難忘既一餐鐵板燒料理🥩晚餐已定好,唔洗諗好方便,而且見Menu 樣樣都岩食,叫左個米國和牛餐同澳洲和牛餐🤤🤤🤤首先係頭盤沙律🥗蔬菜🥬好新鮮,汁醬配得岩岩好,食完即刻好開胃😋第二碟就係最期待既海鮮喇有北海道帆立貝,車海老🦐,仲有日本廣島蠔🇯🇵樣樣都係師父新鮮即燒唔單只幫你除去蝦殻🦐師父仲幫你挑埋蝦腸,咁細心既師父邊到搵🥰每樣都煮得岩岩好,上碟不遲也不早最有驚喜係廣島蠔,師父特製既醬汁配埋蔥花同櫻花蝦,入口即溶呀🤩美國牛肉同澳洲和牛脂肪分佈比例都好適中,肉汁能夠鎖住係肉入面,好有質感足料野菜燒和牛炒飯。 好有味道,食埋個飯岩岩好。好滿足既一餐,一定會再黎試埋其他👍🏻大讚
難忘既一餐鐵板燒料理🥩
晚餐已定好,唔洗諗好方便,
而且見Menu 樣樣都岩食,
叫左個米國和牛餐同澳洲和牛餐🤤🤤🤤

首先係頭盤沙律🥗
蔬菜🥬好新鮮,汁醬配得岩岩好,
食完即刻好開胃😋

第二碟就係最期待既海鮮喇
有北海道帆立貝,車海老🦐,仲有日本廣島蠔🇯🇵
樣樣都係師父新鮮即燒

唔單只幫你除去蝦殻🦐
師父仲幫你挑埋蝦腸,
咁細心既師父邊到搵🥰
每樣都煮得岩岩好,上碟不遲也不早
最有驚喜係廣島蠔,
師父特製既醬汁配埋蔥花同櫻花蝦,
入口即溶呀🤩

美國牛肉同澳洲和牛
脂肪分佈比例都好適中,
肉汁能夠鎖住係肉入面,
好有質感

足料野菜燒

和牛炒飯。 好有味道,
食埋個飯岩岩好。

好滿足既一餐,一定會再黎試埋其他👍🏻大讚
  • 丸十鐵板燒
2019-01-27 56 浏览
決戰葵廣之前,我同朋友覺得要先飽足一餐先試下呢間新嘅日本餐廳先餐牌都幾多選擇下有日式料理,壽司,同鐵板燒喺香港韓燒食得多,自己燒嘅鐵板燒都有有師傅整俾你食嘅真係比較少今次就試試佢先黎前菜有沙律同中華沙律然後就睇住廚師為我地烹調美味🤤北海道帆立貝同廣島蠔我地各要一款香煎過嘅帆立貝好美味!廣島蠔也好香口!主菜我地就揀左羊架同黑豚生薑燒主菜出現前廚師為我地盛了大大碗白飯呢間餐廳其中一個賣點就係佢地嘅日本米香軟,飯味足,爸爸應會喜歡🤭黑豚切得薄薄的師傅輕炒幾下已經食得配上洋蔥,惹味!羊架不會膻,也煎得很嫩口,正!食到尾,師傅見我地件羊架偏細小主動整多一件俾我地🤫太貼心了正!大感謝!
決戰葵廣之前,我同朋友覺得要先飽足一餐先

試下呢間新嘅日本餐廳先

餐牌都幾多選擇下
有日式料理,壽司,同鐵板燒
喺香港韓燒食得多,自己燒嘅鐵板燒都有
有師傅整俾你食嘅真係比較少
今次就試試佢

先黎前菜
有沙律同中華沙律

然後就睇住廚師為我地烹調美味🤤

北海道帆立貝同廣島蠔我地各要一款

香煎過嘅帆立貝好美味!

廣島蠔也好香口!

主菜我地就揀左羊架同黑豚生薑燒

主菜出現前
廚師為我地盛了大大碗白飯
呢間餐廳其中一個賣點就係佢地嘅日本米
香軟,飯味足,爸爸應會喜歡🤭

黑豚切得薄薄的
師傅輕炒幾下已經食得
配上洋蔥,惹味!

