泉蛋×1滑蛋鰻魚丼×1黑蜜黃豆粉芭菲×1原味蕨餅×1鰻重嘅份量就細咗小小,鰻魚食落去唔太暖,可能放耐咗,整體嚟講都算好味味噌吉列豬扒丼温泉蛋嘅豬扒炸得好香好脆,唔會有一種好油嘅感覺,再配上温泉蛋係大滿足滑蛋鰻魚丼略嫌蛋太生,唔算太滑,鰻魚味道尚可黑蜜黃豆粉芭菲嘅雲呢拿雪糕係採用Haagen Dazs雪糕,好好味,而下面嘅配料就唔算驚喜,不過不失啦原味蕨餅食落去係好味,再配上甜甜地嘅汁係絕配,好好味

我地食咗,
鰻重×1
味噌吉列豬扒丼温泉蛋×1
滑蛋鰻魚丼×1
黑蜜黃豆粉芭菲×1
原味蕨餅×1

滑蛋鰻魚丼略嫌蛋太生,唔算太滑,鰻魚味道尚可
原味蕨餅食落去係好味,再配上甜甜地嘅汁係絕配,好好味

2018-07-28
午餐
2018-07-15 317 浏览
叫左個親子丼,個侍應成個盤呯一聲掟落黎,然後up左一輪野勁快,淨係聽到親子兩個字,其他完全唔知佢up乜,勁趕。個親子丼仲要等成25分鐘。員工黑口黑面,無禮貌,比錢時個女人黑口黑面,用信用卡但無比返張卡人,淨係比張單人,傻的嗎?連多謝都無一句,咩態度黎?講返食物質素,個親子丼唔係話難食,但唔值咁嘅價錢,要成$8x, 但唔係好大,個碗大但好快到底,而且雞內份量唔多,呢個價錢去食其他野好過,性價比極低。咁嘅價錢但換來咁嘅服務態度,以後唔會再黎食!

咁嘅價錢但換來咁嘅服務態度,以後唔會再黎食!
滑蛋親子丼
2018-07-08
MEGA唐揚雞丼 ($448,四人份,包每人一枝札幌啤酒/汽水)其實好抵食,唔係講笑因為其實六/七個人黎食都可以完全食得飽,咁除返開,每個人都係幾十蚊,就可以食到丼丼屋,仲唔係抵到爛?話說我就係不自量力同左四個人去挑戰,食左7分鐘就知自己要GG了不過我地好smart咁帶埋飯盒去裝D炸雞返屋企,無浪費到講返個丼出乎我預料的好食,本身以為炸雞會好油、好乾,飯會好難入口但雞肉真的好嫩口,炸粉完全唔厚,岩岩好,炸雞好熱,仲保留到肉汁,的確唔錯呢個丼飯,總重量差唔多四公斤,真係好多,隔離枱食客都係咁望過黎個丼飯配有四種醬汁--> 南蠻醬、黑松露沙律醬、咖哩沙律醬和他他醬四隻醬都唔錯既只係黑松露醬太重黑松露味,有點over左他他醬就似M記魚柳bell個醬南蠻醬就好好食,同埋本身個雞丼已經淋左南蠻醬挑戰小提示- 個丼飯好很熱 (一開頭真係食唔入口,因為太熱,所以我建議大家扮影相,影多佢五分鐘,等佢無咁熱先開始)- 飯其實唔係大佬,炸雞先係大佬 (飯我地八分鐘就食晒,但炸雞我地最後仲淨左差唔多二十件)- 飲品最好唔好飲住,好頂胃 (啤酒/汽水你都明啦~) 完左個challenge慢慢飲啦

其實好抵食,唔係講笑

不過我地好smart咁帶埋飯盒去裝D炸雞返屋企,無浪費到

講返個丼
出乎我預料的好食,本身以為炸雞會好油、好乾,飯會好難入口

四隻醬都唔錯既
只係黑松露醬太重黑松露味,有點over左
他他醬就似M記魚柳bell個醬
南蠻醬就好好食,同埋本身個雞丼已經淋左南蠻醬

挑戰小提示
MEGA唐揚雞丼
2018-07-10
MEGA唐揚雞丼
2018-06-01 597 浏览
係荷里活廣場入面多左好多食店的選擇, 而丼丼屋經常都會係選擇名單上出現。因為佢有好多丼都好出色, 亦會經常推出不同的新set。要試晒每一款都唔係咁容易XD今次終於夾岩時間可以試到佢限定推出的「黑天丼」定食呢個定食非常巴閉 haha, 每日都有限定時間同份數供應。係荷里活廣場入面就只有平日17:30後或星期六、日、假期11:30-14:30&17:30後供應每日限定20食>.< 所以之前有幾次去到都食"檸檬"去之前打定電話問仲有冇呢個set可以order之後就立即衝過去XDorder完之後都要等大概10-15分鐘左右先上菜。呢個定食一共包左4樣野: 沙律、味噌湯、綠茶冷麵、黑天丼沙律前菜普普通通, 有粟米 車厘 生菜 同 淋左ge麵包粒XpXp味噌湯就正正常常 唔會太咸綠茶冷麵~ 雖然麵就真係冇乜綠茶味, 但係熱的天氣下食到冷冰冰的野真係覺得好refresh同舒服可以大啖大啖咁食落口, 食冷麵一定要加紫菜, 令成碗麵生色不少 到黑天丼啦!!!!!期待已久一共有炸蝦、南瓜、茄子、秋葵、鰻魚同玉子就咁食天婦羅會有點點咸, 不過送埋飯一齊食就剛剛好!岩岩好可以食晒成碗飯, 不過
要試晒每一款都唔係咁容易XD

