餐厅: 丼丼屋
资讯:

2019-11-05 62 浏览
今日lunch去左荷里活广场交收后,见到间间餐厅都劲多人排队,系无咩选择同埋食完饭就要赶住返公司嘅情况下,我唯有拣唔多人嘅丼丼屋食lunch我叫左个炙烧海鲜丼$88,海鲜都算唔错。帆立贝都算新鲜、juice、口感同味道不俗。大虾都新鲜、味浓、啖啖肉。三文鱼则还可以、口感不差、但味道就差啲,不够香及油脂唔够多及味道唔够浓。飞鱼籽则应唔会失手😅口感卜卜脆。整体海鲜丼不过不失,虽然无太大惊喜,但都唔会好难食。如果无咩选择嘅情况下,都可以考虑下😊

2019-09-15 314 浏览
今日太夜放工,去到荷里活广场都已经差唔多10点,商场好多餐厅同舖头都关左间,所以系无咩选择嘅情女况下,唯有拣仲未关门同未cut order嘅丼丼屋😉由於时间无多,唔可以比我慢慢㨂食咩好...系咁仓猝嘅情况下,我系二大美食竞赛的W受赏中,5选1㨂左信州风味酱汁吉列豚丼信州风味酱汁吉列豚丼 $88豚肉虽然唔系厚切的肉扒,亦唔系一啖就好多汁嘅juice口感,但却不是乾真真,而是肉味香浓得来有咬口的。吉列酱好薄,无油腻感,配埋酱汁真系好夹。我好钟意呢个信州风味酱汁:酸酸甜甜,好开胃😍

信州风味酱汁吉列豚丼

信州风味酱汁吉列豚丼 $88
信州风味酱汁吉列豚丼
2019-08-29 294 浏览
收工同朋友相约睇戏,顺便食个晚餐~选左食日本野!未够7点所以唔洗排队,即拎飞就可以入座见到期间限定牛油果三文鱼亲子丼,试下新野,本人不特别好牛油果,所以成个饭觉得无咩特别,正正常常,味道ok!另外,叫左贵价鳗鱼饭,今次可能烧耐左,所以食落有少少烧焦味~有少少失望,味道方面其实可以选择返另一款平价鳗鱼丼饭,之前都食过~所以我觉得鳗鱼味道上无咩分别,今次叫呢个特别之处可以加汤食,变茶渍饭~多一种食法!反而加左set前菜个玉子蛋好味~整体评分6/10

反而加左set前菜个玉子蛋好味~

整体评分6/10

2019-08-21 269 浏览
话说今日好想食炸鸡喎~今日甘啱又有野做要出钻石山喎~~又甘啱见到喱间野无咩人又唔洗等位米入去试下罗~~一入去坐低睇左阵就 举手叫人啦~间餐厅有5-6个楼面我只手 举咗大半分钟都冇人理我 !途中系有人见到嫁都扮睇唔到!叫左两个饭加左罐可乐,我朋友个饭食完个可乐都仲未上,我个饭都系。另外我个饭☝️啲炸鸡咸到嘴唇都皱哂,拆左啲炸鸡皮都好Q咸果只!!啲饭湿到未煮乾水甘又甜到好似食紧糖水饭甘!!!个饭未食之前个样系靓嫁~~但真系得个靓~!
话说今日好想食炸鸡喎~今日甘啱又有野做要出钻石山喎~~
又甘啱见到喱间野无咩人又唔洗等位米入去试下罗~~
个饭未食之前个样系靓嫁~~但真系得个靓~!

唐扬鸡丼配温泉子
2019-08-21
2019-08-14 251 浏览
放假突然想食日本野~丼丼屋就系一个好选择👍🏻👍🏻份量唔多但味道好好。有时物以罕为贵,太多反而唔好。刺身都好新鲜~平时丼丼屋价钱都唔平,lunch价钱就可以接受。仲有饮品送。😚😚🍹天富罗味道都唔错,炸蚝好好味,可以一试。要改善嘅系送餐时间比较耐。
放假突然想食日本野~
丼丼屋就系一个好选择👍🏻👍🏻
份量唔多但味道好好。
有时物以罕为贵,太多反而唔好。