羊架不會膻,也煎得很嫩口,正!

食到尾,師傅見我地件羊架偏細小
主動整多一件俾我地🤫
太貼心了
正!大感謝!
2019-01-19
環境:舒適尚可食物:扮日本菜,沒有日本風味餐,賣相碟頭飯,粗製濫造,快餐店流水作業式價錢:標價過高,不值!菜式選擇少,人手過剩,未見服務貼心,流水作業,賣相最失敗,魚生碟頭飯,見到都沒有胃口。無論係叫乜嘢嘢,角切魚生飯、滑蛋豬扒飯,牛肉飯,什麼也是用嗰個碟頭上菜,同中式茶餐廳沒有分別,由入門口去到買單,沒有一刻感受到自己享用緊日本菜,失敗!給人感覺是標榜用日本米(吉野家都係啦)但全無日本菜應有嘅風味及製作
環境:舒適尚可
價錢:標價過高,不值!

2019-01-16
2019-01-27 36 浏览
最近外出進餐的機會多了很多,這次朋友與我一同前往葵芳逛街,過後當然是吃一頓好的,我們選擇了一家鐵板燒,我們選擇了一人一份定食,而我選擇的就是餐單上,價錢和性價比也不錯的。前菜盛合, 前菜看似簡單,但味道清新,鹹鹹酸酸,十分開胃,作為前菜,是一個不錯的選擇。味噌湯與一般的味噌湯相比,他的餡料比較豐富,內裏豆腐和海苔用料十足。日本廣島蠔,大大隻,師傅在你面前即叫即燒,份外吸引,入口鮮味十足,完全沒有腥味。日本黑豚生薑燒,來自日本的黑豚肉,當然豬肉味十足,配合店家醬油,味道更加豐富。當店蒸來白飯, 精彩的一浪接一浪,飯香十足,香味四射,口感一流。下次再食過,定必支持。

下次再食過,定必支持。
2019-01-27 100 浏览
是晚下班途經葵芳轉車,適逢又到晚飯時間,於是到新都會廣場走走,原來早前吃過的旺角丸十這裡也有分店,又是時候回味一下精米料理了。 葵芳分店的裝潢同樣以原木色調為主,配上柔光的燈光感覺溫暖,我們獲安排卡位就坐,卡座寬敞舒適,就算二人對坐也可保持雙腳自然,富空間感。 「精米」其實是指把糙米打磨成白米的過程,而每天店內自行精米則可可確保米粒的鮮度,令壽司飯的甜度更高,口感更細緻軟熟。 刺身盛合 (5點) (HKD 350)北寄貝: 味度清甜帶甘,肉質爽彈,沾一點點醬油剛剛好;海膽:色澤光潔帶明顯紋理,入口甘腴鮮甜,帶淡淡海水味;帶子:肉身飽滿,粉嫩幼滑,味道清甜;甜蝦:口感帶黏稠呈膠質感,咬下爽甜多汁;中拖羅:魚香濃烈,入口油潤,魚油香味於口中逗留良久不散。 鐵板燒南部地雞 (HKD 98)南部地雞是由法國雞種及日本家養的白雞混種,肉質零舍厚實多汁,嚼感煙韌香口,加上適度的油份,非常惹味。 丸十海鮮丼 (HKD 268)九款刺身用料豐富,包括有油甘魚、海膽、甜蝦及帶子等,鮮味多元而毫不搶味,而是晚主角-當店精米而成的米飯亦一如既往的好,粒粒分明,軟熟香甜而且帶空氣感。

刺身盛合 (5點) (HKD 350)
北寄貝: 味度清甜帶甘,肉質爽彈,沾一點點醬油剛剛好;
海膽:色澤光潔帶明顯紋理,入口甘腴鮮甜,帶淡淡海水味;
帶子:肉身飽滿,粉嫩幼滑,味道清甜;
甜蝦:口感帶黏稠呈膠質感,咬下爽甜多汁;
中拖羅:魚香濃烈,入口油潤,魚油香味於口中逗留良久不散。

