餐厅: 丼丼屋 (荷里活广场)
资讯:

2020-07-23 197 浏览
在荷里活商场食饭 想食日本野选择并不多 丼丼屋是其中之一的连锁日式餐厅 午餐食物选择都是以lunch set为主!我试左日式牛肉丼,价钱只是$48,包前菜,汤,牛肉丼饭和饮品,算是平易!上主菜速度很快,前菜是一球冷冻薯仔蓉和餐汤是面噌汤,味道尚可!主菜牛肉丼,我略嫌牛肉汁不够多,牛肉煮得较乾身,所以我另外叫店员给我多点sauce中和下 !饮品是无糖豆桨,较健康!丼丼屋餐牌选择都颇多,转配咖啡/茶另加$5,加配$13有炸豆腐或一口班戟,总括都是一般日式丼,没有什麽太大惊喜!
2020-06-14 274 浏览
我哋一人叫咗一个主菜,分别系鳗鱼饭同埋辣味猪肉丼~ 鳗鱼饭配埋个鳗鱼汁都几好食,份量都几多,算抵食 辣味猪肉就麻麻哋啦,嗰啲辣其实就系七味粉,猪肉好似就咁烚咁,配啲咸味,冇咩特别我哋加咗钱要刺身同埋其他配菜,刺身质素OK,面豉汤同埋薯仔都系正正常常,反而个黑糖冰粉几好食~ 总括来讲都OK

2020-04-16 488 浏览
我系一个好锺意吃炸猪扒嘅人 谂唔到吃乜嘢就直接炸猪扒 丼丼屋楼底高 环境唔错 不过咖哩猪扒饭我就觉得 觉得麻麻啦 猪扒比较韧 炸衣都比较厚同埋硬身 所以整体炸猪扒口感就唔太好啦 值得赞嘅地方系 咖喱 颜色会比较深色 会俾一般日式咖喱重香料 同埋辣 不过有唔会好似印度咖喱咁重口味 日本嘅饭都系珍珠米啦 今次饭都煮得唔错 粒粒分明 饱满 唔会太湿或者太乾 配上咖喱 吸收咖喱香气系唔错 另外我地都叫多一个 炸可乐饼 两大个 够厚 表面够脆 入面啖啖肉 薯仔都好滑 值得一试
不过咖哩猪扒饭我就觉得 觉得麻麻啦

2020-02-22 620 浏览
去到荷里活广场,在烦恼去哪间餐厅吃午饭,经过丼丼屋,没有人等位,里面顾客也不是很多,所以选择了它。午市套餐的选择颇多,我和家人一人点一个。套餐配有沙律、薯蓉球、面豉汤和果茶。沙律菜清新,蟹柳鲜味,面豉汤材料丰富,味道淡淡的,果茶里有很多果肉,像是西柚加橙肉。我最推介的是薯蓉球,它有淡淡的沙律酱味和番薯味道,很好!天妇罗虾饼丼定食$68- 天妇罗炸得香脆可口,不会感觉油腻,虾仁加上野菜不失湿润的口感。可惜天妇罗蛋偏熟,少了流心蛋黄汁配饭食。牛筋丼玉子定食$78- 牛筋上有很多沙律酱汁,比较重口味,如果可以给顾客自行加上沙律汁就好了,吃到最後因为太腻的关系,都没有把所有饭吃掉。滑蛋猪扒丼定食$98- 加了$5热日式炭烧咖啡,咖啡味颇香浓。鸡蛋煮得刚刚好,十分软绵,增加了香脆猪扒的口感层次。难怪它是餐厅的重点推介!
天妇罗虾饼丼定食$68
牛筋丼玉子定食
滑蛋猪扒丼定食
天妇罗虾饼丼定食
  • 滑蛋猪扒丼
#下午茶餐 似乎系专为我哋呢啲懒人而设😆 放假嘅日子,我又点可以唔争取时间 #补眠 呢?呢排几乎每个假日都瞓到中午嘅 #小秘书,梳洗过後,正好系 #下午茶时间🥳 点指兵兵... 呢日我哋就去 「丼丼屋」开饭😋 本来我想点个 #迷你鱼生丼,好可惜已经卖晒👉🏻👈🏻 我只好改要 #滑蛋炭烧鸡肉丼 配 #芝麻鸡翼。呢日 #师傅 似乎心情唔错,#蛋浆 份量啱啱好... 至少唔会好似早几次咁,成个水塘喺碗底😅 #丼饭 上枱嘅时候仲出哂烟㗎,鸡肉好嫩软👍🏻👍🏻 #芝麻鸡翼 口感唔油腻、仲炸得有少少脆边好香口👍🏻👍🏻 至於跟餐送个杯 #果茶 就酸酸地,似系 #西柚 嘅朋友... 免费嘅ok啦😏 不过唔知点解每次下午茶时间,餐厅里面周围都会围晒板,感觉有啲局促😅 不过 #服务 同 #食物 都OK嘅,价钱相对都亲民呀!