刺身都好新鲜~
平时丼丼屋价钱都唔平,lunch价钱就可以接受。
仲有饮品送。😚😚🍹

天富罗味道都唔错,炸蚝好好味,可以一试。

要改善嘅系送餐时间比较耐。

2019-07-30 291 浏览
假日晚市黎,好多人排队呀,等左差唔多20分钟。攞起menu,我随即比呢个新品—-迷你3式丼吸引左,岩晒眼阔肚窄既我。3碗迷你丼上都布满左刺食切粒,分别有三文鱼、呑拿鱼同带子。因为个碗比较细,食嘅时候要小心啲,如果唔系啲刺身就会跌到周围都系㗎啦!价值:$108 评分:8/10 欣赏佢呢个咁贴心嘅安排,一次过满足左我三个愿望。唔好睇佢每款都好迷你,食晒三碗都令我好饱。虽然晚市好多食客,但服务员依然保持良好的态度,都不时为我地添加茶水
假日晚市黎,好多人排队呀,等左差唔多20分钟。

价值:$108
评分:8/10

• 迷你3式丼
2019-06-19 432 浏览
睇戏前去医肚因为挂住玉子卷就同老公嚟啦~少少甜软淋淋,仲好juicy ,每人2件唔系好够喉,叫多碟又太多…可以的话6件一碟会开心d2杯无糖荔枝味果茶系跟餐送既我叫左呢个,原因系睇相见到好多沙律酱个味同食烧饼差唔多,沙律配胡麻酱,汤除左多葱仲有杂菌系底好清老公叫左呢款,炸猪扒都算大件,沙律同汤系一样跟餐再加个芝士唔知咩薯饼同埋加左4件刺身,老公形容为薄切,好刀功呀!有影单可以睇番叫左d咩,整体不过不失
睇戏前去医肚

因为挂住玉子卷就同老公嚟啦~

2杯无糖荔枝味果茶系跟餐送既

我叫左呢个,原因系睇相见到好多沙律酱

老公叫左呢款,炸猪扒都算大件,沙律同汤系一样

跟餐再加个芝士唔知咩薯饼

同埋加左4件刺身,老公形容为薄切,好刀功呀!

有影单可以睇番叫左d咩,整体不过不失
2019-06-18
  • 玉子卷
2019-06-17 340 浏览
一到食晚饭时间,荷里活间间餐厅都排哂长笼,见丼丼屋条队无咁长就决定等呢间,由6:45等左半个钟左右就有位啦.男朋友系门口见到个Menu就想试佢地嘅厚切三文鱼海鲜丼,因为卖相吸引,而且系本店限定,所以决定试下。本来以为海鲜丼会有虾或者帆立贝,点知原来海鲜系指啲三文鱼籽同蟹籽,有少少失望不过啲食材好新鲜,而且三文鱼真系好厚身,一碗有四五块,每块都有平时食刺身个种厚度。所以,整体黎讲,正价比都算高👍🏻.我就叫左滑蛋吉列猪扒丼,食日本野我好多时都会拣食滑蛋,因为连滑蛋饭都handle得唔好,其他野多数都麻麻地。不过,丼丼屋嘅滑蛋猪扒饭我十分推荐大家食!味道一流,份量大份,值得食!猪扒炸得啱啱好,出面松脆,入面依然啲肉好嫩,而且完全无平时啲炸粉个种油腻同好热气好燶嘅感觉唯一美中不足系个蛋老左少少,唔够滑,但成个饭加起有90分!.虽然等位等左半个钟,但系由落单到上菜都系十到十五分钟左右,所以算ok啦

滑蛋吉列猪扒丼

不过,丼丼屋嘅滑蛋猪扒饭我十分推荐大家食!
唯一美中不足系个蛋老左少少,唔够滑,但成个饭加起有90分!

2019-06-12
2019-06-06 288 浏览
经过荷里活广场,想食日本料理,就试下呢间,等左5分钟就有位。环境都ok,唔会太迫。每人嗌左个丼食。滑蛋吉列大虾丼 $783只大炸虾,虾肉唔多,皮好脆,实物同menu相一样卖相咁靓,滑蛋好多,好滑。黑咖哩吉列猪排饭 $88猪排都炸得好脆,厚实既肉,口感不错,咖哩不过不失。迷你泡芙 另+$13唔系包cream,系包雪糕,应该雪太耐,比较硬,但都ok,都好食。份量好多,好饱肚,熟食炸物唔错,下次想试下非熟食既。