鐵板燒南部地雞 (HKD 98)

丸十海鮮丼 (HKD 268)
2019-01-26 44 浏览
放假同朋友去了葵芳逛街,未夠7點這間丸十門口已經大排長龍,兩個人又想食日本菜,所以攞左飛仔再逛逛等位。入到去被安排坐在鐵板前面,對住一個大魚缸,有龍蝦鮑魚等新鮮海鮮。朋友建議食最便宜的鐵板海鮮餐。蟹籽沙律爽脆開胃,每啖都有我至愛的蟹籽。北海道帆立貝肉厚且嫩,表面煎熟裏面剛好,帶點微微的刺身狀。車海老雖然無膏,但蝦肉新鮮爽脆;日本廣島蠔一個字形容,鮮!外面煎成金蠔狀,裏面蠔味濃郁且滑。野菜燒有三色椒、蘆筍及雜菌等,炒得香口。厚燒米國牛肉表面煎到焦香,裏面帶點粉肉色,牛肉油脂較少,肉質比較有咬口。丸十鐵板和牛炒飯以洋葱及和牛粒炒香,加上日本珍珠米煙韌爽口,但和牛肉略媒不夠油脂香味。旁邊有綠茶粉,客人可因應個人喜好而調較茶的濃淡度。

蟹籽沙律爽脆開胃,每啖都有我至愛的蟹籽。

北海道帆立貝肉厚且嫩,表面煎熟裏面剛好,帶點微微的刺身狀。

野菜燒有三色椒、蘆筍及雜菌等,炒得香口。

旁邊有綠茶粉,客人可因應個人喜好而調較茶的濃淡度。

2019-01-25 47 浏览
這間位於葵芳新都會廣場的日本餐廳,除了有刺身定食外,還有鐵板燒,今晚就選擇了這個海鮮和牛鐵板燒套餐,每位$350已經有程手及三款海鮮,價錢中等,比銅鑼灣那邊的便宜一半有多。蟹子沙律及中華沙律超多蟹子脆卜卜,沙律菜爽脆,加上沙律醬汁,清新開胃的前菜。海鮮三款北海道帆立貝帆立貝新鮮即燒,直徑差不多有中指長,燒至表面金黃,肉質嫩滑,十分鮮甜。車海老蝦肉爽彈,十分大隻。日本廣島蠔蠔肉煎至金黃色,入口鮮甜甘香。野菜燒色彩繽紛的蔬菜帶點牛油香味。丸十鐵板和牛炒飯用了很多的和牛肉碎,每啖都有牛肉香味,飯粒分明爽口且不油膩。米國牛肉薄燒牛肉裏面夾上香葱,燒至七成熟剛變色,肉味濃郁且夠腍,香葱不會搶走牛肉香味。整體食物質素不俗,而且十分抵食,全部都在面前即叫即做。

蟹子沙律及中華沙律
超多蟹子脆卜卜,沙律菜爽脆,加上沙律醬汁,清新開胃的前菜。

海鮮三款
北海道帆立貝

車海老
蝦肉爽彈,十分大隻。

日本廣島蠔
蠔肉煎至金黃色,入口鮮甜甘香。

野菜燒
色彩繽紛的蔬菜帶點牛油香味。

丸十鐵板和牛炒飯

米國牛肉薄燒

整體食物質素不俗,而且十分抵食,全部都在面前即叫即做。

2019-01-25 168 浏览
等朋友放工食飯,最快莫過於係佢放工位,而新都會一向都喜歡過來,知道有新店開即到試試🤭🤭地方很有日本食堂feel 唯一就是地方濶落很多呢食物種類算多喎,丼係其中之一主打,北海丼最啱食,海膽creamy 又吾腥,赤蝦新鮮,色澤鮮潤三文魚,帶子,蟹籽,非常足料,$158扺食,而且飯㡳已入味,份量大!清清地野菜鳥冬不錯,蔬菜爽甜,湯底濃郁,無肉都咁正😌😌雞之盛宴有5串,好似日本食開個D咁,雞味濃,碳焼香口,淋上自家製醬汁,好惹味😛另外再叫左炸軟殻蟹卷,同雜錦天扶良,兩樣都比預期好味,尢其軟殻蟹又香又脆,面頭仲有大大粒三文魚籽😎😎真係好多三文魚籽呀😍😍外相已經100分☺️☺️每人食二百蚊松D已經好飽,而且質素很不錯,又好坐,最緊要都係服務殷勤有禮👍👍