2019-12-31
2019-12-29 352 浏览
因为中左戏飞,今日就同老公飞甩仔仔,去食晚饭加睇戏啦。真系好彩,因为睇戏我要食爆谷,所以晚饭只系叫左一个丼饭同加钱刺身同老公两份食。如果叫足2个丼饭,又系食到一肚气。其实睇Menu都好唔错的,我原本只系想叫普通馒鱼饭,但老公见有个贵D既就叫贵D果个,谂住馒鱼会靓D。依个就系贵果款馒鱼饭,佢重有个茶咁既物体,系可以食一半加落去做汤饭咁的。讲真,见到依个馒鱼既卖相就知中伏,又乾又薄,烧燶左既真系好难食丫,烧到咁都拎出黎真系离谱。最衰我地跟住赶睇戏,唯有照食。因为燶左既鳗鱼真系唔好食,令到我觉得,依间野一定冇下次。加钱的特上刺身。依个都冇乜点,个薯容系劲好味的,不过汤又好,刺身果D鱼子又好,其实比只匙系咪真系咁难呢?要叫先比。鳗鱼明明系一样好好味既食物,我都唔明点解可以整到咁难食。重有价钱比普通果只鳗鱼饭贵成50蚊以上,但件鳗鱼薄过纸,咁平果只鳗鱼会点?得层皮?
三河一色鳗鱼三味丼
加58蚊的特上刺身
2019-12-05
加58蚊的特上刺身
2019-12-29 280 浏览
今日用埋两张美心coupon,就同美心说再见以前去亲丼丼屋都系风雨不改食佢个豚肉饭,今日喉咙痛就转食其他。✨名古屋鸟开亲子丼: 个半熟蛋汁好吸引成碗望落闪令令,食落真系超嫩滑同好香蛋味,d 鸡既调味稍为淡同有d 硬,但整体黎讲觉得几好食。唔好睇个碗好大,d 饭原来好浅。✨另外加咗左$35嘅定食,都几丰富同饱肚。✨个汤都算几多料,金菇,菇,葱花,海带~饮落几清甜。沙律个汁甜甜酸酸几开胃,又有蟹柳粟米,感觉唔会寡。✨薯仔蓉味道就比较单调, 食埋个蟹肉三文鱼籽饭团仔都好饱~~✨鱼生饭都唔错,三文鱼好肥美有油香,带子牡丹虾好鲜甜,只虾大大只啖啖肉。埋单仲送左个蛋黄哥file, 超靓!无食一排其实质素都唔错,可惜你系美心,不了~再见
今日用埋两张美心coupon,就同美心说再见