滑蛋吉列大虾丼 $78

黑咖哩吉列猪排饭 $88
猪排都炸得好脆,厚实既肉,口感不错,咖哩不过不失。

迷你泡芙 另+$13

份量好多,好饱肚,熟食炸物唔错,下次想试下非熟食既。
2019-05-29 295 浏览
最近见到丼丼屋新出咗几款吉列猪扒丼,又系喺「全国丼物大赛」入面拎到金赏嘅,之前食过一次得奖丼饭好正,今次又去咗捧捧场🎉今次嘅丼饭系嚟自大阪吉列猪扒丼专门店「喝钝」,安坐香港丼丼屋就可以食到大阪嘅味道🤤 今次除咗有普通滑蛋吉列猪扒丼之余,仲有芝士蕃茄口味,同埋泡菜口味,作为一个蕃茄控,当然系拣芝士蕃茄口味!芝士番茄滑蛋吉列猪扒丼定食 $108 次次嚟丼丼屋食嘅扒都系好厚切,今次都唔例外,成口都系肉,超满足,食到我全身都系肉😆 日本嘅豚肉系唔同啲,肉质软嫩。日本鸡蛋蛋味十足,同浓浓嘅蕃茄芝士互相衬托。需加一服务费,埋单1人约$120。如果你锺意睇我嘅食评,不妨关注我,支持吓我,谢谢你☺️💕
芝士番茄滑蛋吉列猪扒丼定食
需加一服务费,埋单1人约$120。
如果你锺意睇我嘅食评,不妨关注我,支持吓我,谢谢你☺️💕
2019-04-20 450 浏览
🇯🇵一个丼平既56贵既可以去到百几蚊,只系得个丼🍱,想要有沙律吖🌱、汤吖🍲果啲要另外加钱。抵唔抵你就见仁见智啦。🔸食左个🍛黑咖哩吉列猪扒🐷饭。猪扒个炸粉唔算厚,唔计炸粉块扒都有比1cm几厚既,不过就肉太瘦😣,有啲靭都完全冇肉汁😢。个咖哩汁好够味,好既系食落唔会好似有渣咁。个饭用食落系日本米🍚既,稍为有啲黏,日本饭既特质。嫌佢比得汁我唔够我沟饭食,问佢要多啲汁就perfect池😋
🔸
2019-04-20
2019-04-09 348 浏览
今日系钻石山上完崇拜, 突然好想食日本嘢, 立即喺钻石山广场找东西食 ,行行下行到丼丼屋 ,心想这一间都是优质的食店, 边走进去,食我最喜欢的鳗鱼饭 !鳗鱼饭一嚟到,真的令我眼前一亮 ,大鳗鱼饭以日本锦盒装着充满酱汁的又肥又大的馒鱼,配上晶莹通的米,筷子已急不及待的夹上鳗鱼,再放入口中,鳗鱼充满鲜味但不肥腻,鱼油香情悄悄地鬼祟渗入饭中,口感和味百倍……好好味呀! 不过我觉得他的鳗鱼饭唔够大,唔能够满足到我这大胃口的食家!

2019-04-08 212 浏览
每次去钻石山荷李活商场逛街累了我们就去这间餐厅吃饭,因为儿子喜欢吃这里的滑蛋鸡肉丼,有汁有鸡蛋捞饭是他的最爱,而我比较喜欢十胜豚肉,烧得刚刚好,吃完不会太腻,开始夏天了,小朋友吃完主食又要开始叫雪糕来吃了,确实可以两全其美。
2019-04-06
2019-03-20 227 浏览
经常都帮衬楼下丼丼屋通常点熟吃如豚肉烧、亲子蛋丼今晚少有地点左新产品油渍刺身卖相不错加多$25转 Set油渍即是用酱油浸等剌身多份咸味基本上刺身都合格但当然唔系高质啦但牡丹虾唔多新鲜一咬极腥我顶唔住果种腥味结果都冇心机继续食下次都系食熟食好D吧

经常都帮衬楼下丼丼屋
通常点熟吃如豚肉烧、亲子蛋丼
今晚少有地点左新产品油渍刺身
结果都冇心机继续食
下次都系食熟食好D吧
2019-03-17
2019-02-09 463 浏览
农历年九连休 #自然醒 已经变成习惯🤣 当 #初四 大家已经开工四出逗利是🧧😏 #小秘书 依然懒洋洋过活,第一餐已经系 #下午茶😝捱咗几日萝卜糕,终於可以食个正餐🥢 Dondonya 丼丼屋 嘅下午茶选择唔算多,不过加$18就有两只 #小秘书 至爱嘅 #芝麻鸡翼,抵哂啦!主食我就拣咗个 #温泉玉子豚肉生姜烧丼 🐣 #豚肉 好乾好韧,无咩味道,而且饭底无用到 #珍珠米,口感唔得喎😑 加上个男收银员鬼咁恶死,无啦啦凶我前面个女仔... 新年流流就同个客开年,吓死人咩!

2019-02-08
$89.1 (下午茶)