地方很有日本食堂feel 唯一就是地方濶落很多呢

北海丼

清清地野菜鳥冬不錯,蔬菜爽甜,湯底濃郁,無肉都咁正😌😌
野菜鳥冬

真係好多三文魚籽呀😍😍

外相已經100分☺️☺️

北海丼
野菜鳥冬
1K
2019-01-25 75 浏览
今晚約左姐姐去到葵芳新都會廣場「丸十日本食堂」食日本菜,之前已經同好姊妹嚟食過午餐,已經念念不忘。因為我好喜歡餐廳柔和簡潔,四處都係用木製裝飾及傢俬,空間感十足,有很多座位選擇,例如有卡位座、梳化位及鐵板燒吧檯,不論咩座位都令人感到舒適。今次我哋嚟食鐵板燒,鐵板燒晚市價格由$350 至$580 元,共有四款。而今晚叫了每位$480究極之鐵板燒套餐。究極之鐵板燒晚市套餐包括有蟹肉沙律前菜(螺肉)大蜆味噌湯 鵝肝南非鮑魚波士頓龍蝦半隻野菜燒 丸十鐵板和牛炒飯 米國牛肉我哋坐起吧檯位置可以親眼睇住廚師即席手起烹調,廚房好明顯訓練有素,技巧熟練三兩下手勢就煮出美食畀我哋享用。究極鐵板燒套餐牛肉有厚燒或薄燒,職員推薦薄燒會比較滋味,所以我哋就叫咗薄身牛肉。終於可以開飯囉~首先送上「蟹肉沙律」,沙律菜及蟹肉極之新鮮,味道清爽鮮甜,再加上小食「前菜係螺肉」都不錯。跟住來一個新鮮煎香的「鵝肝多士」,油脂豐富,甘香而不膩,入口即熔,仲大大件,好抵食。再來「南非鮑魚」是非常新鮮,活生生的飽魚在鐵板面前掙扎,睇落殘忍,但味道鮮嫩彈牙,十分美味。「波士頓龍蝦半隻」都好好食, 龍蝦厚肉及爽脆口感,超級優質。「野

究極之鐵板燒晚市套餐包括有
波士頓龍蝦半隻
野菜燒
丸十鐵板和牛炒飯
米國牛肉

「野菜燒」都煎得好香,份量十足,味道不錯。

主角出場「米國牛肉薄燒」,薄燒是捲起蘆再將外層煎香,將肉汁鎖住,再切開放在碟上,時間控制得剛剛好。入口滿口牛肉香,食得出是上乘靚牛, 真係牛魔王恩物,好正。

最後送上「味噌湯」同「丸十鐵板和牛炒飯」,炒飯炒到好香噴噴,每一粒香飯分明都一粒一粒,而米白是來自日本,真係成餐都係優質好享受。
今晚過嚟葵芳接阿肥放工,攰攰哋唔想掃街,諗住坐底舒舒服服咁享受一個晚餐,所以就行咗過嚟新都會廣場覓食,見到元氣壽司大排長龍都唔願等喇,索性入咗隔離呢間<丸十日本食堂>試試。原來呢間餐廳係新開張冇耐咋喎,唔怪得之裝修都幾骨子,原木為主嘅色調甚有日式風格,卡位濶落坐得舒服。枱上嘅設備亦好完善,竹筷子+豉油碟+匙羹+紙巾+牙簽等等一應俱全。遠望廚房好似開放式設計咁,能夠睇到幾位料理師傅忙著備菜,難怪上餐速度咁快呢~今晚試咗一款個人認為幾特別嘅菜式,我食過嘅日式餐廳之中都比較小見呢...三文魚牛油果壽司漢堡($78蚊):我一打開餐牌見到呢樣嘢就覺得好吸引我啦~上面仲有介紹佢係人氣單品。先係材料已經健康有營養,無論三文魚定牛油果都係我喜歡食嘢嘢嚟,再用壽司飯嚟製成漢堡仲夠哂飽肚。$78蚊一個諗都冇諗決定要柯打喇。實物同圖片一樣絕無取巧,漢堡米飯已經作出相應嘅調味所以顏色都帶點啡啡的就好似醬油一樣,裡面嘅三文魚原來溝咗沙律醬味道十分開胃,牛油果新鮮切片並無變色,味道可口也配呢燒雞泡魚乾($68蚊):阿肥話去日式餐廳嘅話,叫一碟燒雞泡魚乾就可以試得出師傅做燒物嘅功架呢碟雞泡魚乾份量雖
三文魚牛油果壽司漢堡