名古屋鸟开亲子丼

✨另外加咗左$35嘅定食,都几丰富同饱肚。

名古屋鸟开亲子丼
2019-11-05 416 浏览
今日lunch去左荷里活广场交收后,见到间间餐厅都劲多人排队,系无咩选择同埋食完饭就要赶住返公司嘅情况下,我唯有拣唔多人嘅丼丼屋食lunch我叫左个炙烧海鲜丼$88,海鲜都算唔错。帆立贝都算新鲜、juice、口感同味道不俗。大虾都新鲜、味浓、啖啖肉。三文鱼则还可以、口感不差、但味道就差啲,不够香及油脂唔够多及味道唔够浓。飞鱼籽则应唔会失手😅口感卜卜脆。整体海鲜丼不过不失,虽然无太大惊喜,但都唔会好难食。如果无咩选择嘅情况下,都可以考虑下😊

2019-09-15 515 浏览
今日太夜放工,去到荷里活广场都已经差唔多10点,商场好多餐厅同舖头都关左间,所以系无咩选择嘅情女况下,唯有拣仲未关门同未cut order嘅丼丼屋😉由於时间无多,唔可以比我慢慢㨂食咩好...系咁仓猝嘅情况下,我系二大美食竞赛的W受赏中,5选1㨂左信州风味酱汁吉列豚丼信州风味酱汁吉列豚丼 $88豚肉虽然唔系厚切的肉扒,亦唔系一啖就好多汁嘅juice口感,但却不是乾真真,而是肉味香浓得来有咬口的。吉列酱好薄,无油腻感,配埋酱汁真系好夹。我好钟意呢个信州风味酱汁:酸酸甜甜,好开胃😍

信州风味酱汁吉列豚丼

信州风味酱汁吉列豚丼 $88
信州风味酱汁吉列豚丼
2019-08-29 457 浏览
收工同朋友相约睇戏,顺便食个晚餐~选左食日本野!未够7点所以唔洗排队,即拎飞就可以入座见到期间限定牛油果三文鱼亲子丼,试下新野,本人不特别好牛油果,所以成个饭觉得无咩特别,正正常常,味道ok!另外,叫左贵价鳗鱼饭,今次可能烧耐左,所以食落有少少烧焦味~有少少失望,味道方面其实可以选择返另一款平价鳗鱼丼饭,之前都食过~所以我觉得鳗鱼味道上无咩分别,今次叫呢个特别之处可以加汤食,变茶渍饭~多一种食法!反而加左set前菜个玉子蛋好味~整体评分6/10

反而加左set前菜个玉子蛋好味~

整体评分6/10

2019-08-21 370 浏览
话说今日好想食炸鸡喎~今日甘啱又有野做要出钻石山喎~~又甘啱见到喱间野无咩人又唔洗等位米入去试下罗~~一入去坐低睇左阵就 举手叫人啦~间餐厅有5-6个楼面我只手 举咗大半分钟都冇人理我 !途中系有人见到嫁都扮睇唔到!叫左两个饭加左罐可乐,我朋友个饭食完个可乐都仲未上,我个饭都系。另外我个饭☝️啲炸鸡咸到嘴唇都皱哂,拆左啲炸鸡皮都好Q咸果只!!啲饭湿到未煮乾水甘又甜到好似食紧糖水饭甘!!!个饭未食之前个样系靓嫁~~但真系得个靓~!
话说今日好想食炸鸡喎~今日甘啱又有野做要出钻石山喎~~
又甘啱见到喱间野无咩人又唔洗等位米入去试下罗~~
个饭未食之前个样系靓嫁~~但真系得个靓~!