今次終於夾岩時間可以試到佢限定推出的「黑天丼」定食
呢個定食非常巴閉 haha, 每日都有限定時間同份數供應。
每日限定20食>.< 所以之前有幾次去到都食"檸檬"

order完之後都要等大概10-15分鐘左右先上菜。

呢個定食一共包左4樣野: 沙律、味噌湯、綠茶冷麵、黑天丼
定食沙律

味噌湯就正正常常 唔會太咸
綠茶冷麵~
綠茶冷麵

到黑天丼啦!!!!!期待已久
黑天丼

一共有炸蝦、南瓜、茄子、秋葵、鰻魚同玉子
就咁食天婦羅會有點點咸, 不過送埋飯一齊食就剛剛好!
岩岩好可以食晒成碗飯,
不過個玉子就令人有D失望... 可能係外面個汁太有味
粒玉子全隻都食唔到味喔>.<
2018-05-26
綠茶冷麵
2018-05-29 403 浏览
愛好日式美好既我,自己食晏當然揀番日式餐廳啦 係荷里活廣場搵食途中,眼前就見到「丼丼屋」襯仲未需要排隊就拿拿聲入去食番餐日本野面門需要唔大,但係入到去空間頗為寬敞~適逢今日係平日,有lunch set 我就當然即刻叫左我最愛既滑蛋吉列豬扒丼定食~配埋杯冰凍咖啡~個餐有沙律、面豉湯同主食滑蛋豬扒飯個沙律唔錯,啲菜幾新鮮,配埋蕃茄仔同麵包粒,整個配搭係味道同口感上都幾配合!惟一差少少既係個麵包粒唔太夠脆~另外,我對個湯有啲失望,因為個湯完全唔濃郁,有啲似水,配料又完全欠奉,所以個湯可以唔駛飲。主食方面果然無令我失望~ 首先,塊豬扒炸到好脆,麵包槺又唔厚,薄薄一層,唔會厚過豬扒~ 另外,豬扒本身亦唔會太肥、唔會太瘦。 滑蛋方面,亦相當唔錯!塊滑炒得嫩滑,半熟既雞蛋流哂啲蛋汁落係白飯上,令到個飯食落更加美味
愛好日式美好既我,自己食晏當然揀番日式餐廳啦
係荷里活廣場搵食途中,眼前就見到「丼丼屋」

襯仲未需要排隊就拿拿聲入去食番餐日本野

面門需要唔大,但係入到去空間頗為寬敞~

適逢今日係平日,有lunch set

個餐有沙律、面豉湯同主食滑蛋豬扒飯

主食方面果然無令我失望~

2018-05-29
午餐
  • 滑蛋豬扒丼
2018-05-25 371 浏览
成日經過丼丼屋都覺得好似會幾好食咁,為左裝勵下自己,終於有機會入去食!滑蛋吉列豬扒丼($85)滑蛋都做得幾好,食落去真係滑滑地,唔係變左煎蛋咁。而味道都有調過,好香既洋蔥同醬油味吉列豬扒有六舊,係正常size。食落都幾鬆化,唔係用左鬆肉粉個種感覺,而係真材實料但又唔係硬梆梆個種感覺!炸完出黎仲係好juicy個炸皮唔會太厚,食落唔會覺得食粉多過食肉。但食落有少少皮肉分離,依一點有待改善!日本米就係一既往既好味雖然真係幾貴,但又幾唔錯,下次要試下食魚生丼!
滑蛋吉列豬扒丼

滑蛋吉列豬扒丼($85)

日本米就係一既往既好味

雖然真係幾貴,但又幾唔錯,下次要試下食魚生丼!
2018-05-04
2018-05-25 226 浏览
一直都係丼丼屋既忠實粉絲。最近見佢換左餐牌,多左唔少選擇,仲有石板燒添。而今次同朋友就嗌左寶石海鮮丼同親子丼,兩樣野味道都唔錯,份量適中,值得一試。白飯上盛滿唔同款式既海鮮,用紫菜包住切粒海鮮同白飯,超級滿足,味道亦相當鮮甜。玉子燒味道比較普通,價錢亦都比較貴。跟餐既湯,味道清淡。蛋控一定要試!不過今次啲蛋就熟左少少,雞肉就不過不失,無乜特別咁。感覺上,轉左餐牌之後,食物款式多左,但味道不如以前,退步左。
一直都係丼丼屋既忠實粉絲。