燒雞泡魚乾
呢碟雞泡魚乾份量雖然不算多,但味道出奇不錯,魚乾燒得比較腍身入口咀嚼有煙韌嘅感覺,咸香十足,點一點沙律醬更加無敵,有令人唔想咁快食哂嘅衝動,慢慢品嘗,但身邊那個總會跟自己爭食......XD
網燒澳洲和牛扒
網燒澳洲和牛扒($198蚊):阿肥見到和牛又點會錯過(?!)粉紅色肉心嘅和牛片賣相非常唔錯,見到已經覺得流哂口水。微微燒香嘅周邊加上嫰滑嘅和牛肉質入口非常juicy,唔洗點任何醬汁都已經風味十足。雖然要$198蚊覺得有啲小貴,不過間唔中都要對自己好一些。
海老の櫻卷
海老の櫻卷($88蚊):餐牌上介紹呢款係新產品嚟,材料有帆立貝配上櫻花蝦,賣相精緻,一排長條碟上走高貴路線。入口後味道出咗幾個層次,先係脆脆嘅櫻花蝦香氣再加上壽司面上粉紅色嘅櫻花粉,味道相對較濃,細嚼後就發現裡面鮮味十足嘅帆立貝,軟軟嘅口感令人滿意。
雞の饗宴
雞の饗宴($98蚊):怕唔夠飽,當然就要補充一下蛋白質,叫番碟雞當然就係最明智嘅選擇
呢碟串燒裡面包括有雞翼+雞皮+大蔥日本雞肉串+雞胸肉+雞胸軟骨總共五串。相比起其他我哋叫嘅菜式,呢碟串燒算係味道最普通嘅一款,可能燒嘅時間過長咗小小,所以有某啲雞肉都顯得較為乾身不夠嫰滑。不過冇放太多味精,係我個人認為最可取之處。
2019-01-09
$291.5 (晚餐)
三文魚牛油果壽司漢堡
燒雞泡魚乾
網燒澳洲和牛扒
海老の櫻卷
2019-01-22 68 浏览
之前去過丸十壽司,被築地鮮魚原條刺身吸引,今次經過葵涌看到同集團日式料理,當然要試一下。因為築地鮮魚售罄,所以選了刺身拼盤及一些飽肚和食。豐洲刺身拼盤新鮮即開北寄貝味道與質感及鮮味跟冷藏的相異很大,口感爽口帶脆,肉質鮮甜清爽。牡丹蝦外表晶瑩剔透飄紅,蝦頭帶透明感,肉質彈牙爽口重膠質,味道鮮甜拖羅肉質細緻綿密油潤,入口甘香帶油脂,融化在嘴內。海膽份量很足,濃滑而香稠,入口軟滑細緻,味道香濃富天然海水味,化在嘴間。店內採用「精米」,口感軟熟米香十足,再配上適當比例的醋,握度合適,入口不鬆散卻不覺結實。綠油油鰻心卷壽司米包紫菜再包鰻魚芝士,以牛油果切片鋪面再加三文魚籽。壽司米軟熟,咬下不鬆散,味道香甜。卷物材料豐富,多層變化營造多重口感。澳洲和牛烏冬和牛肉質細嫩,咬下滲肉汁,入口微溫。難得這家烏冬份量比普通日式料理店多,質感幼滑偏軟身,內有溫泉蛋、海帶、青蔥為佐料,豬骨味噌湯湯底,味道香甜濃厚。