唐扬鸡丼配温泉子
2019-08-21
2019-08-14 331 浏览
放假突然想食日本野~丼丼屋就系一个好选择👍🏻👍🏻份量唔多但味道好好。有时物以罕为贵,太多反而唔好。刺身都好新鲜~平时丼丼屋价钱都唔平,lunch价钱就可以接受。仲有饮品送。😚😚🍹天富罗味道都唔错,炸蚝好好味,可以一试。要改善嘅系送餐时间比较耐。
放假突然想食日本野~
丼丼屋就系一个好选择👍🏻👍🏻
份量唔多但味道好好。
有时物以罕为贵,太多反而唔好。

刺身都好新鲜~
平时丼丼屋价钱都唔平,lunch价钱就可以接受。
仲有饮品送。😚😚🍹

天富罗味道都唔错,炸蚝好好味,可以一试。

要改善嘅系送餐时间比较耐。

2019-07-30 343 浏览
假日晚市黎,好多人排队呀,等左差唔多20分钟。攞起menu,我随即比呢个新品—-迷你3式丼吸引左,岩晒眼阔肚窄既我。3碗迷你丼上都布满左刺食切粒,分别有三文鱼、呑拿鱼同带子。因为个碗比较细,食嘅时候要小心啲,如果唔系啲刺身就会跌到周围都系㗎啦!价值:$108 评分:8/10 欣赏佢呢个咁贴心嘅安排,一次过满足左我三个愿望。唔好睇佢每款都好迷你,食晒三碗都令我好饱。虽然晚市好多食客,但服务员依然保持良好的态度,都不时为我地添加茶水
假日晚市黎,好多人排队呀,等左差唔多20分钟。

价值:$108
评分:8/10

• 迷你3式丼
2019-06-19 469 浏览
睇戏前去医肚因为挂住玉子卷就同老公嚟啦~少少甜软淋淋,仲好juicy ,每人2件唔系好够喉,叫多碟又太多…可以的话6件一碟会开心d2杯无糖荔枝味果茶系跟餐送既我叫左呢个,原因系睇相见到好多沙律酱个味同食烧饼差唔多,沙律配胡麻酱,汤除左多葱仲有杂菌系底好清老公叫左呢款,炸猪扒都算大件,沙律同汤系一样跟餐再加个芝士唔知咩薯饼同埋加左4件刺身,老公形容为薄切,好刀功呀!有影单可以睇番叫左d咩,整体不过不失
睇戏前去医肚

因为挂住玉子卷就同老公嚟啦~

2杯无糖荔枝味果茶系跟餐送既

我叫左呢个,原因系睇相见到好多沙律酱

老公叫左呢款,炸猪扒都算大件,沙律同汤系一样

跟餐再加个芝士唔知咩薯饼

同埋加左4件刺身,老公形容为薄切,好刀功呀!

有影单可以睇番叫左d咩,整体不过不失
2019-06-18
  • 玉子卷
2019-06-17 397 浏览
一到食晚饭时间,荷里活间间餐厅都排哂长笼,见丼丼屋条队无咁长就决定等呢间,由6:45等左半个钟左右就有位啦.男朋友系门口见到个Menu就想试佢地嘅厚切三文鱼海鲜丼,因为卖相吸引,而且系本店限定,所以决定试下。本来以为海鲜丼会有虾或者帆立贝,点知原来海鲜系指啲三文鱼籽同蟹籽,有少少失望不过啲食材好新鲜,而且三文鱼真系好厚身,一碗有四五块,每块都有平时食刺身个种厚度。所以,整体黎讲,正价比都算高👍🏻.我就叫左滑蛋吉列猪扒丼,食日本野我好多时都会拣食滑蛋,因为连滑蛋饭都handle得唔好,其他野多数都麻麻地。不过,丼丼屋嘅滑蛋猪扒饭我十分推荐大家食!味道一流,份量大份,值得食!猪扒炸得啱啱好,出面松脆,入面依然啲肉好嫩,而且完全无平时啲炸粉个种油腻同好热气好燶嘅感觉唯一美中不足系个蛋老左少少,唔够滑,但成个饭加起有90分!.虽然等位等左半个钟,但系由落单到上菜都系十到十五分钟左右,所以算ok啦

滑蛋吉列猪扒丼

不过,丼丼屋嘅滑蛋猪扒饭我十分推荐大家食!
唯一美中不足系个蛋老左少少,唔够滑,但成个饭加起有90分!

2019-06-12