2019-02-21
Moko 最近開左間新食店,主打專食和牛~有得揀燒肉,吉列牛同牛肉飯食~ 今次就試左牛肉飯先~——————————————————😊日式燒和牛飯🍚 $148一上枱就聞到陣陣🥩和牛油香,食落味道真係唔錯😋,「當店精米」🍚果然個夠香甜,牛肉香而多汁💦,唔會太乾,而係最底既日式燒汁🧂唔會太鹹或太膩,一切都恰到好處!👍👍🤡但,份量非常既小!小到好似食緊下午茶既份量😧細食既我剛好,但唔會話好飽~😑男士應該要食兩碗先夠飽~*😱另外,本身叫左個清酒煮蜆既~但,實在太難食,可以話係我食過最難食既清酒煮蜆!🤢蜆有沙,洗唔淨;最緊要係d清酒一d都未散,而佢用既清酒又差,食落勁大酒味,好似啖啖神枱燒酒咁,超級難頂!😨食左幾個頂唔順,叫左經理退番~而我同友人都唔敢再叫其他煮既小食,怕怕~😵因為同行朋友病左,所以無叫燒肉~但見鄰座既燒肉都真係吸引既~只不過佢地既迷你份量同清酒煮蜆,已經令我怕怕了~————————————————————-🐂丸十あぶり牧場 (旺角)旺角太子道西192號旺角新世紀廣場3樓342D舖
有得揀燒肉,吉列牛同牛肉飯食~
今次就試左牛肉飯先~
——————————————————
😊日式燒和牛飯🍚 $148
🤡但,份量非常既小!
小到好似食緊下午茶既份量😧
細食既我剛好,但唔會話好飽~
😑男士應該要食兩碗先夠飽~
*😱另外,本身叫左個清酒煮蜆既~
但,實在太難食,可以話係我食過最難食既清酒煮蜆!
因為同行朋友病左,所以無叫燒肉~
但見鄰座既燒肉都真係吸引既~
只不過佢地既迷你份量同清酒煮蜆,已經令我怕怕了~
————————————————————-
🐂丸十あぶり牧場 (旺角)
旺角太子道西192號旺角新世紀廣場3樓342D舖