豐洲刺身拼盤

拖羅肉質細緻綿密油潤,入口甘香帶油脂,融化在嘴內。

綠油油鰻心卷

澳洲和牛烏冬
今晚買左戲飛係葵芳睇戲,所以黎到呢到食野😗。估唔到有新發現,看似一間普通嘅和食料理餐廳,原來咁唔簡單。😍🇯🇵日本人精益求精大家都知,當大伙兒以為食日本野要追求魚生嘅新鮮🐟,料理嘅創新嘅時候,呢一間就追求日本,甚至係亞洲地區嘅基本主要食糧-米。🍚🍙丸十爲左店內嘅米原來佢地將最後「精米」🍚嘅工序係店內做,所以係店前放左一部精米機。另外,佢仲會選取左日本其中四個縣嘅米黎到到食材,有🍙北海道、🍙山形縣、🍙宮城縣同🍙新潟縣。因此,係食嘅過程會品嚐到唔同於日常我地食到嘅米飯感,相當特別。👍🏼⛩呢到嘅環境以日式bar 枱,間開嘅一個個獨立嘅卡位同小房間嘅裝修。呢個設計令到私人空間大增,食客又食得舒服。👥有好多野想食,但係好多都以米飯會主食材,所以好快就飽,試唔晒我想食嘅野。🤤⭐️溫泉玉子伴燒澳洲和牛爆丼❤️玉子要自己搞均,之後按自己嘅喜愛,點牛肉或都落去碗飯到又可以。🍚🐂澳洲和牛超正,牛肉味好香濃,紅色嘅中心位好軟,外邊就有好香口嘅黑胡椒味。米飯方面應該混左幾款米,主要嘅係黏度較高嘅米。非常喜歡呢個。🥰⭐️三文魚牛油果🥑壽司🍣漢堡呢個漢堡最出色莫過於係佢個飯,飯本身已經調過味再加上佢將底、面同邊位煎得好香

⭐️溫泉玉子伴燒澳洲和牛爆丼❤️
米飯方面應該混左幾款米,主要嘅係黏度較高嘅米。
非常喜歡呢個。🥰

⭐️三文魚牛油果🥑壽司🍣漢堡
呢個漢堡最出色莫過於係佢個飯,飯本身已經調過味再加上佢將底、面同邊位煎得好香脆!😋三文魚嘅量都夠,可能自己鐘意食牛油果🥑,所以覺得有d少。😂

庆祝纪念
纪念日
2019-01-20 235 浏览
一向對於大型商場入面的餐廳沒有抱太大的期望,偶然情況之下找到了在葵芳新都會廣場的這一間丸十;主打日本精米和平民價錢的鐵板燒,室內環境尚算可以,風口位比較多,洗手間需要使用商場外的。輪候時間不算太長,因為是星期日晚上,大約等了15分鐘。餐具屬於自助形式每一張枱有熱水壺在旁邊和綠茶粉末前菜選擇了鮑魚和刺身,可能是因為餐廳本身主打鐵板燒,鮑魚的味道方面我個人很喜歡,但是刺身略欠鮮味。和牛丼上餐速度非常快,大約只等了不到5分鐘,可能我自己比較喜歡牛肉,對這方面要求偏高,肉質沒有和牛的期待值,賣相也沒有餐牌的吸引,味道中規中矩,沒有太大的驚喜。雞扒壽司漢堡,是他們特別推介的系列,主要是吃起來比較麻煩,美中不足的是雞扒有苦澀味,後來發現底層燒焦了,和服務員反應之後他們馬上上提出取消或重新製作的意見,後來我們選擇重新製作,不過有了先入為主的角度,結論是值得嘗試但不特別推介。綜合推介6.5/10其實味道是可以的,只是欠缺驚喜;尤其是餐廳主打比較特色的元素,在感受方面會要求比較高,個人對日本料理和牛肉本來就有相對高的期待,兩個人總共消費530HKD,性價比是可以的,值得嘗試但不會特別再去品嚐。