玉子燒味道比較普通,價錢亦都比較貴。

跟餐既湯,味道清淡。

2018-05-18 200 浏览
成日見到丼丼屋好多人,都無機會去食,今日要去新蒲崗打波前,去鑽石山廣場食個晚餐先鑽石山都好多餐廳選擇,不過最後比丼丼屋吸引左難得時間仲早,唔洗等位!好坐早入去,因為坐低15分鐘後已經見人等位。睇menu時見到名古屋鳥開親子丼好吸引,有隻流心雞蛋係個飯上面,於是叫左來試試!店員話加多少少錢可以轉定食,見隔離枱枱都有加定食,雖然我都怕會食唔曬都忍唔住加左個定食真係好大份,超級大滿足。Menu相片如實物,蛋及雞肉份量十足,足足蓋過成個飯

鑽石山都好多餐廳選擇,不過最後比丼丼屋吸引左

名古屋鳥開親子丼

2018-05-08
名古屋鳥開親子丼
2018-05-15 134 浏览
都有一排冇去丼丼屋食飯,所以星期五夜晚就去咗食,發現佢哋轉左Menu,食開既剌身迷你丼已經冇咗年lu,但係因為都好想食啲刺身,所以今次就帶咗呢一個新野 - 迷你海鮮丼,然後再加沙律定食。迷你海鮮丼包括左三款好細嘅刺身飯,有三文魚飯,吞拿魚飯同帶子飯,分量非常少啱晒唔鍾意食飯嘅朋友。最鍾意係三文魚魚子飯嗰碗,三文魚非常新鮮,魚子一啲都唔腥,最唔鍾意係吞拿魚飯,淡而無味,又甩啲紅色出黎,非常麻麻,至於帶子,好普通,因為唔係大嗰啲帶子,有少少硬。

小米放假,約定在荷里活晚餐,就交由小米選擇餐廳和搵位。來到鑽石山地鐵站,先了解小米在哪家餐廳。小米回覆:2個井字中間都有1點,招牌係黃色的餐廳。明白了!就是上次跟小米食吉列豬扒的日式餐廳。 由於六時多,晚市剛開始,客人不多。而小米跟母親大人因為肚餓,早已點了吉列豬扒野菜定食和烏冬。吉列豬扒野菜定食 小米喜歡食炸豬扒,香脆又啖啖肉。豬扒連炸皮來量度,真係超大塊,厚過手指。自己嚐了一件,吉豬口感好乾,Charm到脷有少少痛。 無奈小米不吃沙律菜,自己就可以增加膳食纖維了! 豚肉烏冬  體積雖小,幸好母親大人食量不多,這碗烏冬份量是OK的。如果換左係男性,可能要加餸。滑蛋吉列豬扒丼  自己也要來一份。滑蛋吉豬大大碗。吉豬跟剛才小米那份定食,應該呎寸一樣。但這碗有汁有滑蛋來滋潤,無咁乾,容易吞。而醬汁又甜甜地,撈飯一流。三個套餐,合共265.1個大洋。剛好265個信用咭積分,可以當265元使用,實際上只付1毫子。真係好抵!
小米放假,約定在荷里活晚餐,就交由小米選擇餐廳和搵位。
來到鑽石山地鐵站,先了解小米在哪家餐廳。
小米回覆:
2個井字中間都有1點,招牌係黃色的餐廳。

明白了!就是上次跟小米食吉列豬扒的日式餐廳。
由於六時多,晚市剛開始,客人不多。
而小米跟母親大人因為肚餓,早已點了吉列豬扒野菜定食和烏冬。
吉列豬扒
吉列豬扒
吉列豬扒野菜定食
小米喜歡食炸豬扒,香脆又啖啖肉。
豬扒連炸皮來量度,真係超大塊,厚過手指。
自己嚐了一件,吉豬口感好乾,Charm到脷有少少痛。
無奈小米不吃沙律菜,自己就可以增加膳食纖維了!
豚肉烏冬
體積雖小,幸好母親大人食量不多,這碗烏冬份量是OK的。
如果換左係男性,可能要加餸。
滑蛋吉列豬扒丼
自己也要來一份。滑蛋吉豬大大碗。
吉豬跟剛才小米那份定食,應該呎寸一樣。
但這碗有汁有滑蛋來滋潤,無咁乾,容易吞。
而醬汁又甜甜地,撈飯一流。
滑蛋吉列豬扒丼
三個套餐,合共265.1個大洋。
真係好抵!
题外话/补充资料: 如果没有使用信用咭積分,計落都几貴。
$0.1 (晚餐)
用餐优惠
信用卡優惠