輪候時間不算太長,因為是星期日晚上,大約等了15分鐘。

餐具屬於自助形式

綜合推介6.5/10

2019-01-20
秘製磯煮鮑魚
2019-01-20 155 浏览
呢排好多時都係呢度出現,呢間好似新開無耐,寫明以日本精米做賣點和米專門嘅日式餐廳,今日就嚟試試先,佢set lunch 都好多款,我揀咗壽司海膽飯定食,刺身係好普通無乜鮮味,個呑拿魚蓉係完全‼️淡‼️真係無味㗎,個海膽都唔ok🤦🏻‍♀️最最最差係個飯,所謂日本米,個飯完全似係翻煲過,佢無粒粒分明,無米香,啲飯係一舊舊癡埋,無形狀,幾靚嘅米咁煲法乜都無啦另一款係澳洲和牛丼,牛肉係凍既,無油脂無牛味飯都係一樣,完全無粒粒分明,無米香,同價錢完全唔成正比,完全係十分失望,希望之後會改善啦,話哂新開無耐
佢set lunch 都好多款,我揀咗壽司海膽飯定食,
刺身,壽司,迷你丼

啲飯係一舊舊癡埋,無形狀,幾靚嘅米咁煲法乜都無啦
燒澳洲和牛伴溫泉玉子飯

另一款係澳洲和牛丼,牛肉係凍既,無油脂無牛味
飯都係一樣,完全無粒粒分明,無米香,
同價錢完全唔成正比,
完全係十分失望,希望之後會改善啦,話哂新開無耐
米國牛肉烏冬定食
2018-12-27
2019-01-19 66 浏览
今次係新都會廣場裝修過之後第一次黎, 見到多左好多新餐廳呢間係標榜食日本米既, 見價錢都OK就入去試下樓底幾高下, 坐落唔會有壓迫感本身想叫明太子或者鰻魚玉子燒, 不過男朋友唔想要有餡, 所以叫左普通玉子燒望落個樣以為整到好熟會好實同鞋, 食落又幾滑呀, 不過冇乜味, 我覺得 明太子同鰻魚會再好食D日本地雞丼,地雞喺指喺日本國內產既高價雞肉,通過高規格鑑定品質同飼養方法先可以叫地雞, 佔左全國產量1%架咋!之前係大分縣食過地雞料理,覺得肉質好爽口好好食!所以一見到地雞就指定一定要叫!D雞堆到成座山咁高即刻試下睇下係咪食到日本既味道先!Um...食唔到我想像既口感,不過雞肉味比平時食既會再香D, 反而佢地燒到個皮好脆好香, 呢PART有驚喜不過就唔係我懷念既日本地雞喇,但敗筆係個飯多水得濟煮好爛, 如果標榜食日本米既方面要改善下串燒手羽先同牛肋, 牛肋冇咩特別, 不過手羽先就幾好食, 同地雞一樣, 皮燒得好香脆, 咬埋入面好多肉汁同埋肉質仍然好嫩滑最後叫左松葉蟹肉壽司漢堡呢個飯好食好多, 唔係爛飯, 食到珍珠米既煙韌口感之餘食到有飯焦仲有醬油調味添!不過松葉蟹我食唔到蟹味, 加分主要黎自
今次係新都會廣場裝修過之後第一次黎, 見到多左好多新餐廳
呢間係標榜食日本米既, 見價錢都OK就入去試下

樓底幾高下, 坐落唔會有壓迫感

D雞堆到成座山咁高
即刻試下睇下係咪食到日本既味道先!

不過就唔係我懷念既日本地雞喇,

最後叫左松葉蟹肉壽司漢堡
仲有醬油調味添!
不過松葉蟹我食唔到蟹味, 加分主要黎自個飯

2個人叫左5款野食, 份量岩岩好, 比較推薦雞類菜式, 其他就so far so good